×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Всеки пети българин умира преди да навърши 65 години
  • Почитаме Емилия - светицата, основала първия девически манастир
  • Хороскопа си за деня четете тук
  • Питбулът-убиец от Варна хапел наред, експертиза на съдебен лекар решава съдбата му
  • 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник
  • Бедствено положение в Тексас! Части от връхлетяния от бури щат остават без ток с дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов договаря кметове на тясна тераса. Ясо, Паликари!*


Бойко Борисов договаря кметове на тясна тераса. Ясо, Паликари!*
Майката на Панайот Рейзи Пенка: Моят син не би прекрачил прага на заведението на Гребенаров, чудя му се как той влезе у нас
08 Юли 2011, Петък, 09:19 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

И още как Пенка - майката на Рейзи и Катя - тъщата на Гребенаров, въртят кръчмите им в Созопол, в един уникален филм след посещението на премиера в морското градче

„Снимачният“ екип на besove.bg  се озова в Созопол на 5 юли – вторник, с цел да провери защо ресторантът „Паликари“, собственост  на кмета Панайот Рейзи, е бил подминат при масираната данъчната проверка миналата събота. Под ножа й минаха близо 30 заведения в града. Натъкнахме се на интересна находка, която не е нужно да ви преразказваме,  вижте я във видеоматериала, заснет за около час и половина между 11,30 и 13 часа на същата дата.  Само ще вметнем някои подробности, за да не останем недоразбрани. Нямаме претенции, че „филмът“ ни блести с високи художествени качества, но за сметка на това е доста любопитен.

Бесове.бг разбра, че при масираната операция, проведена в събота, данъчните, предвождани от висш служител на НАП от София, са стигнали до големия ресторант „Вятърна мелница“, проверили са го обстойно, но не са продължили по-нататък по същата крайбрежна ул.“Морски скали“, където е и „Паликари“, а са си тръгнали.

Не е ясно кой и защо е направил забележка на проверяващите затова че „Паликари“ е бил пощаден, но е факт, че в неделя вечерта, специален екип е бил върнат обратно в Созопол с единствена задача: проверка на заведението на Рейзи. Оказало се, че всичко е изрядно – персоналът е назначен на 8-часов работен ден, с трудови договори и с

фискален апарат, включен директно към НАП.

Кръчмата се намира в родната къща на Рейзи, където той живее и сега. Заведението се състои от три маси в малко помещение върху скалите и още пет маси, изнесени върху тераса с подпорни колони, за която се говори, че е построена незаконно. От нея се разкрива невероятна гледка към островите Св.Иван и Св.Петър, както и към Боруна, където са открити нови исторически находки. Същите тези находки на 25 юни премиерът лично отиде да посети, а после влезе в „Паликари“.

Фирмата, стопанисваща търговския обект, се води на Васил Рейзи – баща на кмета, но истинската грижа от години е върху плещите на 63-годишната му майка Пенка. Всяко лято тук сервира и дъщерята на Рейзи Петя, кръстена на баба си. Иначе е студентка в столицата.

„Не знам защо нас са ни подминали в събота, пристигнаха в най-големия дъжд в неделя, не откриха никакви нередности“, казва Пенка Рейзи, която заварихме да полива цветята в двора. Г-жа Рейзи  се съгласи да ни разкаже какво се е случило в нейното заведение на 25 юни, когато то бе посетено от премиера Бойко Борисов.

Бесове.бг единствен описа ситуацията, в която за обяда на премиера и свитата му е бил определен ресторант „Вятърна мелница“, както и как в последния момент гостите са били преместени в „Паликари“, защото така поискал Борисов. Сега разбрахме и как келнерите са тичали по калдъръма с чинии в ръце – от кухнята на „Вятърна мелница“ до терасата на Рейзи.

На тази тераса са били спорещите за кметското място в Созопол лица – областният управител Константин Гребенаров и Панайот Рейзи,  бургаският кмет Димитър Николов,  екскметът на Приморско Димитър Димитров, Божидар Димитров, вицепремиерът Дянков и депутати.  

Димитров от Приморско е бил поканен

предварително по заръка на премиера. Той е присъствал на целия обяд, близо час и половина. Това ни даде повод да мислим, че ексградоначалникът ще играе ключова роля за ГЕРБ във вота тази есен.
След като се разделихме с Пенка Рейзи във вторник около 13 часа, екипът ни посети кръчмата „Св.Никола“, която се намира при входа на стария град – срещу прясно ремонтираната църква „Св.св.Кирил и Методий“. Искахме да разберем дали ресторантът на областния управител Константин Гребенаров е бил проверен от данъчните и дали са открити нередности. Заварихме вътре съпругата на Гребенаров – Валерия, но тя отказа да разговаря с екипа ни под предлог, че била заета. По-скоро се държеше като обидена на Бесове.бг, без да ни даде възможност да разберем от какво идва огорчението й. Г-жа

губернаторшата  комуникираше с нас чрез персонала си.

 Като разбра, че не настояваме на всяка цена да чуем гласа й,  Гребенарова си тръгна. На служебната маса обаче остана възрастна дама, стилно облечена и с аристократична осанка.  Това се оказа управителят и собственик на фирмата - тъщата Катерина Панговска, която също като Пенка Рейзи с удоволствие отговори на въпросите ни. Панговска и дъщеря й Валерия са от Северна България. Данъчните в събота ги подминали, но те били изрядни във всяко отношение и били готови веднага да ги проверят.

В същия ден заснехме и екскметицата от БСП Веска Караманова. Тя пък си пиеше кафето в собствения си бар с фамозното име „Пъци“.  „Пъци“ се намира на главната улица на стария град, на около 200 м нагоре от „Св.Никола“. Караманова заяви, че няма да се включва в политическите борби тази есен, защото си имала много лични неприятности. Неотдавна съпругът й Константин предизвика тежка катастрофа и уби човек на пътя.

----------
*“Ясо, паликари!“ от гръцки означава „Наздраве, приятели!“




В категории: Созопол


28
Коментара по темата
28.
АЗ
20.07.2011 10:13:59
2
1
Хора защо търсите повод да плюете всичко и всеки.Ваш съгражданин е написал страхотен разказ озаглавен Паликари.Книжката е малък зборник от разкази-Вълча изповед
27.
До овчата мисъл -номер 25
09.07.2011 15:35:29
4
3
Със сигурност "ясо" е здравейте, от там нататък дали е "момчета" или каквото и да е мен не ме интересува. Не ми дреме, защото майчиния ми език не е гръцкия и едва ли някога ще ми притрябва за нещо този език. Най-важното е, че аз статии не пиша. Да му мисли този, който се прави на компетентен и "информира"хората.
26.
компетентен
09.07.2011 10:45:31
1
5
Отделената скала в морето , която се намира под къщата на Рейзи се нарича "паликари".Легендата е, че преди много години от нея е скочило момче, което е загинало и от тогава скалата носи името " паликари".В превод от гръцки е момче-младеж.Приятел в превод е "филос", а приятели е "фили ".
25.
до МАРИЯ
08.07.2011 20:15:46
1
8
РЯПО ТАКАВА, УСЕТИ ЛИ СЕГА КАК СЕ ИЗЛОЖИ ТИ - "П А Л И К А Р И" В ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ, ОЗНАЧАВА "М О М Ч Е".
Язък ти за самочувствието!
24.
Мария
08.07.2011 19:50:31
9
2
Кате, аз едно дете в трети клас да попитам, ще знае, че "Ясо, паликари" означава не "наздраве", а "здравейте, приятели". Защо се излагаш така бе, жена? Тя журналистиката изисква голяма обща култура бе! Вземи се ограмоти малко! Сигурно пак си мислиш и си правиш вятър, че ти пишем така, защото си накърнила нечии интереси, но не е вярно! Четем ти акъла колко ти е и се възмущаваме!
23.
Бясо Паликари
08.07.2011 16:37:13
2
2
Абе шматки ,бургаски ,селски, от Горно Долно и блатно езеро и най- вече №22 що не вземете да се разкарате и да се изкъпете в миризливата си бургаска морска вода. ЕЛХОВО №1
22.
до 20
08.07.2011 16:28:36
3
2
Леко с нервите, сладур! Успокой се, майка ти намери магарето. Хахаха
21.
Катя Касабова
08.07.2011 14:26:26
3
7
Моля да спрете да ме свързвате с Елхово, нямам нищо против този град, нито против елховци, но недоумявам какъв ви е проблемът, че непрекъснато ме изкарвате елховка.
20.
Бясо Паликяри до 19
08.07.2011 10:39:47
2
4
Абе шматарок ти какво имаш против Елхово, бе бастун, Елхово е №1, а пък Касабова доколкото съм информиран, повече от теб естествено ,няма нищо общо с него.
19.
Rtv
08.07.2011 09:12:09
10
5
Стига сте вдигали акциите на тази псевдожурналистка, Касабова, четейки и коментирайки материалчетатта ѝ. Тя няма правилен изказ на български език, а иначе има претенции, че е журналистка. С елховски диалект, това няма как да се случи. Типично в неин стил са интригите, негативизмът и провокациите. Съществуват къде-къде по- нормални журналисти, пишещи стойностни материали. В случая не е виновен Рейзи, че е платил на Елховската, за да му лъска имиджа, а тя, че си е продала душичката. Съжалявам те, Касабова!
Не коментирайте и не четете това жалко сайтче, създадено за разчистване на сметки! От една страна съжалих, че влязох да чета материалчетата в него, но от друга, за мен бе полезно, за да видя до къде може да изпадне и да се поддаде на изкушението/ ПАРИТЕ/ една „журналистка”, вече известна с новият си псевдоним – Мадам К.!
18.
созополчанин
08.07.2011 01:33:37
3
9
Браво БЕСОВЕ. Страхотен репортаж. Е това е Созопол - уникален с атмосфера и колоритни хора. На фона на всички негативни неща, нещо свежо и истинско. Поздравления Касабова, а недоволните да сменят канала!
17.
Катя Касабова
08.07.2011 00:55:29
10
6
В следващият епизод от сагата "Дързост и красота", пардон "Лижещата задни части/Касабова/", очаквайте: уникално интервю на Лижещата с поредния Член от семейство Рейзи - неговият баща. В него ще стане въпрос за нечувани до сега героични истории и случки от живота на г-н Панайот Рейзи. Естествено и напълно нормално за авторката ще бъде плюенето и очернянето на конкурента на Рейзи – Гребенаров и неговото семейство. Скъпи читатели, предстоят ви още мнооого срещи с членове на Фамилия Рейзи, тъй като тя е многочислена. За доброто лизане и мазане ще се погрижи Мадам К. Приятно гледане на следващите епизоди.
16.
До Катя
07.07.2011 22:55:03
9
8
Катерино, срам ме е да те слушам! Гласът и интонацията ти са отвратителни и като цяло издават ниския ти интелект. Каква журналистка си ти?! Седнала да снима някакъв супер махленски разговор. Разбери-не ставаш за тази работа, колкото и да си въобразяваш, че имаш нещо общо. Просто не ставаш-това е. Пълна карикатура си на журналист и във всеки един твой материал си личи от километри.
15.
САНЯ
07.07.2011 22:02:20
5
13
Когато идвам през лятото в Созопол винаги посещавам "Паликари". Там на терасата наистина е много приятно. А леля Пенка е част от атмосферата на кафето, сладкодумна, изключително сърдечна и гостоприемна. И понеже се знаем от години не и търпи душата да ме остави просто така да мина и да отмина. След сладка раздумка винаги ме черпи с невероятното си сладко от зелени смокини и ледена вода. Никога досега леля Пенка не е споменавала, че е майката на кмета на Созопол. Така, че съм много приятно изненадана от представения репортаж. Да си жива, здрава и все така истинска, лельо Пенче още много години! Пожелавам успех на изборите на твоето момче!
14.
PR
07.07.2011 21:37:29
2
4
Ееееееееееей, стига реклама !!!!
13.
грък
07.07.2011 20:07:41
1
8
Развеселихте ме приятели! Браво на бясовете, точно така е в Созопол. Леля Пена е опасна. Ясу поликари значи Здравейте приятели, може и Наздраве приятели, това е
12.
fj ie.f
07.07.2011 17:30:35
0
7
Абе тая Касабовa кой пак настъпи по мазола ,че я лепнаха така във форума?
11.
знаещ
07.07.2011 16:22:05
9
3
Каква падение Обидно е за целия град.Ако има мислещи хора ще разберат.Това ли е нивото на политическия живот в Созопол-махленско.Неискам да повярвам.
10.
До Мега Проста
07.07.2011 15:54:49
0
2
какво значи "Ясо паликари"? И аз не знам, за да го използва Касабова трябва поне да е прочела какво означава. И при това ми го сложила в заглавието. Ей, в Созопол ако има гърци - да кажат какво е ясо и паликари
9.
наблюдател
07.07.2011 15:04:51
10
6
Браво Касабова. Пена излезе най умната и добра жена в Созопол.Колкото и да се пънеш нито тя нито сина й ще станат по добри.В Созопол добре се знаем.А като е такъв капацитет да дава оценки за всичко да вземем да направим нея кмет. ХА ХА ХА.ПОСРЕДСТВЕН НАБЕДЕН ЖУРНАЛИСТ ПДСРЕДСТВЕН МАТЕРИАЛ.ТОВА Е НИВОТО.
8.
Mega Prosta
07.07.2011 15:01:27
9
7
Мега проста си, Касабова! "Ясо, Паликари", значело "Наздраве, Приятели". Ха-ха-ха! Неподготвена, както винаги! Еми така е, не можеш да избягаш от селяндурския си манталитет. Само като ти чуя селския акцент и падам от смях. Ама все пак е нормално - в Елхово явно не са ви учили на правоговор и правопис.
7.
жега
07.07.2011 14:49:48
8
8
Мине се, не мине 1-2 дни и хоп изскача един материал, величаещ Рейзи и очернящ Гребенаров. Плитка си вече, Касабова!
6.
Коко
07.07.2011 14:46:31
10
8
Браво, касабова! Много добре режисиран материал. И рейзи не би направил такъв за себе си. Явно доста евра си опънала. Перфектен PR за кмета. Как не зададе един неудобен въпрос на баба Пена, мадам К., а имаше какво да пишеш?
5.
Местен жител
07.07.2011 13:55:02
4
11
По-скапано заведение от "Свети Никола" няма в Созопол, пък за Валерия що не питахте персонала дали има една приятелка в Созопол, дали си говори с някой, тя все е крива и нещо и пречи,
4.
Жоро Мицов
07.07.2011 13:05:59
2
12
Браво Бесове, култов материал и уникални находки.... Не съм виждал наскоро по добро показване на духа в малкия и красив Созопол.... А между другото и двете заведения са много добри и заслужават да бъдат посетени....
3.
софия
07.07.2011 11:06:59
12
7
Добре правите, че показвате какви хора избира Бойко Борисов за кметове - П.Рейзи и Д.Димитров. Това са едни от най-изпечените крадци и мошеници. Като се им предвид и финансовия министър с болен мозък всеки нормално мислещ човек може да си направи изводите с какви хора е заобиколен ББ и за кого трябва да гласува на есен.И от ГЕРб свястните ще избягат защото явно господин премиерът не ги оценява достатъчно.
2.
алабала
07.07.2011 09:50:07
10
11
Мдаа, много мила история, ама дайте утре да снимаме и къде е пръднал Бойко Рапона.. чиста олигофрения!
1.
В.Хр.
07.07.2011 09:44:41
6
13
Перфектен репортаж, браво BESOVE !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Вече 2 години този човек получава всеки месец по 12 000 лв. от Общината и пуска жалби във всички възможни институции Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Георги Тончев-Джовани проби като еротичен танцьор и умря едва на 50 години Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за юли и август, 15 униформени ще осъществяват контрол с патрулка и пеша Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кметът на София в сблъсък с протестиращи, поискаха му оставката Кметът на София в сблъсък с протестиращи, поискаха му оставката Терзиев не пожела да отиде до средата на пътното платно, заради което гражданите започнаха да скандират „Оставка“ Хванали бай Тошо на калъп край морето Хванали бай Тошо на калъп край морето Бившият първи бил хванат от жена си в резиденция Евксиноград
След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Българският народ има една хубава приказка - след дъжд качулка
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Чък Норис пита дете:
- На колко годи и си?
- На 11.
- Аз на твоите години бях на 12.
Виц на деня Виц на деня Адвокат към обвиняем:
- Имате ли алиби за времето на престъплението?
- Да, в долари и в евро?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената е като катаджия. Реши ли да се заяде с теб, винаги ще намери за какво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори