×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Здравко от „Ритон“ изригна: Срам ме е от управляващите!


18 Юни 2022, Събота, 09:30 ч.
Автор: Флагман

Чувствам се огорчен и предаден, казва певецът за скандалите в музиката

Бясна война се разрази в естрадата заради настояването на група доказани наши певци в родните тв и радиоефир да се излъчва по-висок процент българска музика и това да се установи със закон. Един от защитните на тази теза, редом със Силвия Кацарова, която първа поде инициативата, е Здравко от култовия дует „Ритон“. Половинката на Катя е известен с хапливия си език и за пореден път не остана длъжен на опонентите си, в това число и на скандалния рапър и депутат Ицо Хазарта, който е против прокарването на закона за задължителна квота. По този повод Здравко публикува във фейсбука си скандално изявление, с което разкости сегашните управляващи.

„Уважаеми наши приятели, почитатели и последователи, по повод квотите за БГ музика в ефира на националните медии ние, дует „Ритон” и други наши колеги, бяхме поканени в парламентарната комисия за култура да изкажем своето мнение. Откровено и емоционално изложих част от моите аргументи – защо в националните медии би трябвало да се излъчва повече бг музика.

Аз обикновено говоря доста разпалено, но никого не съм обидил непредизвикано, освен тези, които може би защитават небългарски интереси. След като определени журналисти и депутати започнаха да тиражират една лъжлива версия и хитро да изместват същността на проблема в една удобна за тях посока и да политизират нашите искания, обидно да квалифицират български творци, оставили зад себе си блестяща международна кариера, и други, които са в нейното начало, реших не пред медиите, където често времето не стига, а тук поне приятелите и хората, които ни вярват, да разберат истината. Дори уважавани от мен хора, като един бивш министър на културата, подхвърляйки иронично „естрадни величия от миналото“, демонстрират пълно неглижиране на проблема или по-скоро умишлено отклоняване от неговата същност. Имам чувството, че съм предаден от българи в България, което ме огорчава и кара да пиша тези редове!“, гневи се Здравко.

„Ето това е причината така яростно и подло да се изкривява истината и да се заблуждава българската общественост, че видите ли „СТАРИТЕ ЕСТРАДАДЖИИ“, тъй като никой не ги слушал (иска ви се…) „плачели по канцелариите за някакви си квоти и т. н., и т. н. – цитирам по памет един депутат рецитатор!!! Този господин, в чието „творчество“ преобладават псувните и мирисът на определен вид флора, без музикално образование, с неоправдана ярост, жлъч и самочувствие на месия заявява като последна инстанция, обиждайки всички творци – и млади, и стари, в областта на поп и рок музиката у нас, че песните, които правят, за нищо не стават и квотите за бг музика „са спасителен пояс за некадърници“ . Отговарям веднага. Ние, дует „Ритон”, ако се гласува закон за по-голям процент БГ музика в националното радио специално, ще изтеглим своите записи, за да докажем не само на него, но и на всички, които мислят така, че по-старото поколение творци, които сме на музикалния пазар, нямаме нужда от квоти, тъй като нашите песни са достатъчно популярни и най-добрите от тях се пеят от поколения и ще се пеят и без да звучат по националното радио. Относно пълните зали бих му пожелал да има щастието и неговите да са пълни 45 години и да заповяда в НДК на трети ноември, за да се убеди, че и до днес е така, а и да чуе съвсем нови песни и да види реакцията на публиката!“, изригна Здравко и по адрес на Ицо Хазарта.

„Срам ни е от вас, господа!!! От всички вас, които ни принуждавате в България да се борим за българското, а вие през своята тесногръдо-еснавска призма да внушавате на обществото, че го правим за лична изгода!!!

Не, правим го в защита на българската духовност, като скромни представители на попкултурата и колкото и да не ви се иска, нивото на своя финансов и духовен свят сме построили за всичките 45 години на истинска концертна сцена, по целия свят и с гордост, както повечето наши колеги, сме носили своите награди за България с български песни от най-престижните музикални конкурси, категоричен е певецът.


В категории: Политика


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
иска му се на здравко
21.06.2022 09:45:01
0
1
квотата е връщане към комунизма и издръжката на държавна ясла
12.
Рут Колева
20.06.2022 12:58:15
0
1
Здравко, що не се скриеш там някъде във Варненския некропол, с който сте връстници. Не разбра ли, че сега сме новата ера.
11.
министерство на културата
20.06.2022 12:50:52
0
1
Трябва да има и квота за турския и циганския, защото те са официални езици. Вземайте пример от Македония, там половината им песни са на албански език, а другата половина на сръбски, няма македонски песни, защото Слави каза че македонски език няма.
10.
хазарта
20.06.2022 12:43:13
0
1
Н го слушайте тоа калмук Кой ни освободи от комунизма - Америка, значи трябва да пеем само на английски
9.
естрададжия
20.06.2022 11:51:43
0
1
руските песни трябва да са 90 процента, защото те са ни освободили от турско робство
8.
Тоз пък
19.06.2022 14:37:44
0
1
И мене ме е срам от тебе чичкаааааааааааа
7.
върнете квотата
18.06.2022 17:47:50
0
2
40% български песни
30% съветски
20% на братските социалистически страни
10% западни песни
6.
Някой
18.06.2022 15:41:24
0
5
Мен ме е срам пък от Здравко. Той е един руски дупед@вец. Сега не може да пее в любимата раша и излезе от плъхарника си. Здравко като искаш да ти пускат песните се хвани и прави такива. Не да чакаш на двете си песни да те хранят. Ерата на комунистическото лентяйство свърши. В днешния живот трябва да се работи.
5.
Здравко ,
18.06.2022 14:12:31
1
4
искахте демокрация мойто момче...ето ви я..има и добро има и зло...няма как да сте все на палачинката на лицето...
4.
sad story teller
18.06.2022 14:04:01
4
8
Бай Здравко,
като не мрънкате за лична изгода, а в защита на българската духовност, става ли тая музика, дето искате да звучи по БНР да не е естрада, а да са примерно възрожденски песни, народни песни, стари градски песни? Защото не виждам как точно "Джалма" ще подкрепи българската духовност.
И спри да говориш за международни участия, конкурси и награди, все едно "Грами" сте печелили и сте пълнили Уембли тъй както и Куин не са. СССР умря. И славата ви също.
3.
Вкаменелост от соца
18.06.2022 11:23:37
7
10
Тоя се пенсионира с 10 изпяти песни и вече: Аз съм голямата работа!... Тъпунгер!
2.
DB7
18.06.2022 10:57:12
8
9
ГЛЕДАЙ СИ ЦИЦИТЕ НА ЖИНА СИ ВЕ КА.ВААЛ
1.
1234567890
18.06.2022 09:58:17
3
4
tai e BKP kato prai koalicii s Turski partii kato nemogat da upravlqvat tva e rezultata
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Следи от насилие не са открити Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Луна пусна за продажба мезонета, стяга куфарите за морето Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Работила почти десетилетие със стотици хиляди уебсайтове Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово По случая е образувано досъдебно производство Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 ЦИК изтегли жребия за изборите Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Предложенията през април са нараснали с 5% спрямо март Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Щетите по имота са сериозни
Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите...
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори