×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Премиерът Денков подава оставка в сряда
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Севан”: Нямаме зърно „с неизяснен произход”


„Севан”: Нямаме зърно „с неизяснен произход”
От „Севан” подчертаха, че са оказали съдействие на проверяващите в базата им през целия период
Тема в развитие
виж още
скрий
18 Март 2022, Петък, 19:31 ч.
Автор: Флагман.БГ

При нас е налице пълно съответствие на съхраняваното количество зърно, обявиха от дружеството

"Имаме пълно съответствие на съхраняваното количество зърно. Съдействали сме на проверяващите през цялото време, за да извършат пълномащабната си проверка. Недоумяваме на какво се дължат техните твърдения, че са открити 300 000 тона зърно „с неизяснен произход”. Това съобщиха току-що от бургаската фирма „Севан”.

Ето и цялата им позиция:

Днес, 18.03.2022г. , НАП съобщи, че са открити 300 000 тона зърно с неизяснен произход при проверка на зърнената база на фирмата в бургаското с. Камено. От Агенцията твърдят също, че откритите в силоза край Бургас пшеница, царевица и слънчоглед нямат документи, които да установяват произхода им, а фирмата - собственик на зърнобазата е отказала да съдейства на проверяващите.

Във връзка с горепосоченото съобщение държим да отбележим, че фирма „Севан“ ООД оказа пълно съдействие по време на проверката. Наши служители бяха неотлъчно до данъчните инспектори и оказаха всяка необходима подкрепа на органите на НАП. В рамките на последната седмица бяха извършени няколко такива проверки от Агенцията по зърното.

Част от откритото зърно в силозите на фирмата е придобито от трети лица по силата на търговски сделки, съответно надлежно осчетоводени, а друга част е прието за отговорно пазене от други дружества - зърнопроизводители, които можем да посочим детайлно. На лице е пълно съответствие на съхраняваното количество зърно.

В базата на фирма "Севан" ООД се обработват по 1 млн.тона зърно на година. 90% от тях са пшеница. Базата на фирмата е най-голямата в Източна Европа. В момента е установено детайлно количество зърно. За всеки килограм от него има съответните документи за придобиване. За тях също има съответните разписки, пътни листи и всички необходими документи.

Според нас, проверката на НАП не е свързана с установяване на данъчни задължения, а с установяване на наличности на зърно в складовете. Това се прави, за да се препятства износа на зърно. Категорично възразяваме срещу всички уронващи дружеството твърдения, направени в днешните изявления от министри и органи на НАП относно неустановен произход на зърно.

Държавата прави всичко възможно да стопира износа. Това не е изрично забранено в момента, но пред фирми, като нашата, се поставят различни препятствия – проверки от НАП, от Агенция „Митници“ и др. Инвентаризацията на складовете на фирмата приключи сутринта на 18 март, при пълно съдействие от наша страна. Въпреки това и въпреки уверението, че ще ни бъде разрешено да продължим с износа, без никаква заповед или писмено обяснение, нашите камиони бяха спрени. Дружеството има договор, според който в момента трябва да натоварим кораб с пшеница.

Договорът е регистриран в Бургаската търговско – промишлена палата. Купувачът е от страна членка на ЕС. Десетки транспортни средства със зърно на „Севан“ ООД в момента са блокирани. Корабът стои на кей в пристанището и носи загуби на фирмата. Неустойките са по 30 000 долара на ден. Капитанът на кораба е изпратил протестно писмо, в което настоява да знае причините, поради които е спряно товаренето.

Фирма „Севан“ ООД, както и фирма – купувач, са изпратили писмо до Европейската комисия, с което настояват да се изяснят причините за спирането на износа и блокирането на работата на складовете на фирмата.

„Севан“ ООД е с безупречен търговски имидж както в България, така и в чужбина и създалата се ситуация влияе негативно върху отношенията с нашите партньори, казват от фирмата. Фирмата е една от най-големите земеделски компании в България и е собственост на братята Артур и Армен Акопян, които държат 96% от дяловете.

Освен с търговия (главно пшеница) групата обработва значителни площи със земеделски култури, притежава огромни зърнобази и около 200 камиона. Работодател е на над 500 служители. Дружеството е със значителен оборот в рамките на 40-те най-големи компании в България и един от най-големите данъкоплатци.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп 04/03/2024, Понеделник 07:39 1
22
Коментара по темата
22.
Кредитно известие
28.08.2022 17:14:39
0
0
Да се подаде сигнал Агенцията по приходите да направи проверка как точно ги смятат парите които искат на световните фирми за визитата на корабите им тук.
21.
До 14
21.03.2022 06:39:05
0
0
Тези хора, ако са работници във фирмата, а не ХРАНЕНИЦИ, както си писал, ХРАНЯТ НЕГО! И то твърде добре го хранят, както виждаме. Толкова за това кой кого храни!
20.
Марги
20.03.2022 15:43:56
1
0
Към коментара на хафъкъ.Значи имате нещо към чуждестрани фирми,така ли?Май сте за забравили,че ви доставя удоволствие да ходите до "чуждите",като Лидъл,Кауфланд,Мол Галерия,Метро и много други....Засрамете се от вашите злобни и завистливи коментарии.Аз се гордея,че има такива кадърни хора,които преуспяват в чуждата земя и хранят толкова семейства..Не забравяйте ,че цялата българия излиза навън и става чужденец,за да храни семействата,дали ще ви хареса да говорят така за вас?СРАМОТА
19.
Стоимена
20.03.2022 13:50:24
0
1
Беееее- овце :(
С трите кали като цъфнат...

"неизяснен" произход - вятъра го донесъл с примеси!

Някой от проверяващите, съдействащите или твърдящите знае ли?

Като се дебнем- ще се и зало'им!

Данните от инвентаризацията са необходими преди всичко за вътрешно-фирмени задължения по спазване на срокове по участия в проекти и отчитането им, включително и предходни програмни периоди.
Явно трябва съдействие за нормална работна среда, но Районната Прокуратура в такива случаи писмено отказва да образува наказателно производство срещу подготвянето на избрани началници- и от двата пола и то доказано невъзпитани и несъобразителни и по работните си места, а по проверки извън работните места "твърдят"!


При вас е нов сезон на нов сериал -"Самозабравяне"- епизод "С трите "висши""-
"-Да не искат осигуровките разбити?"- от предварителните проучвания
Очаквайте следващ епизод с урок "Как се закупува нов лизингов камион от шофьора му в съседната страна"- на кратко по данни от лично засегната вече началник- Бизнес - "Доставя стоката на клиентите, продава камиона чужда собственост- лизингов, дал обяснение- трябвали му пари"- подробностите за предназначението им са спестени от хуманно отношение.
Работете! Бизнеса е Ваш! Дано има някакви ваксини да си сипем по една, докато чакаме и началничката с коремната болка, предупреждаваща за земетръси, да отмине. Ние ще сме по филмите и филмираните чудовища, понеже сме обучени и броим най-малко от 1 до 99.
18.
Продължаваме измамата
20.03.2022 06:55:33
1
0
Крива кола пътя и пречи
17.
Ишики
19.03.2022 16:58:39
0
1
@Апостол4о Томов - Ей палячо. Какво общо има кой как храни, бе нелогично и недоразвито същество? Имаш ли умението да разсъждаваш логически? Говоря ти, че пътищата в Бургас са разбити от фирма Севан и карат като луди и са опасни за околните участници в движението. Може ли недоразвития ти мозък да го схване? Има ли значение може ли или не може той да асфалтира, да яде или каквото и да е друго действие. Говорим за ясно нарушаване на закона.
16.
balyk
19.03.2022 09:02:31
0
5
на бойко плащаше а сега балък ? Айде да си знаеш ;)
15.
Явно трябва
19.03.2022 08:01:32
9
1
Да плащат рекет на ми нистър дамаджан
14.
Апостол4о Томов
18.03.2022 23:17:54
12
15
До коментар №9 Ишики.
Палячо тоя човек храни 700 -800 човека само в неговата фирма.
Да не говорим за Порт Бургас и повечето кооперации.
Този човек може да асфалтира цяла Бургаска област с данъците които плаща.
Трай си и бегай в дупчицата си.
13.
Нап
18.03.2022 23:13:48
11
7
Ами как ще си тръгнем с празни ръце? Какво ще доложим после на Дамаджаната, Кокорчо и Просто Киро? Трябваше да измислим нещо.
12.
Ишики
18.03.2022 23:08:34
2
5
И мога и да добавя още - от факта че повечето СЕВАНСКИ шофьори карат ОПАСНО - личи и какъв е подборът на шофьори в тази фирма - убеден съм че повечето са тотални некадърници или хора без опит. Но най- вече повечето им шофьори на простаци - защото не е виновен този който прави баницата - а този който я яде. Карайте си камионите със 100 км в час. Той все ще дойде момента да се изтрепем. И ще мине и ще замине - но накрая Севан пак ще карат щото имаш чадър.
11.
Ишики
18.03.2022 23:05:01
1
19
И освен че карат бързо и претоварени - шофьорите си мислят че карат леки коли и изпреварват като такива. Резки маневри в ляво за изпреварване, изпреварвали са даже колони от автомобили. Как не ви е срам бе шофьори? Животите на хората по пътищата толкова ли струват бе - 1000 лева, 2000 лева? Нали се сещате че при една катастрофа няма да получите никаква помощ от вашата тъпа фирма, както се случва навсякъде. Нито един човешки живот не струва надника който вадите на ден. Замислете се. По тези пътища може да има ваши роднини.

Може да съм само коментатор - но всеки знае - СЕВАН винаги карат БЪРЗО, НЕПРАВОМЕРНО, ПРЕТОВАРЕНИ !!! Всеки НОРМАЛЕН човек би го казал.
10.
Износ
18.03.2022 23:04:21
4
12
Изнасят хубавото, внасяне боклук да го ядем
9.
Ишики
18.03.2022 23:01:01
2
23
Искам да питате великолепната фирма Севан, като са такива светци, защо камионите им са претоварени почти винаги и карат като НЕНОРМАЛНИ между Бургас и околните села и квартали??? Къде е ДАИ за да ги регулира? Или ще чакаме, както в Айтос преди 2 месеца - някой камион да се блъсне в 2-3 коли, да загинат 5-6 човека, 2 седмици глупости по новините и ХОП - обратно в същата схема БЕЗ промяна. А да кажем ли и за начина, по който СЕВАН манипулират шофьорите си - дават им пари на изминат курс или разстояние и ИМЕННО поради това, карат неприемливо БЪРЗО по пътищата. Заради тях са разбити километри пътища.

СЕВАН - ДО КОГА ПИТАМ ?!?! Заслужавате затвор, глоби и обезщетения !!!!
8.
*********
18.03.2022 22:15:26
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Севан
18.03.2022 22:12:50
1
21
Трябва да ремонтират всички пътища в България заедно с"Формула"2 -Карнобара "Ваня транспорт"-Карнобат и "Форум транс"-Бургас
6.
хафъкъ
18.03.2022 20:55:17
5
19
да бъде извършена цялостна и задълбочена
проверка на счетоводната документация на това дружество, как и по какъв начин придобиват пшеница, царевица, слънчоглед и други маслодайни култури, как и по какъв начин продават /изнасят/, коя е счетоводната кантора /одитор/ която / който/ ги обслужва, чии са камионите извършващи превоза, кой и коя плаща лизинговите вноски за МПС, как са получили евросредства, къде и как са вложени и осчетоводени, и как и по какъв начин се води този начин на живот от собствениците /акционери/ в тази бедна държава. Срам за България !!! Няма НАП, няма ДАНС, , няма ДАИ, няма контролни органи !!! СРАМ И ПОЗОР!!! ПЪЛНА РЕВИЗИЯ И ПРОВЕРКИ. Допуснахме чужденци, пристигнали боси и голи, да демонстрират наглост и безочие в собствената ни ДЪРЖАВА.
5.
Наун от Шопландия
18.03.2022 20:45:03
2
13
Те им говорят че претоварват камионите и част от зърното не се описва, а той говори за произход на зърното.

"Докумеееент, документ има ли? Нямаш! Первазов, перваз, даже не е прозорец"
- из Вилна зона
4.
gg
18.03.2022 20:33:07
21
18
севан е най добрата коректна фирма , радвам се че имам удоволствието да работя 16 години с нея
3.
Весо цаиса аполо 2012г.
18.03.2022 20:29:21
1
12
Румяна обичам те когато всичко свърши ще мина през кантарът
2.
Георги Георгиев
18.03.2022 20:21:49
21
14
Севан е изключително изрядна фирма. Удоволствие е да се работи с тях.
1.
Кольо
18.03.2022 19:44:59
3
25
До Севан има една фирма на един копанар от Русокастро проверете я и нея.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прокуратурата поиска 18 г. затвор за мъж, застрелял жена си и заровил тялото ѝ Прокуратурата поиска 18 г. затвор за мъж, застрелял жена си и заровил тялото ѝ Близките на жертвата настояват за справедливо наказание Олигархичен кръг ли назначава министри Олигархичен кръг ли назначава министри Шипка се превърнала в място за ултраси и агресия, коментира политологът Румяна Коларова Имен ден: Черпят 6 уникални имена за светец, чиято история е разтърсваща Имен ден: Черпят 6 уникални имена за светец, чиято история е разтърсваща На 4-ти март православната църква почита паметта на преподобния Свети Герасим Йордански Пети ден издирват 45-годишна жена! Излязла от дома си, за да купи икона Пети ден издирват 45-годишна жена! Излязла от дома си, за да купи икона Силвия Балабанова живее от години в Германия Готови за Шенген: разделен трафик и нови пунктове Готови за Шенген: разделен трафик и нови пунктове Над 2 хиляди камери ще следят в реално време преминаването на коли и камиони през границите ни Денят започва със слънце, до вечерта ще се заоблачи Денят започва със слънце, до вечерта ще се заоблачи Прогноза за времето - понеделник, 4 март 2024 г. Ще има ли успешна ротация във властта? Ще има ли успешна ротация във властта? От ГЕРБ-СДС не отстъпват и настояват за пропорционалност при министерските кресла спрямо електоралната тежест България плаща за своето Освобождение на руснаците 32 тона злато България плаща за своето Освобождение на руснаците 32 тона злато Документите са публикувани в архива на Руския окупационен фонд Банките отпускат много лесно кредити, в бъдеще едва ли ще е така Банките отпускат много лесно кредити, в бъдеще едва ли ще е така Сега е моментът за покупка на жилище Той е блестящ поет, но живее като неудачник - стана на 53 години, а още е в детската си стая в бащиния дом Той е блестящ поет, но живее като неудачник - стана на 53 години, а още е в детската си стая в бащиния дом Калин Терзийски е дипломиран психиатър и до 30-та си годишнина работи именно като такъв. После обаче зарязва професията си, за да стане писател на свободна практика
Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Американският милиардер постави под съмнение целесъобразността от съществуването на НАТО Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп Това е знак, че тя ще остане в надпреварата поне до "супервторника", когато гласуват 15 щата и една територия В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук Премахването на купчините боклук, трупани пред по-големите жилищни сгради,  все още е в процес на изпълнение В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера Според съобщенията на територията на Литва все още има хора, управляващи автомобили, регистрирани в Русия В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността Днес своето първо третомартенско кафе изпиха кметът Ерол Мюмюн, областният управител Никола Чанев, районният мюфтия Басри Еминефенди, енорийският свещеник отец Петър Гарена Доналд Тръмп изглежда сигурен президент в САЩ, показа проучване Доналд Тръмп изглежда сигурен президент в САЩ, показа проучване Тръмп е обединил базата си до забележителна степен - 97 % от гласувалите за него през 2020 г. са заявили, че ще го направят отново - само 83 % от избирателите на Байдън през 2020 г. са обещали да останат с него, а цели 10 % сега подкрепят Тръмп Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче Загиналата жена, намерена с бебе в прегръдките си, се казва Ана Гайдаржи, съпруга на наш сънародник, бесарабският българин Сергей Гайдаржи Диамантена прогоба тегнела над крал Чарлз III Диамантена прогоба тегнела над крал Чарлз III Диамантът Кохинор, който е вграден в една от кралските корони, има дълга история Той жени сина си, иска Риана да му пее, чака на трапезата Гейтс и Зукърбърг Бизнес империята на Мукеш Амбани прави 100 милиарда долара годишни приходи Тази руса секс бомба е преспала с 300 мъже за година, сега вдигна летвата - ляга всеки ден с поне един Тази руса секс бомба е преспала с 300 мъже за година, сега вдигна летвата - ляга всеки ден с поне един 26-годишната Ани Найт очаква да изпълни плана си още на полугодието
Бойко Борисов Бойко Борисов ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

Виц на деня Виц на деня - Маро, защо наричаш мъжа си Иди? Не се ли казва Пешо?
- Защото ми е неудобно да го наричам с цялата дума: "Идиот".
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, вярно ли е, че това е последният модел айфон за селфи?
- Да.
- А защо прилича на пистолет?
- Стига си питала! Усмихни се и щракни!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените са като катаджиите, изприказват ти куп глупости, вземат ти парите и накрая пак изпаднеш крив.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори