×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще има ли нов Ениз Ченгел? Пуснаха в Турция автобусния шофьор, който уби Ванча Байлова и Тодор Тодоров


Ще има ли нов Ениз Ченгел? Пуснаха в Турция автобусния шофьор, който уби Ванча Байлова и Тодор Тодоров
Това може да е последната снимка на Камен Филипов. Днес му позволиха да напусне страната, ще видим дали ще се върне за старта на процеса през май
Тема в развитие
Тежки дни за автобусния шофьор Камен Филипов, преквалифицират обвинението, може да лежи 20 години Първо във Флагман.бг: Пратиха зад решетките Камен Филипов, който причини смъртта на Ванча Байлова и Тодор Тодоров Родителите на Тодор: Днес трябваше да празнуваме Тодоровден, а ние правим помен Близките на Тодор Тодоров и Ванча Байлова затвориха пътя Бургас-Созопол, искат справедлив процес Внимание! След минути затварят пътя за Созопол Бургаската магистратура защити съдия Яни Гайдурлиев Бащата на убития край Бургас Тодор Тодоров: Убиецът ще избяга в Турция, затваряме пътя за Созопол Майката на блъснатия от автобус Тодор: Убиецът на сина ми може да избяга в Турция! Шофьорът на автобуса-убиец карал с 80км/ч, загиналите били без аварийни светлини 33-годишният Камен е шофьорът на автобуса от касапницата край Бургас Първо във Флагман.бг! Кметът на село Присад и уникално добро момче от Росен са загиналите снощи Трагедия! Младеж от село Росен и 46-годишна бургазлийка са загиналите при тежката катастрофа на пътя Бургас-Созопол УЖАСЯВАЩИ КАДРИ от тежката катастрофа край Бургас, отнела живота на двама Южният изход на Бургас е заварден от полиция, отбиват движението през жк „Меден рудник” Извънредно! Жестока трагедия на изхода на Бургас, двама загинаха при катастрофа
виж още
скрий
17 Март 2022, Четвъртък, 14:36 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Георги РУСЧЕВ

Адвокатите на шофьора – Марковски и Кралев, настояха той да отиде до родното си място, за да си извади справка за пътно-транспортните нарушения, съдия Светлин Иванов позволи

Окръжният съд в Бургас позволи днес на автобусния шофьор Камен Филипов, който през февруари 2020 година предизвика тежката катастрофа отнела живота на кметския наместник на Присад Ванча Байлова и 22-годишния Тодор Тодоров, да се прибере в Турция за месец, за да осигури справка за пътно-транспортите му нарушения. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Камен е с двойно гражданско – българско и турско.  В България той има дебело досие с пътни нарушения – 3 присъди, 4 ПТП-а, 11 акта и 13 фиша за превишена скорост.

В Турция обаче бил безупречен шофьор. Защитниците му – адвокатите Марковски и Кралев настояха съдът да му позволи да напусне страната, тъй като, според твърденията им тази справка се вадила само лично и по местоживеене. Нямало как да се изисква по съдебен ред, настояха маститите му защитници на разпоредителното заседание, което се проведе днес.

Съдия Светлин Иванов изслуша аргументите им и позволи на Филипов да излезе от България.

Припомняме, че автобусният шофьор дълго време бе с постоянна мярка „задържане под стража“, която впоследствие бе изменена. Камен бе пуснат на свобода преди няколко месеца, но не можеше да минава границата, за да не изчезне безследно.

Бургаската Темида вече познава подобни случаи, например собственикът на „Ентуртранс“ Ениз Ченгел, който трябваше да изтърпи 10-годишна присъда, но потъна вдън земя и до днес няма следа от него.

Камен Филипов при преди две години при гледането на мярката му за неотклонение, когато го закопчаха директно в съдебна зала

Близките на Ванча Байлова и Тодор Тодоров се надяват Камен Филипов да не последва пътя на Ениз Ченгел и да се върне за старта на процеса през май, за да отговаря за постъпката си.

Защитата вече изрази намерения делото да протече по реда на съкратената съдебна процедура с пълно признаване на обвинението.

Камен Филипов е подведен под отговорност по чл.342, ал.1 и го грози присъда от 3 до 15 години, която обаче ще бъде намалена с 1/3 заради самопризнанията му. Ако междувременно не избяга и не бламира целия процес.

Адвокат Борислав Янков представлява близките на една от жертвите - Тодор Тодоров

Флагман.бг разговаря с адвокат Борислав Янков, който представлява близките на 22-годишния Тодор Тодоров. 

„Ще настояваме за ефективна и справедлива присъда! Отнет е животът на едно 22-годишно момче, което е няма никаква вина. Справката на шофьора на автобуса показва, че той е със сериозен брой провинения. В момента на инцидента – на изхода на Крайморие, е карал със 104 км/ч., което е доста над позволеното. Справката, която изискахме доказа, че е изминал разстоянието от Констанца до Крайморие за 5 часа, а в този период е преминавал през граница, спирал е за почивка във Варна, Поморие, минавал е и през Бургас. Тахографът сочи, че на места е шофирал с над 110 км/ч“, каза адвокат Борислав Янков.

Той е открил и доста съмнителни обстоятелства по придобиването на българска книжка от страна на Камен Филипов. Оказа се, че поне по документи, шофьорът имал турски китап от 2005 година. Въпреки че документът важи и за България, през 2009 година той подава документи за категория „Б“ в Добрич, а ден преди това срещу него е образувано наказателно производство за предоставяне на фалшива диплома за основно образование в КАТ Добрич.

През 2011 година е осъден за това деяние, но междувременно се сдобива с книжка. Предстои да се направи проверка дали е предоставил друга диплома и истинска ли е тя.

Припомняме, че 33-годишният Камен Филипов предизвика зловеща катастрофа на 28 февруари 2020 година на главния път Бургас-Созопол, до разклона за Крайморие. С автобус, който пътува по линията Констанца-Истанбул той помете две коли, в които са пътуваха Ванча Байлова и Тодор Тодоров от село Росен. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)


В категории: Темида


10
Коментара по темата
10.
Гунчо
17.03.2022 19:30:44
0
9
Възхитен съм от българското “правосъдие”. Проблема е, че дори след такова абсурдно решение, никой няма да потърси сметка на т.нар. “ съдия”.
9.
33-годишният
17.03.2022 18:29:46
0
8
Явно има хубаво чадърче на бели и черни квадратчета 33-годишният. Да не е луд да се върне!
8.
Уууууу
17.03.2022 17:14:29
0
5
Ууууууууууууууууууу
7.
Е.ем ти..
17.03.2022 16:55:14
3
8
.. И съда и прокурВатурата на закрилника на мафията от дпс и гроб.
6.
Предложение
17.03.2022 16:40:03
1
19
В такива случаи предлагам адвокатите и съдията да стават гаранти и ако освободеният се укрие да прибират тях, докато го намерят.
5.
Пешо кобура
17.03.2022 15:42:13
1
23
Пак гледаме корумпиран съдия от това по явно няма как да е
4.
Хаха
17.03.2022 15:28:50
1
18
Тези от съда се плюшът!
3.
нпизв
17.03.2022 15:06:21
0
22
"по пътя от Бургас за Созопол на разклона за Поморие.................."!!?? - алоуууууу журналисти от свободния или географи от някъде си?
2.
Студио Х
17.03.2022 14:51:14
1
30
Не "Ще има ли нов Ениз Ченгел? Пуснаха в Турция автобусния шофьор, който уби Ванча Байлова и Тодор Тодоров", вече го имате!!!
Айде честито и вижте кой прибра парите от сметката!
1.
Пешеходец
17.03.2022 14:50:55
5
19
Това за ония случай с малоумниците къде леко се бяха ударили и спряли в лявата лента да се обясняват кой крив кой прав без сигнализации без нищо ли е ?
Автобусните шофьори също са за ебане карат с по 100 на тоя път.
Повече камери ви пожелавам на всички комплексирани селяци.
Подават ви го отвсякъде с сте прости и необразовани и сте на един левел с мангалите с купени книжки и си избивате комплексите като тях на пътя.
Колата му 1000лв оня дава газ като за последно шматки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали  Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен 
Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори