×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слави: Украйна трябва да бъде подпомогната и с оръжие, време разделно е


Слави: Украйна трябва да бъде подпомогната и с оръжие, време разделно е
"Да им даваме в момента само бронежилетки е абсолютно измъкване и всъщност не заемане на никаква позиция."
Ключови думи: Слави Трифонов, ИТН
21 Април 2022, Четвъртък, 20:37 ч.
Автор: Флагман

Всеки трябва да си заеме позицията и да има силата да носи отговорност за действията си, обяви лидерът на ИТН

„Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие.“ Това написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по повод новите коалиционните вълнения.

Ето цялата позиция на Трифонов във фейбук:

Някак си от само себе си отново настана време разделно. Напоследък като че ли постоянно живеем в такова време. Днес казусът е Украйна. И сега някой някъде поставя червена линия.

Ами добре. Като ще е така - така да е.

Ще ви припомня, че аз моята позиция съм я изразил буквално няколко часа след нападението над Украйна. Ще я повторя пак. Украйна е самостоятелна суверенна държава, нападната в разрез с всякакви международни договори и разпоредби от своята съседна държава Русия и в момента на територията на Украйна напълно несправедливо и неморално се води война, в която загиват хора. И това е жестоко, абсурдно и напълно безсмислено.

Така че, ако има червена линия, аз съм от страната на тези, които смятат, че Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие. Да им даваме в момента само бронежилетки е абсолютно измъкване и всъщност не заемане на никаква позиция. А нали е време разделно – всеки трябва да си заеме позицията и да има силата да носи отговорност за действията си. Това важи най-вече за депутатите в българския парламент, депутатите от всички парламентарни групи, включително от групата на „Има такъв народ“. Решавайте.

 


В категории: Политика


82
Коментара по темата
82.
Eagle
24.04.2022 00:00:14
2
7
Колкото на теб ти трябва гребенче, толкова и на хохлушките им трябва оръжие....
Глупак !!!
Отново се опитваш да бъдеш над нещата , но вече те познаваме :
FS - fake slavi !!!
81.
ВЪШЛЬОВЦИ
22.04.2022 17:10:17
4
13
НЕМА КОЙ ДА ВИ ОТПУСКА ЗАЕМИ :) НИКОЙ НЕ СМЕЕ :) С КАКВО ЩЕ ПЛАТИТЕ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ ДРУГИЯ МЕСЕЦ? :)
80.
ВЪШЛЬОВЦИ
22.04.2022 17:08:28
5
13
АЙДЕ НАКРАЯ Я ПОКАЖЕТЕ ТАЯ МИТИЧНА ПОМОЩ ДЕ! :) ДА ВИДИМЕ, КАКВО ИМАТЕ ОСВЕН СКЪСАНИ ЦЪРВУЛИ, БЕ ЦЪРВУЛИ! :)
79.
До 68
22.04.2022 15:13:00
10
22
А ти беше ли там като украинските нацисти горяха хора, а бомбите в донбас ти лично ли видя кой ги пуска??

Ти лично ли беше там да видиш как горят знамена и да чуеш че правителството е забранило всички езици освен украинския?

Капути!! Ей така като се почнете с тези ефтини номера ''Ти беше ли там да видиш, че сега много знаеш?'' да се шикалкавите, не се сещате че не само вие можете да ги въртите тези малоумни номера!
78.
48
22.04.2022 15:07:26
3
15
Това в нищо не ме убеждава и нищо не доказва. А в играта ''свободна интерпретация'' не смятам да влизам. Това правителството ни да се чувства под напрежение да изяви солидарна позиция със съюзът в който държавата ни е член, понеже всички останали вече имат ясна позиция и не са тайна действията които са предприели, и това някой да ни принуждава към каквито и да е действия не са едно и също. А ако правителството вече е взело решение и ще бъдат задействани нещата в най-кратък срок, а ти лично не си съгласен с това решение, това си е твоя работа.
77.
Гошко
22.04.2022 14:30:23
8
8
Еваларка, путлерски тролове! Неуморни сте!
76.
мислещ
22.04.2022 14:02:59
13
9
Естествено, че трябва ! Целия нормален свят е срещу лудото джудже, само ни е още сме в нещо, между Стокхолмски синдром и страх, да не ни нашляпа Големия брат...русоробска работа !
75.
от45 до 48
22.04.2022 13:31:11
8
2
Радвам се че се разбрахме.
Относно фактите - бившия ни премиер/редовен/ Б.Б - "Чакаме началниците да се разберат" сегашния непосредствено след уволнението на Ст Янев. -"България е независима държава и като такава има правото да говори това което другите кавзат"/цитирам по памет" Тези двама хубавци за добро или лошо ръководят държавата ни от 2009 насм с незначителни прекъсвания. Оставям настрана няколко репортажи на голите западни медии/ плю почти всички наши/ повтарят наляво и надясно , че освен "руското прокси" Унгария само България не дала своите самолети и ПВО
74.
*********
22.04.2022 11:31:49
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
73.
48
22.04.2022 11:09:23
2
10
Виж приятел, много добре те разбрах че иронизираш и коментарът ми не беше към теб, като го писах 45 беше този зевзек, който се подвизава тук като _nib_.

С Кулеба няма какво да правя справки, и ги остави него и реториката му. А дали държавата ни е принудена от някого да изпраща оръжия към Украйна, тук трябва да представиш нещо фактуално като доказателство за това твърдение, щото иначе влизаме в територията на конспиративните теории, и не че нещо но тези спряха да ми бъдат интересни някъде към късните ми тинейджърски години.

Ако нямаш какво можеш съвсем спокойно да си легнеш пак.
72.
от45 до 48
22.04.2022 10:42:10
3
5
вчера написах коментара под №45 и си легнах най -спокойно. Днес гледам че съм продължил пиша. Странно. А относно коментара на 48 - приятел само ти ли не разбра че иронизирах тези който радават оръжие? А относно дали държавата ще пита мен - не няма , то и нея никой не я пита. За справка - държанието на онзи сатрап Кулеба - трябва да направите това, трянва да ни дадете онова... и т.н
71.
От 66,69
22.04.2022 10:32:40
3
13
Така че ти и други такива като теб сте тези които трябва да си извадите главите от анусчетата. Щото от царствата на истината Китай, Русия и Северна Корея може да са ви казали че има злато там, и вие веднага сте ги мушнали, ама са ви излъгали, отново.

Ама човек рано или късно се поучава, ако не от друго то от личен опит, като го лъжат на дребно, но тук май не става въпрос за нормални хора а такива с ясно изявени мозъчни дефицити.
70.
до 69
22.04.2022 10:21:28
2
21
казармите също бяха пълни с прикрити хомосекслуалисти, които издевателстваха над някои по-слаби момчета или такива които бяха с явни умствени недостатъци. аз бях в казарма поделението до Звездец 70-те и знам какво съм видял. така че тоя да не се тупа много в гърдите ако въобще и той е бил щото ако е бил знае за каква простотия иде реч и че хич не е за гордост
69.
До 68
22.04.2022 10:11:42
7
25
Много те е яд и не ти се вярва това което казвам но аз ще си го преместя от единия крачол в другия спец. за теб.

А дали са горили украинските националисти тогава и български знамена из между руските не ми пука и честно казано и не им държа зъб за това, ако са го правили.

В казарма не съм бил, слава богу, щото е един голям безсмислен гърч пълен с комплексирани посерковци, и колосална загуба на време, но пък за сметка на това редовно ходя на тактически обучения в Тексас. Яко тренинг и дрилове, плащаш си и не си губиш времето, учиш се от специалисти. Но да знаеш там не е за бесни махмурлясали ватенки. :)

А за сомалийците какво да ти кажа, човек не може да помогне на някой който е убеден че няма нужда от помощ и му е хубаво в кочината. Виж пример номер едно в огледалото! Пък сега и за сомалийците ли ще ревеш? Те щото където са отишли в цивилизования свят не искат да ги гонят заради глупостите които вършат, ама хич.
68.
До 66
22.04.2022 09:59:08
20
8
Даже и българските знамена запалени им ги пратихме на украинците?
И запалките бяха български и газта вътре ... даже и камъчетата на запалките!
А бомбите в Донбас от 2014 до сега си ги пускаха самите донбасци, просто като се запиха по Коледа ... те не изтрезняха почти 10-ина години.
Само едно не мога да разбера:
Защо на НАТО не му пука за Сомалия, там жените и зецата ги избиват от 30-ина години и ги изнасилват разни групировки веонизирани ...
Извинявай, те там стреляха с хуманни коршуми, и на ония жените им са нимфоманки ....
Ей ТЪПАНДЖИЯ, извади си главата и от долната част на гърба на американците и се огледай, като ти се проясни погледа от мъглата от фекалии, може и да намериш доказателства за биологичното оръжие в ИРАК. Или при тая смрад около теб, за какво ти пука то всичко е БОВ(бойно отровно вещество ... че и в казарма сигурно не си ходил, ама иначе си бил на площада да гледаш как се самозапалват в украйна)!
67.
ЛЕРА
22.04.2022 09:53:27
15
12
СЛАВИ,СЛАВИ, НАРКОТИЦИ МОЗЪКА ТИ ИЗТРИЛИ,А И ЛИЧНИЯ ТИ ЖИВОТ КУЦА.ЗА ПАРИ И МАЙКА СИ ЩЕ ПРОДАДЕШ.СРАМОТА Е ТАКА ДА ПИШЕШ
66.
До 57.
22.04.2022 09:41:55
14
33
Какво за Югославия? НАТО им каза няколко пъти да намерят мирно решение на етническите си конфликти. След като бяха игнорирани ги предупредиха многократно че ще се намесят със сила за да въдворят ред и мир, понеже си превърнаха сами държавата в ад. Те си помислиха че е ташак работата. Накрая НАТО демонстрираха надмощие с чиста сила като ги бомбардираха, и ако не го бяха направили, тия глупаци щяха да продължат да се избиват взаимно на религиозна, етническа, и националистическа основа, и повече хора щяха да загинат от колкото от бомбардировките на НАТО.

Изгорените живи хора в Одеса, тези които се бяха залостили в кметството и стреляха по про-украинците отвън, от покрива ли бяха? И хвърляха коктейли молотов през прозорците, и като не улучиха няколко пъти, и се запалиха, задушиха и изгоряха вътре? И да е имало българи сред тях, не ги съжалявам, избрали са си страна в конфликта, и щом могат да стрелят и да горят други, значи са можели да си позволят рискът и те да бъдат застреляни и изгорени.

Донбаската война щеше ли въобще да се състои, и хора щяха ли да бъдат убивани, ако Русия вместо да дестабилизира Украйна се примири след евромайдана че те не искат да засилват връзки с тях, а с ЕС? Щеше ли да се стигне до нуждата да се строят алеи на ангелите, ако тези неща не се бяха случили? (Да не говорим че има съмнения и добри причини за тях, че децата овековечени на алеята на ангелите са били убити от руски бомби, в операции ''фалшив флаг''.)

А за другите ислямистки дупки които си ми изброил, до вчера като всякакви групировки от там бяха все още значителни и способни на интернационални атентати и извършваха такива ги клехте и им желаехте смъртта, сега и за джихадистите ли милеете? Тези които заплашваха целия западен свят и цяла Европа, включително и България? Тези които винаги са имали амбиции за инвазии и унищожения и джихад над всичко западно, европейско и християнско, още много преди САЩ да влязат в която и да е държава там, защото им е заложено в унищожителната идеология - ислямът? Та те между различните секти на вярата си не могат да постигнат мир и винаги са воювали и са се избивали взаимно. Сега и за тях ли ще се застъпвате? За комунистите разбирам, за руските империалисти, които се мислят за богопомазан народ и че светът им е длъжен разбирам, те са ви подобни на вас, или поне като такива ги чувствате, ама и ислямистите ли са ви мили на вас вече? Еми то тогава сте страшни отрепки значи, как да ви взима някой на сериозно. Я отиди в някоя от тези изброените ''Ирак, Афганистан, Либия, Йемен, Сирия'' и им заяви там че си християнин, да видиш как преди да си разбрал какво става ще са те линчували, обесили, изгорили жив или хвърлили от някой покрив.
65.
nqma razlika
22.04.2022 09:36:42
7
12
slavi e su6tiq bokluk kato vsi4ki ostanali prodajici v parlamenta
64.
Фейсбукер
22.04.2022 08:54:06
8
16
Цялата политическа дейност на Слави преминава изцяло зад фейсбук, от това се вижда каква е сериозността и отговорността на лидера на ИТН към избирателите си.
63.
Delos
22.04.2022 08:42:09
16
6
The Western world is decadent. Its emphasis on individualism is corrupt. Its materialism is dangerous. Its vision of modernity reflects not progress but regress. The West will destroy itself.
62.
Westworld HBO
22.04.2022 08:30:42
11
7
Технологическата еднополюсност се заключава във факта, че за източник на високите технологии остава Запада, управляващ процесите на иновации и тяхното внедряване. Останалото човечество е принудено да се включва в този технологичен процес (разпространение на компютри, мрежи, банкови карти, мобилни телефони, комуникатори и т.н.), в резултат на което зависимостта от Запада само се увеличава.
Социалната програма на еднополюсността е агресивният индивидуализъм. Най-ярко това явление е представено в джендърната политика, където либералната борба срещу всички форми на колективната идентичност логически довежда към опционално разбиране на пола като предпоследна форма на колективна идентичност, която подлежи на ликвидация по време на прогресиращия либерализъм (последната форма е принадлежността към човешкия род и либералния императив към преодоляване на човека, постхуманизъм и трансхуманизъм). Това е един вид „джендърна еднополюсност“, където прогресивният лагер се определя по степента на толерантност към сексуалните малцинства и легализация чрез законодателство на еднополовите бракове, а консервативните (=изостанали) общества по инерция се противят на това. Полюсът са общества с висока джендърна толерантност и съответстващо законодателство. Периферията – всички останали.
Ако погледнем на тази структура като цяло, от една страна, лесно ще забележим признаци на края, но от друга, очевидно е, че тази система много активно прогресира, интензивно атакува „периферията“, продължава да настоява за своето си.
61.
Great Reset
22.04.2022 08:28:26
12
6
Човечеството се гмурна прекалено дълбоко в съвременността, в Запада, в Модерна, за да направи рязък вираж и да се върне към своите сакрални основи, традиции или да се вслуша в авангардната, макар и често амбивалентна критика на онези, които предлагат капиталистическото западно общество да се подложи на деконструкция. Изглежда, човешкият род има намерение да стигне до самия център на нощта, за да достигне нейния край.
60.
Хроника на една предизвестена смърт
22.04.2022 08:25:42
14
6
Репетициите за сегашната криза не бяха малко и културното човечество е готово за това. Онази измама, която ние наричаме „съвременност“ с нейните химери, консумеризъм и дреболии, рано или късно трябваше да свърши.
Затова всичко ще се случи, и ще случи скоро, и ще се случи именно така. Е, как именно ще стане – ние не описахме, защото виждаме всичко открито и се готвим да участваме в него.
И все пак, има вероятност този спукан балон да не е бил последен (а например предпоследен). Хайдегер метафизически се удивяваше – „ние живеем на една минута до полунощ, не, май още не, винаги това вечно „още не“…
Но колкото и пъти да се проваляха очакванията за скорошна развръзка, това не означава, че тя никога няма да се случи. Краят може да се забави, но погледнете наоколо – навсякъде е пълно със знаци.  Вероятно ще бъде отложено още веднъж – ще ни се размине, и тази твар отново ще се зарадва и ще се размърда, усещайки, че и този път ще има „все още не“… Допускам и че може би няма да се отложи. Философският въпрос за същността на здрача е дали това са сенки на вечерта или първите лъчи на утрото? Мисля, че става дума за вечер. Пред нас е нощта на цивилизацията. Който не усеща нейното приближаване, пребивава в догматичния сън на либерализма, омагьосан от неговите призраци. Италианският писател Курцио Малапарте е казал: „Нищо не е изгубено, докато не е изгубено всичко“. Засега не е изгубено всичко – това е сигурно, затова бъдещето има свободен контур, различен от „края на историята“ в нейният либерален еднополюсен израз. Но ако ние не съберем кураж, след определено време вече ще бъде изгубено всичко. И вместо тънките и дълбоко човешки хоризонти на многополюсния свят, ще ни остане само безалтернативната геополитика на нощта и политологията на империята на Трансхуманизма.
59.
Jj
22.04.2022 08:22:43
8
14
Прост чалгар и това е!!!
58.
12 без 5 на ръба на пропастта
22.04.2022 08:08:49
0
9
Но да се върнем към главното – фактът на фактите, главното събитие в днешния политически живот е невъзможността на българската политическа класа да продължи по досегашному. Имаме класика в дефинирането на революционна ситуация – елитът не умее по новому, а обществото не желае по старому. Намираме се в абсолютно върхов момент на новата българска история. Тази година ще се случат много неща. 

България все още живее в един номенклатурен полукапитализъм от периферно-компрадорски тип, в който социалната структура е съвсем ясна: има много тънка ципа от много богати, които стават все по-богати, имаме умираща средна класа – хора които с все по-голям труд успяват да реализират целите си, и простолюдие, което живее пред телевизора и от днес за утре.

Междучасието свърши, но се оказа, че имаме свободен час. И то не един, а два. Може да се каже и по-просто: българският елит, българската политическа класа (те така обичат да се наричат) вече не може да произведе нито една жива формула. Могат просто да сменят изпълнителите, но музиката е същата. Тази социална група, която се добра до властта преди 30 години, е в края на своята историческа валидност. 

Сегашният елит не успя да стане класа. Проектите, които се опитват да реализират, са смехотворни и нежизнеспособни, управленските им способности са силно проблематични, културата им е посредствена. Оказа се, че тази прослойка не е готова да носи отговорността за обществените процеси, дори и за себе си…
57.
А за
22.04.2022 07:58:04
20
26
Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Йемен, Сирия що се разсейваш, челеби?

А за изгорените живи в Одеса от укронацистите, между които и двама българи, още не е научил изнемощелият ти мозък?

А за хората в Донбас, обстрелвани, убивани, държани в мазета, а съборените детски градини, училища, болници осем години не ти стигнаха да чуеш?

"Политици", срам за българския народ!
56.
Гаргамел
22.04.2022 07:55:38
11
26
Славчо, забрави ли ,че щеше да следваш исканията на суверенът?!? А суверенът какво иска? Май и теб те командват и изобщо не ти дреме за суверенитета говорим колкото да влезем в парламента пък после народа кучета го яли. Деменцията е лошо нещо
55.
12
22.04.2022 07:02:16
9
31
Болно е момчето.Може да говори глупости. Господ да му прости!
54.
ivanof
22.04.2022 06:55:05
11
30
Те Украинците търсят и танкисти,да те пратим танкист Славчооо, против нещо.
53.
Загрижен
22.04.2022 02:58:38
4
10
_nib_ от тоалетната ли пишеш пак? всичко наред ли е там? кажи като си готов.
52.
До 47
22.04.2022 02:48:18
1
18
Очен харашо трябваше да му кажеш. Това Вери найс не мисля че ще го разбере.
51.
До 40
22.04.2022 02:39:03
2
21
Да! Бойците на Донецк бяха повече лоялни на Михаил Толстих-Гиви и Арсен Павлов - Моторола, от колкото на Русия, и за това бяха убити те. Тези за които се биха в Украйна ги взривиха, и после същите ги обявиха за герои.
50.
От 47*
22.04.2022 02:02:46
0
21
От 47*
49.
От 45 за тези които ще кажат че си измислям
22.04.2022 02:02:01
2
21
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aGzAoR0_460svav1.mp4
48.
До 45
22.04.2022 01:59:27
3
41
Лично до теб ще се допитва държавата какво да прави и какво да не прави, спокоен бъди, гологлав охлюв такъв, и на целият народ думата държиш ти в ръцете си, на кой да помагаме и на кой не.

И на палестинците ли искаш да помагаме, та да не сме двулични джендъри в твоите очи? Палестинците които бутат децата си да бягат със знамето им в ръчичка към израелските военни и им викат да хвърлят камъни към тях, а на войниците крещят ''Застреляйте го!''? Но когато става въпрос за борба със злите ционисти и световни конспиратори, децата са малка саможертва нали?

Вери найс!

Такивата с пълна мозъчна промивка сте си по-зле и от баш джендърите в Америка.
47.
хайдиии
22.04.2022 01:44:05
14
25
Някой сети ли се да пита Кулеба с Брендо кво става? Хахахаа
46.
_nib_
22.04.2022 01:17:33
27
33
Ей...еничар мръсен гологлав....На кюрдите кога ще помогнеш? На Йемен кога? На Либия?
Шушумиги мръсни продажни джендърски.
45.
до всички които раздават оръжия
22.04.2022 00:58:06
17
29
Май пропуснахте факта, че всички който дават оръжие/ от бившия соц. лагер/ поискаха да получат адекватно такова в замяна. И какво им отговориха - САЩ ще обмисли възможността да им бъде ПРОДАДЕНО ТАКОВА. След трагкомичния ни опит с Ф-16, който сега щял да закъснее с окло 2 години дай пак да се изхакаме. Най- добре е по -български - и вълка сит и агнето цяло ..... да им пращаме самолетния ваучер да го рамахват на руснаците
44.
До 42
22.04.2022 00:27:47
3
23
Да психопат беше пълен, но и войн и идеалист. Би се за това което вярваше че е правилно, това му го признавам. Но понеже той, Моторолата и още някои други, бяха харизматични лидери, и не веднъж бяха в конфликт срещу руснаците особено към края на живота им, им направиха чистка руснаците.
43.
До 40
22.04.2022 00:24:25
1
14
Гледал съм го този Гиви, завършен психопат.
42.
Анонимен
22.04.2022 00:22:23
14
19
До 35
Абе Мурджо затова ли българи с оръжие в ръка бранят свободата на Украина, а за теб не съм сигурен какъв си.Най вероятно русороб т.е крепостенн
41.
от 37
22.04.2022 00:19:41
8
23
а покрай евромайдана убитите про-руснаци са околко 20-30, а убитите про-майданци са малко над 100.

За такова нещо говорили ли са от Русия?

Лидерите на сепаратистките бойци в Донбас, Гиви и Моторола , защо като им отвориха сим картите, последното което бяха писали на жените си е били да не имат доверие на РСФ, преди да ги затрият? И малко преди да бъдат взривени бяха в конфликти с Руснаците? Защо? Като ги погребваха бяха обявени за герои от Русия? А дали е възможно тази история и историята на алеите на ангелите да имат общи щтрихи от руски ръце?
40.
От 37
22.04.2022 00:12:42
3
25
Ами точно това е че съм търсил и нищо такова не съм прочел, цялата украинска конституция съм си хвърлял времето да чета, само и единствено в интерес на истината, да видя така ли е , не е ли така. Такова нещо няма и никога е нямало.

Но да кажем че не ми се отдава, търсенето и четенето. Ти си информиран и явно си го намерил това. Прати ми я тази езотерична украинска конституция от 2017 където пише за това. Наистина ще ти бъда благодарен, веднъж за винаги да го приключа лично за себе си този въпрос.
39.
До 35
22.04.2022 00:08:58
23
13
От 2017-та е приет закона,намери си го ;) Кокви путинови фанатици,какви 5лв.,и битите и убивани българи и те са мит,нали ;)
38.
Бат Петьо от Свиленград
22.04.2022 00:08:13
3
17
Ние сме колониална страна с несуверенна политика, с политически марионетки, които слушат чужди авторитети и разчитат на външно финансиране, с чужди военни бази...Да, имало е и период, когато България е била относително суверенна - в началото на миналия век до Първата световна война. Това е бил щастливият период на България. Друг е въпросът как страната се е разпоредила със свободата си.
След това идва първата национална катастрофа и тъмното време, през 20-те години започва гражданската война, която по български маниер продължава десетилетия с тиха българска подюрганена злоба...
През 60-те тази гражданска война затихва, което е заслуга на Тодор Живков, който със селски хитрости успява да балансира враждите. Но всичко това се срутва и в края на 80-те години започват пак историческите тъмни времена. Но това не е някаква срамна тайна, защото не сме изключение от множеството страни по света.
Истински суверенни са само държавите, които са или империи, или дълбоки провинции. Разбира се, че примерно Исландия е суверенна, защото е вечна географска периферия. Сомалия също е суверенна. А ние сме страна, която доброволно и с усмивка се е самоколонизирала.
И нали това беше мечтата на късните социалистически елити, които бяха колониални по своята природа – затова днешните им продукти са гнили и миришат лошо. Но всичко е по-скоро печално, тъжно и сиво, отколкото страшно. Светът, измислен от късната номенклатура в България, в момента догаря. Както догарят лявото и дясното, които са интелектуалните продукти на социалистическа България от 80-те години.
Лявото е либерално ляво и нищо друго не могат да си представят, другото е либерално дясно с пиночетовски изквичавания и елегантна фашизоидност. Големият въпрос е, че днешният български елит, с извинение, вече не е способен да произвежда нови продукти. Има и друг вариант – окончателен разпад на държавността, един уютен политически апокалипсис под звуците на Одата на радостта.
Представям си следната картина: правим автономии за всякакви етнически групи. И създаваме едни симпатични полурепублики по щатски модел.
Доган отдавна философства на тема как ние сме страна на регионите. Според него регионът, не държавността е важна. Можем да си представим едни приятни турски области, но не от турски държавен тип, а по нашенски.
Представям си и някаква еврейска автономна област, защото умните израелски евреи от България я смятат за своя втора родина, ако не и първа. Няколко български анклава трябва да има все пак – властта е в попа, кмета и даскала, момите са по списък, а ергените охраняват периметъра на селото. Токът идва от генератор, на камбанарията на църквата има картечница.
Нощем ергените ходят да крадат моми от съседното село, а най-смелите правят наскоци и набези по магистралата Европа-Турция, охранявана от натовски части. Нашите грабят тировете и се връщат с плячка.
Ще има читалища, където ще се сричат автори от Паисий до Владо Даверов. Ще има и местна промишленост – ще произвеждаме джапанки, презервативи, които ще изнасяме в Турция.
Ще има интелигенция, която ще познава всички букви от азбуката и ще умее да пише не с печатни, а с ръкописни букви. Това е късният български неофеодализъм. Ние ще минем през това тъмно място, като нация може и да не успеем, но като етнос сме неунищожими.
Така можем да стигнем заедно с другия неизтребим етнос - евреите - до края на света заедно с хлебарките. И пет минути преди края на света ще избием хлебарките и ще обясним на евреите, че те са всъщност българи.
Етнически съм оптимист, но от гледна точка на нацията, боя се, че не съм.
Тези размисли са в резултат от моите наблюдения върху живота на днешния български културно-политически елит, който е на ниво примитивни форми на зоологически живот. В епохата на високата модерност да се срутиш до вулгарни етнонационализми, това е абсолютен регрес.
37.
До 35
22.04.2022 00:05:49
15
31
В Украйна не е имало никога забранени езици, това са митове и легенди използвани от путинови фанатици по интернет форумите, за да разпалват емоции.

Ако някой може да прикачи някакъв линк с украинската конституция, където пише за забранени езици, етноси или националности, от която и да е година, да го направи!
36.
Абе
22.04.2022 00:02:14
3
24
прав е май за това че е време разделно, но то със нашата помощ и без, все тая, понеже сме ''велика военна мощ''. Въпроса е там че пак гледаме да сме дупедавци на всички, или да се изразя по-малко цинично, да сме приятели на всички, а дори и на децата го знаят това, че този който е приятел на всички, всъщност не е приятел на никого. На Изток сме им познати вече, като някакви там балкански селяни и големи тарикати, мислещи се за много хитри. Скоро и днешните ни съюзници в Европа, и на Запад ще ни разпознаят като такива. Е как да ни уважава който и да е на световната дипломатическа сцена?

Крайно време е да обявим като държава някаквва твърда позиция относно този съществен съвременен въпрос. Със, или против Русия? Държава без ясна позиция по важните съвременни въпроси, и която все се прави че не я засяга и че абсолютно нищо не е в нейните ръце няма да бъде уважавана от никого. Но и да сме подготвени за последиците от решението ни! Ако се правим на смели и после хъката-мъката ревем, тогава не само уважение няма да имаме като държава, ами и ще си спечелин присмехът и презрението на останалият свят, и то напълно заслужено.
35.
От 34
22.04.2022 00:00:13
25
31
И 1000 минуса да ми сложите,фактите са си факти!Българският език е забранен в Украйна,има десетки убити българи и много изгорени български знамена! А вие си праснахте украинското знаме на профилните си снимки,потрес!
34.
Хххх
21.04.2022 23:53:04
23
29
Абе в Украйна,в съвсем близкото минало,5-6 години назад,не забраниха ли българския,не убиха ли десетки българи,не палеха ли български знамена?
33.
Стоян Колев лайв
21.04.2022 23:49:15
4
16
Cocaine and hookers ..и едно Ферари, другото го знаете.
32.
Кво прачеш бе
21.04.2022 23:48:49
1
19
Кулеба дойде за С-300 с американски ултиматум - много по-силен от посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, защото залогът вече е за Донбас и Източна Украйна.

Корнелия Нинова каза на Дмитро Кулеба "Иди нахуй", с което каза и на американците - "Идите нахуй". И те ще я свалят като вицепремиер, а с това ще извадят и БСП от играта.
31.
!
21.04.2022 23:10:49
4
20
Аз предлагам да лягаме вече, че #29 Ванко ще тръгва утре рано да напада агресора, най-вероятно "директно"!
А брат му #26 ще тръгне следобед, защото в 12.00 часа има урок по балет, това е страшно "прозападно" и не може да отсъства!
30.
Трябва, трябва...
21.04.2022 22:50:09
5
29
Ми тръгвай за Украйна!
29.
Иван
21.04.2022 22:35:25
14
14
С оръжие само е малко, трябва да им предоставим военни летища, бази и пристанища. Дори директно да нападнем агресора, така както той ни е нападнал нас.
28.
Външен наблюдател
21.04.2022 22:33:16
10
33
И Слави изпуши!
27.
До 22
21.04.2022 22:22:46
26
29
Искаш ли да чукнем едно басче за Възраждане? Втора или трета политическа сила!! Имаш ли задник?
26.
Само
21.04.2022 22:22:21
43
23
Само безродни утрепки,подкрепящи чуждата и враждебна държава москалия под мен. Дали ви харесва или не,България е част от ЕС и НАТО и така както всички останали държави от ЕС и НАТО подкрепят Украйна и ние ще я подкрепим! Да отивал Слави да хваща оръжието? Не неуважаеми копейковски нищожества, като не ви харесва вие хващайте пътя и към москалия! Мнозинството сме си направили своя избор и сме избрали ЕС...и не случайно всички големи партии до една са прозападни.И през ден да има избори пак ще избираме прозападните партии..дали ще е Герб...дали Слави...дали ДБ...но промоскалска партия няма да вземе властта никога! Вие сте малцинство и разните му там израждания и други такива въшльовци винаги ще са изолирани.Чехия и Словакия дават танкове и БТР-и,малките Словения,Хърватска и Черна Гора боеприпаси...няма да говорим за комшиите Румъния самолети,Молдова оръжия,Гърция боеприпаси,Турция затвори вчера Босфора и налива десетки дронове ...дори вчера партията на Вучич в Сърбия,уж единствената русофилска Сърбия предложи и всеки момент ще приемат закон че който използва символът "Зед" и ликът на Путин,например на фланелки - отива за 2 години в затвора...да русофилска уж Сърбия! Само тук останали една група креслива русофилистична да се пени за "матошка" . Всички славянски държави до една са против нея.Не, няма да стане вашата! На москалското малцинство...марш в москалия безродници.
25.
Хаха
21.04.2022 22:21:19
9
45
Айде и тоз се изказа. Абе Славчо, преди година точно , спечели едни избори, излъга едни хора. И какво от това, същата мижитурка си. С теб във властта, Бг потъва все повече и повече, а ти участваш. Все ми е едно какво мислиш или говориш за това или онова. Просто не ставаш.
24.
Война
21.04.2022 22:20:05
51
17
Слави е прав. Защо и трябваше на Русия тази война... На Украйна трябва да се помогне!
23.
Бай....
21.04.2022 22:19:59
3
21
П...де..Ра..З!
22.
Има ниша за нови партии
21.04.2022 22:12:02
11
28
Отвори се ниша поне за 3-4 нови партии в следващият парламент. ИТН, ПП, Възраждане, Да България... все са на изхвъргачката. В същото време народа не иска Бойко да управлява пак и би дал шанс на нови партии, които и да са те. Дано като лъжат предизборно, да изпълнят поне 30% от обещанията си!
21.
Зона Замфирова
21.04.2022 22:09:54
2
7
Оскудация е
20.
Хххх
21.04.2022 22:04:48
12
46
Просто закова
твоята партия с това изказване. Запиши се доброволец в армията на Украйна, с патерицата, може и да им помогнеш. Абсолютен глупак. Да живее Руската Федерация.
19.
AK47
21.04.2022 22:03:01
9
38
ГНУСНА,ПРОДАЖНА ГНИДА....УЧИНДОЛСКА
18.
Др Иванов
21.04.2022 22:01:21
7
46
ТЪП СЕЛЯНДУР И ЧАЛГАДЖИЯ.....ГОЛЯМ РАЗБИРАЧ СИ БЕ,ТЪПАНАР НЕЩАСТЕН
17.
Трол
21.04.2022 21:51:42
7
46
И какво ще им дадеш, бе? Танковете от музея?
16.
Айде и този
21.04.2022 21:44:38
6
58
Плешив пъзльо!Напълни гащите когато трябваше да поеме отговност и сега ръси акъл.Ревеше по неговата телевизия срещу ковид мерките,а палячовците му веднага се маскираха като влязоха в парламента.Още когато инициараше референдума казах на всички познати,че е циркаджия и подлога.Следващите избори по 4% ще вземе.
15.
Кондйо
21.04.2022 21:42:21
7
26
Що бе алонколо да трепат руснаци ли,цял живот лапал долари и още лапа шопско немои да роди човек там са само тикви една тиква сега и друга софия трябва да заличи като град и култура и като столица тогава ще се оправим
14.
Тоз
21.04.2022 21:37:49
6
49
Плешивия и майка си ши продаде
13.
Dart
21.04.2022 21:36:26
6
43
Не можеш да им дадеш нещо,което нямяш Куцоглави,Само на хартия ще им го дадем и ще си носим последствията,истинските давачи на оръжие ще са други.И тази суверенна според теб държава да не би да е по специална от Уганда,защо да не пратим и там оръжие?
12.
Оставка
21.04.2022 21:34:42
5
57
Дошло е време разделно да си ходите от там дето не трябваше да влизате!
11.
Pffff
21.04.2022 21:32:37
9
53
ДА СА МАХАШ ОТ ТУКА СМЕШНИК ДРУСАН! СЛАВИ, ПАЛЯЧО!
10.
Плешива
21.04.2022 21:31:59
6
40
Пердашка-долна
9.
Zzzz
21.04.2022 21:28:05
6
59
Още един клоун
8.
Стефан Бургаски
21.04.2022 21:26:30
8
77
Г-н Трифонов ... Най-добре да замълчите ... Всяка дума изречена от вас, се тълкува като хумористично изказване ... Каквато е и партията Ви!
7.
ахмат сила
21.04.2022 21:25:57
16
53
още един нацист
6.
Хихи
21.04.2022 21:19:16
7
49
Още един отече от следващият парламент. Оня тръгна ли си или ще чака Великден в Бг?
5.
Тоя сатанински тъпунгер
21.04.2022 21:18:33
7
63
знае, че никога повече няма да спечели и гледа да си запази топлото местенце докогато е възможно, но дните му са преброени и в двата случая.
4.
ФОЛКЛОР..
21.04.2022 21:14:27
5
23
И ТАКА НАТАТЪК....
3.
Аз
21.04.2022 21:09:18
15
87
Батка, хващай патерицата и хуквай към украйна щом ти е толсова мила. Остави на нас балета ... ние ще ти го пазим! На нас България ни е по-важна и мила.
Недей да се измъкваш, хуквай! Куцук, куцук и там!
2.
ссдф
21.04.2022 21:05:56
16
93
Слави отивай да се биеш на страната на Украйна търсят наемници никой не те спира като имаш зор.
1.
Българин
21.04.2022 21:05:35
18
76
Сус бе, гологлав тъпанар.....и ти ли полегна на мустафясалата красавица
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно Oткриваме началото на летния сезон с незабравимо POOL PARTY в Шато Еркеч  до Слънчев бряг Oткриваме началото на летния сезон с незабравимо POOL PARTY в Шато Еркеч до Слънчев бряг За доброто настроение на всички ще се погрижат най-актуалните български диджеи - Dimo BG и Silver Ivanov 29-годишен обра казино, заплаши с пистолет крупие 29-годишен обра казино, заплаши с пистолет крупие Нападателят е арестуван След фалита на водещ туроператор: Ще стигнат ли германците до българското Черноморие След фалита на водещ туроператор: Ще стигнат ли германците до българското Черноморие Между 15 и 20 хиляди души от Германия са планирали почивката си у нас
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори