×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Севан”: Нямаме зърно „с неизяснен произход”


„Севан”: Нямаме зърно „с неизяснен произход”
От „Севан” подчертаха, че са оказали съдействие на проверяващите в базата им през целия период
Тема в развитие
виж още
скрий
18 Март 2022, Петък, 19:31 ч.
Автор: Флагман.БГ

При нас е налице пълно съответствие на съхраняваното количество зърно, обявиха от дружеството

"Имаме пълно съответствие на съхраняваното количество зърно. Съдействали сме на проверяващите през цялото време, за да извършат пълномащабната си проверка. Недоумяваме на какво се дължат техните твърдения, че са открити 300 000 тона зърно „с неизяснен произход”. Това съобщиха току-що от бургаската фирма „Севан”.

Ето и цялата им позиция:

Днес, 18.03.2022г. , НАП съобщи, че са открити 300 000 тона зърно с неизяснен произход при проверка на зърнената база на фирмата в бургаското с. Камено. От Агенцията твърдят също, че откритите в силоза край Бургас пшеница, царевица и слънчоглед нямат документи, които да установяват произхода им, а фирмата - собственик на зърнобазата е отказала да съдейства на проверяващите.

Във връзка с горепосоченото съобщение държим да отбележим, че фирма „Севан“ ООД оказа пълно съдействие по време на проверката. Наши служители бяха неотлъчно до данъчните инспектори и оказаха всяка необходима подкрепа на органите на НАП. В рамките на последната седмица бяха извършени няколко такива проверки от Агенцията по зърното.

Част от откритото зърно в силозите на фирмата е придобито от трети лица по силата на търговски сделки, съответно надлежно осчетоводени, а друга част е прието за отговорно пазене от други дружества - зърнопроизводители, които можем да посочим детайлно. На лице е пълно съответствие на съхраняваното количество зърно.

В базата на фирма "Севан" ООД се обработват по 1 млн.тона зърно на година. 90% от тях са пшеница. Базата на фирмата е най-голямата в Източна Европа. В момента е установено детайлно количество зърно. За всеки килограм от него има съответните документи за придобиване. За тях също има съответните разписки, пътни листи и всички необходими документи.

Според нас, проверката на НАП не е свързана с установяване на данъчни задължения, а с установяване на наличности на зърно в складовете. Това се прави, за да се препятства износа на зърно. Категорично възразяваме срещу всички уронващи дружеството твърдения, направени в днешните изявления от министри и органи на НАП относно неустановен произход на зърно.

Държавата прави всичко възможно да стопира износа. Това не е изрично забранено в момента, но пред фирми, като нашата, се поставят различни препятствия – проверки от НАП, от Агенция „Митници“ и др. Инвентаризацията на складовете на фирмата приключи сутринта на 18 март, при пълно съдействие от наша страна. Въпреки това и въпреки уверението, че ще ни бъде разрешено да продължим с износа, без никаква заповед или писмено обяснение, нашите камиони бяха спрени. Дружеството има договор, според който в момента трябва да натоварим кораб с пшеница.

Договорът е регистриран в Бургаската търговско – промишлена палата. Купувачът е от страна членка на ЕС. Десетки транспортни средства със зърно на „Севан“ ООД в момента са блокирани. Корабът стои на кей в пристанището и носи загуби на фирмата. Неустойките са по 30 000 долара на ден. Капитанът на кораба е изпратил протестно писмо, в което настоява да знае причините, поради които е спряно товаренето.

Фирма „Севан“ ООД, както и фирма – купувач, са изпратили писмо до Европейската комисия, с което настояват да се изяснят причините за спирането на износа и блокирането на работата на складовете на фирмата.

„Севан“ ООД е с безупречен търговски имидж както в България, така и в чужбина и създалата се ситуация влияе негативно върху отношенията с нашите партньори, казват от фирмата. Фирмата е една от най-големите земеделски компании в България и е собственост на братята Артур и Армен Акопян, които държат 96% от дяловете.

Освен с търговия (главно пшеница) групата обработва значителни площи със земеделски култури, притежава огромни зърнобази и около 200 камиона. Работодател е на над 500 служители. Дружеството е със значителен оборот в рамките на 40-те най-големи компании в България и един от най-големите данъкоплатци.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
22
Коментара по темата
22.
Кредитно известие
28.08.2022 17:14:39
0
0
Да се подаде сигнал Агенцията по приходите да направи проверка как точно ги смятат парите които искат на световните фирми за визитата на корабите им тук.
21.
До 14
21.03.2022 06:39:05
0
0
Тези хора, ако са работници във фирмата, а не ХРАНЕНИЦИ, както си писал, ХРАНЯТ НЕГО! И то твърде добре го хранят, както виждаме. Толкова за това кой кого храни!
20.
Марги
20.03.2022 15:43:56
1
0
Към коментара на хафъкъ.Значи имате нещо към чуждестрани фирми,така ли?Май сте за забравили,че ви доставя удоволствие да ходите до "чуждите",като Лидъл,Кауфланд,Мол Галерия,Метро и много други....Засрамете се от вашите злобни и завистливи коментарии.Аз се гордея,че има такива кадърни хора,които преуспяват в чуждата земя и хранят толкова семейства..Не забравяйте ,че цялата българия излиза навън и става чужденец,за да храни семействата,дали ще ви хареса да говорят така за вас?СРАМОТА
19.
Стоимена
20.03.2022 13:50:24
0
1
Беееее- овце :(
С трите кали като цъфнат...

"неизяснен" произход - вятъра го донесъл с примеси!

Някой от проверяващите, съдействащите или твърдящите знае ли?

Като се дебнем- ще се и зало'им!

Данните от инвентаризацията са необходими преди всичко за вътрешно-фирмени задължения по спазване на срокове по участия в проекти и отчитането им, включително и предходни програмни периоди.
Явно трябва съдействие за нормална работна среда, но Районната Прокуратура в такива случаи писмено отказва да образува наказателно производство срещу подготвянето на избрани началници- и от двата пола и то доказано невъзпитани и несъобразителни и по работните си места, а по проверки извън работните места "твърдят"!


При вас е нов сезон на нов сериал -"Самозабравяне"- епизод "С трите "висши""-
"-Да не искат осигуровките разбити?"- от предварителните проучвания
Очаквайте следващ епизод с урок "Как се закупува нов лизингов камион от шофьора му в съседната страна"- на кратко по данни от лично засегната вече началник- Бизнес - "Доставя стоката на клиентите, продава камиона чужда собственост- лизингов, дал обяснение- трябвали му пари"- подробностите за предназначението им са спестени от хуманно отношение.
Работете! Бизнеса е Ваш! Дано има някакви ваксини да си сипем по една, докато чакаме и началничката с коремната болка, предупреждаваща за земетръси, да отмине. Ние ще сме по филмите и филмираните чудовища, понеже сме обучени и броим най-малко от 1 до 99.
18.
Продължаваме измамата
20.03.2022 06:55:33
1
0
Крива кола пътя и пречи
17.
Ишики
19.03.2022 16:58:39
0
1
@Апостол4о Томов - Ей палячо. Какво общо има кой как храни, бе нелогично и недоразвито същество? Имаш ли умението да разсъждаваш логически? Говоря ти, че пътищата в Бургас са разбити от фирма Севан и карат като луди и са опасни за околните участници в движението. Може ли недоразвития ти мозък да го схване? Има ли значение може ли или не може той да асфалтира, да яде или каквото и да е друго действие. Говорим за ясно нарушаване на закона.
16.
balyk
19.03.2022 09:02:31
0
5
на бойко плащаше а сега балък ? Айде да си знаеш ;)
15.
Явно трябва
19.03.2022 08:01:32
9
1
Да плащат рекет на ми нистър дамаджан
14.
Апостол4о Томов
18.03.2022 23:17:54
12
15
До коментар №9 Ишики.
Палячо тоя човек храни 700 -800 човека само в неговата фирма.
Да не говорим за Порт Бургас и повечето кооперации.
Този човек може да асфалтира цяла Бургаска област с данъците които плаща.
Трай си и бегай в дупчицата си.
13.
Нап
18.03.2022 23:13:48
11
7
Ами как ще си тръгнем с празни ръце? Какво ще доложим после на Дамаджаната, Кокорчо и Просто Киро? Трябваше да измислим нещо.
12.
Ишики
18.03.2022 23:08:34
2
5
И мога и да добавя още - от факта че повечето СЕВАНСКИ шофьори карат ОПАСНО - личи и какъв е подборът на шофьори в тази фирма - убеден съм че повечето са тотални некадърници или хора без опит. Но най- вече повечето им шофьори на простаци - защото не е виновен този който прави баницата - а този който я яде. Карайте си камионите със 100 км в час. Той все ще дойде момента да се изтрепем. И ще мине и ще замине - но накрая Севан пак ще карат щото имаш чадър.
11.
Ишики
18.03.2022 23:05:01
1
19
И освен че карат бързо и претоварени - шофьорите си мислят че карат леки коли и изпреварват като такива. Резки маневри в ляво за изпреварване, изпреварвали са даже колони от автомобили. Как не ви е срам бе шофьори? Животите на хората по пътищата толкова ли струват бе - 1000 лева, 2000 лева? Нали се сещате че при една катастрофа няма да получите никаква помощ от вашата тъпа фирма, както се случва навсякъде. Нито един човешки живот не струва надника който вадите на ден. Замислете се. По тези пътища може да има ваши роднини.

Може да съм само коментатор - но всеки знае - СЕВАН винаги карат БЪРЗО, НЕПРАВОМЕРНО, ПРЕТОВАРЕНИ !!! Всеки НОРМАЛЕН човек би го казал.
10.
Износ
18.03.2022 23:04:21
4
12
Изнасят хубавото, внасяне боклук да го ядем
9.
Ишики
18.03.2022 23:01:01
2
23
Искам да питате великолепната фирма Севан, като са такива светци, защо камионите им са претоварени почти винаги и карат като НЕНОРМАЛНИ между Бургас и околните села и квартали??? Къде е ДАИ за да ги регулира? Или ще чакаме, както в Айтос преди 2 месеца - някой камион да се блъсне в 2-3 коли, да загинат 5-6 човека, 2 седмици глупости по новините и ХОП - обратно в същата схема БЕЗ промяна. А да кажем ли и за начина, по който СЕВАН манипулират шофьорите си - дават им пари на изминат курс или разстояние и ИМЕННО поради това, карат неприемливо БЪРЗО по пътищата. Заради тях са разбити километри пътища.

СЕВАН - ДО КОГА ПИТАМ ?!?! Заслужавате затвор, глоби и обезщетения !!!!
8.
*********
18.03.2022 22:15:26
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Севан
18.03.2022 22:12:50
1
21
Трябва да ремонтират всички пътища в България заедно с"Формула"2 -Карнобара "Ваня транспорт"-Карнобат и "Форум транс"-Бургас
6.
хафъкъ
18.03.2022 20:55:17
5
19
да бъде извършена цялостна и задълбочена
проверка на счетоводната документация на това дружество, как и по какъв начин придобиват пшеница, царевица, слънчоглед и други маслодайни култури, как и по какъв начин продават /изнасят/, коя е счетоводната кантора /одитор/ която / който/ ги обслужва, чии са камионите извършващи превоза, кой и коя плаща лизинговите вноски за МПС, как са получили евросредства, къде и как са вложени и осчетоводени, и как и по какъв начин се води този начин на живот от собствениците /акционери/ в тази бедна държава. Срам за България !!! Няма НАП, няма ДАНС, , няма ДАИ, няма контролни органи !!! СРАМ И ПОЗОР!!! ПЪЛНА РЕВИЗИЯ И ПРОВЕРКИ. Допуснахме чужденци, пристигнали боси и голи, да демонстрират наглост и безочие в собствената ни ДЪРЖАВА.
5.
Наун от Шопландия
18.03.2022 20:45:03
2
13
Те им говорят че претоварват камионите и част от зърното не се описва, а той говори за произход на зърното.

"Докумеееент, документ има ли? Нямаш! Первазов, перваз, даже не е прозорец"
- из Вилна зона
4.
gg
18.03.2022 20:33:07
21
18
севан е най добрата коректна фирма , радвам се че имам удоволствието да работя 16 години с нея
3.
Весо цаиса аполо 2012г.
18.03.2022 20:29:21
1
12
Румяна обичам те когато всичко свърши ще мина през кантарът
2.
Георги Георгиев
18.03.2022 20:21:49
21
14
Севан е изключително изрядна фирма. Удоволствие е да се работи с тях.
1.
Кольо
18.03.2022 19:44:59
3
25
До Севан има една фирма на един копанар от Русокастро проверете я и нея.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори