×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлията Михаил Копанов се впуска в смъртоносна регата по пътя на "Титаник"


Бургазлията Михаил Копанов се впуска в смъртоносна регата по пътя на "Титаник"
Бургаският ветроходец Михаил Копанов започна от днес приключението на живота си - 20 дни ще е сам в критични условия с океана и вълните
25 Март 2022, Петък, 13:41 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Едва 30 % от участниците завършват регатата в Атлантическия океан, нерядко има смъртни случаи 

Бургаският ветроходец Михаил Копанов се впусна днес в приключението на живота си. Тази сутрин той отплава от Морска гара към английския Плимут. От британското пристанище ще стартира най-смъртоносната регата в света, която ще премине по пътя на „Титаник“.

Смели яхтсмени влизат сами в Атлантическия океан при изключително тежки условия – минусови температури, силен вятър и вълни от 15 метра. Повече от 20 дни те са сами с океана и вятъра, изпитанието не е по силите на всеки. Завършват едва 30 % от стартиралите, а част от участниците губят живота си след смъртоносни корабокрушения.

Михаил Копанов обаче не се плаши от предизвикателството. Днес негови приятели го изпратиха и пожелаха успех.

58-годишният бургазлия е най-титулуваният ветроходец в България. Той е отдал целия си живот на ветроходството. През 2017 година се пробва по този маршрут с партньор, но тогава яхтата им се разби край Канада и цяло чудо е, че двамата оцеляха. Сега предизвикателството за него ще е още по-сериозно, защото е сам.

„Тогава ударихме парче лед. Извадихме страшен късмет! Подадохме сигнал и около 3 часа след това корабът дойде, което за тези места е чудо. Още тогава си казах, че ще направя всичко възможно, за да се пробвам отново по този маршрут“, разказа пред Флагман.бг Михаил Копанов.

„В океана ще съм 21-22 дни. Там времето никога не е добро, представете си, че има наклонена плоскост и вие пускате билярдни топки. Циклоните вървят точно от Канада към Англия. През цялото време съм срещу течението, има големи вълни, както и гъста мъгла, а температурите покрай Канада са много ниски“, допълни Копанов.

На финал той благодари на близките си, че се съобразяват с мечтите му. Категоричен е, че ще направи всичко по силите си, за да премине през смъртоносния маршрут.

 




В категории: Животът


6
Коментара по темата
6.
Valentin Nedyalkov
27.03.2022 11:47:08
1
0
Успех ти пожелавам Мишо, желая ти късмет и безпроблемно плаване. Надявам се да се видим скоро. Обади се като стигнеш до Плимут.
На тези без мечти, с негативните коментари им пожелавам много успехи в скучния си живот. Гледайте себе си а не коментирайте какво правят големите хора с мечти:). Вие никога няма да разберете за какво става дума!!!
Успех Мишо.
5.
Наум
26.03.2022 00:56:00
1
2
Ех тази жажда за слава !
И все пак успех !
4.
Мишо,Мишоооооооо
25.03.2022 16:07:46
1
5
Седни си вече на дупето приятелю , остаряхме вече. Достатъчно обикаляхме моретата. Желая ти успех , ще стискаме палци и ще те чакаме.
3.
Немо
25.03.2022 14:34:37
0
9
Успех в начинанието!
2.
Бургазлия
25.03.2022 13:57:17
9
3
Че той не е ли стар почти колкото Титаник
1.
Бургас
25.03.2022 13:53:42
3
8
Да си жив и здрав.. Но после да не те четем и тебе после че си заминал безследно? Имаше един така надъхан си остана в планината. Казано е дс си гониш мечтите и целите.. Но хората понякога са глуповати същества.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори