×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо сме склонни на агресия към чужденците


Защо сме склонни на агресия към чужденците
2.5 милиона години еволюция явно не са достатъчни, за да заличат напълно инстинктите на древните канибали
Ключови думи: чужденци, канибали
08 Май 2022, Неделя, 20:50 ч.
Автор: Славейко ЙОРДАНОВ

Днес покрай войната в Украйна събуждаме в себе си древните инстинкти

Заваляха оплаквания от родители на деца русначета, украинчета и дори казахстанци, че са подложени на обиди от страна на местни граждани. Това, което се случва, категорично мен не ме учудва. Аз лично в детството си също съм бил подлаган на обиди по расови признаци. В СССР в детската градина ме наричаха "иностранец засранец", защото съм българче, а после в България, в училище ме презираха, защото като дете говорех с руски акцент. Добре е да потърсим обяснение в самата човешка природа. Едните да се постараят да намерят в себе си доброта, а другите да разберат, че е нужно бързо да научат български.

Ето и моето обяснение защо ние хората масово сме склонни да проявяваме агресия срещу чужденците? И в какво се корени гостоприемството?

Ако се запознаем с откритията в областта на антропологията, ще разберем, че човешкият род "хомо" се появява преди около 2.5 милиона години с хомо-хабилис. И за 2.5 милиона години еволюция мозъкът на човеците се увеличава от 300-400 грама /като на шимпанзетата/ до 1.3 кг днес. Дори преди около 3000 години средното тегло на човешкия мозък е било 1.5 кг. и явно в последните няколко хилядолетия за първи път от 2.5 милиона години се свива. Което ще рече, че сме склонни и към деградация... (впрочем деградацията е също толкова естествен процес, има множество видове "хомо", измрели вследствие на това).

От гледна точка на бит и култура родът "хомо" еволюира в малки обществени групи (семейства). И всичко извън групата (семейството) е било обект и източник на заплаха. За това свидетелстват огромно количество находки на кости с явни следи на канибализъм. Едни особи от рода "хомо" нападат и изяждат други. И това се е случвало в продължение на 2.5 милиона години. Едва през последните 100 хиляди години с появата на изкуството, обредите, браковете между отделните племена (табу относно инцеста) в един момент хората са осъзнали, че кръвосмешението поражда болно и слабо поколение, а внасянето на генетическо разнообразие гарантира здрави деца.

Днес покрай войната в Украйна събуждаме в себе си древните инстинкти. Защото най-лесно е да се опираме на онова, което ни напира отвътре, на онова, което в продължение на милиони години предците ни са правили. Чувствайки страх от неизбежната криза, вечер като се приберем вкъщи от работа и като изпием по някоя ракия, отвътре ни иде да напсуваме чуждото племе, да хванем заострен камък, с който да наточим дълъг дървен кол, да съберем родата и всички дружно да ловуваме онези другите. Да, отвътре ни иде това, но поддавайки се на подобни древни инстинкти, не се различаваме от Pan troglodytes (шимпанзетата).

Съветът ми към всички местни, които се възприемат за коренно население тук: моля не се поддавайте на инстинктите си, в случая те ви тласкат в неправилна посока. Омразата към другите племена и народи няма да ви донесе никакви дивиденти!

Съветът ми към всички говорещи меко, но разбиращи достатъчно български: учете по-бързо български език. И недейте да провокирате местните, особено ако виждате, че това са на вид простовати хора, с нисък интелект. Те, както навсякъде другаде по света, са загрижени единствено за своето племе. Сега ситуацията е особено напрегната и може лесно да решат, че вие сте заплаха. Мога да ви успокоя, че не всички са такива, има и достатъчно еволюирали особи и тук, които ще реагират с гостоприемство и разбиране, но вие това го знаете. Нещото, което ви учудва, е защо покрай войната в Украйна някои започват да демонстрират агресия. 2.5 милиона години еволюция явно не са достатъчни, за да заличат напълно инстинктите на древните канибали.

 

*Славейко Йорданов е администратор на фейсбук групата „Бургас“, откъдето публикуваме коментара с малки корекции

**Заглавието е на „Флагман“


В категории: Животът


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
49
Коментара по темата
49.
Тонка
11.05.2022 22:51:01
0
0
А, бе Славейко, някой те е излъгал, че ставаш за журналист. Или ти е дал 50 лв. да пишеш такива глупости. Като имаш такова мнение за сънародниците си, отивай в Украйна и се прекръсти на Тарас.
48.
!!!
10.05.2022 11:53:57
0
0
Давам следния пример от преди десетина дни в сладкарница Роза, на ул. "Богориди". Има опашка от 3-4 човека, една "интелигентна" украина, не като нас проста, стои от страни и просто започва да поръчва, при което и отговарят да изчака реда си, като останалите. Та въпросната "високо интелигентна" кифла започна да кряка и да обяснява, че била украинка (пълен шок)!!! На кой му дреме дали си африканка, пакистанка или от маалата! Извинявам се на дълбоко уважавания ерудит и капацитет Славейко, ама ние сме прости хора, не разбира ме много, много. Дано научим нещо от украинско-руската сган!
47.
*********
10.05.2022 11:48:55
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
46.
няма значение
09.05.2022 12:58:21
0
3
Защото чужденците, които идват тук, ни третират по отвратителен начин.

Украинци и руснаци се държат неблагодарно и все едно сме им длъжни и те са властелините на света.

Западните туристи (визирам британци, защото само с тях съм имал "опит" от първа ръка) идват заради евтиния алкохол и евтините жени и за 2-3 седмици си изкарват най-грозните черти от характера. За наша сметка.

Междувременно, когато ние сме туристи навън, се очаква да се държим смирено и не като диваци, за каквито ни смятат всички останали.

Доста удобен двоен стандарт...
45.
Примерен отговор
09.05.2022 11:11:53
0
2
С цел по-голямо доказателство за принадлежност към българската нация. Хората обичат да са в групи, защото се чувстват по-сигурни и силни така. Което е измамно чувство и води до фалшива сигурност, притъпява сетивата за истински важните неща, които водят до подобрение начина на живот. Пример - на няколко чашки ракия по-добре върви разговора колко си зле. Резултат - натоварен черен дроб, шофиране пиян, агресия, язва, диабет. И си по-зле. И после ето на все на мен, жертвата. Защото ми завиждат. Например. Или как да се оправдаем, че сме злобни понякога.
44.
XXX
09.05.2022 10:11:21
0
4
Хората по цял свят си приличаме в това отношение. Когато си турист отношението е друго защото харчиш пари в дадената държава в която си . Когато си имигрант и ли бежанец, държавата в която си харчи пари от данъкоплатците за тебе.
43.
Простотия
09.05.2022 09:54:56
2
5
За да бъдеш русофил задължително условие е да бъдеш исторически неграмотен. Георги Димитров е бил принуден да изпрати писмо до Сталин, в което го моли руските войски да спрат кражбите, убийствата изнасилванията извършвани над населението. Колко трябва да си прост да продължаваш да си русофил.
42.
Путлерист
09.05.2022 09:39:24
4
4
Те коментатите по-долу го доказват, простите хора в 95% са бедни и съответно мразят умните и успелите. В България дойдоха близо 100 000 бегълци от войната, надали има 2-3% от тях с хубави коли, ама бедния нашенеца вижда само тях и орева орталъка.
41.
prosti oraaa
09.05.2022 08:28:58
5
7
vsi4ki otrepki koito sa protiv rusiq, sa sus baidan koito nasadi voinata v evropa, a vie prostite baluci go podkrepqte, smurt za amerika
40.
АМИ
09.05.2022 08:20:34
8
10
Никой не му е платил брато......
Просто тоя изрод,дето е забил кирката е някой злобен и завистлив социопат.....
Ганьо си е такъв,злобен,завистлив.....такъв му е гена......
до 38
39.
До 33
09.05.2022 08:15:25
2
3
А в твоя случай е и отчавайщо неграмотен!!!
38.
Кой каза че сме агресивни
09.05.2022 08:07:54
6
7
Редовно чета коментари на украинци настанени в България. Всички споделят, че са доволни от доброто отношение на българите. По-скоро една малка групичка се опитват да настройват хората и да правят провокации. Ясно е, че на този забил кирката някой му е платил.
37.
ДА....АМА НЕ
09.05.2022 06:42:27
1
5
до 34 хахаха
У каждую нацию естъ гавно.......мхм....
Схващаш ли....???
Ти щеше да реагираш по същия начин д каквито и други да бяха....чехи...поляци..германци....англичани.....
Не слагай всички под един знаменател,щото и те си мислят същото за нас българите.щото навремето един беше изтипосал Бегето като кенеф и беше прав.......ама не всички сме боклуци....и между тях и между нас има свестни люде....нъл тъй.....
36.
до 17 реалиста
09.05.2022 05:31:30
2
7
Реално си прав.......ама що не питаш ,ония българи които са били около жена ти,що са мълчали като ****** а не са се намесили ...а.....????
Ще ти кажа......щото сме мишоци,скатаваме се и си траем и гледаме сеир,яки сме само зад клавиатурата.......
Пък и каквито и други да бяха,не само украинки,щяха да реагират по същия начин,да са солидарни...само наш Ганя се скатава и гледа сеир......еми...никой не ни е виновен,щото сме си такива......
Как да ни обичат и уважават другите нации,когато ние българите,не се уважаваме и обичаме помежду си като нация......От това по -ясно.....здраве му кажи.....
35.
Хахахаха
09.05.2022 05:21:34
1
11
Мезжду другото, Флегмани, имаме ВПН и можете да блокирата адреси наред :) Всеки път получавам динамично нов ИП адрес :) Ама вие го знаете това, нали? Хахахахахахххаха, а аз си мислех, че само в БГ пощи "ИТ-тата" им са некадърни :)
34.
Хахахаха
09.05.2022 05:19:28
4
23
Не е към чужденците, а към наглите руснаци и украинци! Толкова низка сган няма другаде по света! Този, който ги покани тук и ги настани в хотели заслужава як бой! От сега насетне гледайте какъв цирк ще се заформи! Тея не се държат като бежанци, а като туристи! Заслужават да бъдат изритани на улицата! А статията е тотална идиотия, спор по тази тема няма!
33.
Glarus
09.05.2022 00:05:32
10
11
Българина е много завеслив човек
32.
До 30-ти-Баш българина
08.05.2022 23:01:41
5
8
Три изречения,в които никой неразбра какво точно трябва да се направи ,за да е достатъчно в твоите представи българско,какви са нашите интереси,кои са чуждите и какво точно трябва да се направи за да пребъде българщината?!
Празни приказки,за празни хора!!
"Атака" или "Възраждане"??
Познах ли?
31.
Hm
08.05.2022 22:38:18
0
6
Човек може да е склонен към, а не " на " драги ми журналя
30.
Българин
08.05.2022 22:31:51
5
29
България е на българите и за българите.Всичко което се прави трябва да е в името и благото на българския народ.
Стига сме обслужвали чужди интереси.
29.
24. до 27.
08.05.2022 22:30:04
1
21
Ами обясни ми как работещ със заплата 800 лева ще преживее. 30*60=1800лв. Баси, работиш и имаш по 26,66лв на ден!
28.
Наблюдател
08.05.2022 22:25:22
5
28
Хора, проблема е следния, според мен: българина по принцип е крив, завистлив и не обича външни ( било то шопи, майни, руснаци, англичани, чубани, укри и квито искате ), не обича му спират на мястото дето му е завещано от баща му пред панелката и тн. САМО, че украинците пък, точно тез дето ги коментирате със скъпите коли, дето ходят по молове и тн, не са свикнали да се съобразяват още от тяхната си страна по ред други причини. Събираш едните и другите: кирка в капака... Българина е лъган много години, подритван и си има комплексите, украинеца пък, без значка, колко кинти има и колко му е скъпа колата ДА СЕ съобразява, че не е в неговата страна и най - малкото да гледа, как се държи, къде паркира и като му се направи забележка, да каже "извинете", да си държат по - строго малко децата, такива дребни неща са, но са водещи в една така или иначе достатъчно изнервена страна....мое мнение
27.
До24
08.05.2022 22:11:36
6
9
Ами пиши се. Има няколко подробности. Трябва да си гражданин и на Украйна и да се откажеш от българското. Защото Украйна не признава двойно гражданство. Но тези 40 на ден няма да ти стигнат да си платиш наема и да се нахраниш. За ден. в момента за екзистенц минимум на ден са нужни около 60 лв. Храна на ден под 20 няма. Късмет с помощта.,
26.
Към 23
08.05.2022 22:02:55
8
23
Явно си много тъп и заядлив : след работа също може да се отиде в мола, да си похарча с кеф хилядарките, дето си получавам седмично от офиса. И руския го шпарим и мат и блат. Но наглостта на укрите е безкрайна, мързеливи и нахално, само устатници. Отврат пфуу
25.
Търся караци за коне
08.05.2022 22:02:00
2
3
Що ли си мисля,че комента на 3-ти е с иронизиращ уклон,ама лапни шараните веднага го наскочиха?!
24.
do 22.
08.05.2022 22:00:26
6
18
"3ма човека, които работят на смени са по 2400 лв на месец заплати"... То много кинти бе! 800 лева на месец! Работа на 3 смени, демек и нощна! То да се пишеш украински бежанец и взимаш 1200лева. Без нощни.
23.
20
08.05.2022 21:51:15
10
6
20, , аз не ходя по молове, защото работя и нямам време! А и ми е безинтересно. Досега нямам проблем с украинци и руснаци. Освен това говоря перфектно вкл и руски и дори им знам и ругатните. Трудно могат да ме обидят. Но това е в моя случай.
22.
До 17
08.05.2022 21:46:28
14
11
Материално отговорното лице на бензиностанцията не е работника който зарежда от колонката защото някои са с две леви ръце, че и отзад и не знаят как да си заредят автомобила! МОЛа е управителят! Написано е в касовия бон! И те уверявам: когато някой не плати, полицията го открива до часове! Има система за това! Затова спрете с митовете и легендите от типа на: на мен един приятел ми каза, а на него му казал негов познат!
Между другото: в бг е една от малкото държави по света където денонощно има някой на заплата да зарежда автомобилите! Да ти кажа: нощният труд и този по празниците се плаща двойно! 3ма човека, които работят на смени са по 2400 лв на месец заплати! Обаче ако се въведе автоматична система на плащане и обслужване ще се случат две неща:
1. От синдикатите ще изреват!
2. Едни жени и мъже ще изреват и ще направят революция защо няма кой да им зареди автомобилите!
Между другото: за първи път заредих лично през 91а година! И винаги го правя, вместо да чакам! Момчетата на бензиностанцията, че и жените си имат достатъчно друга работа!
21.
Гадни укри
08.05.2022 21:44:03
13
44
Укрите са крайно нагли, арогантно и агресивни към българите! И неуважителни! Минават върху нас като влак и се блъскат нарочно, влезте в мола и сами вижте. А жените и децата им вряскат като слезли от гората, все едно не са сред хора, а на полето! Да се махат!
20.
До 7
08.05.2022 21:34:17
22
18
Май само ти не си разбрал, че мъжете в Украйна са мобилизирани, защото страната им е нападната. С каква униформа да е мъжът, с когото говори жената по телефона, с ученическа ли? Ако не е с униформа някой като теб ще се изпъне тук да пита защо не е на фронта. Ако пък е тук с жена си, ще го обявят за дезертьор и негодник, без даже да питат какъв е случаят. Угодия на такива като теб няма, все някаква дребна измама се търси, докато на хората им е дошло най-лошото на главата. Моли се да не те застигне тяхната участ, само тогава ще можеш да разбереш колко неадекватно се изказваш в момента!
19.
Nels
08.05.2022 21:25:38
8
10
Slaveyko ....Slaveyko. ...Ne ti se dava da pravi6 ocenka .....
Zatova se iska Akql. ...pri tebe e v def. ..
18.
Turk
08.05.2022 21:21:59
14
4
Za6toto ste izrodi.
17.
Реалист
08.05.2022 21:21:29
10
37
Склонни сме към насилие само към онези които са проявили агресия срещу нас, онези които ни имат за някакви мижитурки и мислят че могат да ни тъпчат.
Автора казва че мозъка на човеците се смалявал но както се вижда неговия е напреднал в смаляването. Затова не може да разбере кой, защо прави нещо.
Ако автора беше работник на бензиностанция, и работодателя го е назначил като материално отговорно лице за количеството горива. Ако на тази бензиностанция дойдат украинци заредят и не си платят, работника трябва да плати горивото, как да се чувства той? Гостоприемство не означава да ги черпим резервоари гориво и сервитьора да им плаща сметката в ресторанта, маникюристката да им прави маникюра безплатно. От гледна точка на журналист е лесно, на журналист няма как да вземат труда му безплатно урките.
Ако подхождаха с благодарност, че им плащаме спането и храната, като истински бежанци, нямаше да има агресия.
Онзи ден жената ходила в магазин украинките я прередили на опашката, тя се обадила че е неин ред те се развикали започнали да я обиждат.
16.
До 8
08.05.2022 21:16:22
18
14
Твоята заплата преди февруари 2022а и сега каква е? Има ли разлика? Всъщност разликата е в това, че краставиците бяха по 2,50, а сега са 5 килото! И че бензина беше.2,20, а сега е 3,20! И те уверявам: вината не в бежанците! С тях и без тях кризата щеше да я има, а твоята заплата нямаше да стига! И още: не само че не стига, а предстои да стане катастрофално недостигаща! Не заради бежанците! Търсенето на вина в друг, който е слаб, няма как да се защити и по типичен балкански манталитет трябва да бъде унижен, пребит и изгонен не е нещо ново! По тези земи е така от столетия! То е част от народопсихологията!
15.
www
08.05.2022 21:15:59
14
19
След мита, че сме много работни, отпадна и мита, че сме много гостоприемни. Добре поне, че сме умни и начетени.
14.
Славейко Йорданов е администратор
08.05.2022 21:12:05
6
10
Ma toi mangal ma
13.
Булгар
08.05.2022 21:12:04
26
13
Защото е най-безопасно да се направиш на бабаит срещу жени и деца, при това чужденци. Това е мисленето на хората с комплекси за малоценност, без чест и достойнство. Истинският мъж ще нахрани детето дори на врага си и ще иска инстинктивно да помогне на слабите и изпадналите в беда. А инстинктите на едни други хора, ги карат да нападат беззащитни старци по селата, жени в тъмни улички и деца, когато са без родителите си. Затова и чужденците са идеални жертви - сами, слаби, беззащитни, как да не ги нападнеш, ако си човек с безброй личностни дефицити и безнадеждно изостанало развитие.
12.
засранец
08.05.2022 21:09:49
5
6
В детската в МР имахме засранци от същата раса. Хлавейко, майкати и баща ти къде бяха наказани ? В Калмикия ?
11.
Киро Вратата
08.05.2022 21:09:40
4
21
Първо защото доста хора са с проруски възгледи и второ, защото масово са на ръба на икономическата пропаст и... сещате се, 40лв, по-нови коли, това онова и айде някой по-лабилен вади кирката и...
10.
До 1
08.05.2022 21:09:37
6
32
Абе много си тъп. Какъв е Путин, че да сме му фенове. Просто Бг народ разбира, че този конфликт е предизвикан от “великата” американска политика, от страха им от силна Европа, подплатена от руски ресурси и загубата на влияние. Затва са всички тъпотии с НАТО- МАТО, украински лигавщини, поставени правителства и платени западноевропейски политически елити. Европа можеше да бъде едно прекрасно място, а сега ще го д-ха …буквално. Нито на американците , нито на руснаците, нито на китайците им дреме. А за бедна Европа, важи най-много. Ако може да се вземе газ за 30, а не за 130 - взимай и толкоз, същото за петрола, пшеницата, торовете, никела, урана. Ама не- да си еврогей и територия е по-важно.
9.
Чета
08.05.2022 21:08:22
27
8
И мисля: НЯМА ДА ЙАЗВАМ БАНАЛНОТО: "АМИ АКО СЕ СЛУЧИ НА ВАС? ДА БЯГАТЕ ОТ ДОМА СИ И ДА БЪДЕТЕ БЕЖАНЦИ ОТ ВОЙНА! НЕ ОТ БЕЗПАРИЧИЕ!" ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ДВЕТЕ! НА ТАКИВА ДЕГЕНЕРАТИ КАТО 3 ТИ КОМЕНТАР ЩЕ КАЖА: И С БЕЖАНЦИ НА КОИТО ИМ СЕ ПЛАЩА ОТ ЕС, НЕ ОТ ТВОЯТА ЗАПЛАТА, И БЕЗ БЕЖАНЦИ ТАКИВА КАТО ТЕБ ЩЕ СА НЕСРЕТНИЦИ: ВЕЧНО С УСЕЩАНЕ ЧЕ НЯКОЙ ГИ Е ОГРАБИЛ, ИЗМАМИЛ, И Т.Н! ИСТИНАТА Е САМО ЕДНА: РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЧОВЕКА И МАЙМУНАТА НЕ Е САМО ЕВОЛЮЦИЯ, НО И НАЧИН НА МИСЛЕНЕ: ДАЖЕ У МАЙМУНИТЕ ИМА СЪПРИЧАСТНОСТ КЪМ ИНДИВИДИ ОТ ВИДА ИМ!
8.
Негостоприемна
08.05.2022 21:08:00
13
44
Бежанецът е гладен, оръфан, одрипан, отчаян и мръсен. Укрите са добре издокарани, с хубав маникюр, коли за по 100 бона, вечно са по сладкарници и ресторанти. Добре си живеят и им харесва тук. На всичкото отгоре им се дават по 40 лв на калпак НАША пара, от НАШИЯ джоб, не от джоба на германеца както лъжат.
Да си ходят! Втръснаха ни!
7.
Bhaha
08.05.2022 21:06:53
15
28
Тоз Славейко мухльото как си избива комплексите.
Вчера в мола станах свидетел на следната случка. Майка с три дъщери, едното малко и сложено на количката за пазаруване държи телефон и говори на видеочат с БАЩА СИ ВЪВ ВОЕННА УНИФОРМА. Тук са жените и децата на серийните убиици от Украйна. Лошото ще стане когато татковците дойдат и както са изперкали психически от толкова убийства може да си представите какво ни чака като общество.
6.
Айде бе
08.05.2022 21:06:41
9
29
До вчера простовати наричаха неваксинираните, сега простовати са тези, които не викат слава на зелените укри> Така ли, Славейчо? Ти с думите си провокираш още по голяма агресия към украинските люде.
5.
мартин
08.05.2022 21:00:27
3
11
Не е много така.
У нас по програма се осиновяваха доста африканчета предимно момичета.
Получиха добро възпитание и вече са големои хора.
Никой не е проявявал какъвто и да е расизъм към тях.
Българите обикновено напдат тези с проблеми и по слаби, нещо като хищническа селекция.
Спомням си как вървя в София и срещу мен китаец и китайка. И мъжа на чист бълграски с българско лошо настроение каза:
Това е живота - да вървиш и да оцеляваш в шибаната България.
Който и да дойде ще го направим по трудния начин като нас.
4.
До 1
08.05.2022 20:59:53
4
26
Ами другия вариант е да смятаме ,че Байдън е велик(чак толкова изпушили не сме :D)
3.
Еее
08.05.2022 20:57:59
8
41
Как що беее..как що..
700лв заплата нямам деца, той с кола за 50 000 с 3 деца че и пари , храна и на хотел от нас взимаа...каак щооо
2.
бат Танас
08.05.2022 20:56:40
6
33
Кви чужденци в БГ-то бе, тука идва най-голямата измет на човечеството...
1.
Иван
08.05.2022 20:55:44
19
21
Щото българите масово са фенове на Путин и вярват че Русия е велика
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков" Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? B Πpимopcĸo и Coзoпoл cpeднитe цeни зa нaeм нa ĸвapтиpa тoвa лятo дocтигaт $62 (112 лeвa)
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори