×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заради необяснимо бездействие на Асен Василев: Започва ли утре най-опасният летен сезон на морето


Заради необяснимо бездействие на Асен Василев: Започва ли утре най-опасният летен сезон на морето
Девет от най-посещаваните апетитни плажове от Кранево до Ахтопол остават неохраняеми, въпреки че имат законно избрани концесионери, а загубата за държавата е вече близо милион лв.
16 Юни 2022, Четвъртък, 11:12 ч.
Автор: Флагман.БГ

Табелите „Неохраняема зона” няма да спрат наплива от туристи

От утре, петък, 17 юни 2022 г., започва най-опасният летен сезон по плажовете на Българското Черноморие. 9 от най-посещаваните брегови ивици – от Кранево до Ахтопол, остават без реален стопанин, носещ отговорност за случващото се на пясъка и във водата. Табелите „Къпането забранено – неохраняема зона” няма да са пречка пред наплива от туристи още за този уикенд, температурите от утре се качват до 30 градуса.

Поради твърдия отказ на финансовия министър Асен Василев – по необясними причини, да определи концесионерите и концесионните такси на следните плажове – Кранево-юг, Кранево-централен, Свети Влас-централен, Варна-централен, Созопол-запад, Царево-централен, Царево-юг, Червенка и Камчия, броят на удавниците още в първите дни от сезона се оформя да е рекорден. За това алармират заети в бранша с концесионирането на плажове, хотелиерите, както и от местната власт, на чиято територия се намират тези ивици.

Бездействието на финансовия министър граничи с умишлено престъпление към опазването на живота и здравето на хората.

Изброените по-горе плажове са с определени законово концесионери още от времето на министъра на туризма Мариана Николова, потвърдени от служебния министър на туризма Стела Балтова и са внесени от настоящия министър на туризма Христо Проданов при Асен Василев. Причината е, че финансовата обосновка трябва да премине именно през него. В този период, от година и половина, процедурите са ревизирани многократно и проверките са приключвали без забележки от тримата министри, като при Царево-централен процедурата е преминала дори и през съдебен контрол.

През миналия сезон определените за стопани са действали като наематели и са обезпечили водно-спасителните дейности, медицинското обслужване и почистването, но на тях никой не им е събрал до този момент определените такси за миналата година. За сезон 2021 г. загубата за държавата е 420 000 лв. от тези плажове, тъй като никой не е потърсил парите за тях.

За този сезон, до този момент, никой не е съобщил как ще се процедира с въпросните девет брегови ивици, от които загубата отново ще е 420 000 лв. – за 2022 г.

„Нямаме нищо против дължимото да бъде актуализирано заради инфлацията, но за нас е важно да влезем в реално владение, доколкото ми е известно всички концесии са за по 15 години”, жалва се един от концесионерите на юг, който не смее да предприеме дори почистване, тъй като не е овластен от държавната власт.

На 4 юни министърът на туризма Христо Проданов се срещна с областните управители на Добрич, Варна и Бургас, и концесионерите, за да ги успокои, че ще започнат сезона спокойни. На пресконференция Проданов оповести, че броят на неохраняемите плажове бил намалял при неговото управление с 16 броя. Това обаче е лъжа, тъй като е публикувана последната заповед на сайта на Министерството, в която ясно се вижда, че броят на неохраняемите ивици е 99 за тази година. За сравнение броят им през миналото лято е бил 94.

 


В категории: Политика , Животът


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
17
Коментара по темата
17.
Петров
17.06.2022 13:12:13
16
13
Мили, българи,Кирчо и Асенчо
бяха трън в г.за ви , айде да са ви честити най честните и чистички от корупция герб и ДПС, заедно
с техните патерици итн и възраждане- най големите родолюбци и националисти, а имате и още един бонус, Радев, който това и чака да дойде с поредното служебно правителство ида ви управлява ама наистина вече еднолично.
Ами, така е мили българи- олиго...Рени, радвайте се и още веднъж ЧЕСТИТО, Кирчо ще ви се види, като пролетна омая, жалки сте душички невинни...
16.
Радо
16.06.2022 20:19:04
17
34
Тук "автор" не е Флагман, а Екатерина Дацова. Пълни герберски лъжи за корупционните схеми реализирани в продължение на 6 години от тая вече уволнена директорка от МТ. За тия концесии имаше забрана от Народното събрание и отказ на 2 Министър Председатели да разпишат договорите. Колко концесии напълниха касата на герб за последните 6 години. Това е един добър край на корупцията в МТ свързана с черноморието ни.
15.
Христо
16.06.2022 17:20:32
18
30
Щом Асен Василев Прокопиев не е разписал, значи не е имало далавера за него и Кирчо!
14.
Дедовия
16.06.2022 16:11:33
3
17
До Фончо N12
Всичко може да се обясни само с една фраза,която е още в началото на статията:
"АПЕТИТНИ ПЛАЖОВЕ"!!!
Това са чисто и просто КАСИЧКИ ,от онези същите за които се карат "òмразите" по върховете на властта, поне от два месеца.
Бòли ги фара за теб,мен, комшията... Паритеее, парите са важни...
13.
Бургазлия до 8
16.06.2022 14:44:53
5
34
Много извинявай. Беше толкова очевдино, че като пропусна 4-те тъпанари ведна ще ме зачислиш към тях. Не, не съм за възраждане. През шнура ми е за Русия, а честно казано и за Украйна. Не съм и за ДБ и ДПС. Единственото, за коеот съм е да видя партия с ясна, обстоятелствена и логична политическа програма, включваща конкретен план за своето осъществяване. Не съм за евтиния популизъм и не съм за това този народ да се дели партии, защото дори в държави като САЩ това дали си републиканец или демократ няма никакво значение, защото най-важното е че си американец. Щеше да е хубаво и българите да мислим така
12.
Фончо 3 с Джипа
16.06.2022 13:44:06
31
43
Обиколил съм стотина плажа в Гърция и само на един имаше спасители. И още толкова на Малдиви, Бали, Коста Рика, Шри Ланка - никъде не съм виждал да висят спасители по цял ден, а тъпотията да стои и да се пържи на слънце и линейка с лекар на плажа е патент на герберската ганьовщина. Айде стига сте плашили народа, че без герберодепесарските тъпотии светът ще се свърши. Не, няма!
11.
Ха ха
16.06.2022 13:23:35
5
28
Добрите концесионни райони на частници, не печелившите на държавата....
Всички концесионни зони следва да се подържат от общините и търговската дейност да се определя след търг и одобрение на общински съвет....
10.
алоо Флагман
16.06.2022 13:18:57
3
25
Кажете на тоя анонимен писач да научи плажовете и тогава да драска. Плаж Царево-юг няма или ако има да каже къде се намирал
9.
Царево
16.06.2022 13:18:02
25
52
Време е ПП(продуктовото позициониране на сащ)да бъдат разкарани със линч от България!Инфлацията гони 16% ,провал са във всяко министерство, хората изнемогват.А тея харвардски педераси само как да-се задържа на власт,!
8.
Бургазлия - до 7
16.06.2022 13:09:46
14
18
Явно използваме един и същ псевдоним, но така както казваш явно си за Възраждане :) Само дето Костя слугува на хора от едната партия, която споменаваш. В момента в политическото пространство няма много полюси а само 2 -> За България и За Русия.
Ти си избирай къде да бъдеш -> или искаш да си българин, или руснак... няма средно положение в момента.
7.
Бургазлия
16.06.2022 12:22:31
4
53
Аве един въпрос в последно време много ме гложди. Хрумвало ли му е на някого, че може да има хора, които са и против ГЕРБ, и против ПП, и против БСП ? Щото на мен ми се гади и от трите партии и постоянно, като кажа нещо срещу някоя от тях, все се намира по някого дето да ме причислим към другите две. Хрумва ли ви въобще, че да критикуваш някого не означава да симпатизираш на опонентите му ?
6.
c
16.06.2022 12:02:09
18
18
Gledam broyachite na GERB pak sa okupirali Flagman hahahaha mrusni mafioti.
5.
istinata
16.06.2022 12:00:59
21
24
Flagman znaem che v minaloto GERB vi e finansiral chrez reklami i konferencii.

Zasto slagate takava losha snimka na Asen i pishete takiva gluposti.

Asen ima obrazovanie ne samo ot Harvard Business School no i ot Harvard Law School.
Boyko ima edni kulcheta zlato i beshe pazach na Todor Jivkov - komunisticheskia lider.

Toi e nai podgotven za BG liderstvo vuv momenta.

Stiga sus vashite lokalni mafiotski nameci.

Horata iskat ot vas jurnalizum a ne sluginaj kum GERB.

Naposleduk prekaliavate i vijdate po malko hora vi chetat i po malko komentari ima.
4.
Педалетко Кокорко
16.06.2022 11:54:04
22
57
Преди малко изпадна в истерия в Парламента!
Как да остави всички милиарди, които бе набелязал да крадне!
Чудесно представление, истерията на мафията, показва че са пътници към канала на историята!
Чао измекяри и не се връщайте!
3.
Някой си
16.06.2022 11:47:58
16
28
Не са му се отчели под масата!
2.
Неумело
16.06.2022 11:41:41
9
28
Ами, ако целта е да съборят процедурите по възлагането на концесия не е проблем държавата да поеме водноспасителната дейност. Не е като да не се е случвало , а и по принцип ги раздадоха точно с мотива , че няма кой да я осигури. Нали тия носят промяната, да покажат ,че държавата може да се справи. Много извинявай ,ама засега виждам същите номера на Тиквата с харварски акцент. Ако да си завършил там, означава да не можеш да измислиш нищо повече от номерата на една обикновена българска мутра...егаси образованиеот.
1.
Умело
16.06.2022 11:32:50
8
44
извъртате нещата. на безценница ли да ги дават тия плажове на наши и ваши, за да няма удавници?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори