×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пуснаха кръговото на Детелината два дни преди срока на Бойко Борисов


Пуснаха кръговото на Детелината два дни преди срока на Бойко Борисов
Първият етап от Детелината приключи, догодина там ще има и надлез
13 Юни 2011, Понеделник, 14:20 ч.
Автор: Бесове.бг

Старото кръстовище ще бъде заменено от зелена площ, изключиха и светофарите на изхода от Бургас
Днешната дата ще бъде запомнена, тъй като завърши първия етап от строителството на пътния възел Бургас-Средец, Созопол, който от години е един от най-невралгичните обекти, използвани в редица предизборни кампании и политически речи. В присъствието на бургаския кмет Димитър Николов бе пуснато в експлоатация новото кръгово движение. Това се случи два дни по-рано от срока, даден от премиера Бойко Борисов при първата копка на обекта, а той беше 15 юни.

При пускането на кръговото движение присъстваха още областният управител Константин Гребенаров, началникът на Областно пътно управление Митко Порязов, управителят на „Бургасбус” Петко Драгнев, цялото ръководство на Пътна полиция – Бургас.

В момента старото кръстовище е затворено. То остана вътре в окръжността на новото кръгово движение. На негово място по проект ще бъде оформена зелена площ, над която ще мине надлез. Днешното изключване на светофарите и затварянето на подходите към старото кръстовище стана при засилени мерки за сигурност. Присъстваше и регулировчик. Първите шофьори, които тръгнаха по кръга, се ориентираха бързо и до инциденти не се стигна.

„В пълна степен ще усетим ефекта от този проект догодина, когато приключи вторият етап. Дотогава призовавам водачите да бъдат внимателни, толерантни и да свикват с новата организация на движение”, каза кметът Николов.

Изпълнението на втория етап включва изграждане на надлез, който ще мине над кръговото кръстовище и по него безконфликтно ще върви трафикът за и от Южното Черноморие, без да се смесва с този от и за к-с „Меден рудник”. Той трябва да бъде завършен през юни 2012 г.

Целият проект струва 4 млн. и 200 хил. евро, осигурени от правителството на Република България чрез заем от Европейската инвестиционна банка. Строителството извършва фирма "Хидрострой".

Първите намерения и проект за изграждане на Пътен възел Юг датират от 1988 г. Повече от 20 години обектът се водеше сред приоритетите на няколко правителства, но никой до този момент нямаше волята да предприеме конкретни действия за реализирането му.

На това място са станали десетки инциденти, много от които завършили със смърт или тежка телесна повреда. Тук се образуваха огромни задръствания.

Целогодишно през кръстовището преминават автомобилите на 80-хилядния комплекс "Меден рудник". Пресичат го транспортни коридори от национално и международно значение, натоварени туристически маршрути, свързващи севера и юга.


В категории: Бургас


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
АЗ
14.06.2011 13:09:49
2
0
Кога,кой и как ще угоди на тази българска паплач.Имате нова придобивка малоумници.Само турски фес и рязян к.р ще ви оправи
7.
нормално човече
14.06.2011 06:33:57
0
0
Петилетката- в з дневен срок! Смях!!!!
6.
1
13.06.2011 19:44:03
1
1
безсмислено похарчени пари, което не прави кметуването на Костадинов по смислено
5.
Жоро
13.06.2011 19:39:29
1
1
Хубавоче направиха детелината, глътка въздух за шофьорите
4.
Тато е Доволен от Вас
13.06.2011 18:41:13
0
2
Главната Архитектка-Веса Илиева, за да предпази предният си благодетел Йоан Костадинов, който всекидневно копае и продава пясък от Бургаското Езеро на концесия за стотинки, реши да измисли тъпата детелина, вместо пътя да минава покрай езерото. Изхарчи парите на данъкопладците за луда идея и да показва заетост.
Димитър Николов е като найвно кутре да я държи на работа.
3.
Viper
13.06.2011 18:11:41
4
0
Nai-nakraq ima kmet koito se angajira s osa6testvqvaneto na proekta i pravitelstvo, koeto, v uslovie na kriza, osiguri pari za tozi obekt ot ogromno zna4enie. Pravi 4est na premiera i kmeta 4e imaha smelost da zadvijat proekta za kragovo.
Poneje onezi tikvi ot troinata koaliciq, ne napraviha ni6to, samo se tupaha v gardite. I kogato ima6e 6 miliarda izli6ek prez 2006 ne dadoha i stotinka za tazi detelina. da detelina za6toto ima6e vazmojnost da imame detelina kato v Evropa. Ama na Stani6ev i kompaniq si pribraha parite
2.
Марко
13.06.2011 15:44:52
1
1
Искам всеки ден да е рожден ден на бат' Бойно, тогава ще си имаме и подземни гаражи и надземни такива, пристанището ще да стане за 2 седмици, ако Той каже и изобщо едни инфраструктурни черешки на тортата! И тунел до Св. Анастасия и ски писта на Шилото! Хепи бъртдей, мистър Премиер!
1.
Хопси
13.06.2011 15:30:54
2
4
Ей на ,сега вече се избихме!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори