×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Франция за думите на Путин: Лъжа


Франция за думите на Путин: Лъжа
Ключови думи: макрон, путин, лъжа
13 Март 2022, Неделя, 11:40 ч.

Руският президент не показва никакво желание да сложи край на войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин информира днес в телефонен разговор френския си колега Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц за хода на преговорите между Москва и Киев и отговори на изразената от тях загриженост за хуманитарната ситуация в Украйна, съобщи Кремъл, цитиран от БТА.

Руското президентство не посочи подробности за казаното от Путин за преговорите, които се водят в Беларус. Вчера той отбеляза "известни положителни промени", припомня Ройтерс.

В тристранния разговор Макрон и Шолц са повдигнали въпроси за хуманитарната ситуация, създала се в резултат на руските военни действия. В отговор Путин е обвинил украинските сили в "най-груби нарушения" на международното хуманитарно право и е призовал френския си колега и германския канцлер да окажат натиск върху Киев за прекратяването им, посочва Франс прес.

Путин е казал на Макрон и Шолц, че украинските сили извършват "убийства без съд и присъда на опоненти" и "вземат за заложници за мирни граждани", които "използват като жив щит", а също, че разполагат тежки оръжия в жилищни райони, близо до болници, училища и детски градини", се казва в комюникето на Кремъл, цитирано от АФП.

Той обвини също украинските "националистически батальони", че "системно пречат на спасителните операции и заплашват цивилните, които се опитват да се евакуират" от районите на бойни действия, предава lupa.bg.

"Владимир Путин призова Еманюел Макрон и Олаф Шолц да въздействат на властите в Киев, така че те да прекратят тези престъпни действия", допълва Кремъл.

След разговора между тримата лидери френското президентство заяви, че обвиненията на Москва срещу Украйна, че извършва нарушения на хуманитарното право, "са лъжа".

В продължилия час и половина разговор френският президент и германският канцлер са призовали за пореден път Русия да прекрати незабавно военните действия и да вдигне обсадата на Мариупол, където хуманитарната ситуация е непоносима.

След разговора между тримата говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че кризисните преговори между Москва и Киев, които се водеха присъствено в Беларус, са продължили чрез видеовръзка. Ръководителят на руската делегация в Беларус Владимир Медински ще продължи да води преговорите от страна на Русия, уточни Песков, цитиран от Ройтерс.

Путин не показва никакво желание да сложи край на войната в Украйна, казаха от кабинета на Макрон.


В категории: Политика


6
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
6
Коментара по темата
6.
!!!
13.03.2022 18:12:56
0
0
https://www.thegatewaypundit.com/2022/03/breaking-russian-un-rep-security-council-accuses-us-testing-viral-agents-ukraine-including-coronavirus-bats-video/
5.
Дребна лъжа...
13.03.2022 16:54:47
0
4
...в сравнение с епруветката на Колин Пауъл размахвана пред ООН "доказваща" несъществуващо химическо оръжие в Ирак струвало стотици хиляди жертви..Е това се казва лъжа !
4.
Глупости
13.03.2022 16:46:18
0
5
Това което ги тревожи са доказателствата за което се прави в биолабораториите...и след като години Путин се опитваше да се разбере с тях и те го игнорираха, сега ще стигне докрай! Няма да разчита само на международен съд, а ще чредставя доказателства и на частни срещи с други страни...
В момента краварите са настрани от страх!!!
3.
1
13.03.2022 13:40:49
5
12
За каква руска пропаганда говориш в случая?? Има независимо разследване от българската журналистка Диляна Гайтанджиева още през 2018 година за лабораториите на Пентагона на украинска териротия. Същата госпожа поиска от европарламента отговори относно това при което евродупетатите се изнизаха в един асансьор и се скриха. Преди 5 дни на заседание на Хамериканския сенат това се потвърди от заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд която директно каза че на териротията на Украйна има лаборатории за изследване на биологични оръжия
2.
до 1
13.03.2022 13:26:05
11
14
Ма как все избирате да вярвате на руската пропаганда бе, колкото и да е малоумна. Дресирани сте идеално.
1.
1
13.03.2022 12:42:36
11
16
Ама естествено че са лъжа бе как иначе колкото е лъжа че има над 30 американски лаборатории в Украйна.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русков Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори