×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Украйна: Вече наистина мразим всичко руско!


10 Юни 2022, Петък, 14:20 ч.
Автор: Флагман

„Руските войници пият водка, ние правим музика“, казва един от най-известните украински рапъри

 

От бойните полета в Украйна звучи рап музика, изпълнена с яростта и възмущението на младо поколение, което след края на войната със сигурност никога няма да забрави и може би никога няма да прости, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Украинският рапър Отой, станал войник-доброволец, записва текстове на телефона си. Светлината на дисплея е приглушена, за да не се превърне в мишена на руски обстрел.

„Руските войници пият водка, ние правим музика“, казва рапърът, чието истинско име е Вячеслав Дрофа, млад мъж с тъжни очи, който не знаел, че е способен да убива, докато не срещнал руски войник.

Иронично, но яростно последствие от инвазията е, че заповядвайки да бъдат унищожени украински градове, Владимир Путин подхранва онова, което твърди, че е искал да потуши - надигащата се вълна от неудържим украински национализъм.

 

Както дълги години във Франция мнозина смятат, че е невъзможно да простят на Германия след Първата и Втората световна война, младите украинци казват, че месеците на бруталност са ги изпълнили с изгаряща омраза към Русия.

В Украйна поколението, родено след обявяването на независимостта на страната от Съветския съюз през 1991 г., не може да си представи да изпитва друго, освен отвращение към Русия, през целия си живот.

Текстовете на Отой говорят красноречиво за чувствата му. Той губи по-големия си брат, също войник, при обсадата на стоманодобивната фабрика Азовстал в опустошения пристанищен град Мариупол.

Но музиката на Отой е и гласът на ледената ярост, споделяна от мнозина от неговите връстници. Сега тя се излива в песни, в изкуство и татуировки, онлайн в хаштагове, прокламиращи „смърт на враговете“, и мемове, насочени към Путин, както и в акции за набиране на средства за военните действия.

В „Enemy“, една от четирите нови песни, които Отой пише на бойното поле, той казва:

„Не сме уплашени, но ни се гади, защото миришеш на застояло, дори когато сърцето ти още бие. Куршуми ви очакват, грешници."

В яростната хеви метъл песен „We will kill you all“ групата „Сърфейс Теншън“( Surface Tension) крещи:„Ние ще танцуваме върху костите ви. Майка ви няма да дойде за вас“.

Песента с ругатни е натрупала повече от 59 000 гледания след пускането й на 5 април в Ютюб.

Ирина Осипенко е сред посетителите на музикален фестивал за набиране на средства миналия уикенд в украинската столица Киев, където Отой изнася пламенно представление.

Тя ридае, докато обяснява как нарастващите резерви, които е имала към Русия преди инвазията, са прераснали в ярост.

„Мразя ги, това никога няма да се промени. Ще го обясня на децата си и се надявам, че моите деца ще обяснят на децата си“, казва тя.

Отой изразява същото мнение:

„Ще кажа на децата си: „Руснаците убиваха семейството ми, убиваха братята ми, сестрите ми, бомбардираха нашите театри, болници“.

„Не само че не харесвам Русия, мразя тази страна и мразя руския народ, доколкото мога“, каза той в интервю от апартамента си в Киев, където записва, но съхранява и оръжията си.

Отой посвети песента си „Find My Country „на защитниците на Азовстал“, рапирайки на английски език, за да достигне посланието му до „хора по целия свят“.

От неотдавна той помага и във военната болница и не спира да работи върху новите си песни, написани на бойното поле.

Отой казва, че мини-албумът носи „миризма на военен прах“.

„Всъщност лежах на земята под въздушните удари и бомбените обстрели. Можете да усетите миризмата на бомби, мъртви тела, прах, кръв. Мисля, че това е най-добрият начин да покажеш омразата си.“, казва той.


В категории: Войната в Украйна


13
Коментара
Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
13
Коментара по темата
13.
сем
11.06.2022 11:33:41
4
6
ние пък намразихме вас. и между другото-музиката ви хич я няма!!!!!
12.
Касапин
11.06.2022 10:22:27
3
5
Не само пият водка руските войски но и шибат здраво украинските ви курвенски жени.Вие там се правите че воювата а тук в България нашите здраво шибат жените ви.Голям смях ей мъжа ми казва е войник но аз съм за горяла от 3 месеца искам секс.Половината ще се приберат бременни в украйна.
11.
Някой
10.06.2022 19:50:01
11
8
И с право ги мразят. Тия будали им разрушиха половината държава. И аз ги мразя. И всеки нормално мислещ човек трябва да мрази агресора.
10.
6788
10.06.2022 18:05:54
6
19
Дрофааа, на нас пък ни се драйфа от вас! И изобщо не ни пука, че съществуваш… Ела си събери сънародниците от Бг и стига сте мрънкали ( не че някой ви чува вече, де )!
9.
до ДОБРЕ БЕ
10.06.2022 17:32:41
5
7
Не се притеснявай. Постовете тук са от само двама-трима трола. Гласуванията са 40-50 и то от самите тролове.
8.
ДОБРЕ БЕ
10.06.2022 16:03:19
21
14
хора.......а представете си,че след Украйна Путин нападне България......
Руската армия разруши къщите ви,избие семействата ви,прокуди ви от родните места,да се скитате немили- недраги по чужбината вие няма ли да ги мразите...???
У каждую нацию есть гавно...има един лаф...
Не слагайте всички под един знаменател.и между тях има свестни.......хората които са останали да се сражават,защитават Родината си.....
Колко от вас,дето се правите на много отворени,ще защитават България от окупатора...???
Еми то е ясно.....точно НИКОЙ...
Щото българина,много обича да гледа сеир отстрани,да се присмива над чуждото нещастие,ама като му дойде лошото на главата,надава вой до небесата...видите ли колко сме зле.......
7.
Haha
10.06.2022 15:25:46
10
24
И тоя въшкар рапарчето ще свърши със смъртна присъда .
6.
Саша
10.06.2022 15:11:39
12
35
Ние пък вече намразихме улраинците и Най-вече ЗЕЛЕНСКИ ли е Зелински ли е къв е.

Разхождат се нагло, нагло в мола с джипките паркирани отвън, кой като тях.
Наглите им жени, с наглите им деца.

Айде предайте се е и тва да е.
На нас оолижението ни в България не ни стига, че и всяка вечер по новините ми говорите за Украйна, ми и на нас ни писна
5.
B
10.06.2022 15:09:32
5
28
Таз война е война на медиите!!!!!
4.
kkkkkk
10.06.2022 14:49:26
6
42
але патрЕоти,половината дезеертирахте и лежите по плажовете и курортите из европа, сиромасите останаха да ви пазят родината......
3.
батко Стьопа Бандера
10.06.2022 14:38:03
3
27
Флегми, какъв "рап" е тоя блек / дет метъл от видеото?
2.
Ние пък намразихме
10.06.2022 14:37:08
14
38
всичко украинско и най вече Зеленски!
Да се предаде и войната ще спре!
Вече не мога да ги понасям да обикалят със скъпите си коли Моловете! Друго не знаят!
Повръща ми се от жените им!
1.
паткан
10.06.2022 14:33:58
11
49
Рапър и музика . хаха.

И аз понамразих украинците, но не всички.
Намразих тези които си мислят че всички им са длъжни.
Напразих дезертьори , наглеци , и престъпници с които ЕС се напълни. рапърите пък никога не съм ги обичал.
Достатъчно ли е ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Хороскоп за деня – 6 май 2024, понеделник Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника!
Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори