Рецепта за сладка содена питка със стафиди
От ирландската кухня
Продукти:
4 чаши брашно + ½ супена лъжица
1/3 чаша захар
½ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица сода
2 супени лъжици меко масло
1 и ¼ чаши мътеница
1 чаша заквасена сметана
1 яйце, разбито
2 чаши стафиди
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете сухите съставки в голяма купа. Добавете размекнатото масло, предварително нарязано на кубчета. Омесете заедно със сухите съставки, докато се получат трохи. Направете кладенче в средата. Добавете мътеницата, заквасената сметана и разбитото яйце. Замесете тестото с пръсти, докато съставките се смесят. Не премесвайте прекалено. След това добавете и стафидите.
Прехвърлете тестото в тава за печене, намазана с мазнина. Поръсете с ½ лъжица брашно. Разнесете го с ръце по тестото. С нож направете разрез с форма на Х отгоре върху хляба. Печете за около 50 минути или до златиста коричка. Оставете хляба да изстине за 15 минути, преди да го сервирате.
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“
Синът на Джон Траволта има неочаквана връзка с наследниците на Елвис Пресли
Разкрита е тайната съставка, която прави питката за Бъдни вечер пухкава и мека
Внимание шофьори! Блокират глоби и услуги на МВР заради еврото
По-малко фирми планират коледни бонуси
На директора на 138-о училище му прилоша в съдебната зала
Задържаха 29-годишен мъж за разпространение на порнографски материали с малолетни
Трейлърът на „Аватар: Огън и пепел“ впечатлява, но критиците охлаждат очакванията
