×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шофьорът на автобуса-убиец карал с 80км/ч, загиналите били без аварийни светлини


Шофьорът на автобуса-убиец карал с 80км/ч, загиналите били без аварийни светлини
Много лошо се чувствам след инцидента, съжалявам, каза Кирил Филипов, който уби двама души на пътя Бургас-Созопол
Тема в развитие
Тежки дни за автобусния шофьор Камен Филипов, преквалифицират обвинението, може да лежи 20 години Първо във Флагман.бг: Пратиха зад решетките Камен Филипов, който причини смъртта на Ванча Байлова и Тодор Тодоров Родителите на Тодор: Днес трябваше да празнуваме Тодоровден, а ние правим помен Близките на Тодор Тодоров и Ванча Байлова затвориха пътя Бургас-Созопол, искат справедлив процес Внимание! След минути затварят пътя за Созопол Бургаската магистратура защити съдия Яни Гайдурлиев Бащата на убития край Бургас Тодор Тодоров: Убиецът ще избяга в Турция, затваряме пътя за Созопол Майката на блъснатия от автобус Тодор: Убиецът на сина ми може да избяга в Турция! Шофьорът на автобуса-убиец карал с 80км/ч, загиналите били без аварийни светлини 33-годишният Камен е шофьорът на автобуса от касапницата край Бургас Първо във Флагман.бг! Кметът на село Присад и уникално добро момче от Росен са загиналите снощи Трагедия! Младеж от село Росен и 46-годишна бургазлийка са загиналите при тежката катастрофа на пътя Бургас-Созопол УЖАСЯВАЩИ КАДРИ от тежката катастрофа край Бургас, отнела живота на двама Южният изход на Бургас е заварден от полиция, отбиват движението през жк „Меден рудник” Извънредно! Жестока трагедия на изхода на Бургас, двама загинаха при катастрофа
виж още
скрий
02 Март 2020, Понеделник, 15:47 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА снимки: Авторът

На местопроизшествието нямало обозначителни триъгълници, които да показват, че има ПТП

33-годишният Камен Филипов, който в петък вечерта уби двама души на пътя Бургас – Созопол, е карал с около 80 км/ч. Това заяви току-що защитникът му адв. Веселина Василева. „Двата автомобила, между които е имало ПТП, са били паркирани почти успоредно по трасето, без обозначителни знаци, без фарове, без аварийни светлини, нямало е сигнален триъгълник… Без никакъв знак за индикация, че е станало нещо. Часът е бил около 22, а пътят е бил неосветен”, допълни още защитата си адв. Василева.

По думите й, към настоящия момент единствено съдебно-техническа експертиза би могла да докаже дали Камен Филипов има вина за тежкия инцидент, при който загинаха на място 46-годишната Ванча Байлова и 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен. Адвокатът подчерта, че шофьорът не е нарушил Закона за движение по пътищата, тъй като се е движел с подходяща скорост, предвид дъждовното време в петък вечерта. „Той е можел да спре, но при предвидими препятствия, но при дъжд и трасе без осветление – няма как”, каза адв. Василева.

В съдебната зала по време на гледането на мярката му за неотклонение стана ясно още, че Камен има богат опит в шофирането на туристически автобуси. Макар и без договор, от 3 години мъжът от добричкото село Къпиново извършвал курсове за фирмата „Ozlem Turism Sеyahat“ по направление Румъния – Турция. По време на заседанието стана още ясно, че през 2009 г. Камен е бил осъждан за лека телесна повреда по хулигански подбуди. Към днешна дата той е единственият, който носел парите в семейството – живее на семейни начала с жена си и има 9-годишно дете. „Много съжалявам за инцидента. Много лошо се чувствам за станалото. Съжалявам”, каза 33-годишният Камен в съдебната зала. Той помоли съдия Яни Гайдурлиев да му отсъди парична гаранция.

Близките на загиналите също дойдоха в съдебната зала, за да чуят дали Камен ще остане в ареста.

Съдът счете, че към момента няма опастност Камен да се укрие, защото има постоянен адрес, жена и малко дете в Добрич, въпреки турското гражданство, което притежава.

„Сочената в искането по чл. 64, ал. 1 от НПК хипотетична опасност от укриване, обоснована с извършваната от обвиняемия трудова дейност – шофьор в транспортна фирма със седалище в Република Турция, може да бъде ограничена чрез налагането на забрана за напускане пределите на Република България по отношение на Камен Ф.“, казва в мотивите си съда.

В практиката на Европейския съд по правата на човека трайно се приема, че тежестта на извършеното престъпление не е сред основанията, обосноваващи законност на задържането. 

Предвид изложеното и като съобрази целите на мерките за неотклонение, Окръжен съд - Бургас намери, че в случая адекватна мярка за неотклонение се явява мярката „Домашен арест“. Тази мярка за неотклонение ще гарантира в достатъчна степен участието на обвиняемия в наказателното производство, като съответно ще изиграе своето възпиращо и възпитателно въздействие. Същевременно домашният арест е от естество да предотврати опасността от извършване на престъпление, защото ще ограничи свободата на придвижване на обвиняемия извън жилището му.




В категории: Созопол


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 1
26
Коментара по темата
26.
Идиот до идиота, мила моя майно ле
05.03.2020 20:46:06
4
0
"без аварийни светлини" - Простотия, измислена от адвоката.
То за това аварийните мигаха до сутринта, но според тъпия адвокат, аварийните били пуснати допълнително след инцидента.
Аман от идиоти и адвокати - престъпници.
25.
Малеле
04.03.2020 22:58:52
0
7
Шофьорът на автобуса каква вина има ? Блокорали двамата пътя, нямат светлоотразителни жилетки, няма триъгълник, няма аварийни светлини, на този ден валеше и беше хлъзгаво, човека си караше нормално и как по дяволите ще искаш да ти спре автобус 3 пъти по-тежък от автмобил ? Че и на протест ще ходят. Той няма вина ще му скачате... нали не сте на неговото място... Ай скачайте на младоците дето мама и тати им взимат някви 15 20 годишни таралясници и после им копаят гроба ...
24.
Anonim
04.03.2020 09:31:09
0
11
Защо? да съдим човек, който е участвал в произшествие, без да иска ... да помислим малко с логиката, че бихме могли да имаме или нашите деца, или ... те трябваше да катастрофират колите отдясно, сигнализирани с триъгълник или с повреди не седят паркирани на пътя, за да спорят и да видят какви щети имат по колите .. Мислите ли, че шофьорът би искал да причини такава трагедия никога не мисля .. моля, помислете логично и поставете на негово място!
23.
Калоян
03.03.2020 11:04:03
3
9
До коментар 6:
“Това е нещо като непредумишлено самоубийство”

Не, пич - това твоето е “нещо като “тотална неадекватност”. :) Изказването ти е най-глупавият коментар под статия на Флагман, който съм виждал за поне 10 години - голям си!
22.
БГ резил
03.03.2020 08:45:53
1
25
Все си мисля, че основната вина е у тая кметица. Оставила си там колата, момчето е отишло при нея да се разберат. Връхлита ги нищо неподозиращ шофьор на автобус. Извода - кметицата си мисли, че е на мегдана в село и всички при вида и ще спира и ще намалят. Жалко за тоя млад живот. Родителите не търсят вината у когото трябва. Но сега в състояние на афект просто искат някой жив да се накаже.
21.
БАШ ШОФЬОРА
03.03.2020 03:33:58
2
35
Не разбирам каква вина има човека!!!!за какви парични гаранции ,какви пет лева??
Най влява лента,22:00 часа, лошо време,никакви обозначения!!!!
Тия просто са си уредили среща със Св Петър..
На много малко ЛЮБИТЕЛИ ШОФЬОРИ им е ясно че един автобус,камо ли камион или тир и в най хубавото време НЕ СПИРАТ и НЕ СЕ НАЕМАТ КАТО ЛЕКА КОЛА....пълно е с убитаци които именн заради това предизвикват птп-та...а това че имал навеемето хулигански прояви ......кой е нямал като млад?!?!???кой???!?!?не само това - шофьора трябва му се плати и издължи всички обезщетения от застрахователната компания....
20.
Шматката
02.03.2020 23:09:21
0
4
До 12 точно тъка
19.
До всички,които оплювате
02.03.2020 22:33:11
9
10
А знаете ли,че автобус N17 също е бил спрял там вдясно с включени аварийни светлини и,че малко преди инцидента друг автобус е минал от там бавно и ги е заобиколил???Как само шофьора на турския автобус не ги видя???
18.
Do 17
02.03.2020 20:39:26
2
10
От къде знаеш какво са си казали нещо е станало за да не чуят и видят рейса да се дръпнат и тоз на рейса е нямал спирачен път къде е гледал нали има фарове тошко е притеснително момче и ако е викала жената и от притеснение не са го видели и ги е блъснал бог да ги прости милите
17.
Да ме прости господ
02.03.2020 20:16:09
2
26
За мъртвите само хубаво или нищо.Но тая загиналата, беше конфликтна личност.Тошко и предложил да си премести колата в дясно но тя НЕ ще чакала кат.Язък за младото момче защо и удусало на акъла да се разправят в ляво.
16.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
02.03.2020 19:31:00
0
8
БОЖИЧКО ЖАЛ МИ Е МИР НА ДУШИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ ХОРА
15.
spas
02.03.2020 19:04:11
9
53
Ако е вярно написаното от Флагман си правя следния извод.

Селски Шумахер със селският си Голф 3 блъска шофьорката със Ситроена отзад. Мислителката тъй като е много съобразителна спира в ЛЯВА лента на движението и оставя колата си без аварийни и без триъгълник. Двамата с Шумахера без светлоотразителни жилетки слизат ей така по средата на платното да огледат Ситроена.
Сори, ама ако съм на шофьора на автобуса ще заведа дело към застрахователите на загиналите за нанесени на мен щети. Такава невероятна глупост не мога да си представя че разумен човек би извършил. Жалко за хората - дано глупостта им послужи за пример на други и спаси някой от такава грешка.
14.
Кьосев
02.03.2020 18:40:14
4
21
До 13...Местан ще го оправдаят, защото на знака е пишело STOP вместо DUR!)
13.
Николай Петров
02.03.2020 18:29:02
1
30
Потресен съм. Ако го осъдят ще е гавра на фона на Лютфи Местан!!!
12.
Куш гриби
02.03.2020 18:27:45
5
42
Шофьорът щу го отнесе незаслужено затова, че двама глупчовци не са обезопасили мястото и са тръгнали да правят оглед на одрасканите ламарини. Бива бива простотия, ама то край няма!
11.
Кьосев
02.03.2020 18:12:58
6
38
Спряла в лявата лента и... Слязала да се разправя! Типично за селянин от Странджа!
10.
Кьосев
02.03.2020 18:12:55
10
52
Спряла в лявата лента и... Слязала да се разправя! Типично за селянин от Странджа!
9.
ШофьоР до 3
02.03.2020 17:39:21
1
36
Колега пишеше, че са оглеждали щети не знам дали наистина така е било, но и да не е било така просто на този път да стойш в лявата лента направо не... Трябва просто да се дръпнат хората встрани и да изчакат КАТ и 2-ма щяха да са живи 1 на работа......
8.
Офф
02.03.2020 17:20:02
6
18
Аман от Калинки_Веселинки, дето от всичко разбират в правото!
7.
???
02.03.2020 17:11:09
37
53
Кое му е правото на резака Местан ? Убиец е, но е на свобода.
6.
От село
02.03.2020 16:46:30
35
30
Турската компания собственик на автобуса да нправи собствено/независимо разследване, защото като нищо ще обвинят само шофьора на автобуса. Местан например с добри адвокати доказа, че не само той е виновен за ПТП-то в което участваше и е прав. В случая е нещо като непредумишлено самоубииство.
5.
Ввв
02.03.2020 16:39:01
1
64
Как ще е убил, тея са се самоубиха
4.
Шофьора
02.03.2020 16:30:03
4
32
Е НЕВИНЕН ДАМУ РЕМОНТИРАТ АВТОБУСА
3.
free
02.03.2020 16:08:42
22
9
до ШофьоР: Според теб какви щети са оглеждали на тъмно???
2.
ШофьоР
02.03.2020 16:00:40
3
93
Жената която почина ми беше клиентка в магазина. Не я познавах добре, но беше готина разбрана, но да спреш на главен път в лявата лента вечерта в 22ч. Без светлини без триъгълници и да оглеждате щети при положение, че там карат масово 140-150 дори и на мокър път.... Ако просто се бяха дръпнали всичко щеше да е друго.
1.
X
02.03.2020 15:59:56
2
149
Жалко за загиналите, но не виждам каква вина има този човек. Знам, че за мъртвите или добро или нищо, но са постъпили супер неадекватно, ако всичко това е истина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер
Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори