×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петков с план „Кьовеши“ - ще доказва, че недосегаемите у нас са всъщност „мафиоти от село“


Петков с план „Кьовеши“ - ще доказва, че недосегаемите у нас са всъщност „мафиоти от село“
С "кучето пазител" сделка няма да направя, с приятели като ДПС врагове не ти трябват, обясни премиерът и обвини Гешев, че слага чадър над корупционния модел
15 Март 2022, Вторник, 15:42 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Премиерът смята, че при сегашната ситуация няма как да се осигури две трети мнозинство в парламента за реформа в правосъдието

Премиерът Кирил Петков ще се опита да удари българската мафия чрез Европейската прокуратура. Това обясни той на Годишната среща на правителството с бизнеса, организирана от „Капитал“ днес. Според него българските институции са „превзети“, а пазител на статуквото е нашата прокуратура в лицето на главния прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че по покана именно на премиера Петков утре у нас пристига на посещение европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

Според официалния анонс от пресслужбата на Министерския съвет, Кьовеши и Петков ще се срещнат, за да обсъдят приоритетите на правителството за борба с корупцията и за съдебна реформа. Тема на разговор ще бъде и взаимодействието между двете институции.

Преди седмица министър-председателят Кирил Петков обяви, че Министерският съвет ще стане директна точка за контакт към Европейската прокуратура, така че сигналите от МС ще постъпват директно към европрокуратурата, без да има посредници. Според Петков тези нови отношения между двете институции ще дадат възможност изключително експедитивно да бъдат изпращани сигнали, свързани с корупция и злоупотреба с европейски средства, съобщиха още от правителствената пресслужба.

На днешния форум министър-председателят коментира в подробности каква му е идеята. Той обясни, че на този етап няма как да съберат две трети гласове в парламента за промяна на конституцията. Причината е, че за целта е нужна подкрепата на ГЕРБ или ДПС, които обаче се страхували, че ако гласуват за промяната в правосъдието, ще влязат в затвора.

Попитан дали войната на Русия в Украйна ще ревизира идеите за реформа и укрепване на правосъдната система, Петков каза, че приоритетите в тази посока остават. Но и че „няма какво да се лъжем“ - конфликтът отнема част от енергията.

„Един и същи е проблемът. Въобще не сме сменили посоката. Напротив! Това, което много биха се надявали тези, които са част от тази система на корупцията – няма да им се получи! Това, че в сряда – утре, идва Кьовеши, не е случайно. Ние няма да си говорим за пуканки. Ще си говорим за това как Европейската прокуратура може да се използва, за да успеем да направим поне едно пропукване на съществуващия модел, защото в момента имаме един модел, в който главният прокурор пази всичко. На нас буквално са ни вързани ръцете. Аз имам чувството, че този главен прокурор в момента следи повече нас, отколкото каквото и да е друго престъпление, и ако случайно съберем някоя папка, тази папка да бъде иззета. Примерът с „Булгаргаз“ е точно този. Деня преди МВР... може би да влезе в арест, папката за „Булгаргаз“ беше иззета от прокуратурата и казаха „ми... дотук“, коментира Кирил Петков.

По отношение промяната в конституцията той заяви: „Няма какво да се лъжем. Докато не успеем тези хора, някои от тях, да ги хванем, те никога няма да гласуват за промяна на конституцията. Тези две трети може да си ги обсъждаме, може да си говорим във форуми, но когато знаеш, че когато гласуваш за смяна на конституцията, тя ще те вкара в затвора, еми... няма да гласуваш. Така че, съществуващата ситуация е наистина до голяма степен... имаме превзети институции и това се случва главно заради прокуратурата, защото ако там успеем да вдигнем похлупака, другите неща ще се подредят. Хората са страхливи. Проблемът е, че в момента тях не ги е страх, защото те си имат един пазител и този пазител се казва г-н Гешев.“

По думите на Петков - за техен проблем ние сме в Европейския съюз.

„И другото хубаво е, че когато са използвали корупция, те не са диференцирали толкова много национален бюджет или европейски бюджет - все е бюджет, който е бил там за крадене. Сега въпросът е ние да успеем да намерим достатъчно случаи с европейския бюджет и Европейската прокуратура да бъде нашият инструмент за измъкване от тази хватка на този корумпиран кръг, който, между другото, всички ние ги знаем, - кои са част от него“, заяви още министър-председателят.

Припомняме, че европрокуратурата не може да разследва чисто българска корупция, а само такава, свързана с европейските фондове.

Попитан докъде е на готов за компромис с БСП и дали може да заменят соцпартията в управляващата коалиция с протегнатата ръка на ГЕРБ и ДПС, Петков отговори: „Като говорим за протегната ръка от ГЕРБ и ДПС – няма такова нещо за нас. В смисъл, няма как след всичките тези години ние изведнъж да кажем „ами прощаваме ви, забравяме за всичките милиарди, които сте откраднали, много ни хареса да сме на власт 90 дни, затова дайте, помогнете ни, да, сега ще смениме коалицията – едните с другите“. Е, няма как да се случи. Аз лично няма да съм този премиер, който ще подам ръка на някой, който е крал от България толкова години.“

По повод преизбирането на Бойко Борисов за председател на ГЕРБ в неделя, Кирил Петков заяви: „Докато този новоизбран, - какво беше... куче пазител ли, не знам какво беше там, - стои, аз лично сделка с него не мога да направя. ДПС – аз го казах от трибуната, с приятели като тях врагове не ти трябват. Ето, говоря неполитически, говоря точно както го мисля.“

За БСП премиерът и съпредседател на „Продължаваме промяната“ каза, че те все пак са подкрепили мерките срещу Русия въпреки своите избиратели – русофили.

След въпрос дали може в скоро време службите да бъдат реформирани така, че да се изолира корупционният капитал от икономиката, Кирил Петков обясни: „За службите има един проблем и аз го разбирам. Той даже е човешки. Сега има едни корумпирани хора долу по службите, но има едни честни хора. Обаче при тази нестабилна обстановка, при толкова много рискове, кой иска да получи медала за кураж и за смелост, ако след няколко месеца, примерно, сме в ситуация на политическа нестабилност. И готови ли сте като, примерно, някой директор в МВР или някой от служителите... да се опълчи срещу тези, срещу които никой не се е опълчвал последните десет години, - когато всичките тези рискове съществуват. Или си казваш „аз съм смел, аз искам, ама дайте да мине тая буря, да видим как ще се случват нещата и тогава ще почвам да работя“. Така че то не е само корупция, то е и страх. И това е реалността. Ето защо е толкова важно с Европейската прокуратурата да пробием модела на сплетената система. Така че да се види, че тези много силни, мощни, невероятно недосегаеми хора всъщност са абсолютно досегаеми и са едни мафиоти от село.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
28
Коментара по темата
28.
бургазлия
16.03.2022 10:54:31
1
5
Защо повечето постове във Флагман са срещу премиера Петков?!Отговорът е елементарен!Защото са написани от гербери или от администраторите на сайта срещу заплащане-абсолютна истина е !
27.
до 19
16.03.2022 01:04:11
2
14
Гешев да не се е родил главен прокурор?
Помня че беше подчинен на Цацата
Виж по кои дела е водил и какво е постигнал!
26.
Ренегат
15.03.2022 20:18:29
11
22
Трябва да се прекъсне гръбнака на змията.... мачкай Кироооо
25.
Киро Декларацията е корумпиран
15.03.2022 19:37:13
19
24
Кирчо е на заплата при Прокопиев!
Нека да каже Кирчо,това със сигурност го знаят и службите за сигурност,какви пари получава в пликче всеки месец от своя благодетел Иво Прокопиев и срещу какво????
Продава се и след това ни твърди,че е пръв борец срещу корупцията..
Кирчоо,много си прост,ама много!
Всички знаем,че всеки месец получаваш пликче със 100К вътре от Прокопиев.
Трябва незабавна оставка,съд и присъда за този крадец и корупционер!
24.
Бай Ставри
15.03.2022 19:31:38
13
23
Кирчо ни вълна на икономическата криза от времето на Виденов!
За това-оставка!
И разследване за всички крадливи гниди от сегашното правителство и управление!
Няма.да забравим как по нощите се продава ток,на какви цени,кои са посредниците и т.н.
Това ли е промяната?!
Говори ни Киро Тъпото за боррца с корупция и си върти схемите...
Друго-искат закриване на Специализираните съд и прокуратура, очевидно Корчо и Кокорчо исках да си имат избрани удобно и послушни съдии и прокурори,за да.логат да си правят на спокойствие далаверите...
Оставка на тоя неграмотник!
23.
Македонеца
15.03.2022 19:28:42
9
21
Като ще клеветиш на Кьовеши,ще споменеш ли и Рашков с 22 имота,или самия себе си с тези скрити заменки на занижени цени, или ще мерим с двоен аршин?Това че си се изтъпанчил пред шева си Прокопиев на това "събитие" и си вярвате,няма да те спаси от хорския гняв който те чака,особено с това галопиране на цените!
22.
Даааа
15.03.2022 19:11:46
6
15
Прах в очите на зомбираната гейпарадска евроатлантическа измет. Мамалигарката може само да се наплюска на аванта, да каже няколко думи и да отиде да си получи комисионните.
Само идиотизиран балауш може още да вярва, че есес чиновниците вършат нещо полезно за раята!
21.
до 18
15.03.2022 19:11:36
9
19
Аз знам какво е олигарх,но силно се съмнявам за теб! На въпроса Гешев има ли спечелено дело,ще отговоря така,на хора като теб,трябва да се забрани да гласуват!
20.
Доносник ДС Сътрудник Ахмед Доган
15.03.2022 18:38:33
13
10
И Болисов е участник във Възродителния процес
19.
До 18
15.03.2022 18:36:52
12
22
Гешев е Главен прокурор и не се занимава с дела! Не се научихте кой какви права и задължения и функции има по длъжностна характеристика!
Има си прокурори, които са занимават с делата! Все едно да обвиняваш Радев за дереджето на България!
18.
до някои по-долу
15.03.2022 18:14:50
15
14
до 16: Те на Борисов и доста еврофобдове окрадоха. Апропо, какво стана с 60-те милиона от магистрала Хемус?
до 11: Викаш Гешев се оправи с олигарсите :-)
Изобщо знаеш ли какво е олигарх и кои са олигарси в България?

За всички припадащи си по Гешев:
- Гешев има ли изобщи спечелено дело и дело което не е довело до щета за България? Кой ще плаща иска пи спечеленото дело от Баневи? Защо не плати Гешев?
17.
а, спрете бе!
15.03.2022 18:10:43
21
18
Flagman, знаем, че с три ръце покрепяте гербераститем че покрай тях намаза и основния ви спонсор НФСБ, но е крайно време да спрете да манипулирате брояча си, когато има мнения срещу любимия ви вожд.
16.
Киро
15.03.2022 18:02:25
8
32
Просто Киро, явно не си запознат с какво се занимава Европейската прокуратура - основно с харченето на еврофондовете, а не с Прокуратурите на държавите членки на ЕС и с премиери!
15.
Киро
15.03.2022 17:59:02
21
34
Докато Борисов беше Премиер, уважаван от всички световни лидери, за 10 години в България беше направено в пъти в инфраструктурата, болници, детски градини, училища, докато ти си въртеше "световно признатия" бизнес, т.е. далаверите.
С тази олигофренска усмивка, с липсата на поведение пред българския и световния елит (размъкнати панталони, късо сакенце с много гънки), никога няма да получиш уважението от нашия и чуждия елит.
Я кажи кога започнаха да се повишават цените на природния газ и на електроенергията? По времето на твоето правителство, още преди да е започнала войната в Украйна - Борисов ли ти е виновен?
А повишението на цените на на масовите хранителни продукти - пак по твоето управление, да ти напомня, че си служебен министър от април 2021 г., след подписана фалшива декларация,т.е. Борисов близо година вече не е на власт!
Айде сега, докато не сме те погнали, взимай си Линда и децата, Кокорчо, Ленка и който искаш друг и бегом към Канада.
Иначе че България ще ти се стори малка съвсем скоро!
Ние не сме те избирали
14.
Хаха
15.03.2022 17:52:32
23
18
Кух трол. Крадливата свиня е от село банкя
13.
Кокорчо
15.03.2022 17:39:00
9
23
Много бързо своите ушите и вдигна белия байряк а голям го вадихте ,
12.
Бургас
15.03.2022 17:01:35
18
35
Срам ме е че съм гласувал за Този Кирчу
11.
до 8
15.03.2022 16:59:02
15
34
Аз ще го запомня като прукорора погнал олигарсите в България, а президента със служебното правителство пуснало ги от ареста ;)
10.
Нещастник
15.03.2022 16:58:23
17
41
Дали пък Кьовеши не идва да му набие канчето и да спре да се занимава с прокуратурата. Много ми е интересно какво ще обяснява един нарушител на Конституцията на Европейския прокурор?
Този не разбра ли, че е прекалено ниска топка за бг мафията? Така ще го сготвят, че ще спринтира пеша до Терминал 2... Ако преди това народът не го линчува.
9.
МАЗУРЕК
15.03.2022 16:54:19
12
24
Сериозно ли ги е наговорил такива на годишната среща с бизнеса ???
Ако е така , то аз не виждам разлика между него и Борисов !
8.
Гешев ще влезе в историята
15.03.2022 16:48:43
24
19
... като последният главен прокурор
За съжаление, надали ще бъде запомнен с нещо добро
7.
Ге$ев
15.03.2022 16:48:00
4
13
Тоя ми ева лелята
Недей тъй ве, дай да са разберем
Ще измислим нещо
6.
До 3
15.03.2022 16:43:19
7
22
Копейкин ли, у ред ли си, тоя е пълно хахо.
5.
Sss
15.03.2022 16:42:21
5
20
Целия пишман елит на Бургас са хора все от село. Да не посочвам хах те си знаят... Шматароци
4.
До черната курнида
15.03.2022 16:40:57
15
14
Киро не казва, че го е страх, чети за кой става въпрос
3.
Сингулярност
15.03.2022 16:32:49
15
26
Само едни измислици кое как трябвало да стане а дефакто криза след криза и гаф след гаф, Кирчо не почне ли да работи за хората много бързо ще го сменим с Копейкин
2.
Черният лебед
15.03.2022 16:29:50
12
41
Браво бе Киро - страх ги било,ами който го е страх от мечки не ходи на лов в гората - народа няма да ви чака.Защо аз да плащам данъци на хора които ги е страх да си вършат работата - нали уж голям го вадихте,промяна,това,онова,Шаро зад решетките - пък накрая се оказахте същата пунта мара.
1.
Хххх
15.03.2022 16:20:48
24
45
Еййй малоумник,кажи как ще се справиш с нарастващата инфлация,какъв Гешев какъв ГЕРБ пак те гони,олиото 7лв. горивото 3лв. хляба гони 2лв. за тока няма да коментирам, сиренето 20лв. градския транспорт гони 2лв. минималната заплата 400лв. след данъци. Марш в Канада уруд,година и половина си тук,държавата удари дъното!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори