×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спортния министър за кмета на Пловдив: Чудя се, как феновете още не са ги набили тези в местната власт


14 Май 2022, Събота, 18:15 ч.
Автор: Флагман.бг

25 милиона дадени от държавата? Няма ги. Строителят, който изпълнява стадионите протестира срещу правителството, гневен е Василев

 

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев гостува в предаването „ЕвроДикоФ“ и засегна мноого теми. Една от тях бе стадионите в Пловдив, а изказването на политика по темата бе меко казано скандално:

„Ами пловдивските отбори? 25 милиона дадени от държавата? Няма ги. Строителят, който изпълнява стадионите протестира срещу правителството. Всеки път се повишават цените там. Местната власт там е виновна за тази разруха в двата пловдивски гранда. Не може да не се следи. Казвам ви, страх ме е да давам пари на кметовете, когато те трябва да възлагат обществена поръчка, за да не бъдат откраднати. Казвам ви го съвсем искренно, защото съм виждал какво става. И сега ми е адски трудно да убедя държавата да даде 20 милиона за Локо и Ботев при положение, че виждат кмета, изпълнителя, пък седалките…, пък проекта правят 3 пъти… Феновете са напълно прави. И двата стадиона щяха да направят с парите, с които се направи зала Колодрума. И се чудя, как феновете още не са отишли и не са ги били тия хора.“

„Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър. Независимо от това, че сега няма прокуратура, неговото положение е неспасяемо. Аз знам какво правя и кой съм. Не съм анонимен пингвин, появил се в ММС без да знае защо е там. Аз съм един от най-неприятните на статуквото министри. Аз този мач го играя от 15 години с футбола и със спорта. Знам им маниерите. Този спортен министър ще бъде съвсем скоро арестуван“, отсече Радостин Василев.

„Бойко Борисов го арестуваха за 24 часа, но тук аз съм се заел да установя какво е направено. Всички партийни калинки на ГЕРБ при мен си заминават. В моето министерство са назначавани любовници, приятелски кръгове, партийни другари, всичко това го разчиствам. Нищо не може да ме отклони от пътя да се спазва закона. Има агресивни методи на атаки, натиск към мен от страна на определени хора. Даже са ми разлепили плакати из София, на които пише: „Убиецът на спорта“. Мачът е неравен за тях, защото ще го загубят. Няма шанс да продължи това, което е било. Тези хора, които финансират тези неща, не могат да се справят с мен. Не могат да се договорят с мен. И това ги кара да правят такива жалки опити. Нищо не може да ме уплаши и да ме отклони от това, което съм решил да направя.“, каза Василев.

“Арена армеец” е чудовищна глупост. Отоплението на малката зала не може да бъде автономно. Ако искаш да си пуснеш топлото там топлиш цялата “Арена Армеец”, защото никой не е помислил, че трябва да имат автономно отопление, охлаждане и вентилация. Това прави тока на “Арена Армеец” на година да е огромен. Сигурно милион на година. Тази зала няма достатъчен паркинг. Блокира се цялото “Цариградско шосе”, “4-ти километър” и става ад там, защото е спестено от паркинг. Сега правим проект за реконструкция на комплекс “Червено знаме”, който да има допълнителен буферен паркинг, за да поеме недостига на “Арена Армеец”. Правиш зала за 100 милиона. Тя няма хотелска част. Идва спортистът. Той трябва да си търси в София къде да спи. Навсякъде по света базата е свързана с хотелска част, за да е лесно за спортистите. Затова възстановяваме и хотела в комплекс “Червено знаме”, който ние ще изградим, ще бъде направен да обслужва и тази зала. Нещата трябва да се правят с мисъл. Още един пример, “Колодрума” е общинска зала. Правена е по модела на стадионите в Пловдив. Общинска зала с държавни пари. Аз обяснение нямам. Държавата трябва да разследва тези въпроси. Апотеоз на глупостта, допълни той.

„Откакто съм министър на спорта, ме отвращават много неща. Отвращава ме това, че в ММС е имало злоупотреби. Че заслужили наши спортисти, част от които управляват федерации, приемат за даденост един държавeн ресурс да го харчат както сметнат за добре, а не както е целесъобразно. Отвращава ме това, че децата, които трябва да са в основата на масовия тренират в зали, които са разрушени. Отвращава ме, че родители, които нямат възможност, не могат да отглеждат спортисти. Отвращава ме, че залите и базите на ММС и свързаните дружества са завладeни от мутри. Мъча се да променям тези неща, което носи много негативи, много неприятели и по-малко приятели, но в крайна сметка такава е работата ни. Аз съм спортен министър за кратко, но винаги ще съм гражданин със самосъзнание.“, каза спортният министър.

„Трябва да питате ЦСКА дали ще има нов стадион. От тях зависи строителството. През всички тези години аз съм бил привърженик на ЦСКА. Следял съм информации – нов проект, втори проект, пети проект. Аз съм бил юрист на ЦСКА и виждам, че няма никакви постъпления там. Нищо не се прави там. Едно общо и нефункциониращо дружество. Решенията в това дружество са само с абсолютно мнозинство. Тоест ако на някой не му харесва нещо, дружеството е блокирано. Взехме решение, ангажирахме и кантора. Когато притежаваме имот, който е нефункционален, но има някой, който иска да го изгради, ние сме готови да го предоставим. Те да предоставят инвестиционен план и проект, а ние като министерство ще извадим документите. Те обаче трябва да го изградят със собствени средства. Подписахме анекс към договора за наем, към който има краен срок те да представят инвестиционен план и проект. Ще спазим закона и се надявам те да си спазят ангажимента. Ще е жалко аз да правя усилия за облагородяване на имота, а те като инвеститор да не положат усилия“, обяви Василев.

„Ако трябваше да изваждаме клубове заради финансовото им състояние, щяха да останат пет-шест клуба. Те отговарят на финансовия феърплей на УЕФА. За нашето първенство сме минимизирали изискванията до едно осветление, което не се знае докъде е изградено. 20 години сме много назад във футбола. Както се правеха компромиси за ЦСКА, така се правеха компромиси и за Левски. ЦСКА дълго време имаше подобни дългове към НАП като Левски. Затова не правя компромиси с никого. Не е много приятно, защото не си много харесван. Много левскари сега ме питат: Защо правиш стадиона на ЦСКА. Ама не го правя аз“, заяви министърът на спорта.


В категории: Пловдив


1
Коментара по темата
1.
Ristio hazarta Absurd
15.05.2022 00:07:26
0
2
Evala pri4eska s gel li sa opleska ili ima6 nilska treska nema spi6 no6teska
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори