×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В БСП и ГЕРБ: Лов на вещици тази вечер


В БСП и ГЕРБ: Лов на вещици тази вечер
Киров и Мирчев едва ли ще се разберат (вдясно), Йорданова и Маджарова си гугукат за пред камерите, но Абумелих е доста по-напред от тях
20 Юни 2011, Понеделник, 15:21 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимка: Добромир Доскачаров

Червените сменят ген.Джелебов с Георги Киров, в ГЕРБ ще питат къде са партийните пари от държавната субсидия

В американското градче Сейлъм, в края на ХVІІ век, млада жена нарочва съпругата на любовника си за вещица. И става една....

Същият сценарий ще се разиграе тази вечер на две различни сцени в Бургас – едната ще е в общинската централа на БСП на ул.“Фердинандова“ №60, а другата – на ул.“Конт Андрованти“ №5, където се събират герберите.

„Пленумът е извънреден – първото ни събиране след конференцията от 4 юни, където в стремежа ни да се правим по-демократи и от най-развитите демокрации, натворихме една пълна глупост, която ще се опитаме да тушираме, иначе не виждам до есента дали в партията ще остане някой нормален, който да гласува за нас.

Заплетоха се и интимни истории,

дискредитиране на утвърдени авторитети заради лични отношения, ще бъде мътна и кървава. Ако сложим и мръсното си бельо в крамолата, ще започнат като домино да се сриват един след друг доказани личности“, заяви сравнително независим източник от БСП, който се подготвя за спектакъла тази вечер и който не клони към нито едно от двете лобита – на Чанко Мирчев и на Георги Киров.

Ден след конференцията на червените, общинският им лидер Димитър Стоянов представи на медиите ген. Васил Джелебов – без да прави уточнение, че той е събрал най-много гласове, но това не значи, че ще е водач на листата. Така репортерите разбраха, че генералът, който, по думите му, си представя работата в ОбС като лична негова борба за повече родолюбие и патриотизъм, ще е водачът и така го обявиха в своите медии.

„Подредбата от 4 юни няма да е тази, защото без активното участие на Георги Киров няма как да започне кампанията. Киров е изтласкан на задна, неизбираема позиция и това го обижда, с право, най-вероятно той ще бъде утвърден като водач, засега си мълчи и е оставил една шепа хора сами да го потърсят за помощ, както винаги се случва, когато същите тези хора закъсат – за какво ли не. Но самото разместване на личностите с един назад ще предизвика допълнителни колизии. Отделно д-р Красимира

Каракашева е много обидена

за десетото място, което й отредиха, тя имаше големи очаквания и амбиция за кариера“, каза ни източникът. Петото място в тази листа е запазено за обществено значима фигура или коалиционен партньор, а кондицията, в която е БСП-Бургас определя не повече от 6 избираеми места.

В ГЕРБ положението е аналогично, но там главните герои са трима: Снежина Маджарова, Диана Йорданова и Семир Абумелих. И тримата се борят за сърцето на кмета. Един от тях ще е водачът на листата. Но засега е твърде рано който и да било да се закичи в капитанската лента, защото им предстои да извървят тежък път. Ако оплюващата информацията, която тече към медиите от няколкото враждуващи групировки вътре, започне да излиза наяве, вътрешните колизии и последствията от тях ще са далеч по-неприятни от тези в БСП.

Тази вечер в ГЕРБ ще продължат да се дърлят дали да правят вътрешни избори за подредбата на листата, след като оплескаха тотално нещата с гласуването й анблок.

 От вътрешни избори интерес има Абумелих,

защото е по-разпознаваем в обществените среди и ще може да акумулира подкрепа. Босът на двата медицински центъра отдавна си е научил урока и работи за имиджа си вече близо 7 години. Така Маджарова ще попадне в най-лошата позиция от тримата, защото в този мандат на нея се падна най-големия товар – да председателства местния парламент в среда на крайно агресивна опозиция. А това извади наяве някои нейни природни недостатъци, каквито може би, имат и най-големите й критикари. За избираеми места от старите съветници ще се борят освен тези тримата, още Димитър Людиев, Костантин Луков и Руслан Карагьозов. Д-р Антонио Душепеев също се надява да го уважат за още един мандат.

Да не говорим за Бойчо Георгиев,

който също си има своите почитатели сред младите, колкото и голямо недоразумение да е самият той в политиката. ГЕРБ ще може да вземе не повече от 10 места, ако се вярва на социологическите проучвания към днешна дата и то ако Димитър Николов е кандидат на ГЕРБ, а не просто независим десен, подкрепен от всички десни. Със сигурност избираемо място при гласуването анблок било предвидено за Галя, сестрата на младежкия лидер Тодор Йосифов. Но след като Йосифов хвърли камък в блатото с 82-мата номинирани анблок, сега Галя можела да остане и отвън. Което пък съвсем ще взриви младите.

Последното, което besove.bg узна, че и тримата кандидати за водачи полагат максимум усилия да се харесат на Димитър Бойчев и другите депутати, както, естествено, и на кмета Димитър Николов. От тях зависи какво ще реши Изпълнителната комисия. Свидетели твърдят, че тия дни Маджарова и Йорданова непрекъснато правели совалки при кмета, за да му показват колко са лоялни, даже се засичали и в коридора пред кабинета му, от което настъпвал конфуз и за двете. 

Абумелих се е снишил, защото си е подготвил нещата доста по-отрано, казаха от ГЕРБ.

Всичко това ще е само част от заседанието тази вечер, защото се очаква отново да се повдигне въпрос кой и как разпределя сумите от държавната субсидия. Бойчев на няколко пъти е предупредил мераклиите за съветници, че сами трябва да се погрижат за пиара си – като изяви и финансиране. В същото време от началото на мандата досега би трябвало поне депутатите да знаят за какво са оползотворени около 20 милиона лева за двете години във властта.


В категории: Власт , Политика


5 неща, за които мъжете лъжат
5 неща, за които мъжете лъжат 23/05/2024, Четвъртък 21:40 0
Флагман.БГ Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско 23/05/2024, Четвъртък 18:24 0
7
Коментара по темата
7.
Херо
15.08.2011 19:18:13
0
0
Със селски хитрец като Киров, БСП да му мисли, може да напипа дъното !!!!!!!!!!
Той мисли само за себе си, ходоете му лъсват когато вече е късно.
6.
идеалист
21.06.2011 13:41:34
3
1
г-жа Касабова, кога ще спрете да плетете интриги и да пишете неверни неща, като информация.
5.
приятел на сиренцето
21.06.2011 12:02:30
0
4
Казах ви, че листата на ГЕРБ вече е наредена и капарото е дадено...Не се хабете!
4.
novo-1
20.06.2011 21:26:28
3
0
знаем, че избори се правят с пари и много пари.И понеже през последните 5-6години Г. Киров беше ,,главния събирач" и ,,донор" за местната БСП, ясно е защо чака да го повикат- отново ще ги спосорира за изборите. През този мандат, заедно и с помощта на зам.кмета Красимир Стойчев - и двамата идват от една партия, беше намесен във всички далавери и така осигуряваше подкрепа на ГЕРБ. Стойчев не случайно се хвали, че управлява Общината - а той къде ли не е бръкнат. Не случай е зам.председател на Обш. съвет.
А за ГЕРБ - ще видим какво ще стане.
3.
аз
20.06.2011 16:42:27
0
0
хехе, таз Касабка опасно бясна- "лов на вещици"
2.
:)
20.06.2011 15:55:57
0
9
Определено, аз залагам на Семирчо- голям хитряга е тоз
1.
:D
20.06.2011 15:44:28
0
1
Ще бъде голямо шоу :D
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 Страната ни продължава традицията железопътният ни транспорт да е мърляв със стари изтърбушени влакове ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното Ролята на лошите, разбира се, поемат закостенелите родители, които не разбират поривите на младите души Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Не можем да заменим ролята на учителя с робот, но в много от предметите дигитализацията навлезе  Жена почина в зъболекарски кабинет Жена почина в зъболекарски кабинет ИА „Медицински надзор“ назначи проверка по случая Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Униформеният е временно отстранен, след като в социалните мрежи е публикуван скандален клип Банките затягат ипотечното кредитиране Банките затягат ипотечното кредитиране От АББ отбелязват още, че банковата система у нас се характеризира с високи нива на капиталова адекватност Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Сред тях има бъдещи лекари, прависти, криминалисти и IT специалисти За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас Партии в България няма, те са търговски дружества, които целят само едно - търговия с власт и влияние, каза лидерът на Коалицията Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че и последният работещ доскоро лифт на Витоша- Симеоновският, окончателно спира работа
Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори