×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП в отговор на ГЕРБ за украинските бежанци: Безочието и лицемерието са ваша природа


ПП в отговор на ГЕРБ за украинските бежанци: Безочието и лицемерието са ваша природа
"Изключително грозно е да се използва процесът по преместване на украинските граждани за политически атаки, за всяване на напрежение. Особено на фона на свършеното до момента."
01 Юни 2022, Сряда, 16:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Изградихме капацитет от нулата, обявиха от управляващата формация

„Днес парламентарната трибуна отново беше употребена от ГЕРБ-СДС за евтин политически популизъм. Този път заради организацията около преместването на украинските граждани, намерили убежище на територията на България.“ Това отговориха от „Продължаваме промяната“ (ПП) след критичната декларация на бившите управляващи по-рано днес.

„Истината е една и тя е, че България продължава да оказва необходимата подкрепа към бягащите от войната“, обявиха от ПП в контрадекларация, изчетена от депутатката Инна Иванова.

„Припомняме: изградихме капацитет от нулата. Стартирахме програма, за да приемем големите вълни на бягащи от войната в първите месеци. Всеки, който има нужда от закрила, е приет и подслонен.

Припомняме също, че националният план за действия при кризи, изготвен по време на управлението на ГЕРБ, беше напълно неадекватен, неотговарящ на нуждите и неприложим. Въпреки това България беше една от първите държави, която успя да реагира своевременно и транспонира директивата за временна закрила в рамките само на няколко дни.

Нужна беше нова методология на работа на граничните пунктове, нов софтуер, нов подход за настаняване, нови канали за комуникация. Създаде се национална гореща линия с български и украински номер, на който се отговаря на важни въпроси на украински език.

Преди войната в Украйна локациите на ДАБ бяха ЕДВА ПЕТ. Там се подаваха заявления за закрила и за получаване на статут се чакаше... между 3 месеца и една година.

Това беше завещано от държавата на Борисов и Гешев.

Направихме така, че за статут на временна закрила да се кандидатства на място в над 120 пункта и това да се случва в рамките на едва няколко МИНУТИ!

Направихме така, че България е на първо място по процент издадени регистрации за временна закрила в ЕС - 99%.

Украинският президент Володимир Зеленски лично благодари на българския премиер Кирил Петков за направеното за украинските граждани, бягащи от войната.

Народното събрание, въпреки противопоставянето на ГЕРБ-СДС, гласува законодателни промени, за да помогне на бягащите от войната - да получат здравно осигуряване, а украинските деца да посещават българските детски градини и училища, за което беше създадена и необходимата организация.

Държавата успя да изгради успешно и ползотворно партньорство с БЧК, неправителствени организации и доброволци, за да създаде организация, която да адресира нуждите на над 200 000 души, преминали през страната и около 100 000, останали на наша територия.

Изключително грозно е да се използва процесът по преместване на украинските граждани за политически атаки, за всяване на напрежение. Особено на фона на свършеното до момента! Това, колеги, е срамно! Срамно е, колеги от ГЕРБ.

Уж загрижената опозиция, която дори не е готова да гласува в зала за здравното осигуряване на бягащите от войната, винаги е готова да прави внушения, да излага неверни твърдения и да създава необосновано чувство за хаос. Но вашето безочие и лицемерие не изненадва никого, вие просто демонстрирате своята природа.

Отново подчертавам! Държавата осигурява всичко необходимо – храна, безплатен превоз, места за настаняване. Осигуряваме помощ на всеки, който има нужда от такава.

Хаос, колеги, няма. Няма и да има. И това е резултат не от вашето наследство, а от усърдната и неспирна работа на настоящото правителство“, завърши декларацията на ПП.
Инна Иванова благодари от името на формацията на всички граждани и организации, които са помогнали и продължават да помагат в този процес.

Народни представители от ГЕРБ постоянно подвикваха от място към Иванова, но младата депутатка успя да запази самообладание и да прочете декларацията, без да покаже смущение.


В категории: Политика


Полски съдия избяга в Беларус
Полски съдия избяга в Беларус 09/05/2024, Четвъртък 17:00 0
30
Коментара по темата
30.
До 28
03.06.2022 21:47:51
0
0
Знаем. Но не ни интересува. Не ни уведомявайте повече за умозаключенията си.
29.
До 23
02.06.2022 12:01:00
2
1
Свободни съчинения. Или като на Русия доказателствата, за кланета горени хора и прочие и проче, и прочее. Доказателства за които само говорят, но не искат на никого да ги покажат, за да бъдат изследвани. Това и на най-глупавите монголоиди би трябвало да им говори нещо.

А това за нацистките униформи със свастика искрено ме разсмя, благодаря. Това че само и единствено украинската армия извършва военни престъпления също. Понеже те с военните си престипления дестабилизираха държавата през 2014-та и създадоха така наречените сепаратисти, и малките зелени човечета които говориха само на чист руски, и се появиха значително количество руски оръжия и военна техника в ръцете им мистериозно. Както и с военните си престъпления накараха Русия да рестартира конфликта, и пак унищожените градове и цивилни в тях пак са техни военнопрестъпления.

Абе, честно да те питам, тоя Адриен Боке, да не е писал някаква сатира, и ти да си се вързал от пръв прочит?
28.
Някой
01.06.2022 22:01:52
6
6
Аз гласувах за ПП и пак ще гласувам за тях защото ми омръзна да ме управляват Ганъовци хем крадливи хем и нагли
27.
до 18
01.06.2022 21:31:54
0
4
А, недей предизвиква съдбата! Същото мислехме и за Тиквун. Винаги може да стане и още по-зле!
26.
до 23
01.06.2022 21:29:24
1
1
А стига! Този глобалистки парцал е написал ТОВА?! Ежедневно гледам глупостите им на Туитър, но не съм видяла такова нещо. Ако е така, значи палачинката е окончателно обърната!
25.
ами
01.06.2022 20:48:39
1
4
Боко нали изпрати каски на Украинците с надпис Подарък от ГЕРБ.
24.
Що е Киро, все е уникум :)))
01.06.2022 19:41:22
2
17
Съпругата на украинския президент Владимир Зеленски, Елена, каза, че деветгодишният им син Кирил дава съвети на баща си по военни въпроси.
И при нас е така, Киро е само малко по-тъп от Кирил Зеленски, защото е ВКР наследник :))))))
23.
Четете
01.06.2022 19:38:01
3
14
Французин, завърнал се от Украйна: Европа въоръжава неонацисти, Буча е лъжа (видео)

Бившият военен има доказателства, че киевската армия извършва тежки престъпления, пише “Телеграф”.

Бивш френски военен и настоящ писател Адриен Боке, който прекара три седмици в Украйна, разказа ужасяващи неща за престоя си там.
В ефира на френско радио Боке заяви, че по време на хуманитарната си мисия в страната е видял украински войници да извършват откровени зверства и престъпления. „Поемам пълна отговорност за това, което казвам. Докато бях в Украйна, бях свидетел на военни престъпления. Всички те са извършени от украинската армия. Но във Франция не говорим за това. Когато се върнах бях шокиран. Френските телевизии канят хора, които никога не са били в Украйна и не знаят нищо за това, което се случва там. Те обаче си позволяват да спекулират за събитията. Между това, което чувам от телевизионния екран и това, което видях със собствените си очи, съществува истинска пропаст“, каза Боке.
Бившият военен обърна особено внимание на батальона „Азов“. Той разказа, че членовете му вършат страшни престъпления и както те, така и украинската армия използва цивилни като жив щит. „През нощта в къщите им се крият боеприпаси. А всички разрушени цивилни сгради, за които Киев обвинява Москва, всъщност са резултат от неточни стрелби от украински радикали“, категоричен е той.
„Азовците са навсякъде. С неонацистки униформи. Символите на СС и свастики са избродирани навсякъде по униформите им. Те не само не крият възгледите си, а ги разпространяват. Шокиран съм, че Европа въоръжава неонацисти“, каза Боке.
Той също така добави, че има видео материал, доказващ думите му и е готов да го използва, за да разобличи украинските престъпления. „Бях свидетел как украинските военни стреляха в коленете на пленени руски войници. Лично съм виждал американски оператори да правят фалшиви снимки и видеа, за да създават фалшиви събития. Прословутото клане в Буча е постановка. Телата на жертвите бяха местени от място на място и умишлено поставени по такъв начин, че да се получи шокиращ кадър, заяви бившият военен.
22.
САЩ ще се бият до последния украинец
01.06.2022 19:36:25
1
17
Ухиленото идиотче Кире, се подлага на всеки, който го пожелае, само и само да остане на власт и да се нагуши, заедно с останалите разбойници от правителството на бандитите!
21.
До 17 лорере,верваш ли си?
01.06.2022 19:28:18
1
11
Ухиленият и оцъклен премиер Кире Простото дрънка и върши глупост след глупост по международни форуми и срещи, провал във всичко.
Как „борците със задкулисието“ станаха „задкулисие“.
Кой управлява България в момента?
Тези термити натовариха с дългове и внуците, за комисионни и далавери!
Анатемоса ги и Църквата, като сатанисти!
20.
Украинците
01.06.2022 19:25:33
2
15
които са в България, са от райони, в които не се водят военни действия, за това дойдоха със скъпите си коли и айфони!
Да си ходят, от където са дошли, нагли путки!
19.
4 путки + парцал прокопи
01.06.2022 19:25:10
5
9
Ухиленият и оцъклен премиер Кире Простото дрънка и върши глупост след глупост по международни форуми и срещи, провал във всичко.
Как „борците със задкулисието“ станаха „задкулисие“.
Кой управлява България в момента?
18.
До 6
01.06.2022 19:22:03
3
20
Който и да дойде, ще бъде много, ама много по-добре, отколкото четирите насрани путки!
17.
Сз
01.06.2022 19:05:31
17
8
А ДЕБЕЛООЧИЕТО И НАГЛОСТТА СА ПРИРОДА НА ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ БОКЛУЦИ….ВСИЧКИ СТЕ ЕДНАКВИ,МАМИЦАТА ВИ РАЗБОЙНИЧЕСКА !!!!
16.
Обективно
01.06.2022 18:42:46
16
3
В първите часове след нападението в Украйна през зимата, вече хората бяха в задръстванията да бягат от "войната". Къде бягат защо не изчакаха да подготвим палаткови лагери и тогава да ги докараме. Не те тръгнаха с лични коли на момента и това е истината, както и фактите са, че новото правителство реагира адекватно, защото успя да уреди необходимото, както и да договорят помощите. Невменяги
15.
Кирчо
01.06.2022 18:07:13
4
19
И Урсула ми вика:
Кириле, вика, къде е моят приятел Борисов?
14.
Наглеци
01.06.2022 18:06:52
3
21
Тези са толкова нагли, кухи, но за сметка на това прости, че вече адски се дразня от божествената им непогрешимост! Да се благодарят на обикновените българи и хотелиерите, че помогнаха, а не винаги да си приписват чуждите заслуги.
13.
do 12
01.06.2022 17:41:19
3
26
Прав си. И заради Кирчовците и макетата ще ни го сложат
12.
Игор
01.06.2022 17:35:36
3
27
Всичко в България вече е сбъркано. Сбъркана е и сексуалната ориентация на страОтните управляващи. Щом си мислят ,че се справиха със приобщаването на украинските бежанци / намиране на работа ,учене на език и т.н. защо не пуснат и пакистанци , афганистанци и други бежанци в хотелите по морето. И те са хора и те трябва да си починат. Път са били през оградата. А в България понеже за няколко месеца живота ни процъфтява от щастие и рози, ще платиме и тяхната почивка. Едва ли някъде по света има по тъп народ с неадекватни и злобеещи управленци!
11.
Кирчо и Асенчо
01.06.2022 17:34:04
4
16
Чухме нещо за некви градушки или така ни се е сторило. Абе я да се захващаме за украинците кво ни пука за тее селяни. Ще организираме замеряне с яйца и домати специално за нашите избиратели. Както следва:
Кирчу-10т.
Асенчо-9т
Славчо-8т
Дупката на Мая-7т
БокоТиква-6т
И т. н, и т. н
10.
Не всички сме лицемери
01.06.2022 17:32:37
10
8
Ай ще ва и лицемерите. От ГЕРБ дори ни хареса, че тази им насви сърмите на улраинците. Не всички сме лицемери.
9.
Голяма мистификация
01.06.2022 17:30:10
10
32
В Харвард не са чували за Простото и лакомо Кире!
Имало един мангал, Кире либерало, който санирал една от сградите...
Дори дипломата му е менте, също както менте декларацията, че не е канадски заврян зет!
Да се връща Борисов, че тези меки китки потрошиха България!
8.
Голяма мистификация
01.06.2022 17:25:00
6
29
Не познавам нито един човек, гласувал за ПП.
Политическото дилетантство на Кирил Петков дълго ще ни разсмива. А в някакъв момент и ще ни разплаче!
7.
учудващо
01.06.2022 17:24:40
26
8
Простото Киро завършил Харвард а умния Боко пожарникарната шлола в Симеоново
6.
До 5 ти
01.06.2022 17:21:33
37
9
И кой ще дойди Боко ли ? Или Коцето от възраждане хаха много е повърхностен Българина....Оставете да изкарат целия мандат никай неможе се справи по добре от тях .Не вярвай в пропагандата на Герб или дъщерната им фирма Възраждане
5.
Долу и вън четирите Пу..и
01.06.2022 17:01:05
10
40
Петков, Асен Василев и цялата паплач от ПППП да си ходят, ако не искат да ги изгоним с камъни! Да прочетат поемата Грамада!
Да слушат песента Стълбата на Щурците!
Да си ходят в Харвард, не ги искаме!
4.
До 3
01.06.2022 16:52:27
6
39
Невменяга? Палячо,германците са по прости,че ги настаняват във физкултурни салони ли? Французите ли са по прости,чехите ли са по прости че ги настаниха в бежански лагери и спят в палатки? Тук баце в хотели,я марш бе мърши!
3.
Do 1
01.06.2022 16:20:33
23
13
Невменяга!!!
2.
Милушев
01.06.2022 16:16:09
20
8
Червен картон в 12тата години и ви се е*ава п*тката майчина
1.
Xxxx
01.06.2022 16:14:24
17
49
Назионалния план за действие при кризи на ГЕРБ си беше много адекватен.Бежанците н бежански лагери!Както е в цял свят.А не в хотели на първа линия на морето!Цялото ви управление е такова,некадърно и популистско,без абсолютно никаква логика.Измикяри!Оставка,некадърници!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас хареса Летния Никулден, на площад "Тройката" ври и кипи Бургас хареса Летния Никулден, на площад "Тройката" ври и кипи Денят бе изпъстрен с различни събития Отличиха Бургас за принос за развитието на бизнеса Отличиха Бургас за принос за развитието на бизнеса Наградата е оценка за усилията на Община Бургас да обедини различни по вид дигитални услуги Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Събитието ще се състои утре, 10 май от 13.30 часа в двора на гимназията Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кандидат-депутат сам свалил флага и го хвърлил в кофата  Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Еколозите от коалицията „За да остане природа в България“ са водили над 1100 дела срещу различни държавни, общински и частни проекти Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите си  Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Фенове на предаването са гневни  Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Тя споделя, че от няколко седмици Станислав е най-добрият сред мъжете и вижда него като потенциален победител Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре В шест области е обявен жълт код за силен вятър
Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори