×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Навици, които ви стресират по време на ваканция


Навици, които ви стресират по време на ваканция
Ключови думи: навици, флагман, ваканция
17 Април 2022, Неделя, 21:19 ч.
Автор: Флагман.бг

Точно както имаме нужда от сън всяка нощ, за да се презаредим, така имаме нужда от по-дълги периоди на почивка, за да се отдалечим от ежедневната работа

Отиването на ваканция може да бъде чудесен метод да се отпуснете, но често начинът, по който подхождаме към пътуването, го прави всичко друго, но не и релаксиращо. Всъщност, много от нашите навици предизвикват доста стрес.

Точно както имаме нужда от сън всяка нощ, за да се презаредим, така имаме нужда от по-дълги периоди на почивка, за да се отдалечим от ежедневната работа.

Вместо да мислите за ваканцията като за време просто да презаредите, за да попаднете в същия водовъртеж на ежедневието, мислете за нея като за време, в което всичко, върху което работите, научавате и усвоявате в ежедневието си, ще се утвърди, а почивката ще подобри качеството ви на живот като цяло.

Вижте няколко навика, които добавят стрес към почивката:

Свръхпланиране

Преследването на график е начин номер 1 да превърнете релаксиращата ваканция в стрес. Опитайте се да оставите един ден напълно без ангажименти. Това може да означава, че ще скитате, ще откривате магазини и кафета или пък ще изкарате един ден на плажа и най-накрая ще завършите книгата, чието прочитане отлагате с месеци.

Пропускане на хранене

Пропускането на хранене е друг лош навик, на който много хора стават жертва. Това често върви заедно с планирането на твърде много дейности на ден и почти гарантира, че ще бъдете стресирани.Ако сте решени да планирате всяка минута от деня си, не забравяйте да сложите и хранения между туристическите атракции.

Най-малкото носете достатъчно закуски със себе си.

Прекалено строги сте с маршрутите

Точно както трябва да избягвате да планирате твърде много дейности всеки ден, също трябва да се опитате да се откажете от идеята да се придържате точно към това, което сте планирали. Прекалено строгият график е най-стресиращият ваканционен навик.

Бъдете отворени за спонтанност по време на пътуванията си и не се разстройвайте, ако нещо не върви по план. Насладете се на начина, по който нещата се развиват естествено и на вълнението, което носи това.

Проверка на работния ви имейл

Мислите си: „Просто ще проверя имейла си, докато съм извън офиса", но виждате известие, че нещо се е объркало и изведнъж мозъкът ви се връща в работен режим.

Наистина, да се изключите често е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но да се ядосвате за работа по време на ваканция може да означава проваляне на цялото преживяване. Не гледайте входящата си поща и вярвайте, че всичко, което трябва да бъде направено, може да се свърши и след като се върнете. Ако нещо е наистина спешно, така или иначе, ще получите обаждане.

Сравнявате вашето пътуване с това на други хора

Като цяло, ние постоянно изпитваме нужда да покажем ваканцията си, особено когато другите ни питат какво сме правили или видели. Сравнението с нашите познати се простира до приемането на ваканцията като демонстриране на социален статус.

Повечето от нас са прекарали повече време, отколкото бихме искали да признаем, превъртайки снимки от ваканцията на приятели в Instagram. Но е важно да запомните, че акцентите от пътуването на други хора нямат отношение към вашия опит.

Само защото не можете да си позволите стая в хотела с фантастично изглеждащ басейн, който сте видели в нечий социален профил, не означава, че вашата ваканция, по своята същност, е по-малко невероятна от тяхната. Фиксирането върху тези сравнения е рецепта за катастрофа.

Не планирате нищо

Понякога, тръгвайки на ваканция, сме толкова изтощени, че не планираме абсолютно нищо. Мислим си, че ще спим, ще пием коктейли и ще се върнем напълно възстановени. Но когато ежедневието ни е заето, този вид празно безвремие може да има обратен ефект. Можем да се събудим и да изпитаме чувство на страх, като знаем, че няма нищо насрочено за днес, утре или за следващия ден.

Вместо това направете кратък списък с няколко основни обекта или ресторанта, които искате да посетите, направете няколко резервации предварително, ако са необходими, но не прекалявайте.

Отхвърляте навиците си

Ако има определени навици, които ви поддържат здрави вкъщи, вероятно е да ги изоставите веднага щом заминете на ваканция, което ще причини ненужен стрес. Например, ако знаете, че редовните физически упражнения ви поддържат по-фокусирани и по-балансирани психически, не е най-добрата идея да правите седемдневна почивка от тях.

Намерете начини да промените рутината си, за да се чувствате повече „като на почивка“. Може би ще направите дълга разходка по плажа или лек крос в парка. Ако обичате да медитирате или да водите дневник, когато сте у дома, опитайте се да отделите малко време, за да се придържате към тези аспекти на рутината си по време на пътуването.

Резервирате само най-евтините опции

Бюджетите за ваканция невинаги подлежат на договаряне, но можете да коригирате приоритетите си в разходите, за да осигурите по-малко стресиращо преживяване. Вместо да се храните всеки път в хубав ресторант, насочете част от тези средства към транспорта и настаняването и разгледайте местните опции за улична храна.

Задаване на нереалистични очаквания

Всички искаме ваканциите ни да бъдат възможно най-близо до перфектните. Но реалността невинаги е такава, така че бъдете реалисти. Ако знаете, че пътуването с цялото семейство предизвиква стресови фактори, подгответе се емоционално и направете план за нещата, когато обстановката стане твърде нагорещена.

Самото пътуване може да бъде стрес. Пригответе си търпение и признайте, че авиокомпаниите, хотелите и ресторантите по време на вашата ваканция правят всичко възможно, за да ни обслужат, а понякога неочакваните предизвикателства не зависят от тях.

Източник: Profit.bg 




Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори