×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 2000 украинци в Слънчев бряг: Благодаря, България!


Над 2000 украинци в Слънчев бряг: Благодаря, България!
Украинската диаспора се събра на мирно шествие в курорта
20 Април 2022, Сряда, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, Снимки: Авторът

Никога няма да забравим това, което правите за нас, казаха те

Над 2 000 украинци благодариха на България за гостоприемството. Днес, при необичайно ниските температури за сезона, както и провилен дъжд, те се събраха на демонстрация на главната алея в Слънчев бряг. Присъстваха основно майки с деца, както и тийнейджъри. 

Това беше техният начин, за да изкажат признателността си към българския народ. 

Украинците развяха националния ни трикольор и казаха, че никога няма да забравят това, което е направил българският народ за тях. Тук те са срещнали подкрепа и разбиране.

Един от организаторите на днешната демонстрация – Александра, обяви, че към този момент нейните сънародници не я питат какво ще правят след 31 май, когато програмата в помощ на бежанците изтича, а изразявали надежди, че войната ще приключи и ще могат да се приберат в домовете си. В Слънчев бряг те направиха Поход на мира по централната алея.

Напрежение в Слънчев бряг: Руснак поиска прошка от украинците, изгониха го с обиди

В един момент напрежението бе на път да ескалира, след като постоянноживеещ в България руски гражданин, представил се като Михаил, посика прошка от украинците, но бе атакуван вербално от разлютен възрастен мъж в камуфлажни дрехи, който му прекъсна речта и се опита да го прогони с обиди. Впоследствие други украинци се извиниха на Михаил и му благодариха за подкрепата. 
 






43
Коментара по темата
43.
българин
21.04.2022 18:33:59
2
7
Недоумявам това в България ли се случва или в усрайна! За да се провежда такова шествие се иска разрешение от съответните органи и на всичко отгоре развяват азовското фашистко знаме !!!! Значи в нашата объркана държава за укрофашисти и гейпаради може а Луковмарш не може.......
42.
до 39
21.04.2022 08:26:02
2
13
Има доста руски видеа за поведението им в цяла Европа и с много коментари. Четох доста от тях. Такива истории има, че ум да ти зайде! За някои от тях ние дори не се сещаме, но руснаците си ги познават. Както вече всички знаят, тези курортисти са от западна и централна Украйна, където не са и помирисвали война. Давали жилищата си под наем на действително бягащите от военни действия и хуквали на безплатна екскурзия и курорт по Европа, която им е била винаги мечта. И младите жени във връзка с разни западноевропейци извадили голям късмет, както и господата. При нормални обстоятелства трябва да сключат брак, процедурата е дълга, сложна и скъпа, а така им пристигат веднага на крака, не е нужен брак, а и им се осигуряват средства. Всеобщото мнение е, че това е рядко патологична и радикализирана последните 30+ години група от хора (за нация не може и да се говори в тази изкуствено създадена от Ленин Сталин и Хрушчов територия, която никога не е бъла държава), които смятат че светът им е длъжен за всичко и трябва да им го осигурява. Курортистките се оплаквали дори когато трябва сами да си чистят и готвят. Има и къде по-страшни и нагли истории.

Отговорих на теб защото всички държави са инструктирани да се държат като мащехи със собственото си население. Навсякъде има безплатен транспорт, медицинска помощ и каквото се сетиш, за сметка на местното население, а в Чехия е имало безплатен транспорт за местните пенсионери, който е бил отнет за да се мандахерцат укрите безплатно, понеже екскурзията им трябва да е качествена. Който действително бяга от война се радва че е избягал от смърт, че има покрив над главата си и храна и е благодарен за това! Няма претенции за самостоятелни стаи, бани, прислуга, басейни, маникюристки и т.н. не тръгва с един куп куфари, кучета и котки или "изисквания" на какъв език да му говорят хората в собствената си държава! Също и не размята знамена и не прави демонстрационни и провококационни протести в чужди държави. От много лагери за действителни бежанци (ако не и всички; не съм запозната) дори не се излиза. Истинските бежанци от районите където са военните действия отивали в РФ, Беларус и дори Казахстан и се държали като такива - били благодарни че са живи, благодарни за помощта и гледали веднага да си намерят работа. Затова и местното население няма нищо против тях и им помага с удоволствие. Но те са етнически руснаци и нямат нищо общо с бандеровската идеология. Страната от години е била раздирана от непреодолими противоречия именно по тази причина и разликите в гласуването между източна и западна Украйна са били 80/20 в едната или другата посока.

Накратко, този фарс и измама в Украйна, организиран с любезното съдействие и на двамата "богоизбрани", е абсолютно същият като Ковидиадата и всички европейски продажни "правителства" следват един и същ сценарий. Освен дестабилизацията на Европа и докарването и до просешка тояга, целта е изпразването на украинските земи от население - донякъде или изцяло.
41.
Хан Крум
21.04.2022 02:51:23
2
15
Почакайте до 31/5 когато трябва да освободят хотелите за туристическия сезон :) те тогава ще ги опознаете що за уроди са и как си заслужават съдбата
40.
до 34 Анонимен
20.04.2022 23:52:00
1
11
ДЖЕНДЪР КРАВАРСКИ........ТЪП И УМСТВЕНО ОГРАНИЧЕН
39.
Матрицата
20.04.2022 22:15:21
4
14
Еххх тази България... На всички помага но, всички я ... На нас си кога ще започнем да си помагаме?
Там му е "цаката"! Брат брата прецаква... Син баща си прецаква... Българина Българина прецаква... Думичката ПРИЯТЕЛ не важи ;( тях вече ги няма почти. Ние сами се унищожаваме , това го умеем най-добре! Ама вие помагайте на тия дето ни затриват.. браво! Замислете се! Утре като видите някой Българин... Поне него мразете! Защото ние се избиваме помежду си.
38.
дека е?
20.04.2022 22:14:16
1
14
аве къде е Валерката да каже за "едни кресливи жени" ;)
37.
До чугунените глави
20.04.2022 21:38:45
15
4
Слава Украйна Ха ха ха
36.
до 27
20.04.2022 21:02:09
5
26
Фалшивите благодарности едва се забелязват, само от кумова срама са там. Това си е поредната открита демонстрация и провокация! Развяването на чуждо знаме означава завладяване на територия, както руснаците в момента веят тяхното в превзетите градове! А нашите продажници, а и цяла джугейска Европа, поканиха тези нагли нацистки психопати да ни превземат и окупират и ги гледат като писани яйца за сметка на собствените си народи! Навсякъде е така. Позор! Наистина не сме хора, а мърша, за да позволим да се стигне до такова безобразие!
35.
До 3
20.04.2022 20:52:43
3
16
Виж сега,аз не съм убидил никой,така,че не мисля,че е възпитано да го правиш,но щом искаш така са е! Гнидо нещастна,пак да напиша,че си малоумен,вземи едно знаме българско и ходи крастосвай улиците,наясно ли си колко българи има затрити там,преди войната,колко наши знамена са изгорени,наясно ли си,че забраниха българския език в Украйна,малоумник прост.Ходил в Чернобил и разправял ,че е българин,да та еб@ и супола прост!
34.
Анонимен
20.04.2022 20:45:10
16
6
Коментар 33
Ето вижте путинофилите малко да ги провокираш показват истинската си същност,на фашисти и расисти.
33.
До 30 Анонимен
20.04.2022 20:39:51
4
5
Като се хванеш за палците на краката........ще ти разширя халката и ще станеш легален.....гъзолизец червенокож
32.
БББ
20.04.2022 20:36:08
29
8
За пореден път се убеждавам, че на територията на държавата България са останали да живеят не българи, а някакви нещастни образования, който биха дали живота ви за Русия но не и за собствената си родина. Това са индивиди, които единственото, което знаят за историята на България е това което са прочели в учебниците писани от родните ни рублажии, а това в 21 век, века на информацията е срамно. Тези индивиди още вярват, че Българите са някакви диви номади преселили се през 681 г. по тези земи С тези индивиди няма смисъл да се спори, защото техния мозък е толкова заленял, че не може да възприема истината освен ако не е минала през призмата на русофилството.
31.
гражданин
20.04.2022 20:34:32
18
9
Сериозна е изявата на путинолизачите след такива статии :) Само дето джуджето вече усеща какъв четвъртит ще му влезе скоро !
30.
*********
20.04.2022 20:29:12
6
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
29.
*********
20.04.2022 20:22:30
7
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
До до Лилия
20.04.2022 19:59:53
15
9
Ако турците искат да отделят Кърджали ,вие какво ще направите?
Цветя и бонбони?
А сега..
27.
Трезвеник
20.04.2022 19:43:02
9
47
Не ни благодарете, а се взимайте в ръце и отивайте да си оправяте държавата. Митинги правете в Киев и другите украински градове срещу вашите управляващи, които ви доведоха дотук с брутална корупция, ненормална русофобия и западно подлизурство. И ние не сме далече от тези неща, но при вас са доведени до гротескни размери. И не ни въвличайте във вашите отношения с Русия или която и да е друга държава. Когато сте в България, никаква русофобия, никакви националистически скандирания, никакви бандеровски номера. Аз искам нормални отношения, а не ди ни внасяте ваши вражди. Като сте много ербап срещу руснаците, ей къде е Украйна, отивате да си я защитавате и да трепете "москали", нали е ваша бленувана мечта.
26.
*********
20.04.2022 19:38:23
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
sss
20.04.2022 19:31:17
2
25
Само да почне сезона и ще ги изгонят от хотелите
24.
До Лилия
20.04.2022 19:30:18
12
45
Уважаема Лилия, а защо вашите толкова смели мужчини, стреляха по руско говорящите свои сънародници, жени, деца и възрастни, защо гориха живи хора, включително и българи, защо толкова харесват нацистки поздрави, символи и личности от миналото. За съжаление Путин иска да почисти Украйна от всичко това и ще го направи, а вие можете да се сърдите единствено на марионетното си правителство и президент. С уважением!
23.
Болен
20.04.2022 19:23:08
14
28
Еййй лайняни краинци марш веднага в кочината си украйна Вън от България. Ние не ви искаме. Заразни мърши. Сволачи, блядове. На товарния влак и в украйна.
22.
ХАЙДЕ В ЗВЕЗДЕЦ
20.04.2022 19:21:19
7
23
Може и в Харманли, тъкмо сте се събрали вкупом!
21.
.
20.04.2022 19:19:08
1
2
https://youtu.be/pEOW-0wxxys
Изгледайте го. Ще ви хареса
20.
Кдйдй
20.04.2022 19:17:58
8
16
Марш кучета крастави
19.
www
20.04.2022 18:40:45
10
23
Родните комунисти даже не са разбрали, че голяма част от украински бежанци са етнически руснаци. Ами сега? Мразим ли ги или ги обичаме? Шах с пешката за хора, лишени от човешки качества.
18.
Драган
20.04.2022 18:37:48
7
46
Нека нашите деца да взимат по 40 лева за месец детски,пък техните по 40 на ден.
Като отидеш в социалните в Несебър не можеш да се вредиш от тях.
17.
Боцмана до 15
20.04.2022 18:30:00
9
29
И должны ли болгары забыть, кто освободил их от османского ига? И нет смысла в ежедневных розыгрышах благодарности, достаточно отблагодарить нас своим отношением к нам! Но делаете ли вы это? И кстати, почему мы пишем по-русски?
16.
Иван
20.04.2022 18:29:21
5
22
Хакам им го!!!!
15.
Лилия
20.04.2022 18:18:14
60
38
Огромная благодарность болгарам за гостеприимность для украинцев, но также и Болгары должны не забывать, что наши мужчины сейчас воюют и погибают, чтобы не пусть путлеровскую нечисть в Европу!
14.
Ха
20.04.2022 18:08:29
25
47
И времето не ги харесва,дъжда дойде,като по поръчка.
13.
до7
20.04.2022 18:07:08
15
17
Един коментар,в който всичко е казано.Жалко,че е в тази пошла медия и няма да го видят повече хора.
Браво.
12.
1
20.04.2022 18:02:58
0
21
Бюрото по труда седяха за 30 минути понеже имаше тълпа от желаещи за работа.
11.
1
20.04.2022 18:01:37
9
52
То на рецепцията едвам ти казва благодаря след като те пита един милион глупости които нямат нищо общо с хотела в който се държат все едно са туристи искайки постоянно одеала и чаршафи и спрейове за мравки понеже ядат като за последно в стаята след като им е осигурена закуска обяд и вечеря тука ми написахте сумати статии колко били благодарни. Аз на очите си ли да вярвам или на флегман????
10.
bfb
20.04.2022 17:52:20
15
53
Хич не прилича на благодаря, а на съскане с езика на омразата и злобата. 2 миниатюрни български знаменца на фона на колометрични на укрите :(((( си е чисто лицемерие за наивни будали! И за благодаря де минат, изливат обилно боя! Не искам да превръщат Родината ми в бойно поле! Вън от България!
9.
Бай Пеньо
20.04.2022 17:44:06
14
58
Нямам нищо против тези хора!! Имам доста приятели украинци, руснаци, казахстанци и т.н
Но спрете да ги ползвате за насаждане на омраза срещу Русия, цинично е!!! Те са един и същ народ и е наистина отвратително, че се избиват помежду си! Вменяването на вина само на едната страна е глупаво и смешно!! Не насъсквайте българският славянски народ срещу други братя славяни, нищо добро няма да излезе от това. Ние сме си такива и никакви болни амбиции да бъдем по-европейци от европейците няма да го променят! Всеки хукнал я в Германия, я в Америка, я на майната си и червив да стане от пари, пак го дърпа към България, към нашта си циганийка и не защото живота тук е песен, а защото сърцето му е тук. Приятелите и близките му са тук! Който ви каже, че е щастлив и безгрижен навън, лъже ви и то мазно, от бай ви Пеньо да го знаете!
Навън сте винаги чужденци, винаги, а в момента им правим и кефа да ни гледат как се караме и трепеме!
8.
Гол охлюф
20.04.2022 17:34:38
7
37
Ми на хубу, айде ся кой от където е, освен ако не искате да си харчите гривните, голямо спасибо, както казва другаря Борисов.
7.
Ноунейм
20.04.2022 17:30:20
51
73
Уважаеми укри,много по-важно е да не забравите какво е правила за вас Русия през вековете,и как постъпихте с руските си братя в знак на благодарност,затова ,че са ви подарявали и земи,и са ви плащали и сметките.Ето затова сега ще срутят всичките ви сгради,за са се научите на уважение ,и друг път да не давате под наем седалищните си части на Америка...Дано час по-скоро да се разкарате завинаги от България...и да не забравите да вземете като бонус и сърдечен подарък от нас нашите политици.Отивайте си при вашия зеленясал наркоман,и при оня Кулеба,дето като говори устата му прилича на свински задник.
6.
777
20.04.2022 17:28:42
18
40
Набирам украйнки за сезона. 20лв на тек
5.
до 2
20.04.2022 17:20:35
18
13
кой швecтер те изcpa тебе бе боклук?
4.
Извинете
20.04.2022 17:19:07
17
51
Може ли точната бройка,че с Динко от Ямбол уточняваме камионите за Звездец.
3.
Ук
20.04.2022 17:17:52
45
35
До 1:

юрдек, аз ходих с колата до Чернобил, от Бургас до там и обратно, където не спрях, всички се отнасяха с уважение, в Одеса вечерта победа, в Киев също, ама трябва да си човек. Знамена не съм развявал, нямах в мен, но навсякъде казвах, че съм българин и нямаше ни един кaпут като теб да мрънка. Такива гнoмове като теб, и в Изгрев да отидат ще ги е страх да кажат, че са от Меден Рудник да не ги eбът.
2.
пецата
20.04.2022 17:12:51
16
37
6to samo 2000
moje6e napravo da pi6ete 4e sa 15 hilqdi

az na snimkata vijdam ne pove4e ot 100 4oveka ma vi vqrvam , vie ne bihte izlagali
1.
Xxxx
20.04.2022 17:09:33
27
83
Много искам,след войната,всички които обясняват,колко добри и възпитани са украинците,да отидат и да развеят българското знаме в Украйна ;) Ей така,без да правят митинг,просто да развеят българския флаг,да видим колко са добри и благодарни :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори