×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Солова акция на депутат от ПП срещу министър на БСП раздруса управлението


Солова акция на депутат от ПП срещу министър на БСП раздруса управлението
Александър Дунчев изрази публично недоволство от случващото се в системата на горските стопанства
10 Март 2022, Четвъртък, 12:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Според ГЕРБ напрежение в коалицията има от поне месец, ИТН и ДБ отричат

Солова акция в медиите на депутата от „Продължаваме промяната“ (ПП) Александър Дунчев раздруса правителството.

Дунчев вчера и днес даде интервюта, с които нападна остро Министерството на земеделието, което е в квотата на коалиционния партньор БСП. Министър там е Иван Иванов. Според Дунчев в момента в ход са десетки назначения в системата на горите, които се извършват без конкурси и които връщат кадри, които са били от времето на ГЕРБ и ДПС.

От соцпартията до момента не са отговорили на критиките му. 

Реакции дойдоха от депутати от другите две партии от четворната коалиция. Ивайло Мирчев от „Демократична България“ (ДБ) изрази притеснения от думите на Дунчев, но според него проблем в коалицията няма. Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ също увери, че управлението е стабилно. 

Акцията на Дунчев започна вчера в bTV. Тази сутрин той продължи с интервю пред БНР. 

„В коалицията до такава степен са се обвързали ангажиментите на коалиционните партньори, че направо са се блокирали", каза Дунчев. Припомняме, че той бе назначен за директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) по време на служебното правителство миналата година. След това обаче се кандидатира и стана депутат от ПП. 

Дунчев днес обяви, че в разрез с коалиционното споразумение и в противоречие със закона са в ход десетки назначения без конкурси в системата на горите.

„Единствената причина да се крият имената на всички тези кадрови промени, е видимо, че ние хванахме слабото място на политиката, която сега се налага в горите – тотална чистка на всички кадри и то не на калпазаните, не на схемаджиите. Чистят се предимно почтени кадри, директори, които са се доказали, че са неподкупни и устояват на натиск, политически", каза депутатът. 

"Ефектът, който видимо се преследва, е горската система да бъде превзета от партийни функционери на един от коалиционните партньори, за да могат горите да се ползват за партийни и предизборни цели", добави Александър Дунчев. 

„Общински съветници, членове, кандидат-депутати. На много места излязоха кадри, които някога бяха изявени кадри на ГЕРБ или на ДПС. В момента отново идват на власт", коментира още той. 

Според Александър Дунчев „това са поръчкови директори, които години наред са доказали, че изпълняват политически поръчки – да дадат големи количества дървесина на конкретни фирми, на конкретно занижени цени“.

„Затова се връщат. Те всъщност не са кадри на ГЕРБ, на ДПС или на БСП. Това просто са поръчкови директори на много от местата", добави Дунчев. 

Той каза и че е обезнадежден, че изобщо ще има реформа в системата на горите, „заради всичките тези силни политически пристрастия и интереси“. Според него истинската реформа се изразява в това горите да бъдат независими от Министерството на земеделието.

Докато не се постигне политическо съгласие за тази реформа, това, което ще правим в Народното събрание, е да разкриваме злоупотребите и да спрем схемите, декларира Дунчев.

„Колегите от ПП и ДБ вече разбират, че нещата отиват на зле. По-добре сега да се бие алармата и да почнат да се осветяват схемите и злоупотребите с власт, отколкото утре, когато ще е късно", каза още Александър Дунчев. 

Пред репортери в парламента той отрече да атакува коалицията. 

"Защо смятате, че атакувам коалицията? Напротив, аз я заздравявам; както и колегите депутати, които се включват в това всеки министър да е отговорен за това, което прави. Ние в момента се опитваме да разберем кои са кадровите промени в горите. Това всичкото се крие. Защо според Вас", попита Дунчев. 

Той прогнозира, че скоро в медиите ще излезе и журналистическо разследване за злоупотреби. 

"Ние сме тук да защитаваме не само и единствено партийния интерес, а и интереса на гражданите, които са ни пратили тука", заяви депутатът. 

Още на 10 декември бил готов законопроект за изваждане на ИАГ от Министерството на земеделието съгласно коалиционното споразумение, но до момента това не се случвало. 

Александър Дунчев заяви, че е запознал премиера Кирил Петков с проблема. 

Според Дунчев нито министърът, нито министър-председателят трябва да правят назначенията в ИАГ и в горските стопанства, а Министерският съвет. 

"Т.е. тази отговорност да е споделена в цялото правителство, за да може горите да се управляват по възможно най-прозрачния и непартиен, независещ от една партия начин", добави депутатът. 

Той заяви, че има подкрепата и на депутати от ПП, и на депутати от ДБ. 

Бургаският народен представител от "Демократична България" Ивайло Мирчев обяви от своя страна: "Категорично в момента проблем в коалицията няма. Има нормални разговори така, както имаше и при промяната в кабинета."

Според Мирчев обаче трябва да се провери дали това, което Александър Дунчев казва, "отговаря на реалностите и да се вземат съответните мерки". Част от нещата били "доста притеснителни".  

Станислав Балабанов от ИТН каза от своя страна, че БСП трябва да отговорят на критиката. 

"Няма напрежение в коалицията, не се усеща такова. Коалицията трябва да е повече от стабилна, особено в такъв момент, лош за съжаление момент за целия свят - войната в Украйна. По време на война трябва всички да сме обединени", добави Балабанов. 

Коментар направи и председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Според нея, че коалицията е нестабилна се вижда от поне месец. Тя даде пример с разнобоя за декларацията за руската агресия в Украйна, по която БСП имаше резерви. 

Обвиненията за корупционни практики между партньорите в управляващата коалиция никак не учудвали ГЕРБ. Това обаче поставяло под въпрос лозунгът на ПП за "нулева толерантност към корупцията". 

Атанасова заяви и че прокуратурата може да се самосезира и да провери твърденията на Александър Дунчев. 

 

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
13
Коментара по темата
13.
Сингулярност
11.03.2022 09:10:22
0
1
То да беше само в горите щеше да е добре, ама тя цялата държава се управлява от некадърни алчни крадливи мафиоти а Кирчо вятър го вей на бял кон, честита подмяна ами само да не стане андибул морков както в Украина
12.
ДАСКАЛ
10.03.2022 18:06:08
1
0
ОСВЕН ВАШИТЕ ЧЛЕНОВЕ НЕМА ЛИ ДРУГИ КАДЪРНИ, ДА РАБОТЯТ И ДА ЛАПКАТ СЛАДКА И СИГУРНА ЗАПЛАТКА, СЪОБРАЗНО ЗАКОНА? :) НАЗНАЧЕНИЯТА НЕ СЕ ЛИ ПРАВЯТ С КОНКУРСИ? :) И ЩО НЕ СЕ ПРАВЯТ? БРАТ МИ Е ДОКТОР НА НАУКИТЕ, АЗ ПРОСТ ДОКТОР, ТА У КОЙ БОРД ДА СИ ПУСНЕМЕ СИ-ВИ ТАТА ТА И НИЕ ДА ЛАПКАМЕ? :) БРАТ МИ ИМА СТАЖ, КАТО ЗАМЕСТНИК ДИРЕКТОР В ГОЛЯМА КОМПАНИЯ - СКАЙГЕЙТ И ДОКТОРАНТУРА ОТ ИТАЛИАНСКИ УНИВЕРСИТЕТ :)
11.
DASKAL
10.03.2022 17:56:35
1
0
СВИЛЕН-СКИ, :) КОЙ НАЗНАЧИ П Е Д Е Р А С Ч Е Т О ДОНОСНИК ЗА ВОЕНЕН МИНИСТЪР, КАТО НЕМА ЗАД-КУЛИСИЕ? :)
10.
аз съм
10.03.2022 17:43:25
1
1
И затова всички директорчета там са все още на топлите си столчета! Промяна ли?
9.
ФАТАЛНО
10.03.2022 17:41:56
1
1
В ЮИДП - Сливен сега е назначен инж. Мирослав Маринов! Той от коя партия беше преди и от коя е сега?
8.
аз съм
10.03.2022 17:37:59
1
1
На ЮИДП - Сливен - директор в момента е инж. Мирослав Маринов! Той от коя партия е сега? А от коя беше преди и на каква позиция?
7.
аз съм
10.03.2022 17:36:56
1
1
На ЮИДП - Сливен - директор в момента е инж. Мирослав Маринов! Той от коя партия е сега? А от коя беше преди и на каква позиция?
6.
Габи
10.03.2022 15:03:41
2
13
Преди изборите всички нови гръмогласно ревяха, че ГЕРБ, ДПС и БСП са партии на статуквото и няма да се коалират с тях. След изборите забравиха какво са говорили и за да не изпуснат кокала избраха най-късата клечка от трите нъзможни. Какви очи имат пред избирателите си ДБ и ИТН. Поне да не парадират с идеали и партийни клишета.
5.
Сингулярност
10.03.2022 14:41:09
2
7
Нищо ново под слънцето, разни псевдо еколози и отявлени схемаджий спорят кой да оглави горската мафия, а в същото време част от горския фонд и земеделската земя в пранинските и полупланинските райони не се стопанисват правилно
4.
Катя
10.03.2022 12:43:19
4
38
Много е прав, далаверите и слагането на партийно удобни хора не трябва да се случва. Бсп са доста некадърни, но без бях нямаше как да стане управляваща коалиция.
3.
Дългата ръка на ДъПъсЪ
10.03.2022 12:37:54
4
23
Уж пърдят в едно гърне пък се нападат?! Да не би да е поради някаква започнала смяна на бетонирани от годините депесарски кадри?

Стара народна поговорка:
Почне ли някой да скамча срещу смени на хора в министерството на земеделието - от ДПС ши е да знайш
2.
ke0ao
10.03.2022 12:36:44
10
27
алоуууууу, дунчев ли си какъв си! вие когато правихте коалиция с комунета, къде спахте? какво сте очаквали от алчни гладни комунета, вкарани от вас във властта да ни управляват с 15 депутатина в НС! че вие партия нямате, не знаете кои сте и какви сте, и се борите да налапате паричките и ще избягате! ползвате продажни партийки, като ракети носители, като тази на бачийски, готови да се продадат за жълти стотинки! ай честито на тези малоумници, дето гласуваха за вас - измамниците на века!
1.
хм
10.03.2022 12:35:47
6
24
Гледайте какви са им проблемите на дупетатите, кой го ебе за народа, никой, важни са им назначенията!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон 41-годишният шофьор е дал положителна проба за наркотични вещества Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на ВиК дружеството по общини Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Направете тези картофи по селски с бекон, за да впечатлите всички 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса Ето как да използвате различните форми на изкуството, за да се отървете от стреса и напрежението Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Починала е сестрата на Теодороа Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Търсим неквалифицирани кадри от Южна Азия, за да спасим сезона, а 5 месеца им оправяме документите Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин... Мъж си поръча сешоар онлайн, получи два буркана с марихуана Мъж си поръча сешоар онлайн, получи два буркана с марихуана Иззети са бурканчета с размери 6 см Х 5,5 см съдържащи растителна маса - съцветия
Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори