×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радев за Петков и РС Македония: Той е премиер, а не куриер


Радев за Петков и РС Македония: Той е премиер, а не куриер
Премиерският пост концентрира голяма власт, ако има проблем с доверието, той се решава не на улицата, а с управленски решения и действия, посочи държавният глава
18 Юни 2022, Събота, 12:11 ч.
Автор: Флагман

Борбата с корупцията е съдебна реформа, която спря, коментира президентът

"Кабинетът така и не успя да изготви българско предложение по казуса със Северна Македония, а сега внася френското. При това прехвърли всичко към Народното събрание, без да заяви ясна позиция. Не може министър-председателят да внася нещо в парламента, без да заяви позиция - той не е куриер, а премиер!" Това обяви президентът Румен Радев днес по повод внесеното френско предложение за старта на преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС.

Премиерът Кирил Петков: Ако Радев не иска да бъде объркан, да следи хората, които го подкрепиха

Френското предложение за Северна Македония е стъпка в правилната посока, но остават въпроси, които трябва да бъдат изяснени - като вписването на българите в Северна Македония в Конституцията на страната, ясни и измерими критерии за преустановяването на политиката по дебългаризация и кражба на историята, опазването на българското културно-историческо наследство, реабилитацията на всички жертви и репресирани само заради това, че са се осмелили да се наричат българи, продължи президентът. И допълни, че очаква българското правителство да изясни тези въпроси, и да изиска ясни механизми и гаранции за решаването на проблемите.

Президентът за политическата криза

Радев, който вчера определени политическата криза като "кални борби" между партиите, днес коментира, че вотът на недоверие е рутинна демократична парламентарна процедура. Изборите - също. Според него борбата с корупцията е съдебна реформа, която е спряла. 

"Хората, с които водихме заедно борбата с корупцията и беззаконието, и продължаваме да я водим - много от тях са извън парламента", посочи той.

"Премиерският пост концентрира голяма власт, ако има проблем с доверието, той се решава не на улицата, а с управленски решения и действия", продължи Радев с критиките към правителството. Думите му бяха в отговор на призива на премиера Петков към него да застане от правилната страна в борбата срещу задкулисието.

"Българският парламент не е тържище – едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел", каза президентът вчера. На журналистически въпрос днес той уточни, че още от древни времена търговията е не само с парични средства. "Трябва да си политик със стаж да се научиш да не виждаш това, които всички знаят", допълни президентът. 


В категории: Политика


Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
18
Коментара по темата
18.
Недостойните ПППП и компания
18.06.2022 17:25:53
0
14
Достойните политици не хленчат, не се обявяват за олицетворение на войната с мафията или за жертви на преврат. Достойните политици не се вкопчват във властта и не организират протести срещу опозицията. Не е проява на добър вкус да се опитваш да останеш на власт още някоя и друга седмица.
17.
Икономиката е в кома
18.06.2022 16:57:07
0
15
Няма нужда Асен Василев да крещи и да ходи по дънки в парламента.
Има си време и място как да ходиш.
И няма нужда да гледаш като изцъклен и като зомбиран!
16.
Промяната не може да бъде с цената на измама
18.06.2022 16:48:52
0
15
Кой е предполагал, че индивид - получовек като Простото, може да стане премиер на Републиката?
Време да изметем боклука и да наваксаме последните две години, иначе отиваме в киреча.
15.
България не е Украйна Киро!
18.06.2022 16:41:10
0
13
Ако Кирил Петков има политическо достойнство, трябва да си подаде оставката.
А не като амбулантен търговец да търси депутати от врата на врата, да им оказва словесен натиск, обяснявайки, че който не е с него, значи е от силите на Волдемор.
Държава не се управлява, като настояваш хора да напуснат партийните си групи. Вместо да приеме, че няма вече парламентарна подкрепа, защото това е истината, премиерът призова улични групи, които всички знаем как точно се събират, да наказват с обидни квалификации опозиционните партии, да скандират нецензурни и просташки фрази, да плюят и замерват депутатите, тоест да обругават институцията парламент.
Това интелигентно, естетично и етично решение ли е, според вас?
Да върнем рибите, доматите, яйцата и платената война по улиците на София?
Скоро ще изградим професия лумпен, човек, който знае колко срещу колко да доведе, и на принципа на снежната топка, тези, които е довел, също знаят колко да доведат...
Така се сглобява истински майдан.
Разбира се винаги срещу корупцията. Една цветна революция, която да ги инсталира възможно най-високо, както апропо и в момента, защото са удобни, не страдат от предразсъдъци кое е полезно и вредно за държавата, кое е достойно и кое срамно.
14.
*********
18.06.2022 15:39:51
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
13.
Опааа
18.06.2022 13:59:19
12
0
Опорките на Делян Добрев. Видяхме го и него....12 години " просперитет". Без ковид и войни . Най- добрите....ха ха ха. По крадене.
12.
Ивайло до 9
18.06.2022 13:42:14
0
12
Да не обещават тогава невъзможни неща и да лъжат,че видиш ли ще стане по-добре.

П.с...Вие как сте с колата и храната,парите стигат ли ви?
11.
Киро-12 лъжи за 3 минути
18.06.2022 13:39:55
1
27
„Лъжа 1: Газът се качи 4 пъти.
Истина 1: Всъщност се качи 5 пъти, защото ПП върнаха посредниците, които натовариха цената със 100 млн. лв. само за месец май. Купуваме същия руски газ, само че с комисионни, рушвети, офшорки и т.н. Газ може и да нямаме в следващите месеци, защото първият танкер свърши, вторият се загуби някъде, а трети, четвърти, пети няма...
Лъжа 2: Петролът дойде с огромно увеличение.
Истина 2: Лукойл Нефтохим ползва руски нефт, който не само не е скочил, а дори цената му падна. За сметка на това по бензиностанциите горивата са на рекордни цени за всички времена. Кой прибира 1 лев на литър, 10 млн. лева на ден, 3,5 млрд. лева на година? Чии офшорни сметки се пълнят от швейцарския посредник Литаско?
Лъжа 3: Няма огромна инфлация.
Истина 3: Инфлацията е най-високата от 1997 година насам. Намираме се в галопираща инфлация, хората рязко обедняват.
Лъжа 4: Инвестирахме 4 млрд. лв. в понижаване цените на тока.
Истина 4: Компенсациите за бизнеса, общините, детските градини и всички останали небитови абонати за целия период на управление на ПП са под 1,5 млрд. Имаме официален отговор от Министъра на енергетиката.
Лъжа 5: Икономиката расте с огромни темпове.
Истина 5: България 4,5%, среден ръст за Европа 5,2%, Унгария 8%, Полша 9,1%, Португалия 11,9%, Румъния 6,5%. Ръстът на икономиката на България е под средния за Европейския съюз и значително по-нисък от останалите държави в Източна Европа.
Лъжа 6: Индустрията расте с огромни темпове.
Истина 6: Ефектът е изцяло ценови. Увеличението в реално изражение в пренебрежимо малко.
Лъжа 7: Експортът расте с огромни темпове.
Истина 7: Ефектът е отново ценови. Не изнасяме повече - стоките са по-скъпи. Нещо повече, вносът изпревари износа. Тоест отново се превърнахме в страна нетен консуматор, а не нетен износител.
Лъжа 8: Тези 2 млрд. лв., които сега ги предложихме, компенсират хората с най-ниски доходи.
Истина 8: Няма увеличение на минималната работна заплата, а прагът на пенсиите беше увеличен до 2000 лева. Тоест някои пенсионери вземат 2000, а други работещи хора вземат 710.
Лъжа 9: Средната и минималната пенсия са се увеличили с 55%.
Истина 9: Вкараха добавката от 60 лева към пенсията. Тази добавка я въведе ГЕРБ. Увеличението на средната пенсия след актуализацията на бюджета, без добавката от 60 лева, ще е под 20%. Това е по-малко от инфлацията при хранителните продукти и означава, че пенсионерите ще са по-бедни дори и след увеличението от актуализацията.
Лъжа 10: Компенсирахме доходите на бедните хора.
Истина 10: Увеличението на социалните плащания не може да настигне инфлацията, хората обедняват с бесни темпове.
Лъжа 11: Справихме се за тази криза доста добре.
Истина 11: България е на едно от първите места по инфлация в Европа, на едно от последните по икономически растеж, хората под прага на бедност нараснаха рязко.
Лъжа 12: Цялата инфлация дойде отвънка.
Истина 12: В Европа инфлацията е 8%, в България е двойно по-висока. Тоест половината инфлация се дължи изцяло на некадърното управление на България от ПП.
10.
Прокопи+Петков
18.06.2022 13:39:34
4
13
Градският мошеник и тарикат Кирчо е наясно, че ПП отива в небитието, ако не и на линч, ако правителството му вземе решение да свалим ветото. Затова иска като Пилат Понтийски да си измие ръцете с НС. Не му стиска да поеме отговорност. Не му се изпуска властта и парата. Лъжи, маже, а простите му вярват и като едни нови матросовци бранят доволната усмивка на българският Остап Бендер. Горките камилчета! Хич не вдяват, че се кани да им сложи трета гърбица.
9.
Опааа
18.06.2022 13:36:12
7
5
До 6
Ами махни го ти,бе. Нали ти се вижда лесно. Инак,бъра,бъра,кервани,мервани....
8.
до тъпанар 1
18.06.2022 13:27:50
3
15
Ако имаш 150 000$ .Всеки може да завърши къде 2 семестъра къде 4 ХАРВАРД. Програми десетки. Тaтко ако е ДС още по добре.
ЛОШОТО е че не си научил и АНГЛИЙСКИ!? Може
и онлайн. Така че толкова за образованието на Ленчета Кирчовци и пр. .
7.
Прав е Радев за своите момченца
18.06.2022 13:11:37
4
25
Държавата ни става заложник на едни хора, които не искат да напуснат министерските си кресла. Истината, е че ги е страх, страх ги е от наказателния вот на народа, на този народ, който не е назначен на държавни служби и не е принуден да ходи по протести в защита на правителството.
През далечната 2013 г. Борисов също можеше да организира протест в подкрепа на правителството, да противопостави хората едни срещу други, но не го направи.
По-късно БСП и ДПС го направиха - те организираха станалите пословични контрапростести, а червеният потник с надпис „шанс за Орешарски“ и днес виси като воденичен камък на врата на политическата кариера на Мая Манолова. Защото просто не се прави така.
6.
Ивайло
18.06.2022 12:43:30
6
22
Не харесвам политиката,не гласувам,не харесвам ББ...но от този от този Канадски юнак лъха лъжа и задкулисие.
Правя препратка с Юпит-ата на Цар Симеон...какво е по-различното???
Пак чакаме "някой" отвън,уж завършил някъде по света,да дойде и да ни оправи.
Нима ако си завършил в София,Варна или някъде другаде в Бг не си достатъчно умен за да си заемеш с политика?
Едно и също повтарят тези от Промяната...Задкулисие и Мафия.
Дайте ми пример в страна,където няма Мафия?
Нима дори в САЩ,уж най-демократичната държава всичко е ясно и чисто?
Нима някой вярва,че тези ще променят нещо и идват с чисти помисли и идеи?!...Няма как да стане в наше време.Всяка партия има "ГРЪБ"...тези не са по-различни...лошото е,че лятото ще свърши и всички ние ще усетим Промяната по джобовете си!


П.с...кога ще махнат Гешев?
Питам аз и много мои приятели...
Кервана си върви,а кучета си лаятМай беше в обратен ред,но то сега вече да си обратен е гордост!
5.
До 1 простото на лорер
18.06.2022 12:31:19
4
26
Копи-пейст опорките на лорер!
Дрегият идиот, крещяш с главните букви очаквам всеки момент да скочи като Матросов на амбразурата!
Много прост и тъп материал сте защитниците на Простото Кири и Асенчо на Спеца!
Защо не сте на митинга - прайд, търсят Ви по списък, ще короноват като цар Киро мангала?!?
4.
Майтап
18.06.2022 12:25:33
21
6
Радев е добре че пита .Ама по конституция няма право да пита .В тази конституция на РБ пише че той е само фигурант Без никакви правомощия за нищо.Може да налага вето Но то може да се обори в парламента без проблем .Българския президент има същите права и задължения като немския. Тоест от него нищо не зависи .И няма право да взима участие в политическия живот От там от швабите преди 30 години преписахме пълномощията му. За разлика обаче от германия Където много от хората дори не знаят кой е президента. Толкова малко се чува нещо от него. У нас лицето радев си е извювал права които няма по конституция .Дава нареждания заповядва дава акъл меси се навсякъде и даже....управлява!!!!!
3.
Я пак?
18.06.2022 12:15:07
6
32
Той е премиер, той е един боклук! Антибългарин!
2.
До първия мухъл
18.06.2022 11:37:08
7
31
Охлюв,не ни разправяй за процентите дето приемали в Харвард,а ни кажи за страхотнотните им кариери в големи корпорации след това, защото ако са толкова умни и кадърни, колкото ги изкарваш шанса да не минат през сериозна компания е нулев,а точно това е станало с нашите ментаци дето са се прибрали да будалкат с тапиите си заблудените овце на село.
1.
f
18.06.2022 11:22:32
26
7
Не вярвайте на Флагман когато става въпрос за политика. Погледнете дипломите на собсвениците и журналистите. Не само че не говорят езици нямат никакви постижения.
Това е една рекламна агенция купена от ГЕРБ и ВМРО.

Целия начин по който е написана статията е да ви държат бедни и прости — специално тези които не може да четете истински новини.

Броячите под статиите се контролират от Флагман това лесно се прави — тоест всичко е фалшиви новини.

Флагман ДПС и ГЕРБ искат ви държат бедни и прости за да ви грабят.

Асен Василев - Мин на финанси — има образование не само от Harvard Business School но също от Harvard Law School и също по икономика там. Това е пълен отличник.
Във ГЕРБ няма нито един такъв кадър защото това би значело — защо тогава по необразования Бойко дърпа конците като има по образовани хора?

Да припомним че само 5% от всички деца които имат данни за Харвард и кандидатстват там се приемат. Това е най елитния колеж във света. И Кирил и Асен имат истински дипломи от там а Кирил има от University of British Columbia също.

ДПС вчера преби двама депутати във парламента. Това е жалка имитация на партия.

Ако не обориме корупцията не може да има инвестиции не може да има гарант за инвеститорите не може да има богат народ не може да има държава.

Никой инвеститор няма да се занимава с крадлива проста държава където хората живеят 7 години по малко от средното във Европа защото държавата се краде от шайка некадърници още от комукистическо време насам.

Излизайте да гласуваме за ПП ДБ БСП!
Долу мафията Бойко и Доган.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София  Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали 
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори