×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънреден коалиционен съвет тази вечер от 20:00 часа решава за подкрепата за Украйна


Извънреден коалиционен съвет тази вечер от 20:00 часа решава за подкрепата за Украйна
Известно е, че в коалицията има има сериозни противоречия, БСП е твърдо против и обяви, че ще напусне управлението
03 Май 2022, Вторник, 14:23 ч.
Автор: Флагман.бг

След завръщането си от Украйна премиерът Кирил Петков заяви, че става дума за ремонт на стара руска техника с формулировка "военно-техническа помощ"

Извънреден коалиционен съвет ще се проведе тази вечер, в 20 часа. Четирите партии, участнички в управлението, ще обсъждат обща позиция за предоставянето на военна помощ за Украйна.

Известно е, че има сериозни противоречия. От БСП вече поставиха ултиматум и заплашиха, че ще напуснат правителството, ако Министерският съвет вземе решение за военна помощ, включваща оръжия.

"Ние изразяваме волята на хората. Позицията ни няма да се промени", каза през уикенда Нинова. Зам.-шефът на червените депутати Драгомир Стойнев добави и нов аргумент по казуса. "Одобряването на военна помощ би било тежка стратегическа грешка. Това оръжие кой ще го плати, ако го подарим? Говорим за около милиард-милиард и повече лева, които, особено в момента, са ни много необходими", изчисли Стойнев.

След завръщането си от Украйна премиерът Кирил Петков заяви, че става дума за ремонт на стара руска техника с формулировка "военно-техническа помощ". Той подчерта че президентът Зеленски не е искал от нас оръжия.

"Военнотехническа помощ означава всяка военна техника да бъде изпратена в Украйна, включително и боеприпаси, но всичко зависи какво искат от нас. До този момент единственото, за което украинската страна е казала, че има нужда, е от ремонт на тяхната техника. Гласува ли се военнотехническа помощ, веднага възлагам на Министерството на отбраната да се свърже с украинското министерство на отбраната, за да се организира ремонтът на украинска военна техника", разясни премиерът.

Рискът в неговия план е мнозинството в парламента да подкрепи проект, който задължава кабинета да помогне с оръжие на Киев. За да не се случи това, може да се прибегне към тайно гласуване, за да мине със сигурност вариантът, предложен от ПП, пише Епицентър.

"На коалиционния съвет довечера от "Продължаваме промяната" ще коригират предложението си за Украйна като добавят формулировката "военно-техническа" помощ", съобщи в "Денят започва" заместник-председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Калоян Икономов.

Проекторешението на най-голямата парламентарно представена партия, което е одобрено от комисията по външни работи, предвиждаше Народното събрание да даде мандат на правителството за предоставянето на "техническа помощ за защитни цели" за Украйна.

"В идеалния случай всички партии от коалицията ще се обединят около проекторешението. Ясно е, че такъв важен въпрос не може да мине само със санкцията на част от коалицията или Народното събрание. Но е важно да се знае, че парламентът не дава оръжие на никого, а мандат на Министерски съвет да реши какво да прави. Затова и отидохме в Киев, за да видим от какво точно се нуждае Зеленски. Това е цивилизационен избор и как ще реагира народното събрание е решение на всеки един народен представител." - каза Икономов.

"Тази коалиция опозицията я събаря откакто сме я създали. Това е малко като един дълъг развод между мъж и жена, в който те от 10 години се развеждат и продължават да са заедно. Между партньорите се подобрява общуването и вече си знаем много по-добре червените линии. Така че, аз не мисля, че госпожа Нинова ще напусне коалицията, защото има много повече неща, които ни свързват, отколкото да ни разделят." - увери той.
В сряда темата за военната помощ влиза и в Народното събрание на извънредно заседание. Предложенията са три - на ПП, на ГЕРБ и на ДСБ.


В категории: Политика


26
Коментара по темата
26.
Иван
03.05.2022 20:42:35
1
2
ОСТАВКА !!!
25.
IL NONN0
03.05.2022 20:01:44
0
6
Мотото на днешния ден е: “Десет пъти премери и един път режи”. Това е най-успешното време за правене на избор. Обмислете внимателно всички варианти и тогава анализирайте какъв избор съответства на вашите житейски ценности. Бъдете предпазливи и се пазете от лекомислени постъпки, не предприемайте прибързани решения. Много тайни днес могат да станат явни, а казаните думи да се обърнат срещу вас.
24.
Напрежение в въздуха
03.05.2022 19:54:51
0
7
Входират ли това което техните господари искат... вдигнане на балон! С пирати и наемници на кораба... Най близкия бряг е дъното.
23.
комуняг
03.05.2022 19:40:35
2
2
Очаквайте нож в гърба от комунистите. Това е тяхна запазена марка.
22.
Антифен
03.05.2022 17:37:24
1
11
Най-важното решение е да подадат оставка веднага и никога да се връщат!
21.
До 8
03.05.2022 17:27:40
2
1
Драги ми смехурко, България не е теокрация. Ако искаш в такава държава да живеет си свободен да си избираш от близкият изток. :)
20.
Въпрос
03.05.2022 17:05:41
0
13
Къде изчезна статията за президента радев?
Нещо много бързо я изтрихте...
Както е казал писателят......за срам сапун няма....
Бог да пази България!
19.
ЪРП
03.05.2022 17:00:38
5
10
КРАТКИ БЛИЦ ВЪПРОСЧЕТА ,КЪМ АФФФТОРЧЕТАТА НА БУРГАСКИЯ САЙТ ФЛАГМАН?????.....
ВЪПРОСЧЕ 1:
НЯКОЙ ОТ ВАС ,СИПЕЩИ ДЕЖУРНА АНТИРУСКА ПРОПАГАНДА СЕЩА ЛИ СЕ ,КАКВА СОБСТВЕНОСТ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ НЕФТОПРЕРАБОТВАТЕЛЕН ЗАВОД-РАФИНЕРИЯ В БУРГАС И В БЪЛГАРИЯ?????????
ВЪПРОСЧЕ 2:
АКО ХИПОТЕТИЧНО НАПРАВИМ СЪВСЕМ ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ КРАВАРОПИТЕЦИТЕ "КОРЧО И КОКОРЧО" НИ ВКАРАТ ВЪВ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ С РУСИЯ.......ЗА ДА УГОДЯТ НА АМЕРСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ......НЯКОЙ ОТ ВАС ,СЕЩА ЛИ СЕ ПОД КАКВА ЧУТОВНА ЗАПЛАХА ОТ "ПРОВОКАЦИЯ" МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕ ГР.БУРГАС И СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДУШИ...?????????
ВЪПРОСЧЕ 3:
НЯКОЕ ОТ АФФТОРЧЕТАТА НА АНТИРУСКА ПРОПАГАНДА , ДАЛИ СИ ДАВА СМЕТКА ЗА КАКВО Е СЛУЖИЛА АВИОБАЗА РАВНЕЦ, КОГАТО ТЯ СЪЩЕСТВУВАШЕ?????.......И ДАЛИ ВСЕ ОЩЕ ТЯ СЪЩЕСТВУВА?????????.....ИЛИ И ПАРЧЕ АРМАТУРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ ВЕЧЕ ТАМ?!?!???

ВЪПРОСЧЕТА ЗА ТЕЗИ ,С НАД 3 МИЛИГРАМА МОЗЪЧЕ И ........ТЕМА НА РАЗМИСЪЛ ЗА "ДОМАШНО"!!!!!!!........ЗАЩОТО ЕДНО Е ДА ДРАСКАШ.....АМА СЪВСЕМ ДРУГО Е ДА МИСЛИШ!!!!!!!???!!!
18.
до 8
03.05.2022 16:53:00
3
3
"Богът" на всички световни "политици" е един и същ - Луцифер! За съжаление, той е и "богът" на всички религиозни овце, но те не го разбират.
17.
трола следи вота и реве
03.05.2022 16:30:05
7
6
няма тази вечер рубли ли?
16.
дп ърп
03.05.2022 16:28:46
11
12
пий си хапченцата и спокойно, няма да те вкарат във война, щото няма капацитет руската "армия" да направи каквото и да е. 2 месеца не можаха да минат 60 км до Киев.
15.
ЪРП
03.05.2022 16:28:31
9
11
ВОТА В КОМЕНТАРИТЕ Е АБСОЛЮТНО МАНИПУЛИРАН !!!!!!! .....КАКТО И В РЕДИЦА ДРУГИ САЙТОВЕ , БЪЛВАЩИ КРАВАРСКА ПРОПАГАНДА ДЕНОНОЩНО!!!!!
АБСОЛЮТНО МАНИПУЛИРАНИ СА АНКЕТИТЕ И ВОТА В ПОВЕЧЕТО ПРОПАГАНДНИ САЙТОВЕ!!!!!!!!!!......НИЩО ОБЩО НЯМАТ С РЕАЛНОСТТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14.
ЪРП
03.05.2022 16:25:24
10
13
АЗ СЕ ЧУДЯ.....ТАЗИ БЪЛГАРСКА ПОЛИЦИЯ....,ТАЗИ БЪЛГАРСКА АРМИЯ ....ТЕЗИ КОИТО СА СЕ КЛЕЛИ ДА ЗАЩИТАВАТ ЖИВОТА, ЗДРАВЕТО И ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........
НЯМА ЛИ ДАПОКАЖЕ ЕДНИ "ГОЛЕМИ ТОПКИ" И ДА ЗАЩИТЯТ БЪДЕЩЕТО НА СОБСТВЕНАТА СИ ХИЛЯДОЛЕТНА РОДИНА БЪЛГАРИЯ, НА БЪЛГАРИТЕ ......И ДА ВЗЕМАТ КАРДИНАЛНА ПОЗИЦИЯ В ПОЛЗА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИТЕ!?!?!??????????
ИЗПЪЛНЕТЕ КЛЕТВАТА В КОЯТО СТЕ СЕ КЛЕЛИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ!!!!....ЗАЩОТО УТРЕ, КОГАТО ШЕПА КРАВАРООТРЕПКИ НИ ВКАРАТ ВЪВ ВОЙНА И ЖИВОТА И НА ВАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ Е ПОД ЕЖЕДНЕВНА ЗАПЛАХА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА!?!??!!!!
МОЖЕТЕ ЛИ ДА РАЗСЪДИТЕ ,КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ??????????????????? МОЖЕТЕ ЛИ???
13.
Киро май ще остане на 42 мили!?
03.05.2022 16:17:50
7
12
Най-строго физически да бъде пазен ,че ....

Този си подписа" живота "в АДА!
Този просто Киро не осмисля ,какво върши заедно с останалите ...най вече дебелото прасе Курнела,която цели запазване на електората пред телевизии,но извън кадър тая миризлива слива го набива на Русия!

На тая дърта дебелана незнам как и го вкарват ,та тя сливата и от корема и не се вижда!
МаЙ само на КАВАЛИ ГО ДАВА НА ЛЮБОВНИКА И!
МАМАТИ И ДИВАКА ТИ...
12.
ЪРП
03.05.2022 16:14:40
18
21
НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!
ИЗЛИЗАЙ НА УЛИЦАТА И ИЗРИНИ ТАЗИ ПАСМИНАААААА КРАВАРСКААА!!!!!!!!!!!!
ЗАЩИТИ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ И ДЕЦАТА СИ ,ДОКАТО ТЕЗИ УУУРОДЛИВИ И ПРОДАЖЖЖНИ ОТРЕПКИ, НЕ СА ВКАРАЛИ БЪЛГАРИТЕ ВЪВ ВОЙНА!!!!!!!!!!!!.....ТОГАВА ЩЕ Е КЪСНО ОФЦЕДУШЕН БЪЛГАРИНО!!!!!!!!!!!!!!!!!
11.
...
03.05.2022 15:58:42
21
23
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ПРОТИВ ВСЯКАКЪВ ВИД ПОМОЩИ независимо как са префасонирани като военни-технически и незнам си какво...ние доматите не ги ядем с колците ясна ни е схемата ...откъде на къде някакъв измислен гей ,който има няма от гоина живее в България заедно с ококорения си гей другар плазмодий и най-противно същество на вселената ще решават и ще въвличат Българите в някакви измислени военни игри...Украйна и Русия си имат проблеми за решаване....ние какъв го дърлим да подскачаме и да се месим? Киро...лайнар...ИЗЧЕЗВАЙ
10.
Гордостта на Кирчо
03.05.2022 15:41:01
0
18
Преустановяват авиолинията София-Скопие - Гордостта на Кирчо!
Българската авиокомпания „Гъливер“ спря да продава билети за полета София-Скопие от 21 май, съобщи специализираният самолетен портал Ex Yu Aviation.
Полетите се осъществяват със 7-8 пътници, а е имало случаи, когато са борда е имало само двама-трима души, по-малко от екипажа.
9.
Бай хуй
03.05.2022 15:34:34
5
11
троловете пикаят газ лато за последно. Всичката агенура е задействана ахах!!!
8.
Бай....
03.05.2022 15:33:13
0
13
Всички политици при кандидатстване за даден пост трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да обявят религиозната си принадлежност! Тогава ще видим кой на кого слугува!
7.
Хххх
03.05.2022 15:30:20
0
22
То е решено отдавна,през ден каца онзи ан-124,едва ли товари домати! А може и верижни трактори,знам ли!
6.
СЪВЕТ СЛЕД
03.05.2022 15:27:47
11
11
СЪВЕТ МИЛА МОЯ МАЙНО ЛЕ. ФЛИРТ СЛЕД ФЛИРТ. И НАЙ ВАЖНО Е ЯСЛАТА РАНАТА ПРАВИ БОРБАТА. БОРБАТА ЗА ПАРАТА. ПИСНА МИИИИИ. НЯМА ЛИ НАРОДЕ ДА ИЗБЕРЕШ ЕДИН СВЕСЪЕ УПРАВЛЯВАЩ. ЗАЩО СА ТЕЗ МЪКИ. КЪДЕ СТЕ БОТЕВ ЛЕВСКИ КАРАДЖАТА.
МЪКА МНОГО МЪКА ИМА ПО ТАЗ ЗЕМЯ.
5.
!!!!
03.05.2022 15:18:58
31
33
Българите са против изпращането на оръжие! Не военна помощ, а съберете и изпратете всичките младежи “ родолюбци “ , избягали от толкова любимата им Украйна и наместили се из големите градове на Бг! Това ще ни е помощта към Зеленски, ще му върнем “ смелите “ бойци!
4.
Име
03.05.2022 15:18:20
29
33
Киро, смрадливо лайно такова, вземи онзи опулен плъх със себе си, и комунягата с наглия поглед, и вървете по дяволите!!!
3.
Тайно гласуване, а?
03.05.2022 14:58:53
30
40
Продажни и страхливи плъхове! Ха сте го гласували, ха сте прогонени с камъни ВСИЧКИТЕ! Подли нищожества!
2.
99
03.05.2022 14:32:16
33
52
Решавайте по скоро ОСТАВКИТЕ СИ !!!!!
1.
Ще пратим
03.05.2022 14:31:35
31
39
И руските уроди ще хленчат :))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти 
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори