×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арестуван за каналджийство в Бургас твърди, че е голям бизнесмен, бил спечелил проекти за 100 млн.евро (ВИДЕО)


Арестуван за каналджийство в Бургас твърди, че е голям бизнесмен, бил спечелил проекти за 100 млн.евро (ВИДЕО)
Светослав Лазаров (в овала) се радваше на медийното внимание и разказа чудата история
31 Март 2022, Четвъртък, 22:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

Светослав Лазаров е странна птица, има фирма на негово име, която е усвоявала европари, но и досие за кокошкарски кражби

Странна птица долетя в Съдебната палата на Бургас. Арестуваният за каналджийство Светослав Лазаров се обяви за жертва на системата и „неправовия ред в държавата“.

Репортер на Флагман.бг стана свидетел на конвоя на Светослав Лазаров, Ангел В. и Йордан Б. За ареста на тримата до този момент не се знаеше нищо. Оказа се, че те са били задържани преди седмица за участие в престъпна схема за трафик на нелегални миграни, в случая става въпрос за 15 марокански граждани.

Районният съд в Бургас ги е оставил в ареста, но триото е обжалвало определението пред Окръжния съд.

Флагман.бг засече окованите с белезници каналджии пред зала 4 на БОС, където съдия Димитър Стоянов потвърди мярката им за неотклонение и ги остави зад решетките.

„Нека да ме снимат! Ще стана медийна звезда“, каза Светослав Лазаров, докато неговите съпроцесници опитваха да се скрият от камерата ни.

„Консултант съм по европейски проекти, усвоил съм над 100 млн.евро. Казвам се Светослав Лазаров. Може да ме намерите в интернет. От неправовия ред в държавата се стигна до тук! Знам за какво става въпрос, всичко знам!“, каза нахакано Светослав Лазаров и изреди няколко проекти, които ако му се вярва ги е изпълнил.

Проверка на Флагман.бг показа, че 43-годишният Светослав Лазаров, който е адресно регистриран в столичния кв.“Дружба“ 3 действително има фирма на свое име – „СЛ Евроконсулт“ ЕООД, която обаче е със сравнително скромен оборот – до 2015 година е декларирала приходи от по 140-150 хил.лева на годината. Името му фигурира като лице, което е усвоило евросубсидии за земеделие и участвало в няколко други по-малки проекти.

В същото време обаче той се оказа осъждан и то за кокошкарска история. Заредил 20-ина литра бензин на бензиностанция на бул.“Ломско шосе“ и духнал. Лазаров е осъден на пробация от Софийския районен съд, а както се оказва, деянието е извършено потворно. Тази присъда бе една от причините, поради които Окръжният съд в Бургас го остави зад решетките.

Съдия Димитър Стоянов остави триото каналджии зад решетките 

Същата бе съдбата и на двамата му авери – Ангел и Йордан. Между кориците по делото става ясно, че тримата са действали в престъпен сговор, изградили са „широкомащабна, добре координирана и в голяма степен конспиративна дейност, при която значителна част от действията по подготовка, координация и обменна информация се е извършвала чрез мобилни средства за комуникация и специализирани приложения“, отчете въззивната инстанция.

Тримата са спипани на 23 март т.г. в Бургас с 15-ина мароканци, които е трябвало да транспортират от Странджа до българо-сръбската граница. По това обвинение ги грози присъда от 1 до 6 години. Светослав ще се окаже с най-малко присъди от групата, тъй като друг от задържаните Ангел В. бил осъждан 23 пъти, а Йордан Б. – 8 пъти.




Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
7
Коментара по темата
7.
Ти пери, пери, пери
01.04.2022 10:42:16
0
2
Химн на перачите

Перачи, перачи, зад вад стоят по 10 ебачииии...
6.
Чистилището
01.04.2022 09:03:03
0
3
Приличат ми на банда педали!
5.
Румен
01.04.2022 08:07:48
0
3
Амчи той случайно е минавал оттам. Голям карък е наистина. За горивото си е забравил портфейла човека, се е върна да го вземе, и да си плати.
4.
Петя
01.04.2022 06:17:44
5
13
Ако превозваха украинци, щяха да са герои
3.
Haha
01.04.2022 00:19:51
1
7
Те се правят на невменяеми влизат във филми само и само да си живеят в затвора.Той като е имал ориход 150.000 що кара бежанци? Явно е прал парите през таз фирма.Елементарен подход Той си е прост явно
2.
Дре
31.03.2022 23:26:54
4
15
Много зависи какви по народност са бежанците: Мароканци, Афганистанци или Украинци. Бежанците , които бягат и от кого бягат. Трябва да се изясни статута на защита, кои са бежанците със специален статут на защита? Мога ли да попитам, че утре ако кача някой на авто стоп да знам какъв паспорт да му искам.
1.
CoCreator
31.03.2022 22:37:41
2
3
#vase
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик. Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му
Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори