×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Учителите в България активно търсят възможности за допълнително обучение
  • "Кармина Бурана" и "Пахита" на 10 май от 19 часа в залата на Операта
  • Измамиха възрастна жена да си купи от презентация масажор и „подаръци“ за 4390 лв.
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дянков: Правителството закъсня, ще купуваме с 30-40% по-скъп газ


Дянков: Правителството закъсня, ще купуваме с 30-40% по-скъп газ
Според него трябва веднага да се подпомогнат бизнесите, които ще са най-засегнати от скъпото синьо гориво
03 Май 2022, Вторник, 09:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

На първо време ще загубим, каза бившият финансов министър

„На първо време ще загубим – това трябва да е ясно. Ще загубим разликата от цената на газа, който получавахме, срещу цената на газа, който трябва да търсим около нас. И ако видим цената на газа в Гърция, който можем да купим в този късен етап, защото правителството закъсня, става въпрос за една разлика с 20-30-40 процента по-скъп газ. България това ще получи през следващите месеци”.

Това заяви пред Нова тв бившият финансов министър Симеон Дянков в отговор на въпрос колко ще ни струва текущата газова криза.

По думите му никой не е бил подготвен за  войната в Украйна. „Трябва да отчетем това. Правителството догонва. Но можеха да се направят някои неща веднага от този кабинет – преди месец-два, а не да се изчаква до този момента  с тази колеблива позиция за Украйна. Дали сме на страната на Украйна, дали стоим отстрани и гледаме. Видяхте, че България беше една от двете страни, на които им врътнаха кранчето. Не трябваше да се колебаем, а веднага да потърсим други начини за доставка на газ.  В Катар, в Египет – има около нас производители. Сега тепърва трябва да се направи това, но не мисля, че кабинетът е тръгнал по този път”, подчерта Дянков.

„Газът поскъпва навсякъде. И не само руският газ. В рамките до 2-3 години – до 2026 г., газът ще се увеличи два пъти. Няма вариант, при който нашият газ да стане по-евтин. Просто България е една от тези държави, при които увеличение ще се получи сега – и за в бъдеще. Това можеше да се избегне до някаква степен, ако правителството не се колебаеше толкова”, подчерта бившият финансовият министър, цитиран от dnes.bg.

Според него трябва веднага да се подпомогнат бизнесите, които ще са най-засегнати от скъпото синьо гориво. „Това е работа на икономическото министерство, което говори с общи приказки, но досега не е направило нищо”, посочи Дянков.

„Ние вече сме въвлечени във война. На нас ни спряха газа. Правителството и парламентът трябва да са много по-решителни и да застанат на страната на Украйна. Няма място за колебливост от правителството. Нито от парламента. Крайно време е да покажем от коя страна сме, иначе само губим“, категоричен беше бившият вицепремиер.  

На въпрос трябва ли да се изпрати военна помощ за Украйна, той заяви: ”Всичко, което можем да направим за Украйнаq трябва да го направим в този момент. Всичко, за което ни помоли Украйна, включително оръжие. Всичко в рамките на нашите възможности”.


В категории: Политика


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 7
9
Коментара по темата
9.
Софиянка
04.05.2022 07:34:09
0
0
Дянков забрави за своята постна пица, която предлагаше и вследствие на това 300 хиляди напуснаха България. До блажна пица не получихме. Не знам какви съвети дава кой да предвиди, да даде но той защо не го направи като имаше тази възможност.
8.
Glarus
03.05.2022 16:02:50
0
0
Иначе кокоренция не искате сега правителството е виновно сама да си пълните чобовете мислите вашето задължение да осигорите енергия
7.
ivanof
03.05.2022 14:51:48
0
0
Що не каза по рано бе умник келеш
6.
"По думите
03.05.2022 13:42:23
0
3
му никой не е бил подготвен за войната в Украйна."

Народите не бяха, но всички продажни боклуци слугуващи на Хазарската мафия, чиято цел е да се премести в Украйна, и представящи се за "правителства" на съответните територии БЯХА!
5.
Постна пица
03.05.2022 12:49:24
0
3
Тоя последно не работеше ли в Москва? Или един нашенец емигрира в Русия, ама и той се върна?
4.
Що бе, Монка,
03.05.2022 11:50:14
1
6
Швейцария досега не съм чувал да е заявявала "категорична позиция " на чия страна е, а пък не виждам да е пострадала от това ...
Испания също не я чувам да се пъчи на Русия, а цените на храните там са по-ниски и от нашите, а горивата им са на кантар с нашите..
Само дето заплатите им са 3-4 пъти по-високи ...!
Този, който успя да наложи това "Време разделно" на цяла Европа и на половината свят си свърши добре работата и сега потрива доволно ръце !
Дали да познаем кой е той ?!
3.
Измекярите от паветата
03.05.2022 11:15:54
1
19
Да правиш аналогия на събитията в Украйна с Априлското въстание у нас, е не просто неуважение към собствената ни изстрадана история, а откровена гавра с българската духовна същност.

Това е идиотът – гаври се с нещо, което никога не е познавал, никога не му е било мило и свидно, но рекламно изразява мнение и съчувствие, вярвайки си че гради имидж на сърцат човек, роден повече за емпатия, отколкото за продажен бизнес.
2.
ПППростиПроксите
03.05.2022 11:08:50
3
15
Успяха в едно, промениха живота ни към по-зле!
Между другото Простото е разследвано от Кьовеши за далавери с евросредства!
1.
Още еди нагъл идиот
03.05.2022 10:25:25
5
16
Евтината газ ни я спря САЩ и ЕС с продажници като тоя Дянков, Киро, радев тук. Фалираха страната ни, изгониха и умориха българите в нея. Следва нетърпим глад и мизерия която ще доведе до война в която в крайна сметка НАРОДА ще избеси, ще избие с камъни всички предатели и малцината им промити, гурливи, наркоманизирани, европедалаки, американски въшльовци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изненадите в листите на ПП/ДБ - генерал Атанасов не е водач Изненадите в листите на ПП/ДБ - генерал Атанасов не е водач На миналите избори ген. Атанасов беше водач в Кърджали ГЕРБ остават фаворити за вота на 9 юни, а ПП-ДБ обира негативите от „сглобката“ и губи 200 000 гласа ГЕРБ остават фаворити за вота на 9 юни, а ПП-ДБ обира негативите от „сглобката“ и губи 200 000 гласа Дясната коалиция се явява донор на „Възраждане“ и ИТН, коментира социологът Боряна Димитрова Исус от Чукарка сгазен от колата на роднина и затова близките му лъжат, че е паднал от дърво Исус от Чукарка сгазен от колата на роднина и затова близките му лъжат, че е паднал от дърво 3-годишното дете е със счупено ребро и с фрактура на раменна става, каза шефът на „Охранителна полиция“ в РУ Айтос Николай Съботинов Близки и приятели на Пейо Пеев на протест, гневни са заради домашния арест на Габриела Близки и приятели на Пейо Пеев на протест, гневни са заради домашния арест на Габриела Те настояват за справедлив съдебен процес и тежка присъда за убийците на авиоинженера Ритуали срещу болести се изпълняват в Светла сряда Ритуали срещу болести се изпълняват в Светла сряда  Вижте какви са обичаите Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон
Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори