×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Малко Търново загася светлините на 26 март заради Часа на Земята


22 Март 2022, Вторник, 16:18 ч.
Автор: Флагман.БГ

Инициативата е глобална и цели до 2030 г. да се обърне процесът по унищожаване на природата

Малко Търново ще се включи в глобалната инициатива Часът на Земята, която се провежда всяка година на 26 март. През 2022 г. обаче тя ще е в особено критичен момент, заради нуждата от по-решителни действия по отношение на опазване на околната среда, за да се направи опит до 2030 г. да се обърне процесът по унищожаване на природата. Ето какво сподели кметът Илиян Янчев:

В нощта на 26 март 2022 г., в 20:30 ч., молим хората по целия свят да отбележат Часа на Земята, като изключат светлините в знак на солидарност с човечеството и планетата.

Защо е важен Часът на Земята 2022?

Работим за свят, в който да живеем в хармония с природата. Но това е възможно, само ако има мир между хората.

Светът отново пропада в лудостта на войната с невъобразими загуби. И за хората, и за природата.

Дълбоко сме натъжени от войната в Украйна и съчувстваме на всички, които тя засяга.

Изразяваме нашата дълбока солидарност и подкрепа за колегите ни, техните семейства и народа им. Мислите ни са с вас – бъдете силни и здрави!

Настояваме политици и международната общност да направят всичко възможно да спрат агресията и да наложат мир в Източна Европа.

В тези изпълнени с предизвикателства времена Часът на Земята е още една възможност да покажем съпричастност, да сме заедно, да се грижим един за друг, както и за дома, който споделяме.

Искрено се надяваме мирът да настъпи по-скоро.

Днес ставаме свидетели на катастрофален срив в заобикалящата ни среда заради начина, по който човечеството задоволява нуждата си от храна и електроенергия. Вече сме загубили почти половината от световните гори, кораловите рифове и мангровите насаждения, както и две трети от всички естествени влажни зони.

Наблюдава се спад в популациите на дивите животни средно с две трети през последните 50 години. Опрашващите насекоми са застрашени от пълно изтребление, а над 90% от рибните запаси в световния океан, реките и езерата трудно се възстановяват заради свръхулова, което нарушава екологичния баланс на планетата.

Стотици милиони хора може да останат без храна и поминък.

Трябва да действаме сега, за да спрем и обърнем процеса на унищожаване на природата и да стабилизираме климата. В противен случай последиците за живите организми, включително и за хората, ще бъдат катастрофални. Екологичната криза е и хуманитарна криза, която изостря неравенството, а най-уязвимите са и най-дълбоко засегнатите.

Рисковете са ясни – цената, която трябва да платим, за да спасим бъдещето си, е по-ниска от цената, която ще платим за бездействието си.

Животът ни зависи от здрава и процъфтяваща планета. Редица доклади от водещи световни организации ясно очертават опасностите за продоволствената сигурност и човешкото здраве, свързани с унищожаването на природата и измененията в климата.
Часът на Земята 2022 може да бъде стимул за много повече от изключване на светлините.

Вижте как можем да изиграем решаващата роля в изграждането на по-добро бъдеще за хората и за планетата – от индивидуалните действия до колективните усилия."
 


В категории: Малко Търново


1
Коментара по темата
1.
Кьосев
22.03.2022 20:09:54
0
2
Че то там шалтера е дръпнат от поне 25 години... И не е включван!)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Предходната администрация е натрупала 1.8 млн.лв. задължения, може да ни блокират сметките, алармира кметът Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Кастингът за следващия сезон на романтичното риалити стартира днес Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори