×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

СДС издига син на БКП-величие за кмет на Камено


СДС издига син на БКП-величие за кмет на Камено
Тенко Тенев(вляво) заедно със свои колеги от „Местна инициативна група – Камено” на посещение в Маремма, Италия, на обмяна на опит през юли 2010 година
29 Юни 2011, Сряда, 15:55 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

Иван Тенев ще се бори с кандидата на ГЕРБ Тонка Добрева, червеният Бонев засега мълчи

37-годишният Иван Тенев – син на бившия първи секретар на БКП в Камено Тенко Тенев – ще бъде издигнат за кандидат-кмет на града, но не от БСП, както може да се предположи, а от СДС. Новината за това бе потвърдена и от местния син лидер на сините Желю Вардунски. Тенев-младши е член на СДС в Камено и много хора от партията застанали зад кандидатурата му. „Свястно момче е, интелигентно, защо да не го издигнем. Само комунистите преследваха децата на враговете си, ние сме демократи”, коментира активист на СДС от градчето, пожелал анономност.

По времето на синия кмет Димитър Которов, който управляваше общината от 2003 до 2007 година, Иван Тенев работеше там като IT-специалист, после се включи в семейния бизнес, започнат от баща му. Бившият социалист №1 в Камено пое по пътя на капитала още в зората на демокрацията и в момента се занимава с пакетиране на зърнени храни, производство на седем вида брашна и нерафинирани масла. В цеха му рабоят две мелници, пекарна, три преси и пет машини, които пакетират. Там се произвеждат годишно 30 тона нерафинирани масла - ленено и слънчогледово, както и 100 тона брашно – грахам, нахутено, царевично, оризово, ленено, ечемично. Тенко Тенев имаше и цех за биогорива, който бе единствен в Бургаска област и произвеждаше годишно 400 тона дизел, но в началото на годината го затвори заради високия акциз.

В Камено вече са известни двама от бъдещите играчи за кмет на изборите наесен. С Иван Тенев ще се конкурира сегашният председател на Общинския съвет в града Тонка Добрева, официално номинирана за кандидат на ГЕРБ. Все още не е ясно дали червеният Стефан Бонев ще бъде издигнат за пореден път от БСП. В Камено Бонев е упрекван силно, че закърпва бюджета само с парите от държавата и от ЛУКойл и не привлича никакви средства по европейски програми. Любопитно е и това, че по времето на Тодор Живков, когато Тенко Тенев бе първи секретар на БКП, Стефан Бонев бе първо зам. председател, а после и председател на Общинския народен съвет – социалистически еквивалент на днешния кмет.


В категории: Камено


26
Коментара
26
Коментара по темата
26.
:X
26.10.2011 09:43:01
0
0
Za kameno nqma edna hubava duma da kaja nito ulicite sa napraveni kato horata .. nito parkove nito lampi ima v parka ... napraiiha peiki tapite cigani gi izpotro6iha :X kvo da vi kaja .. koito i da e kmet nas ne na topli vseki gleda da se uredi jivota i tva e :X kotorov kvo praii napraii si ulicata .. napraii si ka6tata napraii si magazini i kulperacii v burgas ... posle kupi i na sina si kola :X
25.
анархист
01.09.2011 15:32:38
3
1
тука обаче соско е прав щото наистина сме ходили при кмета но ТРЪЦ . Циганите да не сме ги закачали .
24.
*********
30.08.2011 09:43:34
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
23.
кайлиец
28.08.2011 10:25:40
1
2
Като прочетох,написаното стигам до извода ,че sosko само плямпаш,нищо същественно няма в твоите писаници.А и разбрах,че ще стваш идиот,като спориш,може и вече да си такъв.
22.
sosko
23.08.2011 10:13:33
1
2
Цитат - "Айде тука е лесно,бъркаш си в носа или гъза и ставаш велик форумен борец,протие каквото и да е" - щом ти е толкова приятно - продължавай си !!! :) Както казва един мъдър човек, когато спориш с идиот, най-вероятно същото прави и той. А също така отдавна е известно, че споренето в интернет е като олимпиадите за "специални" - дори да победиш, си оставаш олигофрен
21.
калъча
22.08.2011 08:46:17
1
1
sosko,преди седнеш и да си напишеш поредните глупости,отиваш до поземлената комисия ,намираща се в Читалището и проверяваш на кого са земите.За твое сведение,част от земята е общинска, а друга част не е на зам.кмет , а на бивш вече кмет на гр.Камено,който сега си пърка с една лизингова "Тойота".Колкото за истинските имена,вземаш подписката и ще видиш,кой се подписал под нея и кой е заявил гражданската си позиция,че не е съгласен със сегашното статукво.Това че ти си достигнал до великата мисъл , че тел.112 ще ти реши проблемите с циганите,показва колко много си загрижен за това,че те са твои съседи и ще се умножават,благодарение на грижите полагани от обищината за това.Прочети внимателно написаното от мен,недей бърза.Аз пиша "регистрират".Още нещо само да се коригирам,нямат вече чешма ,а общината им е била сонда и е поставила бутална помпа.И един приятелски съвет,писането с големи букви във форум ,се приема като крещене.Айде тука е лесно,бъркаш си в носа или гъза и ставаш велик форумен борец,протие каквото и да е.Ами що не вземеш ,да отидеш пред общината и да извикаш всичко това ,дето си написал тук?.Поне хората,които не са съгласни с развъждането на мангали на Герена,провят нещо за това, а не само да звънят на тел.112.Успех със звъненето там,то поне става по телефона,за да си решиш кардинално проблемите с мангалите се иска дупе.
20.
sosko
21.08.2011 23:56:42
0
1
Последно - ти пишеш ----/се регистрирват/ - те не се регистрирват , А НЯКОЙ ГИ РЕГИСТРИРВА !!! И приди да се направи тази подписка трябваше да се провери това -КОЙ ГИ РЕГИСТРИРВА - естествено щяха да ви наритат от там . И преди да пишете глупости КАЗВАЙТЕ СИ ИСТИНСКИТЕ ИМЕНА , ЗА ДА ЗНАЯТ ХОРАТА КОЙ СЕ БУНТУВА В ТОВА ШИБАНО СЕЛО !!!
19.
sosko
21.08.2011 23:37:43
0
1
Ти да не си мислиш ,че съм на тяхна страна ,просто когато се повдигна въпроса преди няколко годинии - ни отрязаха -всичко било по закон , и нищо не можели да направят . Затова при най малкия джангър от тях- звъня на 112(над 10 пъти) . Янка ъколко се е обаждала ?
18.
sosko
21.08.2011 23:26:57
0
1
Първо - не се постригвам при Янка ,а при Светла , второ не се води улица а адрес (Къде са 1,2,3,.....и т.н ) . Частни са земите точно където живеят мангалите - на зам.кмет (знае се името му ). И ТРЕТО аз живея точно до тях и за това ти давам точна информация - за да разбереш и ти , не да пишеш самосъчинения !!! Ти не помисли ли че преди това са правени и жалби и проверки ,но по закон всичко там е изрядно , защото ТОВА Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ , ИМАТ ПРАВО ДА ЖИВЕЯТ И 200 ГАДЖАЛА И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ !!! Тези които са направили подписката това нещо знаят ли го , знаят ли на кого е имота и защо умишлено нищо не се прави за решаване на проблема ??? Просто всичко е ясно на всички в махлата - заради изборите - колкото повече мангал толкова гласове !!!
17.
калъча
18.08.2011 13:37:58
1
1
Sosko,хващаш се и отиваш ,да се подстрижеш във фризьорския салон,намиращ се на ул."Д.Благоев",до бившия полицейски участък в града.Поискай да ти я дадат подписката.Интересни неща пише там.Колкото за Герена,само да ти кажа че се води УЛИЦА "Герена",като всички мангали се адресно регистрират на тази улица под.ном 10.В този ред на мисли,това частна улица ли е на зам.кмета?Чешмата ,откъдето се водоснабдяват на Герена,общината ли плаща сметката за вода или зам.кмета?
Частни са земите,намиращи се зад Герена,които се засяват и постоянно посевите се унищожават от конете на циганите.Хората са пропищели от това.Едно време там бяха само"Айлязовите" мангали или "Дадаците",ама сега е направо леш от мангуши.
16.
sosko
17.08.2011 00:12:41
0
1
Ще използваме твоята !!!
15.
sosko
17.08.2011 00:08:19
0
1
До el (Elle Macpherson) - мойто момче ( щом се пишеш el , значи си гей , пък ако си момиче _(_ . ) , куро ми мотор - гъзо ти писта !!!!
14.
sosko
16.08.2011 23:53:35
0
1
Ей калъча , давай факти - къде са тези подписки и що никой не е чувал за тях ??? Как ще изселиш един мангал , от частен имот ,визирам Герена - нали знаеш на кой е частния имот - на един зам.кмет .И ако не го знаеш това значи ти ни си наясно с нещата !!!
13.
el
16.08.2011 21:04:35
1
1
zabravihte da uto4nite - da izberem otnovo Kotorov,za da si kupi samolet,za6toto ulicata mu - samoletna pista 6te ostane neizpolzvaema
12.
калъча
11.08.2011 15:22:48
0
1
Не ви знам,колко сте наясно с нещата(далаверите) в гр.Камено и двамата,ама ей така само да допълня ,че живущите по улиците граничещи с манагалите ,които общината развъжда на Герена,са си направили подписка ,за тяхното изселване.Доста народ ,като гледам се е разписал.Айде да видим на тия избори ,кой ще тръгне от кандидатите за кмет,срещу циганите и кой от кандидатите ще подкрепи подписката.Аз казвам никой
11.
sosko
21.07.2011 17:18:49
1
3
ДО МММ Ти пък си мнооого наясно с мнооого неща , щом след четири години ми дрънкаш за предишния екип !!! (Пък и едва ли някъде кмета се грижи за това) Толкова си тъп(а) че не можа да разбереш нещо за кафетата !?! Три главни бугвички МММ , OMG - другия път се пиши XXL
10.
MMM
20.07.2011 17:09:02
2
0
Вярно бе, предишния екип грееше, коефициента на интелигентност май беше около -20. А що се отнася до кафетата, то някой хора май само това ги вълнува, къде да пият кафе...жалко.Пък и едва ли някъде кмета се грижи за това.Всъщност няма смисъл от обяснения защото тук повечето хора не са наясно с много неща.
9.
sosko
20.07.2011 10:47:32
2
3
Какво не ви харесва сегашното управление - силен кметски екип :) ,усвояване на десетки евро пари , реализирани програми до програми (туристически и музикални) , улиците ремонтирани по нов революционен метод(от революцията)- чакълиране , центърът грее -гледаш на ляво мама си джаста , гледаш на дясно също - какви красоти само , модерни кафета и кръчми и щастливи граждани гледащи плазмата в културния с умиление !
8.
инж. Пламен Иванов
13.07.2011 07:17:58
0
4
Ами за какво да ти пука, нали е важно да напишете нещо, пък нищо, че е лъжа.
7.
vse e taj
10.07.2011 21:04:01
5
2
То има ли седесе в Камено, пък знаеш ли колко ми пука за твоите уточнения, гола вода сте, марула до марулата
6.
инж. Пламен Иванов
05.07.2011 22:24:06
1
7
Я да видим сега колко пъти послъгахте: 1.Жельо Вардунски не е лидера на СДС в Камено, а е Николай Петров.
2. Иван Тенев не е и не е бил никога член на СДС.
5.
фен
01.07.2011 22:17:14
7
7
Много им се услади кметуването, голямо лапане падна, пак се наредили на яслата, ха да видим как лесно се става кмет. "Миналият път Тенев направи Которов кмет , а сега да направи и сина си, ще ни бъде интересно", то и без това той им дърпа конците на всичките. Абе тонито къде я забравихте- тази ценна кадра, нея кой ще я подкрепя ............а сетих се то е лесно бе, някоя друга сълзица, някоя клюка , лека интрижка ииииииииии готово. На слука
4.
OMG
01.07.2011 15:40:43
7
5
Странно къса е хорската памет. Може би забравихте, че Которов освен къщата и улицата си друго не е направил...ааа затрупа и дерето. Ако аз не се сещам моля да ми припомни някой. Но всеки има право на избор, а ние знаем че студент в чужбина трудно се издържа............
3.
циганче
29.06.2011 18:32:25
6
5
Не се чудуту много за Которов,как да се кандидатира сато е СЪДЕН С ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА
2.
Киро
29.06.2011 17:43:50
5
8
Чуда се защо не издигат пак Которов?За 4 години хората видяха разликата между него и Бонев и е сигурно че пак ще се върнат при Которов.А за циганите - и едните и другите ги ухажват.
1.
калъча
29.06.2011 17:04:27
6
12
Камено,Камено хубав град с хубави хора.Само едно му пречи ,обаче да е прекрасен град-мангалите.Та там,както и навсякъде с компактно циганско население,който ги спечели,печели вота.За циганите там бат Тенко е още фактор,Тонка е неразпозваема,почти никой нея познава.Иван Тенев е кадърно момче ,пропускате да споменете ,само че е един от доставчиците на интернет в града, а и щом един от факторите в бизнеса в градчето г-н Вардунски е зад него шансовете са му много добри.Колкото за Бонев,почти нищо не е свършил за града през този мандат,показателен е факта ,че две села Черни връх и Константиново,ще се отделят от община Камено,през неговия мандат.Не се и сещам и за спечелен проект от неговата администрация,докато при Которов в града се строеше по инфаструктурата на населените места,доста усилено.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори