×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Злокобни сценарии вещаят гибел за Несебър предизборно


Злокобни сценарии вещаят гибел за Несебър предизборно
Тези хора от Стария град са в дъното на черната прокоба, според фаталистичното писмо на кмета Николай Димитров
15 Юли 2011, Петък, 17:54 ч.
Автор: Бесове.Бг, Снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Кметът Николай Димитров, който от вчера е и кандидат за кмет, вини за черната прокоба свои съграждани  от Старата част
„Oт няколко дни Несебър и информационното поле около него се тресат от злокобни сценарии за разделянето на един град, който има необикновена история и съдба“. С тези побиващи тръпки думи започва фаталистично отворено писмо на кмета на Несебър Николай Димитров, разпространено днес. Вчера Димитров се обяви пред медиите като независим кандидат-кмет, който ще събере около себе си честни и разумни хора в инициативен комитет.

По-надолу настоящият управник и кандидат за втори мандат продължава с гибелните констатации и прогнози, намесвайки фантом, назован от него „герой на нашето време“.

Ето цитат от дългото писмо до обществеността:
„Сдружение с нестопанска цел в обществена полза активно се постара да противопостави държава и община по тема, за която в цял свят подобно противопоставяне е невъзможно – опазването на културното наследство...Едно писмо пристига в централата на ЮНЕСКО в Париж, за да разкаже какви са проблемите на един от най-старите градове в Европа.Това писмо идва не от някоя съседна страна, например конкуренти в балансирания лист на ЮНЕСКО, а от хора с претенции да променят средата на старинния град. Местни хора, обединени в сдружение, забележете - в обществена полза, пишат за Несебър в централата на ЮНЕСКО. Но какво се случва? Всичко се връща и рефлектира върху местната общност и те, като изразители на общото уж мнение, което не са сондирали, забъркват една каша...В разгара на сезона, когато активно се избира дестинация за почивка, да създаваш конфликт около името на този град с вековни традиции в посрещането на туристи е, меко казано, не обществена полза... Сега, когато конкуренцията между дестинациите за почивка е жестока, тази проява на тези хора, дръзнали да изразяват общественото мнение и воля, е редно да бъде разкрита откъм най-ясна й страна - те защитават само свои групови интереси и частни амбиции. Аз лично съм се срещал с тях много пъти, отделял съм ценно обществено време, за да им разяснявам общинската политика за опазване на наследството, да им помагам. Те имат субсидия за развиване на своята дейност в обществена полза. Вярвам, че сами ще върнат народните пари, с които ги подпомогна Общинския съвет, и ще се извинят персонално на всички хора, които подведоха.
 За няколко месеца името на един „герой на нашето време” излезе в таблоидите и никой не пита колко време е необходимо на общината да измие името на Несебър в международен план.“

Бесове.бг направи опит да узнае кой е този грандиозен злодей, който чрез писма затрива древния град. Разпитахме няколко общински съветници. Всички вдигаха рамене и не можеха да си обяснят какво е разстроило толкова тежко психическото състояние на Димитров, та излива душата си в таз черна прокоба. Според непотвърдена информация мракобесният герой на нашето време би трябвало да се нарича Георги Карачев – водачът на групата от Старата част на Несебър, която осъществи връзка с Бойко Борисов по проблемите на незаконното строителство в защитената територия. Същият Карачев е председател на сдружението „Старият Несебър“ и като  такъв стана известен с това, че изпрати писмо до централата на ЮНЕСКО тази зима, когато започна събаряне на незаконните части от сградите.

„Целта ми бе да покажа и другата гледна точка за Несебър и винаги съм казвал, че ЮНЕСКО е единственият ни съюзник, когато почнаха да събарят пристройките“, каза Карачев.Човекът се зарича, че няма политически амбиции и че иска само да помогне на своите съграждани от старата част.

След неделното посещение на премиера Борисов в читалището на Стария град, Несебър е като разбунен кошер. Хората започнаха да се делят на две групи – тези от Стария, които били от кохортата на Борисов и другите от Новия, които не искат да чуват за „привилегированите“.

Със сигурност тези настроения ще се отразят на  предизборната кампания. Очевидно е, Димитров очаква по този начин да спечели дивиденти на обединител.

ГЕРБ все още не са обявили своята кандидатура за кмет, а тази ситуация към момента напълно устройва градоначалника, който е преминал в контраатака.










 



В категории: Несебър


Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
7
Коментара по темата
7.
знаещ
20.07.2011 15:11:03
1
1
Няма черна прокоба има права на хората както задължения така и права къде отиват парите от Община Несебър къде се влагат какво се прави къде са най-възловите точки. Георги Карачев е Спасителя на гр.Несебър и общината ние сме с него показахме истинския лик на града на ЮНЕСКО какво злокобно има в това има Вой на тревожност от безхаберието и бездействието на общината, дирекция Старинен Музей къде е да алармира и пише докладни до кмета ,че църквите се рушът в мирно време , те са оставени от поколенията да ги съхраним а ние викаме черна злокоба е замазване и мължание от страна на общинска администрация от така наречен екип. Всички трябва да се дигнат срещу бездействия и безхамерно харчене на парите на хората
6.
читател
20.07.2011 11:54:40
1
1
Стария град е оставен на произвола на съдбата вече 20 години насам. Нищо не се прави и влага в гр.Несебър. Защо се страхувате от истнита която е фак , едно момче се появи като Спасителя- Георги Карачев и показа цялята истина снима действителното състояниие на църквите само отвън, а отвътре състоянието е още по критични и разрушаващо се и целия свят видя истината за стария град. Тука няма предизборни стъпки , има само истинската действителност на църквите и нека целия свят който идва в стария град да чуе и виде, крепостните стени застрашават живота на хиляди чуждестрани и български туристи нищо не е неремонтирано ,реставрирано и консервирано единствено при бившия кмет н.трифонов Св.стефан е ремонтира. Това момче е спасител за град Несебър и каза истинина ако може някой да каже какво е направил кмета през последните 4 години и това което ЮНЕСКО знае за несебър е лъжа не се изправи срещу истината. Стига с ласкателства, лицемерие и лизане на задниците. Просто възможностите му са толкова няма повече сили.
5.
Скармоз
17.07.2011 10:19:56
0
0
Ако ви е подвел по този начин имате пълното право да му искате "Главата" тоест оставката, но след последните каламбури около Стария град аз мисля, че новия кмет ще е стария и бъдещата работа
около и за стария град ще е затруднена да не казвам невъзможна.
Мислете имате глави на раменете си
но последните Ви опити имат съмнителен ефект
4.
до Скармоз
16.07.2011 21:49:46
0
2
Ще ти кажа защо - защото и кмета спа 4 години и сега предизборно се сети да оправя бакиите, за които и той има вина. Или забрави, че и той е един от виновните - преди 4 години когато се бореше за кметското място обикаляше стария град и казваше на хората "Стройте аз ще ви оправя". Е господин кмете видяхме как ни оправихте - за таково безхаберие благодарим.
3.
Скармоз
16.07.2011 13:27:19
3
3
За да вземеш верни решения ти трябва достоверна информация. Защо сте толкова
първо сигнални и се мятате само срещу
кмета?
Ако са само в него проблемите с мед да го нахраним, трябва изкупителна жертва и хоп кмета.
Проблемите в Стария Несебър са трупани с години и доста управници на местно и национално ниво имат заслуга за сегашното положение.
Не трябва да се омаловажава и заслугата на Хората от стария град тя е минимум 50%. Плюха се писаха един срещу друг и кой е прецакания те самите, като обърнем нещата в рамките на града сега плюят квартала и кмета резултат ще е същия,само че вие от стария град ще сте прецакани два пъти.
Разумната позиция е да излезем с обща позиция за града, но уви .
Несебър и природните дадености и бизнеса ще останат и ще ги ползват други по-умни от нас това ще стане Наско Борисовци и Градолийци
2.
nezavisim
16.07.2011 09:56:35
1
2
spasiteliat Dimitrow vmesto da obikalq asvaltiranite ulici v staliq grad m\u sergiite da se pogledne v ogledaloto i 6te vidi zlodeq
1.
Komentator
15.07.2011 19:11:05
3
6
Пилците се броят по-късно...Така че кметът и неговата контраатака могат да пият по една студена вода, ей така профилактично
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори