×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кирил Петков: „Лукойл“ в момента имат доста адекватна ценова политика


Кирил Петков: „Лукойл“ в момента имат доста адекватна ценова политика
Ние не сме доволни от тези цени на бензиностанциите, но те са най-ниските в целия Европейски съюз, а пазарът е отворен, обясни премиерът
Ключови думи: правителство, БПГА
19 Април 2022, Вторник, 18:07 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Нито един търговец не бива да си позволява в този труден период прекомерни надценки, обявиха от петролната и газова асоциация

От Българската петролна и газова асоциация (БПГА) се ангажираха, че няма да има некоректни цени на горивата по бензиностанциите.

Днес в Министерския съвет премиерът Кирил Петков проведе регулярна месечна среща с представители на асоциацията, както и с търговци на горива на дребно. По време на разговорите трябва да са обсъждани перспективите, тенденциите и възможностите за регулиране на цените на горивата, според анонса за събитието.

Петков призова търговците да продават при "минимално-пазарни" маржове на печалба.

Той подчерта, че в момента у нас горивата се пласирали на най-ниски цени в Европа. Освен това ставало въпрос за отворен пазар в рамките на Европейския съюз.

На питане какво са показали проверките на цените у нас, Кирил Петков отговори: "Проверката, която видяхме до този момент за „Лукойл“, е, че те наистина в този момент имат доста адекватна ценова политика въпреки крайните цени, които виждаме. В сравнение с това, което другите производители правят, и пазара в Европа, всъщност е доста адекватно."

Петков увери, че диалогът със съответните асоциации у нас е доста конструктивен. 

"Всички ние знаем, че ако искаме цените да продължават да бъдат най-добрите в Европа и да сме сигурни, че българските потребители, въпреки че цените на световните пазари се качват, имат най-малък удар върху техните сметки, когато пълнят своите автомобили, ние всички се обединихме около идеята, че диалогът трябва да продължава, трябва да имаме конструктивни общи действия. Да, пазарът е свободен, но едновременно с това всички трябва да осъзнаем, че това е световна криза, която трябва да я минем заедно", каза премиерът. 

От горивните асоциации уверили, че колкото и да им трудно, те ще направят така, че българският потребител да продължава да харчи на най-ниски цени. 

ако даже е възможно, при първи динамики в намаляваща посока да бъде отразено и при бензиностанциите и когато хората пълнят своите автомобили", добави премиерът. 

Живомир Терзиев от БПГА благодари на Кирил Петков за поредната среща, свързана с проблемите с нефтопродуктите. 

"Периодът е тежък както за потребителя, така и за търговците, но се обединихме около идеята и целта, че нито един търговец не бива да си и помисля в този труден период на високи цени на енергоресурсите, в това число и на горивата, да си позволява прекомерни надценки. Нещо повече, дори и надценки, които може би трудно покриват разходите на търговските обекти", обяви Терзиев. 

Кирил Петков каза, че правителството следи как се движат цените на петрола на международните пазари и сравнява със стойностите на крайния продукт по бензиностанциите у нас. 

"Ние не сме доволни от тези цени на бензиностанциите, но за съжаление в момента ние сме, въпреки тези високи цени, сме пак с най-евтината цена в целия Европейски съюз, а пазарът е отворен", добави премиерът. 

Той изрази недоволство, че от сутрин до вечер в медиите се коментирали нарастващите цени, но се пренебрегвало, че само у нас в цяла Европа нямало повишение на цените на тока за битовите потребители. 

Освен това българското правителството отпуснало 4 млрд. лв. помощи за бизнеса заради високите стойности на ел. енергията. 

Днес се изплащали и 70 лв. на всички пенсионери. 

 

 

 




16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Щом
20.04.2022 09:47:53
0
0
Лукойла имат толкова адекватна ценова политика, защо не вземете да освободите вноса на горива от мита , данъци и такси, бе , Кире ?
Да видим пък какво ще стане с ценовата политика на Лукойл?!
15.
Този
20.04.2022 09:34:31
1
0
Лукойл много бързо и много лесно го купиха ...
Няма начин една ценова политика да е адекватна, при условие , че суровината (петрола) струва 100 долара, ти да го купуваш на 60 долара(толкова струва петрола Уралс) и крайната цена на бензина и дизела да ти се разминава с няколко цента от европейската !
А приказката , че "пазарът е отворен" граничи с идиотизъм...
Като е отворен, защо не е отворен и по отношение на доходите, а само по отношение на цените ?!
14.
Жуан Триволта и USA - Брак по сметка
20.04.2022 05:59:09
0
3
Настоящата политическа система е зачената в грях, но й се вижда края. Разбира се, дава й се допинг, но това са последните гърчове. Влизането на България в Еврозоната означава две неща – ликвидирането на валутния борд и окончателна „зачистка” на територията от гледна точка на икономически шансове. Мощните икономики ще изсмучат остатъчните ресурси на България. Само за 30 години страната е напусната от два милиона и половина от собственото си население, няма друг такъв период в българската история.
13.
Евро Стандарти
20.04.2022 05:36:57
0
3
Големият въпрос е, че днешният български елит, с извинение, вече не е способен да произвежда нови продукти. Има и друг вариант – окончателен разпад на държавността, един уютен политически апокалипсис под звуците на Одата на радостта.
Представям си следната картина: правим автономии за всякакви етнически групи. И създаваме едни симпатични полурепублики по щатски модел.
Доган отдавна философства на тема как ние сме страна на регионите. Според него регионът, не държавността е важна. Можем да си представим едни приятни турски области, но не от турски държавен тип, а по нашенски.
Представям си и някаква еврейска автономна област, защото умните израелски евреи от България я смятат за своя втора родина, ако не и първа. Няколко български анклава трябва да има все пак – властта е в попа, кмета и даскала, момите са по списък, а ергените охраняват периметъра на селото. Токът идва от генератор, на камбанарията на църквата има картечница.
Нощем ергените ходят да крадат моми от съседното село, а най-смелите правят наскоци и набези по магистралата Европа-Турция, охранявана от натовски части. Нашите грабят тировете и се връщат с плячка.
Ще има читалища, където ще се сричат автори от Паисий до Владо Даверов. Ще има и местна промишленост – ще произвеждаме джапанки, презервативи, които ще изнасяме в Турция.
Ще има интелигенция, която ще познава всички букви от азбуката и ще умее да пише не с печатни, а с ръкописни букви. Това е късният български неофеодализъм. Ние ще минем през това тъмно място, като нация може и да не успеем, но като етнос сме неунищожими.
Така можем да стигнем заедно с другия неизтребим етнос - евреите - до края на света заедно с хлебарките. И пет минути преди края на света ще избием хлебарките и ще обясним на евреите, че те са всъщност българи.
Етнически съм оптимист, но от гледна точка на нацията, боя се, че не съм.
Тези размисли са в резултат от моите наблюдения върху живота на днешния български културно-политически елит, който е на ниво примитивни форми на зоологически живот.
12.
Котора
19.04.2022 23:11:01
2
3
Freedom fighter толкова си прост, че порсто няма накъде тъпак.
11.
Freedom fighter
19.04.2022 22:08:04
5
5
Съгласен съм с Кирето, ЛУКОЙЛ купува най-евтиния петрол на пазара, ако въобще може тази долнопробна смеска да се нарече ,,петрол" и продава на почти европейски цени. Иначе тези дето реват за заплати и пенсии, къде спяхте когато Бойко дърпаше кредити и пълнеше чекмеджета, сега си търсете парите от него. Какво може да направи едно правителство на 4 месеца в такава световна криза. Сега се теглят кредити за да се плащат тези дето Бойко ги прибираше по чекмеджетата. Тиквата такъв късмет изкара, че не го преизбраха защото в тази криза и полицията нямаше да го спаси.
10.
Аааа
19.04.2022 20:37:25
0
14
А заплатите и пенсийте кога европейски и пазарни. Тогава ги говорете тия глупости.
9.
*********
19.04.2022 20:30:24
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Фокусник
19.04.2022 20:20:26
0
23
На кой бизнес отпуснахте тези милиарди? На енергийния ли, да вдигне цената на тока? На търговците на горивата ли? На зърно износителите, че хляба подгони 2 кинта? Или животновъдството, че да продават агнешко на 30 лв? На хотелиерството, или ресторантьорството, че цените са като в Париж? Кажете ги, че да ги знаем. Уж му помагате на този бизнес, а цените в космоса. Вълшебната думичка е Контрол. Такъв няма.
7.
Коко Простото
19.04.2022 20:11:40
0
19
не си познал, няма да минем заедно тази криза, защото заплатите и пенсиите на българите са в пъти по-ниски от тези в Европа, то храните, парното и токът хвръкнаха нагоре, остава и бензинът да стане на европейски цени!
Скрий се, бе, Цървул!
6.
Бургазлията
19.04.2022 19:35:35
2
21
Киро, за разлика от ЛУКОЙЛ Вие имате доста НЕАДЕКВАТНА ПОЛИТИКА.
5.
Местен
19.04.2022 19:22:02
4
23
Киро тъпото-време е да си ходиш!Американска подлога!
4.
Р
19.04.2022 18:42:41
0
42
България е държавата с най-некачествените горива. Автомобили на по 2-3 години са със запушени ДПФ-и. Пълен смях сме.
3.
до 1
19.04.2022 18:36:57
2
28
1, Защото суверена е много умен и затова сега си плаща за олиото и т.н.
2. Избори с машини ще осигурят победа и на най- големия хюм. Но ние имаме по-тежък вариант - Кирето
2.
dsadsa
19.04.2022 18:34:47
0
31
Преди 2 седмици друго говори, лопатар такъв.
1.
Смешник
19.04.2022 18:15:05
4
40
Защо този смешник спечели изборите?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори