×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Русия изпадна в дефолт по външния дълг


12 Април 2022, Вторник, 10:41 ч.
Автор: Флагман.бг

Неизпълнението на външния дълг ще доближи Русия до национален банкрут

Русия не е изплатила външния си дълг, защото предлага на притежателите на облигации плащания в рубли, а не в долари, съобщи Си Ен Ен, цитирайки S&P.

Москва има гратисен период от 30 дни от 4 април, за да извърши плащанията на капитала и лихвите, но от S&P не очакват Русия да ги конвертира в долари, предвид западните санкции, които подкопават "готовността и технически способности (на Русия) да спазва условията" на задълженията си.

Пълното неизпълнение на плащанията на външен дълг в чуждестранна валута ще бъде първото за Русия от повече от век, когато болшевишкият лидер Владимир Ленин се отказа от облигации, издадени от царското правителство.

Русия няма достъп до приблизително 315 милиарда долара от валутните си резерви в резултат на западните санкции, наложени след началото войната в Украйна. До миналата седмица Съединените щати позволяваха на Русия да използва част от замразените си активи, за да плати на определени инвеститори в долари. Оттогава обаче Министерството на финансите на САЩ блокира достъпа на страната до нейните резерви в американски банки.

JPMorgan изчислява, че Русия е имала около 40 милиарда долара дълг в чуждестранна валута в края на миналата година, като около половината от тях се държат от чуждестранни инвеститори.

На този фон Москва заплаши със съдебни дела. "Ще съдим, защото предприехме всички необходими действия, за да могат инвеститорите да получат своите плащания", каза финансовият министър Антон Силуанов пред прокремълския вестник "Известия".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза на пресконференция миналата седмица, че всяко неизпълнение ще бъде "изкуствено", защото Русия има долари за плащане - просто няма достъп до тях.

"Няма основания за истински фалит. Дори не е близо", каза тогава Песков.

Фактите обаче са следните - неизпълнението на външния дълг ще доближи Русия до национален банкрут. Причината е началото на войната в Украйна и последвалите западни санкции, сред които и блокирането на руски активи в чуждестранни банки. В началото на март руският президент Владимир Путин издаде указ, с който рублата стана валутата за плащане на външния дълг на страната.


В категории: Войната в Украйна


16
Коментара
Полски съдия избяга в Беларус
Полски съдия избяга в Беларус 09/05/2024, Четвъртък 17:00 0
16
Коментара по темата
16.
Друг поглед
12.04.2022 14:46:52
2
1
Гледайте видеото на срещата Елцин Клинтън 1994 г и може да видите нещата от по друг ъгъл..няма да ви отнеме много време-9 мин...Има го в Ютюб...
15.
До 8
12.04.2022 14:39:06
7
7
Фолксваген се връщат в Русия през юни, BOSCH също!! Написал си цял роман за няма нищо!!
Тъпичко, нали?!!
14.
До 12
12.04.2022 14:02:20
1
10
За това си прав.Двама се карат,китаец печели.Огромна търговия и стокообмен и с двата лагера.Вкарват петрол и газ и метали от Русия,а заводите им произвеждат и изнасят за там автомобили с хиляди на ден, текстил, облекло, храни, лека промишленост като черна и бяла техника и телефони.Отделно търговията със Запада също е на максимални обороти.
13.
srht
12.04.2022 13:33:28
2
12
Стокооборотът на Китай с Русия е една петдесета от стокооборотът й с белите страни. Интересът й е да бъде с ЕС и САЩ. И техният комунизъм е коренно различен от руския.
12.
Въй
12.04.2022 12:01:34
3
16
Китайците са хитри. Чакат кротко момента когато ще си върнат Северните територии без един изстрел.
11.
Гост
12.04.2022 11:58:59
15
16
А ние с нааканите гъзове ко да кажем,тръгнали Русия да гледат.Ева ни са мамата без туристи.
10.
До 8
12.04.2022 11:47:59
15
15
Същото се случва и с предприятията на Запад, когато останат без газ и метали, минерали и торове...
Хиляди остават без работа щом заводите , фабриките и селските дейности останат без суровини !
Да видим и "Дедушката " ви колко ще издържи ?
Впрочем, ако не си забелязал едни от най-можните икономически държави са с Русия или най-малкото не са против нея !
Така че понамали озъбването, няма полза от него!
Кретенизма ви си проличава още от обръщенията, които в безсилния си яд ползвате!
9.
Въй
12.04.2022 11:46:12
23
16
Руската федерация ще фалира и ще се разпадне по същия начин както СССР.
С една разлика- този път ще бъде принудена да се разоръжи за да й отпуснат хуманитарни помощи.
8.
До 7
12.04.2022 11:39:03
22
28
Льольо муризлски,москалски.Да видим какво е обезпечено и дали матушката ви си е самодостатъчна да води икономическа война с най-богатите държави.Тия приказки си ги разправяйте в клуб Израждане там. Слушайте на Копейкин,Бялата Златка и Волгин анализите и мъдрите глупости и си крякайте за матушка могучая,дето щяля сама да победи целия свят и на бойното и на икономическото поле. Хилите се като тикви когато примерно прочетете,че някоя хранителна,модна или козметична западна фирма е напуснала,обаче Копейкчо и другите лекинко не казват факта,че всяка западна фирма,която напуска и целият и персонал от руснаци по 30-40 хиляди човека остава без работа. Само Фолксваген имаше над 40 000 руснаци персонал в заводите и магазините в Русия,който остана без работа.А я сметни останалите няколкостотин фирми...а сега сметни колко семейства са това...инфлацията...факта,дори и от тях признат,че примерно автомобилите втора ръка в Русия,които се купуват от народа са поскъпнали с около 20 %...да видим матушката ви колко ще издържи.
7.
Ти да видиш!
12.04.2022 11:16:07
16
27
Русия, която има валутна единица подкрепена със злато, петрол, газ и т.н. била във фалит?
А САЩ, на коите долара им струва по-малко от късче тоалетна хартия и не е обезпечен процъфятават?
На какви гъби сте? Дайте малко и на нас!
6.
До 1
12.04.2022 11:13:31
12
18
Рублата се върна на състоянието си отпреди нападението на Русия срещу Украйна !
И сега какво , ще си изядеш ташките от яд ли?
Ами че то, валутната , паричната стойност си е една борсова игра, не си ли го схванал досега ?
Всеки един шеф на по-голяма банка може да промени "съотношенията на валутите" ако реши днес да продаде или да купи по-голямо количество от определена валута !
5.
До Сарафчика
12.04.2022 11:08:39
10
21
Почети малко история, не много далечна, от 2014 год, и помисли дали е съвсем" без причина" ?!
След това се върни към 2003 година да помислиш дали е имало причина САЩ да нападнат Ирак и неговите цивилни граждани?!
Така де, нека оставим за малко настрана едноплоскостното мислене !
4.
Интересно
12.04.2022 11:04:30
10
21
как неизплащането на външния дълг на една държава може да доведе до национален банкрут ?
Тя ще бъде в "банкрут" но само за околните , но не и за самата себе си !
3.
Сараф
12.04.2022 10:55:35
20
19
Да бе, много интересно, защо ли не ти дават доларите, да не би случайно да си нападнал без причина 44 милиона невинни цивилни граждани?
2.
me
12.04.2022 10:51:03
7
21
Интересно, първо блокираш на наякой парите, после ревеш "Няма пари". Всъщност Русия има пари, но не желае да ги дава. Предполагам, че тия 400 милиарда са ги отписали. Но тепърва ще се съдят на международно ниво дефолт ли или не е, ако имаш пари, но не тиги дават...
1.
Сараф
12.04.2022 10:47:30
10
14
Днес рублата вече е малко над 2 стотинки. Стабилен растеж. Дано не се срути пак под 1 стотинка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Еколозите от коалицията „За да остане природа в България“ са водили над 1100 дела срещу различни държавни, общински и частни проекти Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите си  Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Фенове на предаването са гневни  Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Тя споделя, че от няколко седмици Станислав е най-добрият сред мъжете и вижда него като потенциален победител Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре В шест области е обявен жълт код за силен вятър бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда Алек наруши правилата на формата, смята Верислав Туджаров Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Оказа се, че Влади Караджов си живее живота – това личи по снимките, които споделя в социалните мрежи Гала се изложи много Гала се изложи много Тя уж слушаше гостите си с интерес, но по-голямо удоволствие сякаш й доставяше да бърка в купата и да поглъща пуканките, с което показа меко казано неуважение към всички, които гледат предаването й по Нова Тв Издъхна Царят на мечоците Издъхна Царят на мечоците В последните дни Чарли е бил забелязан със силна скованост и накуцване на задните крайници
Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Алек я отхвърли, но тя си намери човек, който може да й осигури желания живот 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори