×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Морската гара се превърна в буферна зона за изпращане на украинците към държавни бази (СНИМКИ)


Морската гара се превърна в буферна зона за изпращане на украинците към държавни бази (СНИМКИ)
Областният кризисен център, пред който доскоро се извиваха опашки, днес е празен и в очакване на първите заминаващи
29 Май 2022, Неделя, 12:14 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимки: Авторът

Колко бежанци от Бургаска област ще изявят желание да заминат?

Областният кризисен център на Морската гара в Бургас, пред който доскоро се извиваха опашки от украински бежанци, желаещи да получат статут, днес е празен. Към 12:00 ч. продължава заседанието на Щаба, в което взимат участие вицепремиерът Калина Константинова, заместник министри на МВР и Министерството на отбраната, както и председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева. След това се очаква брифинг, на който ще бъдат изнесени подробности за това каква ще е организацията за извозването на украинците от хотелите към държавните бази след 31 май. 

Засега няма точна информация как точно ще прочете самата организация, но на Морска гара Областният кризисен център е преструктуриран в буферна зона, която ще се използва от украинските граждани за изчакване на транспорта. Той пък ще се осъществява на дълги разстояния с влак, а на къси – с автобус. Очакванията са от Морска гара да потеглят първите автобуси след 31 май. 

По данни на Флагман.бг в Бургас особен интерес към държавните бази от страна на бежанците няма. Подобна е ситуацията и във Варна, където бяха осигурени 4 допълнителни вагона към влака по линията Варна-София, както и автобуси, но само петима човека са изявили желание да напуснат морската ни столица. 

Очаквайте подробности! 
 




В категории: Бургас


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Чичо Манчо
29.05.2022 17:44:06
0
2
Съборете я тая Морска Гара ... ние бургазлии ще и плащане поддръжката тя не става а нищо!
8.
Хм
29.05.2022 16:00:59
1
13
Какво значи ,които имат желание? Абе тук не е концерт пожелание. Не искали тук,не искали там.Опъвайте им палатков лагер и толкова. Който не желае, да се връща от където е дошъл.
7.
до 3
29.05.2022 14:54:26
0
8
Има си йерархия... Свещените индийски крави са на по-високо ниво в хранителната верига от калинките!
6.
Пълен t@$@к
29.05.2022 14:41:19
0
14
Морска гара е призрачно място и освен за четене на стихотворения и жалки беседи, за нищо друго не става. Това че се нарича гара е колкото да се каже, че са изхарчени едни пари по ЕС проект.
5.
Бабка
29.05.2022 13:51:31
3
15
4, ако мамите ще си плащат в пълен размер да стоят ако искат и година. Но да им плащат от данъците, дето аз, децата ми а сега и внуците ми плащат за удобство и удоволствие на нагли бежанци не съм съгласна. Бях свидетел на случай, когато кондукторка изгони за 10ти път за деня(според нейните думи) претендираща да е бежанка и да не иска да плаща.
4.
Гларус
29.05.2022 13:00:38
3
24
Хората са дошли на море ,вие ги пращаге в Ст. Планина,Пирин и Родопите.Нормално е човек като иска да е на плажа да е на морето. 1100 Евра плащат две мами с 3 деца на месец и предплатиха за 4 месеца. Не мисля , че искат да се местят от морето
3.
Ха ха ха
29.05.2022 12:58:03
2
27
А тези държавни бази не са ли да почиват държавни служители, или дет се вика, да го духат.
2.
Провал, фарс, катастрофа
29.05.2022 12:50:24
14
19
Хората, дошли в България, за да се спасят от война предпочетоха да се върнат в Украйна, където се стреля и падат бомби, вместо да останат у нас.
Ето това е оценката, която некадърното ни правителство получава.
И то от хора, които нито са гласували, нито се интересуват от политическата обстановка в България.
1.
Тони
29.05.2022 12:24:49
8
31
Много е късно така наречените бежанци, които в по-голямата си част са просто кърлежи да напуснат хотелите на 31.05. Стаите им и целите хотели трябва да се почистят основно и дезинфекцират след престоя на труженичките там. Иначе ще пламне целия Слънчев бряг и туристите ще се спускат да ни съдят.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори