×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Подземен бос преговаря да купи „Коста дел Кроко” край Царево?


Подземен бос преговаря да купи „Коста дел Кроко” край Царево?
Така трябваше да изглежда комплексът още преди 2 години, в дъното си виждат и боровските къщи, кацнали направо в морето
14 Юли 2011, Четвъртък, 10:40 ч.
Автор: Бесове

Босът на „Лаудис Холдинг Груп” Константин Циганков преговарял за продажбата с Христофорос Арманитидис-Таки в Кипър, твърди столичен таблоид

Грандиозният комплекс „Коста дел Кроко” в зона "Север" на Царево, в който трябваше да бъдат инвестирани 60 милиона евро и да се превърне в перла на Южното Черноморие, може да стане собственост на подземния бос Христофорос Арманитидис-Таки, съобща в. „България днес”. Комплексът  за 2500 души започна да се строи през ноември 2007 година, но в началото на строителния сезон 2009-а бе изцяло замразен. Той е собственост на „Лаудис Холдинг Груп" чрез свързаната с нея "България консулт". Управител на дружеството е Андрей Панпурин, а собственик - Константин Циганов. За двамата се говори, че са сред босовете на руската мафиотска група "ОПС Уралмаш". През юли 2010 година те бяха експулсирани от България със заповед на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Цветлин Йовчев заедно с още четирима мафиоти - Леонид Беренбаун, милиардера Роман Мирецки-Брилянта, Офер Мирецки и Анатолий Дремлюг.

Сега собственикът на „Коста дел Кроко” Константин Циганков и Таки се срещнали в малък хотел в кипърския курорт Ларнака. Руснакът поискал 45 милиона евро за недовършения комплекс заедно с цялата документация и разрешителни. Таки обаче възразил, че цената е твърди висока, тъй като за довършването на проекта ще са нужни още много пари. Накрая босовете се договорили да се срещнат в края на юли, за да обсъдят нова коригирана оферта. Според вестника през два-три дни в Царево спирали огромни софийски джипове, а едри мъже, придружени от хора с костюми, оглеждали подробно комплекса.

Според публикации в руската преса, през 90-те години Циганков и Панпурин натрупали милиарди чрез групировката "ОПС-Уралмаш" - Екатеринбург, създавайки стотици предприятия в Русия и зад граница в различни сектори на икономиката. Стигнало се дотам, че бюджетът им надхвърлил бюджета на целия град, в който живеят милион и половина души.

В България Уралмашките капитали се ориентират предимно към ваканционните локации в Пирин и около Царево. Тук започва изграждането на "Коста дел Кроко",  руснаците купуват и завода за лодки „Пасат”, който е на самия морски бряг и мястото му струва много повече от самия него.

Завършването на комплекса, който вече втора година стърчи като грозен бетонен град, ще бъде голям плюс за града, но шансовете за това не са големи. Според местни бизнесмени руснаците не са платили на много фирми, които са работили на строежа.  В края на 2009 г. община Царево наложи съдебна възбрана върху имота и построените сгради. Не е ясно кой и кога ще покрие всички тези задължения.

"Коста дел кроко" трябваше да се изгради върху площ от 85 дка и да бъде с 62 хил. кв. м разгъната площ - 5-звезден хотел, жилищен комплекс от 53 сгради с общо 927 апартамента, 30 фамилни къщи във водата и пристан за частни яхти, банка, лятно кино и амфитеатър, казино, 13 плувни басейна, 3 тенискорта, подземни гаражи. Всичко това трябваше да е готово до 2009 година. Отделно инвеститорът трябваше да вложи 2 милиона евро в инфраструктурата на Царево.


В категории: Царево


4
Коментара
Флагман.БГ Вижте новата пенсия за възраст и стаж Вижте новата пенсия за възраст и стаж 17/05/2024, Петък 14:40 0
Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
4
Коментара по темата
4.
георги
27.10.2012 17:45:37
0
0
Една и половина година по-късно , пазара на имоти тръгва нагоре , цената ще се вдигне , дано да се намери,някой балък да го купи от този мафиот , а и той може накрая да бъде принуден да го продаде на безценица , там има доста милиончета изляти !!
3.
pro
14.07.2011 18:15:18
2
3
ех този "феодал" . Защо така го наричате ? Имаш ли смелост с името си да излезеш и да кажеш на хората какво имаш предвид , че с тия догадки , като клюкари по форумите тука...
интересна е връзката между коста дел кроко и назначенията в детската градина . Ако си част от опозицията , вече знам защо никога няма да бутнете Арнаудов . Подходът ви е меко казано нелеп . Живи и здрави .
2.
до pro
14.07.2011 12:48:50
2
3
Вината на общинарите не се отчита,тя е факт.Факт е ча изграждането на обекта става с крадени и кървави пари,факт е и това че феодала Арнаудов ги приоти и комисионна тлъста си сви,въобще общинската негативна фактология е толкова огромна,че идецата от децката градина го знаят,нека директорката на градината да е съпруга на председателя на общинския съвет и може да се каже че "няма"конфликт на интереси.Пълен провал на месния феодал Арнаудов !
1.
pro
14.07.2011 11:34:46
3
1
Хубава реклама спретнахте на Коста дел Кроко. Дано някой подземен или надземен бос наистина го купи и завърши , че сега грози доста . А има хляб в този полуостров .
Преди да плювнете по общинарите в Царево , да отчетем и тяхната вина , но и да отчетем факта , че Костя - издирван цели 10 години , току виж в София се сдобил с паспорт и гражданство...чадър от високо ли му се казваше на това . Вече е без значение , дано завършат проекта...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев
Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори