×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Петков ядоса превозвачите с инвалиди и отбрана и им посочи вратата (ВИДЕО)


Как Петков ядоса превозвачите с инвалиди и отбрана и им посочи вратата (ВИДЕО)
Ако искате винаги можете да си тръгнете, това е! По всяко време сте поканени, ако ви е досадно, да излезете - вратата е там, казва премиерът на превозвачите
06 Май 2022, Петък, 15:31 ч.
Автор: Флагман.бг

Наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт, посочиха от МС

Аудиозапис от срещата между премиера и превозвачите, проведена вчера в Министерски съвет, бе разпространен в социалните мрежи. Достоверността му реално бе потвърдена от Министерски съвет, откъдето с нарочна позиция съобщиха, че записването на диалога е "търсен конфликт".

Откъсът е едва 1,40 минути и спира в най-интересната част - когато Петков казва на гостите си, че са свободни да си тръгнат, ако това, което им говори, не им е интересно. Секунди по-рано той видимо им говори за инвалидите в МВР, за пенсионерите в Министерството на отбраната и заплахата от служебен кабинет.

Някои от тях очевидно са отегчени и решили да напуснат, след което е последвала реакцията на Петков.

„Ако искате винаги можете да си тръгнете, това е... По всяко време сте поканени, ако ви е досадно, да излезете - вратата е там”, казва премиерът.

„Не става въпрос дали ни е досадно. Става въпрос за това, че вие сте ни поканили по конкретна тема. В момента разводнявате темата. Вие имате среща в 17:00 часа след това. И въпросите, които ние сме ви поставили, остават без отговор в момента. Така че много ви моля, нека да не разводняваме”, се чува друг глас.

„Повярвайте ми, ако не искате да слушате, вратата е там. Ето я. Зад Вас. Няма... Аз решавам тук как ще говоря и какво ще говоря”, казва Кирил Петков.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК:

 

Голям скандал! Превозвачите гневни след срещата с премиера: Петков ни показа вратата, тук той определял правилата

Припомняме, че представители на транспортните фирми вчера напуснаха обидени разговорите и казаха, че премиерът ги е изгонил.

 

От Министерския съвет разпространиха позиция, след като превозвачите пуснаха запис от срещата им с премиера Кирил Петков.

Министерският съвет с участието на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов покани на среща представители на превозвачите, за да им представи предстоящи мерки на правителството и да бъдат чути техните предложения. Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея. Наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт. Това се казва в съобщение, разпространено от правителствената служба.

Кабинетът категорично не търси конфликт. Доказателството е именно инициирането на поредици от разговори с бранша. За съжаление на срещата диалог не беше намерен с част от представителите от сектора. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха готовност да дискутират как най-добре да бъдат подпомогнати, посочват още в съобщението.

Една от мерките, които кабинетът ще задейства през следващата седмица, е да поиска дерогация от ЕС за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ. Съгласно чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на ЕС от 27 октомври 2003 г. относно преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните продукти и електроенергията, държавите-членки могат да прилагат пълно или частично освобождаване от данъци или намалени ставки на данъчно облагане по отношение на електроенергията от възобновяеми енергийни източници; енергийните продукти и електроенергията, използвани за превозването на стоки и пътници чрез железопътен транспорт, метро, трамваи и тролейбуси, както и електроенергията, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита.

Също така е допустимо освобождаване от акцизи на природния газ за държавите-членки, в които делът на природния газ в крайното енергийно потребление е под 15%.


В категории: Политика


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
15
Коментара по темата
15.
Ми да
07.05.2022 15:53:55
0
0
Аве добре им го каза . Те ко искат .
14.
Нормален държава
07.05.2022 15:24:15
0
0
Във всяка нормална държава след такава излагация се подава оставка. Този и за пазач не става.
13.
А
07.05.2022 08:38:31
0
2
Ами да ги маха пенсионерите в МВР,кво им се чуди толкова,стига им двойна хранилка,хем пенсия,хем заплата.....
12.
even when you win the rat race you're still a
07.05.2022 05:37:46
0
3
https://m.youtube.com/watch?v=9FkqUOpqrmg
11.
Жуан Триволта
06.05.2022 19:56:32
2
9
Push it to the limit
Walk along the razor's edge
But don't look down, just keep your head
Or you'll be finished
Open up the limit
Past the point of no return
You've reached the top but still you gotta learn
How to keep it
Hit the wheel and double the stakes
Throttle wide open like a bat out of hell
You crash the gates
(Crash the gates)
Going for the back of beyond
Nothing gonna stop you, there's nothing that strong
So close now you're nearly at the brink
So, push it, ooh yeah
10.
Пешо капута
06.05.2022 19:31:59
4
7
Тези изнудвачи пратени от толупа пак искат пари.За какво обаче не е ясно.И аз искам ама никой не ми дава.От утре се возя безплатно навсякъде и ще ям без пари в ресторантите и ще си пълня кошницата в магазините без да плащам.Ай сиктир всички искат пари само аз не съм искал
9.
Брашно тип ''Brendo''
06.05.2022 18:13:41
0
16
„Виното е присмехулко, сикерът – размирник; и всеки, който се увлича от тях, е неразумен.“
(Притчи Соломонови 20:1)
8.
Евро Стандарти
06.05.2022 18:08:26
2
18
Българската ''политическа класа'' превърна държавата ни в кочина. В сметище, в заден двор на цивилизования свят. Нацията беше залъгана, беше излъгана тотално. А ако трябва да говорим за отговорност, тя допусна да бъде излъгана. И то бих казал по елементарен начин. И това, което е най-опасното е, че бавно, но сигурно се подменя етническия и цивилизационния код в българското общество. Казано простичко, пред очите ни тази страна престава да бъде страната на българите. Младото население на страната отдавна е в чужбина, а огромни за нашите мащаби региони са обезлюдени.
Първо ще настъпим мотиката, тя ще ни удари по главата, за да разберем нещо, което го знаехме и преди да я настъпим. Още през 2015 г. Клаус Шваб пише статията „Епоха на адаптация“, в която поставя въпроса за необходимостта от глобално преустройство на света. Година по-късно в интервю за Zeit той подчертава, че движещата сила на новия прогрес няма да бъде държавата, а предприемаческите способности на отделния индивид. Казано така звучи приемливо и разумно. Но всъщност представлява оповестяване на глобалистката доктрина за унищожаване на националната държавна рамка и превръщането на държавите в безпомощни образувания за сметка на безпределната доминация на наднационалните капитали.
7.
Промяната е хищна и зла
06.05.2022 18:03:00
3
27
Платени клоуни на мафията унищожават България за да се заселят мигранти!
Пакети с брашно за нощните оргии на сатанистите в МС се доставят от Бренто!
Ако Простото не е на няколко линии, трепери и изпада в истеричен страх от снимката на Бойко!
Напълно е наясно, че няма къде да избяга от възмездието за простъпките си, за това живее бързо като мутричка!
Поли Пантев на Аруба го намериха, та Киро Простото ше се скрие ли...
6.
*********
06.05.2022 18:00:04
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
The Canadian Fox and Captain America
06.05.2022 17:56:53
1
17
Хегемонията е идеологията на глобалния либерализъм, която настоява, че неговите ценности и нагласи са универсални и определят основните норми и принципи на световния ред. Оттук и еднополюсността, Световното правителство, Голямото рестартиране, културата за отмяна, джендър-политиката и тоталния контрол над обществото.
В България има над 50 хиляди чужди агенти, финансирани от фондации като "Америка за България" и "Отворено общество". Опитват се да ни превърнат в биомаса. Необходима е духовно- интелектуална революция, която трябва да започне час по-скоро, за да запазим България. Управляемият хаос може да се превърне в неуправляем и става нещо много страшно. Ще оцелее ли България е въпрос с три удивителни. Наемниците са хора, лишени от морал, те са извън закона, те знаят, че са извън закона. Единствено материалното ги интересува, а не идеали.
4.
Хер Шваб & Голямото Нулиране
06.05.2022 17:54:55
2
12
Катаклизмите се отразяват позитивно на еволюцията. Унищожават гниеща шума, клони, отпадъци. Вярно, загиват и млади дръвчета. Ползата – нов жизнен простор. Инак гората линее. Формулата, по която се устройваше света досега, вече е изчерпана и скоро ще видим как този наш свят ще се промени радикално и ще придобие съвсем различен вид. Трудно е да се каже какъв ще бъде той. Но е напълно сигурно, че епохата на глобализацията по американски, която трябваше да събере на едно място държавите сателитите на великите сили, вече приключи. А и глобализацията на великите сили ще изглежда по различен от досегашния начин.
Ще живеем в друга епоха и в свят суров, подреден по новому.
3.
War and Peace
06.05.2022 17:43:13
2
15
Бизнесът се намира в ускорена декапитализация. Благодарение на всички тези компоненти, които вие изредихте, и очевидна съществуваща политическа несигурност с лутане на ниво на Европейски съюз. Там се взимат крайни мерки - ултралеви или ултрадесни. И от това страда индустрията, особено по-големият бизнес. През годините тази индустрия е изграждала търговски и човешки връзки. При всеки бизнес междуличностният фактор е много важен. Особено на Балканския полуостров всички сфери на междуличностните отношения са на първо място.
А хората, които идват да ни управляват, с лека ръка разрушават такива връзки, изграждани в годините. С лека ръка хората забраняват дейности, които са вид невидими връзки, изграждани десетки години. Това е и проблемът на Европа - управлява се от хора, които никой не ги е избирал. Като например Урсула фон дер Лайен, която е назначавана цял живот. Но тя сега е лидер на Европа, тя коли и беси, макар че никога в живота си не е изградила един птичарник. Както се казва, и къщичката за котката си тя ходи да си я купува от магазина. Но нас тези хора ни обучават, дават ни акъл кое как да направим.
Същото е и при нашите родни саморасли политици. Тези хора нямат респект към създаденото. Ние сме силни в отрицанието - хубаво или лошо да е създаденото, ние все пак работим. Правим нещо, създаваме продукт, не бързайте с лека ръка да разрушавате, огледайте, направете един анализ първо. Запитайте се, като разрушите това, то какво ще го замени. И това е моята болка. Аз съм минал 70-те години и отдавна не могат да ме впечатлят нещо.
Но ми е мъчно, че България е обект на един безкраен експеримент. Безспирен.
Държава не се управлява днес наляво, утре - надясно, а после настрани. Това се казва "брауново движение" - няма ясна посока на движение. Ние губим посоката.
А най-интересното е, че уж се махна член 1 от Конституцията на България, но виждам с каква сила се използва този член сега: взима се някакво политическо решение от една партийна централа и всичко става в изпълнение на него. Ама не става така - нали го махнахме този член 1? Там беше "всяка посока, успоредна с партийната, е вярната посока". 
Ние, работодателите, подготвяме много масиран протест. Когато свършат думите, като свършат аргументите, които ги казваш и пишеш, обясняваш и щом не се разбират, то преминаваме на друг режим. *На военен режим - в нашата ситуация е така.
Страх ме е, като започнат да фалират големите предприятия, защото зад тях има десетки по-малки фирми, които са зависими. Давам ви и пример. "Свилоза" за двайсетте си години, в които вече е частно предприятие, е инвестирало в региона на Свищов над 1,5 млрд. лева. Тук са договори за суровини, ремонти, транспорт. И около нас се хранят хиляди други малки и средни фирми, които извършват някакви дейности. А без нас тези компании просто няма как да оживеят.
Тази тенденция ще се задълбочи.
България ще потъне в мизерия и никой не няма да може да спре народа.
2.
:D
06.05.2022 16:57:36
12
22
Борисов не го линчувахме но на тоя няма да му се размине! До там я докарахме че вече е лукс да си купиш баничка с боза! А нашите родители, баби и дядовци са подложени на геноцид от собствената си държава!
1.
кьорфишек
06.05.2022 15:46:36
29
23
ОФ Номерата на Радев и БорисОФ. Много искат да заграбят властта, ама до там. Барутът им е влажен и само дими, без да гърми.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли
Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори