×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Путин може да реши президентските избори във Франция


Как Путин може да реши президентските избори във Франция
Каква е причината Макрон да търси Путин по телефона 12 пъти през последните дни
10 Април 2022, Неделя, 08:57 ч.
Автор: Боян ЧУКОВ

Макрон е сигурен за втория тур, но вотът срещу него може да се обърне само с една пресконференция на руския президент

Първият тур на президентските избори във Франция ще се проведе днес. В случай, че не се появи нещо екстраординарно между първия и втория тур на изборите, то победител ще бъде Макрон. Френската електорална система е измислена така, че на президентските избори на втория тур да побеждава кандитатът, който "трябва да победи".

Най-добрият противник за Макрон на втория тур е Марин Льо Пен. Най-неудобният за него противник на втория тур е представител на умерената десница, който би имал реални шансове да излезе победител в окончателната надпревара. На вторият тур между Макрон и Марин Льо Пен ще се разиграе до болка познатият във Франция сценарий под лозунга "Всички срещу фашизма", "Всички за републиката", "Срещу екстремизма" и други подобни. С тази формула Жан-Мари Льо Пен загуби през 2002 г. балотажа срещу Жак Ширак. Ерик Земур, Жан-Люк Меланшон и Валери Пекрес са естествена "украса" на президентската надпревара.

Единствената въпросителна е дали руското министерство на отбраната ще организира пресконференция следващата седмица със заловените чужди инструктори сред  бойците на "Азов" в Мариупол. По неофициални данни сред тях присъстват висши френски военни чинове. Това бе причината Макрон през последните дни да търси Путин по телефона 12 пъти с цел да уреди "хуманитарни коридори". Седем опита с хеликоптери и един по море се провалиха в опитите да бъдат евакуирани неудобните за показване пред медиите чужди инструктори.  

Ако се състои следващата седмица въпросната пресконференция на руското военно ведомство, то има голяма вероятност част от френския електорат да се преориентира на втория тур и електоралната подкрепа за Макрон да се окаже по-малка от очакваната.

*Текстът е публикуван във фейсбук профила на Боян Чуков, геополитически анализатор, заглавието е на редакцията


В категории: Политика


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 4
15
Коментара по темата
15.
Бай....до 9
10.04.2022 16:55:53
1
2
Пиши се "Грудово", по-добре ще звучи!
14.
Абе Чуков, ти ме уби!
10.04.2022 11:49:01
17
7
Този "експерт", след, като вече петдесет дни "залива" пространството с пошла руска пропаганда, доказа, че комуниста и рашиста се хранят от лъжата.Всичките му "анализи" се оказаха налудничави твърдения. Точно за Мариупол, този пишман експерт, поне 10 пъти за последния месец заяви"Марупол е превзет".
Американското разузнаване, доказа, че разполага с много точна информация, както за подготовката на агресията, така и за всичко останало, което предвиди откакто избухна войната. Всички чужди посолства се изнесоха от Украйна седмица преди конфликта, доверявайки се на предупрежденията на САЩ,но според Чуков въображаемите френски инструктори са останали в Мариупол,който бе обкръжен часове след руската агресия. Явно "световноизвестния експерт", не прави разлика между инструктор и наемник. Заради непосредствената близост с Русия, няма как да има тренировъчен лагер и затова тренировъчния лагер(военна база още от времето на ССС Р), който бе ударен от руска ракета се намира в западна Украйна, близо до Львов. Как може, след, като десет пъти си заявил, че Марупол е презет, веднага на след, това да повтаряш кремълски лъжи, които показват, че боевете продължават. Този същия кремълски трол "превземаше" Украйна за два дни, после за седмица, после за часове, а преди 20 дни в едно от участията в тв. студио, гордо заяви, че войната свършва до 48 часа, защото Путин изкарал на фронта супер модерни оръжия. Луд ли е, или платен? - Разбира се, че е второто!
13.
Paco
10.04.2022 11:10:58
7
25
Политиците, подкрепящи Путин, печелят всички избори навсякъде в Европа.
Бойко Тиквата и Киро Идиота да се сещат какво ги чака на изборите!
12.
България - хибриден озис на Путиски рубладжии
10.04.2022 11:09:59
21
8
Влажните сънища на червената селяния, която се е окичила с измислени титли като този рубладжия-Чуков , потомствени доносници на ДС и селяни получили всичко от окупационната алкашка армия на Сталин. Тихо и хибридно, червената селяндурска "преса" разпространява слуховете, че от Путин нещо зависи в този Свят. Да в България, може и да зависи, защото тази сган от ДС доносници не беше избита, но Света не е населената с изроди и селяндури от ДС България, такива като Чуков са циреи, които трябва да се оперират ежедневно със скалпел.
11.
До 10
10.04.2022 10:48:49
26
7
Те в русия даже и капачки за компоти не произвеждат.
путин му стига, че беше толкова прост, да нападне Украйна. Време е и неговите хора да го погнат, ама май ще изтребят още малко азиатци-наборници.
10.
Оруел
10.04.2022 10:39:49
6
18
Пишете ги просто Русия и Путин автоматично виновни за всичко кво си играете за всяко нещо отделна статия само се мъчите то е ясно от бомбиралите компоти на бай Танас заради кофти капачки до загубята на Макарон. За всичко е виновен Путин.
9.
Burgas
10.04.2022 10:28:41
24
9
путин изгуби функцията си на световен политик и никога няма да я възстанови.
Льо Пен също ще се обърне срещу него, както Берлускони.
8.
И двамата не стават
10.04.2022 10:26:50
0
18
Нито Макрон, нито Льо Пен са подходящи.
Ако не изкарат трета достойна кандидатура, нищо добро не ги чака
7.
Дернев
10.04.2022 10:18:17
6
23
Самата необичайно дълга маса за разговор очи в очи, показа на света отношението към Макрон. При всички случаи Путин ще направи каквото е възможно Макрон да си замине. Той нищо не направи за обединението на Европа и изграждането на европейска система за сигурност. А Франция има основна роля и за двете и са задължени на Де Гол, без далновидносттана когото Франция нямаше да бъде това, което е сега. Европа и света сега зависят от изборите във Франция. Там трябва да се постави началото на изхвърлянето на НАТО от Европа. Това е основният проблем в континента и основната пречка за единна и силна Европа.
6.
me
10.04.2022 10:09:31
1
19
Разликата ОФИЦИАЛНО между Макарон и Льо Пен е 1%. Земур и Меланшон вземат по 10-20% ВСЕКИ. Т.е на втори тур са ВСИЧКИ СРЕЩУ Макарон. Автора на тоя материал търси Русия отново.... а тя не е толкова важна в момента.
5.
Хаха
10.04.2022 10:08:47
3
13
МАКРОН се обажда в редакцията на "Флагман" и ги информира за телефонните си разговори или това го прави ПУТИН. Как го измислихте?
4.
мислещ
10.04.2022 10:03:14
6
29
"Лошият" Путин пак ще е виновен за нечия загуба на изборите.
Този лошият Путин е виновен и за победите на нормалните политици в Унгария и Сърбия.
Същият този Путин ще бъде обвиняван и за загубата на Бойко и Кирчо на българските предсрочни парламентарни избори!
3.
Comstar Vs Beeline
10.04.2022 09:54:51
5
7
V bunkera nqma obhvat na telefonite i zatui ne diga
2.
Зелински
10.04.2022 09:37:51
5
16
Путин ще бъде виновен, ако МакАрон загуби изборите!
1.
Сърпов
10.04.2022 09:34:12
16
10
Чукови глупости на търкалета.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори