×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проруските сили в парламента в сблъсък заради Украйна


Проруските сили в парламента в сблъсък заради Украйна
Декларация, изчетена от Елена Гунчева, предизвика гнева на Борислав Гуцанов
13 Април 2022, Сряда, 12:27 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

"Възраждане" обвинява БСП, че реално не се противопоставя на изпращането на оръжия за нападнатата държава

Конфликтът между проруските сили в парламента продължава с нова сила. „Възраждане“ нападнаха БСП, че не се противопоставили на изпращането на оръжия на Украйна по линия на Европейския съюз.

В декларация от името на парламентарната си група Елена Гунчева обяви: „През февруари и март 2022 г. Европейският съюз отпусна 1 млрд. евро по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира, които ще допринесат за укрепването на способностите и устойчивостта на украинските въоръжени сили и защитата на цивилното население срещу продължаващата военна агресия.

Чрез договорените мерки за помощ ще се финансира предоставянето на оборудване и спомагателни материали като лични предпазни средства, комплекти за първа помощ и гориво, както и военно оборудване и платформи за произвеждане на смъртоносна сила с отбранителни цели.

България е страна-членка на Европейския съюз. Тя участва и в Европейския механизъм за подкрепа на мира, като е дала през 2021 година 2 581 696 лева за заплащане на вноската към механизма. За тази година сумата е 3 330 000 лв.

Съгласно механизма, някои държави могат да се въздържат от участие в това финансиране. България участва в изпращането на военна помощ за Украйна чрез европейския механизъм за подкрепа на мира. Въпреки възможността да се изрази и друга позиция и да не се участва в това решение, България не се е въздържала. Както посочи и преди ден Жозеп Борел – върховният представител по външна политика и сигурност в ЕС, България участва във въоръжаването на украинската армия.“

Гунчева заключи: „Явно е, че България оказва военна помощ на Украйна чрез участието си в Европейския механизъм за подкрепа на мира. Въпреки мнението на огромната част от българския народ. И това става с участието и съгласието на правителството. Затова призоваваме госпожа Корнелия Нинова да подаде оставка, както вече декларира, а БСП да напусне управляващата коалиция.”

Борислав Гуцанов от партията на Нинова обаче протестира срещу декларацията на „Възраждане“ с процедура по начина на водене.

Според него депутатката Гунчева изнесла „твърде невярна информация“ и помоли тя да се съобразява с „реалните факти“.

„Българската социалистическа партия пределно ясно сме казали, че по никакъв начин ние няма да участваме в гласуване, касаещо даване на каквато и да е военна помощ, подкрепа към Украйна. Пределно ясно и Корнелия Нинова като вицепремиер е заявила своята позиция – и като вицепремиер, и като председател на БСП. Така че моля ви не правете внушения, които са твърде далеч от истината. БСП е била безкрайно последователна в тази своя позиция и по никакъв начин няма да я промени“, каза Гуцанов и призова от трибуната да се казва единствено и само истината, а да не се говорят интерпретации.

Цончо Ганев от „Възраждане“ пък възропта, че председателят на парламента Никола Минчев е позволил изказването на депутата от БСП. То нарушило правилата и на практика било коментар върху декларацията на партията му, което било недопустимо.

През последните седмици се заформи сериозна конкуренция между двете парламентарни формации за русофилския електорат.

БСП като част от управлението твърди, че се противопоставя на изпращането на оръжия за Украйна, макар че тази държава е обект на непровокирана мащабна военна операция от Путинова Русия. От опозиционната „Възраждане“ обаче обясняват, че България скрито прави това.


В категории: Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
9
Коментара по темата
9.
Пешо
13.04.2022 18:50:55
0
0
Долу англосаксонските крадци.
8.
Машаллах Курвалар
13.04.2022 14:38:19
4
11
Един копанар и една бургиджийка се карат кой по руснак за некоя копейка повече, Путине мила Вагинке земи ги сите при тебе бре брате е тогава наистина ке ни освободиш.
7.
жестоката истина
13.04.2022 14:15:04
4
11
Истината е, че сега наблюдаваме как две АНТИБЪЛГАРСКИ кочини - БСП и "Израждане" се ритат по кокалчетата за гласовете на една неграмотна и некачествена прослойка от населението, която може да бъде оприличена на "кирта и потта" от снагата на България. Просто се чудя как досега не се е намесил в боричкането и Болен Лидеров с умиращата си пишман партийка.
А изводът от целият този унизителен цирк е, че: "Комунизмът превръща човека в шибан идиот"
6.
До 1
13.04.2022 13:17:56
6
15
За разлика от Русия, дето ще си го кътат Путин доживот (- неговия), в Щатите и ЕС си ги сменят на всеки няколко години. Така, че няма как САЩ да бъдат на Байдън или ЕС "Урсулин". Днес ако са тук, утре ги няма.
5.
До може ли
13.04.2022 13:13:34
7
16
Може ли да сме в европейският съюз а не в путлерова р00сия
4.
До 3
13.04.2022 13:09:24
16
11
Колко такива като теб имат това плоско мислене ?
Ако човек е русофил, знае че на Русия дължим много, от Освобождението до обширния пазар на стоките ни в миналото, на туристите им за вкараните пари тук, за общия ни славянски корен, това не означава , че непременно е против НАТО ! НАТО беше създаден като отбранителен блок, но с годините управляващите шантави личности го превърнаха в нещо друго !
Почти както при социализма-замисълът беше един , получи се нещо друго!
Но това са сложни разсъждения не се получават при плоски мозъци!
3.
Ще изпратим оръжия
13.04.2022 12:52:59
11
17
Споко. Ако познавате русофил, напомняйте му всеки ден че сме част от НАТО.

Нека да се чувстват чужденци в собствената си държава.
2.
Путин
13.04.2022 12:47:58
6
16
Явно копейките не стигат за всички.
1.
Може ли
13.04.2022 12:46:10
17
10
наред с определението , направено от Лъчезарчо "Путинова Русия" да се ползва и определението "Байдънов САЩ", или пък "Урсулиния ЕС"...??!
Даааа, русофобът Лъчезар Лисицов написал статия , напълно лишена от политическа окраска !
Лисичка е той, нашият Лъчезарчо!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори