×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сдружение: Министър ,,Просто Наско“ спешно да изкара курс за повишаване на общата си култура


Сдружение: Министър ,,Просто Наско“ спешно да изкара курс за повишаване на общата си култура
НПО-то настоява министър Атанасов да не се изживява като инфлуенсър, снимайки видео-селфита със съмнителни художествени качества, а да влезе в същинската си роля
24 Април 2022, Неделя, 20:35 ч.
Автор: Флагман.бг

Екипът на Атанас Атанасов още не може да формулира какви са стратегическите цели на Министерството на културата за 2022 година, изтъкват от "Зограф"

Вместо да продължава да се изживява за инфлуенсър и да снима видео-селфита със съмнителни художествени качества, 32-годишният министър на културата Атанас Атанасов е редно още в близките дни да бъде изпратен на курс по повишаване на общата си култура, успешното завършване на който може би ще му помогне да започне да се ориентира по-добре в сектора, настояват от сдружение „Зограф“. От неправителствената организация припомнят, че още в една от първите си телевизионни изяви новоназначеният министър на културата Атанас Атанасов чистосърдечно си призна пред камерата, че не познава хората в гилдията. 

Най-тревожното е, че екипът на министър "просто Наско" и към днешна дата още не може да формулира и артикулира какви са стратегическите цели на Министерството на културата за 2022 година, констатират от неправителствената организация.

В тази връзка ще е добре като за начало съветниците на министър Атанасов да му изготвят и предоставят на първо време справка с кратки биографични данни поне за някои от най-утвърдените съвременни български писатели, артисти, режисьори, драматурзи, филмови дейци, певци, музиканти и композитори, както и художници, скулптори и изкуствоведи, препоръчват от „Зограф“. Разбира се, към въпросните справки под формата на сбита и синтезирана информация за постиженията на изтъкнатите ни творци е разумно да има и техни актуални снимки, допълват от гражданското сдружение.

След като се запознае с така подготвената максимално синтезирана информация за родните ни творци и артисти и започне постепенно да се ориентира относно това кой кой е в българската култура и изкуство, министър Атанасов би трябвало да обърне по-сериозно внимание и на официалния сайт на Министерство на културата, в който има сериозни празноти, изтъкват от „Зограф“. Така например в раздела „Стратегически цели на Министерство на културата“ на сайта на ведомството веднага бие на очи, че там липсва какъвто и да е актуален текст, в който да са избистрени и формулирани конкретни стратегически цели и приоритети на институцията за 2022-а година, алармират от „Зограф“. Липсата на каквито и да е формулирани стратегически цели за 2022-а година на сайта на ведомството е много тревожна, дори и плашеща, тя поражда и основателни съмнения, че най-вероятно и сериозна управленска програма в културния сектор или липсва, или пък тя тепърва ще се подготвя и пише „на коляно“ незнайно къде и от кого, отбелязват от гражданското сдружение. За съжаление на официалния сайт на Министерството на културата няма да намерите никаква информация и относно това кога най-сетне ще бъде изготвен и официалният Регистър на творците и артистите на свободна практика, заключават от сдружение „Зограф“.


В категории: Политика


14
Коментара
Флагман.БГ Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба 10/05/2024, Петък 14:00 7
14
Коментара по темата
14.
Маргарота
01.08.2022 09:14:24
0
0
Е, докога, бе, вече над 30 години за някои все комунистите да са им виновни:-((?? Нали вече над 30 години, под прякото ръководство и одобрение на Америка се избираха и редуваха все "потомствени демократи", пребоядисали се и доказли се антикомунисти?? Някои толкова да са тъпи, че не им "светва" нищо или се надяват во веки веков все така да си захлебват??
13.
Хм
25.04.2022 20:01:10
1
1
Нека това измислено "Зограф" синтезира текст кои са, че да дават акъл на другите. Че така и не стана ясно, кои са. И какво ме интересува какво искат.
12.
......
25.04.2022 08:01:15
3
15
Гласувалите да повишат политическата култура и излезнат пред парламента и да поискат оставката на това вредно и тъжно т.н правителство?

Другия път преди да гласуват да питат !
А сега да си изметът боклука от парламента
11.
Nels
25.04.2022 07:50:07
2
14
Tozi Minster e 4OVEK na Kokor4o. ....
Asen Vasilev
Kakav izbor. ...kakvi 5 leva. ..
......taka e s ministrite v Bg
10.
ХХ
24.04.2022 23:36:29
4
13
До 5

Ми като сте про'стаци и от 1990та си ги избирате все с пълно мнозинство, какво искаш?!
9.
ХХ
24.04.2022 23:33:59
9
2
До 6

Ми стани ти бе!
8.
ХХ
24.04.2022 23:32:40
4
17
Сами си ги избрахте да ви лъжат и се гаврят с вас... Защото сте про'сти!
7.
madurko
24.04.2022 21:37:39
0
8
Prosto vaksina!
6.
Брашняната лига
24.04.2022 21:32:59
9
49
Нахални млади копелета на кокаин с американски гръб, които разказват играта на стара Европа с християнски традиции под американска диктовка.

Как няма нито един европейски политик, който да се изправи срещу този пошъл инфернален, дехуманизиран спектакъл!
5.
Мнение
24.04.2022 21:18:19
5
35
Другари от 30 години ни управляват децата и унуците на прартизаните-шумкари. Как ще имат възпитание като са научени само да взимат.
4.
жестоката истина
24.04.2022 21:16:22
6
23
Айде, сега! Нека да не се правим на по-големи католици от папата и по-големи мюсюлмани от ходжата!
От доста време ВИЛНЕЕЩАТА ПОСРЕДСТВЕНОСТ крещя, врещя, и дори прегракна от клетви и заклинания срещу министъра на културата. Ама той бил такъв, бил онакъв и т.н. Но в най-благоприятната версия за квичащите и скимтящите "култураджии" може да се каже - "Ами каквато "културата" - такъв и министъра. Но! Но, ако за министъра може да има някакво колебание, то за "култураджиите" всичко е ясно. Това са 100% паразити и НАХЛЕБНИЦИ, (с редки изключения) продължители на т.нар. СОЦ. РЕАЛИЗЪМ. Те си искат старото - да ПАПКАТ И АКАТ за наша сметка, защото (моля ви се) говорят че правели "култура". Но, дрОгарЕ, изкуство (НЕ КУЛТУРА), спорт, и каквото и да е друго нещо се прави от можещи хора, а ГОВОРЕНЕТО И ОЦЕНКАТА я дават потребителите на тия неща. А т.нар. "култураджии" правят ХАЛТУРА, ядат от НАШИТЕ ПАРИ и акат мазни акита.
И все някой друг им е крив - например като министър Наско.
Но Наско рано или късно ще си отиде, но НЕКАДЪРНИЦИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ и пак някой друг ще им е крив!
3.
Фигуранта
24.04.2022 20:59:35
9
32
Просто Наско и Киро Измамника представители на червените малоумни чалгари. Гъвкави, алчни, пресметливи и кариеристични сановници. Повърхностни, глупави, самодоволни, нарциси от патриархалното селячество.
В утрото на светла ера , с факела на нова вера идват смотани червени ескадрони с високо ниво на некомпетентност.
Панаир на глупотевиците и невежеството.
2.
Войнстващата посредственост
24.04.2022 20:43:48
5
43
Управлява България като учебна газка!
Тези от паветата направиха България опитно поле за леваци и левандули!
Най-добре е да бъдат изринати!
1.
Мнение
24.04.2022 20:41:15
16
26
Когато на елементарно Наско му липсват първите седем години, никакви обучения не помагат. Питайте мутри ГЕРБ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя още не може да го забрави, ходи на гроба му и пуска общата им песен Тя още не може да го забрави, ходи на гроба му и пуска общата им песен Ходя с много любов при Денис, казва чаровната брюнетка Жечо Станков: Голям открит урок по народни танци ще се проведе в Бургас, елате на „Тройката“ Жечо Станков: Голям открит урок по народни танци ще се проведе в Бургас, елате на „Тройката“ Началото на открития урок ще бъде дадено в 11 часа, неделя, на площад „Тройката“ Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Екипажът му беше държан от сомалийски пирати над 3 месеца Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Автомобилът се продава, цената е около 750 000 евро Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Ето кои са обектите Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България, допълни той Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Чаровната Бетани Хюз и екипът й беше посрещната от зам.-кмета Андрей Николов Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив Отличени бяха и призьорите от конкурса в направление "Природо-математическо" Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба Чудото се случило на рождения ден на тв водещата Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа Очаква се решаващ сблъсък на национални лидери днес и утре
Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори