×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще бъде ли провален сезонът заради войната в Украйна? Доц. Драганов очаква туристи от Русия


Ще бъде ли провален сезонът заради войната в Украйна? Доц. Драганов очаква туристи от Русия
Въпреки войната в Украйна, според доц. Румен Драганов, туризмът ни е устойчив. Възможно е дори да имаме повече туристи през това лято в сравнение с миналото
10 Март 2022, Четвъртък, 09:42 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Мястото на бежанците не е в хотелите, коментира той

Войната в Украйна ще намали туристите. Някакво особено сътресение обаче не очакваме, каза в „Тази сутрин“ по бТВ доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Той дори прогнозира, че въпреки бойните действия, поне 50 000 руснаци ще дойдат през това лято на българското Черноморие. 

Полети от Русия може да няма заради затварянето на въздушното ни пространство за техни самолети, но според него те може да минат през Дубай и Турция, за да стигнат до курортите ни. 

„Българският туризъм стои много стабилно. През 2021 г. видяхме, че имаме устойчивост в къщите за гости, в малките семейни хотели. Те бяха пълни, защото са на базата на семеен принцип на управление и защото разчитат на българския пазар. Там някакво особено сътресение не очакваме“, заяви доцентът. 

„Мястото на бежанците може да бъде в хотелите само временно и то като хуманитарна помощ. Това е несвойствена за туризма дейност“, коментира той.

„Знаем решението на правителството, че всеки, който получи статут на бежанец, ще получава по 40 лв. дневно. Това за едно 4-членно семейство означава 2400 лв. месечно, с които спокойно може да се наеме квартира“, смята Драганов.

Има обаче сигнали, че хората умишлено завишават цените на наемите, възползвайки се от ситуацията.

„Това го оставям настрана, защото предлагането е огромно. Има квартири от 150 евро до 350 евро. Тези, които искат, ще намерят, защото има конкуренция“, допълни Румен Драганов.

Има достатъчно бази, където бежанците могат да бъдат настанени. Има и много доброволци, които предоставят апартаменти и които не искат пари.


В категории: Животът


12
Коментара по темата
12.
Габи
10.03.2022 15:46:38
0
11
Време е тези, които в годините укриваха доходи и ДДС да престанат да реват. Къде беше държавата тогава да им спре злоупотребите. Сега те са най-обгрижвани и получават най-големи компенсации. Истината е, че по южното черноморие миналата година е имало много добър сезон. Крайно времее да се обърне внимание на работещите в промишлеността, а не на мутрите с голями хотели.
11.
Абе кой те направи професор бе
10.03.2022 14:01:25
3
18
Е той според същият дебил миналата година имало 7,5 млн. чужденци влезли и той ги смятал за туристи.
То миналата година до 1 юли беше пустош всичко тоест пряко сили 2 месеца и половина ама хайде и Понеже транзитно преминаващи за и от Турция и Гърция хич няма.
Сега тази година в условията на Ковид-19 и пълномащабна война между 2 250 хил. армии на 400 км от нашето крайбрежие според професорът щяло да бъде още по-добре. А твърдението че руснаци щели да пътуват първо до Истанбул и Дубай че да почиват в Слънчака направо кърти! А бе кой те направи професор бе каун?
10.
Уфф Руменчоо...
10.03.2022 13:14:20
3
19
Ми то даже и в соц учебниците които трябва да си чел пише че туризъм от българи за българи е преливане от единият джоб в другият...Пак там пише че чуждите туристи наливат принаден продукт...създават брутен продукт...Кой ти даде дипломата ? Да не е БСУ ? И ще минат даже през Найроби само и само да дойдат на Слъчака в бетонната джунгла която натворихте...
9.
доц.дъртак другаря Румен
10.03.2022 12:28:08
3
25
Да си смачка дипломата и да я запали в мивката !!!
8.
Прав е чиляка!
10.03.2022 12:10:11
10
22
Ами ши дойдат руснаци,как няма да дойдат!?.....още едно-две изказвания на наш Кирча,че Русия била просто една бензиностанция с ракети......и ши напълним курортите......с руски солдати!!
7.
Така е!
10.03.2022 10:50:13
14
29
Прав е човека, че трябва да се запълнят частните квартири, НО наемодателите са в правото си да вдигат наемите. Трябва да им искат минимум по 10 лева на човек и дете за легло! Все пак войната се случи заради алчността на украинците. Янукович отложи влизането на Украйна в Евро Съюза, но украинците искаха повече печалби и направиха Майдана, откъде тръгна всичко. Сега българите плащаме бензин и храна на двойни и тройни цени, заради украинската амбиция за по-високи доходи. Така че, както украинците си мислят само за своя задник, така и ние трябва да мислим за нашия! Ако ние бяхме бежанци в Украйна щяха да ни продават един хляб за 10 евро! Не стига, че получават парите даром, ами и отстъпки да им правим. Като не им харесва МАРШ в Украйна да се бият за родината си! Кво ни висят по курортите и наглеят!
6.
Хаха
10.03.2022 10:50:05
2
29
Ще идват туристи с пушки.Абе вие нормални ли сте.Тоз,фъртак откъде го измислихте.Никой няма да дойде.С какво ще платят с рубли.ли? Хаха.По добре да играят тото хотелиерите
5.
Много точен коментар!
10.03.2022 10:50:02
3
48
"Мястото на бежанците не е в хотелите, коментира той"
--------
Много точен коментар!
Обаче хотелиерите се насраха, че няма да има сезон и като чуха че някой ще раздава пара, веднага отвориха хотелите, за да "помагат"
Почти веднага ревнаха за пари.
Били добри, но накрая на месеца щели да платят десетки хиляди лева разходи. Като не можете да си го позволите, защо отваряте хотелите? Милосърдие или търговийка е това?
4.
до 2
10.03.2022 10:46:09
0
30
Хубаво е че има и по някой виц тук-таме, за разведряване.
3.
Професоре
10.03.2022 10:31:03
2
39
На кой университет платихте да ви направят такъв с тая видна титла, какъв курорт бе от 1 юли до 15 август то голям сезон, голяма работа, руснаци няма да има, хубави лоши вървеше работата, сега ние плащаме на украинци да почиват
2.
Хе хе хе
10.03.2022 10:26:41
0
56
Ще отидат до Дубай и Турция, за да дойдат на почивка и нас....???!!!
1.
Лост
10.03.2022 10:17:54
3
34
Да се запасяват с повече носни кърпи, че лятото пак ще има рев и сополи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори