×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румен Радев: Идва тежка продоволствена криза заради войната


Румен Радев: Идва тежка продоволствена криза заради войната
Държавният глава предупреди, че потенциален глад може да настъпи в редица държави при посещението си в Аграрния университет в Пловдив
03 Май 2022, Вторник, 18:31 ч.
Автор: Флагман.бг

Ръководството на БСП ще намери такава формулировка, че хем да не носи отговорност, хем да остане в коалицията, смята президентът

 

Войната в Украйна ще има вторични вълни на дестабилизация. Ще се явят до няколко месеца и чукат на вратата. Един от проблемите ще е голямата продоволствена криза“. Това предупреди президентът Румен Радев при посещението си в Аграрния университет в Пловдив, съобщава вестник Марица.

Румен Радев предупреди, че потенциален глад може да настъпи в редица държави. "Имаме отстъпление от производството на зърнени храни, мляко, млечни произведения и месо", каза Радев. Според него идеологизацията е нанесла тежки проблеми на селското ни стопанство.

България не успя да защити в ЕС своите позиции при преговорите "Земеделие". Начинът на формиране на субсидиите не помогна да постигнем своята цел - да задържи хората в селата. Субсидиите стимулират големите производители, а дребните изоставиха земеделието и заминаха в градовете. Трябва да се мисли как субсидиите да останат при хората, които произвеждат плодове, зеленчуци, занимават се с пчеларство и животновъдство. Много има какво още да говорим, но това е проблем, за който България трябва да търси решение", посочи Радев.

Сърдечно ви благодаря, че приехте поканата ни – с тези думи към президента Румен Радев се обърна ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. Христина Янчева. Държавният глава е на посещение във висшето училище. Той пристигна в препълнената аула, аплодиран от студенти и преподаватели. Радев застана между кмета на Пловдив Здравко Димитров и ректора проф. Янчева.

Важно е да поговорим как виждате бъдещето на младите хора в България и в този стратегически отрасъл, каза Радев. "Когато говорим за икономика, в основата винаги са енергетиката и транспорта. Но пред вас трябва да кажа истината – в основата на всяка икономика и съществуването на всеки индивид стои продоволствието", отбеляза държавният глава

Относно газовата криза

Европа закъсня с решението на газовата криза. Българската страна също не предприе навременни мерки, въпреки че спирането на газа от Русия не беше неочаквано, коментира президентът Румен Радев в Пловдив. Все още няма яснота какви ще бъдат последствията за българската икономика. Ако наистина ръстът в цената на синьото гориво се окаже 35%, много бизнеси ще бъдат на ръба. Ако решението е да се взимат още заеми, за да се раздават помощи, все някога държавата ще рухне, категоричен е той.

По отношение на позицията на България каква помощ да предостави на Украйна държавният глава коментира:

„Важно е да чуем дебатите и аргументите на политическите сили. Имам чувството, че много хора говорят, без да имат собствено мнение – ако партньорите им в ЕС и НАТО кажат „не, не трябва да се предоставят оръжия, защото е опасно“, те ще кажат „да, така е“. Ако обаче кажат „дайте оръжия“, ще дадат. Тези от тях обаче, които насаждат милитаристични настроения и настояват за предоставяне на оръжия, не правят няколко съществени разлики: За разлики от нашите партньори, България е много близко до конфликта, имаме обща граница с Черно море, ние имаме огромна историческа диаспора в Украйна, силно сме зависими от руския газ, не като Испания, която е едва на 6%.

На първо място трябва да е сигурността на българите. Тези, които взимат решенията трябва да си зададат следните въпроси– каква закрила имат българите от Дуранкулак до София, каква е състоянието на нашата изтребителна авиация, какво е нашата радарна система, която следи въздушното ни пространство, след като ВВС на Нидерландия се изтеглят от нашата територия има ли други планирани и т.н. Ако не знаят отговорите на тези въпроси – значи са невежи, ако ги знаят – значи са безотговорни“, коментира Радев.

На журналистически въпрос дали коалицията ще се разпадне, ако БСП и Корнелия Нинова излезе заради решението да се предостави въоръжение на Украйна, президентът Румен Радев отговори така: Ръководството на БСП ще намери такава формулировка, че хем да не носи отговорност, хем да остане в коалицията.


В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
Кризата дойде още със служебното правителство
04.05.2022 09:29:40
0
4
Война нямаше, а България влезе в хиперинфлация още при служебното правителство на Янев назначено от Радев. Докато управлява Радев все ще е продоволствена криза, независимо дали има война или не.
9.
Путин
03.05.2022 23:15:34
3
10
Руменов, това не е война сополанко, това е специална военна операция. Понял?
8.
"България не успя
03.05.2022 21:13:14
2
15
да защити в ЕС своите позиции при преговорите "Земеделие".

Нещо друго ново да има под слънцето? Нали затова ви инсталират всички марионетки - за да предавате интересите на България!

Що се отнася до глада, Хер Клаус го обеща още в началото на хремавата шашмалогия, та и това не е новина.
7.
мислещ
03.05.2022 20:31:24
2
13
Мъ верно ли това ?? С какво да се запасяваме, олио, брашно ...суджук ??
6.
КИМ
03.05.2022 20:17:45
7
10
Как!?
Нали сме забогатяли с идването на украйнците!?
Как така нямаме средства!?
Та ние едва ли не на ръце трябва да ги носиме.
След като има толкова постъпления не ни разправяйте врели некипели!
5.
Хм...
03.05.2022 19:58:49
6
22
А Крим чий беше, пРезиденте? Да чакаме ли новото ти прозрение за Донецката и Луканската републики? Да кажеш нещо за новата мафия, която ни натрапи? Нещо за очертаващата се катастрофа на държавата ни, започната от твоя юмрук? А дали твоите протежета няма да те докарат до там да сложиш отново фуражката на главнокомандващ?
4.
Калоян Петков
03.05.2022 19:45:23
10
22
Другарят Радев май е време да излита с: АЕРОФЛОТ. Много бързо забрави как хората хората могат да се обединят, я за да ти помогнат, я да те"изпратят" до летището.
3.
Ротшилд
03.05.2022 19:19:24
5
18
Аз все повече започвам да си мисля, че задкулисието ни бута към президентска държава. Преди години хората искаха да махнат тройната коалиция(БСП, НДСВ, ДПС) и се хванаха като удавник за сламка за Бойко Борисов, чийто имидж няколко години преди това бе удобно "излъскан" като главен комисар на МВР и кмет на София. Миналата година Радев поведе хората на бунт срещу управлението на ГЕРБ, дойдоха нови "спасители" като Славчо и трупата му, но те бързо се отказаха. Разочароваха доста хора и на вторите предсрочни избори се явиха поредните "спасители" Кирчо и Кокорчо, чийто имидж бе също удобно излъскан от Радев и послушните медии. За да стигнем до днес, когато самият "баща" на Кирчо и Кокорчо - президента Радев, влезе в конфликт с кабинета, който той създаде. Повечето хора вече са обезверени след поредните ни пробутани "спасители" и не искат да чуват за никоя партия. Като прибавим и рекордно ниската избирателна активност на последните два извънредни парламентарни избори (под 40%) реално няма спечелили и загубили партии, защото повече от половината избиратели не гласуват. Много удобно Радев напада кабинета, но не казва и дума за това, че реално кризата в България започна още по времето на двата служебни кабинета, които знаем винаги са под "шапката" на президента.
2.
Радев
03.05.2022 19:15:16
12
22
Ами подкрепи Украйна!
Президента се опитва да се прави на политик, ама това не му е работата, вече. Сега е Президент и не е лошо да е на висотата на длъжността.
руски подлоги си имаме достатъчно!
1.
Qw
03.05.2022 18:53:03
5
17
Ам ставаме вегани другия плюс,войната да не излиза от Украйна че става лошо :(
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори