×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Богати топ специалисти от Русия идват у нас, бюрократите ни ги гонят


Богати топ специалисти от Русия идват у нас, бюрократите ни ги гонят
В момента гоним топ специалисти, които иначе никога не биха дошли в България, каза Милен Керемедчиев
06 Юни 2022, Понеделник, 10:02 ч.
Автор: Флагман.Бг

Стотици от тях напускат България и отиват в Сърбия и Турция, обясни дипломатът

Руски топ специалисти напускат родината си след началото на войната. Много от тях идват в България, но институциите им бавят работните визи, затова се налага да си тръгват и да се устройват в съседните ни държави, каза Милен Керемедчиев.

„Много международни компании, в сферата на информационните технологии, хранителната промишленост, огромни инвестиционни фондове с милиарди инвестиции по света, затвориха офисите си в Русия и спешно преместват топ специалистите си в други държави. Това са руски граждани и семействата им. Тук говорим за икономически мигранти. Те са много добре финансово, могат да живеят където си поискат”, обясни той.

„Много скоро ще им бъде забранено да напускат Русия, тъй като това е невиждано за последните 70 години изтичане на мозъци. Дори вече има специалности, за които е забранено да излизат от Русия”, каза дипломатът.

„Някои са успели да излязат по-рано със семействата си. Хиляди намират своето място в България. Проблемът е с изключително тромавата и закостеняла процедура по техния престой. Те идват у нас с временни визи за 90 дни. Подават веднага документи за разрешение за работа и пребиваване в страната. Агенцията по заетостта, поради големия брой молби, блокира. Преди издаваше разрешение за работа за 2 седмици, сега – за 2 месеца”, обясни Керемедчиев.

Тогава идвал и големият проблем. „След като чакат 2-3 месеца за разрешително за работа и престой, подават молби към Агенцията за миграция за удължаване на престоя, за да си дочакат документите. Масово получават откази. Основанието е, че няма основание да се даде такова разрешение”, обясни Керемедчиев

„Успяхме не само да прогоним украинските бежанци, които можеха да бъдат интегрирани много добре, ние в момента гоним топ специалисти, които иначе никога не биха дошли в България, защото те са международно поставени. Не им даваме разрешение за работа. Вече десетки, стотици, напускат България и отиват в Сърбия, Турция, там където могат да получат своето пребиваване”, заяви дипломатът.


В категории: Животът


10
Коментара
Fibank отрече: Не се продаваме!
Fibank отрече: Не се продаваме! 21/05/2024, Вторник 16:00 0
Две коли изгоряха пред къща
Две коли изгоряха пред къща 21/05/2024, Вторник 14:59 0
10
Коментара по темата
10.
Bbb
06.06.2022 16:36:13
1
1
Хи хи хи голям джумбиш настана.За 32 години. заради политическите олигофрени които поставяхме на чело на държавата Населението ни се стопи на половина а Българите се пръснаха по целия свят.
Сега същите пацули се чудят как да задържат украинци, руснаци и всякакви други за да попълнят с хора прокълнатата ни родина.След 10 години няма да има хора за нищо, да не говорим за квалифицирани кадри.
9.
ХХ
06.06.2022 14:32:49
0
3
Штига веке с тея украинши, ишкам да дойдът рушки шпешиалисти и шиновниши да упръвлявът Булхария.
8.
БГ?
06.06.2022 14:27:57
1
3
Руснаците още в началото тръгнаха към Турция и Дубай. Каква България?
7.
Ай сиктир,
06.06.2022 12:22:55
5
12
не ни трябват техните топ специалисти! Знаем ги какви са!
В Поморие, на една сграда в квартала, къдто живеят руснаци са написали "Малая Россия" и никой не протестира! Ако бяха написали "Малая Украина", или "Малката Америка" така ли щяха да си мълчат както кметството, такаа и русофилите като Копейкин?!
6.
Помощното
06.06.2022 11:46:22
0
10
До ХХ, неграмотник си ти, щял да дръпне, какво ще дръпнеш, някой тънък фас ли, к'о?!
5.
Сер-гей
06.06.2022 11:21:53
8
10
"...топ специалисти от Русия идват у нас..."

Не им щем ни меда, ни жилото!
4.
Аксел троен
06.06.2022 11:01:07
11
5
Ех мечти! Къде ги видя тия руски ай ти щот аз кьорав руснак не съм виждал от есента. Труда работа е да си сороски глашатай. Истината е точно обратната. От началото на войната в Русия са влезли 3 пъти повече руснаци от колкото са я напуснали. На запад масово напускат защото са гонени,плюти и уволнявани. Превърнаха ги в колективен Харви Уайщайн.
3.
ХХ
06.06.2022 10:57:34
9
5
Е, де да имаше начин да накараме неграмотните евроатлантици като jdk да работят нещо, нито един от тях нямаше да останежв България и щяхме да дръпнем....
2.
jdk
06.06.2022 10:21:24
16
13
Не ни трябват, имаме си руснаци в излишък. Даже трябва да затегнат още визовия режим с орките. Да ходят където си искат.
1.
Нали уж
06.06.2022 10:12:36
3
5
оня ден щяха да ги канят...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Опитвам се да убедя все повече хора да гласуват, защото когато отвратените не отидат до урните, ще управляват отвратителните, каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Повечето хора използват гнездото за запалка, която обикновено осигурява 12V Милионер подари джип за 800 бона на Маги от Ергенът, вижте G-класата, която получи Милионер подари джип за 800 бона на Маги от Ергенът, вижте G-класата, която получи Изоставената блондинка от "Ергенът" има връзка с мъж на годините на баща й 12 търговци на гласове отиват в ареста 12 търговци на гласове отиват в ареста За друг вид престъпления в рамките на операцията са задържани още 33 лица Делян Пеевски: Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС Делян Пеевски: Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС Пеевски посочи още, че предложението на лидера на ДБ е включвало пенсиониране на Бойко Борисов Ексобластният управител и купувачът на Митницата в Созопол с реакция след статия на Флагман.бг Ексобластният управител и купувачът на Митницата в Созопол с реакция след статия на Флагман.бг Според бизнесмена Крепостната стена и терасата върху бойната кула на Стария Созопол били съвсем различен казус с незаконно строителство, свързан с друг областен управител - Константин Гребенаров Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Голям успех за бургаския ветроходец  Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Гринча е в серия от 3 поредни победи, а в последния си мач печели Интернационалната титла на световната боксова федерация WBF с нокаут в 9-ти рунд, срещу коравия Дауди Мгая „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката
Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори