×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В 12 без 5 Симеон Дянков почука на вратата на големите играчи в Карнобат


В 12 без 5 Симеон Дянков почука на вратата на големите играчи в Карнобат
Репортерите чакаха Дянков в центъра на града, докато той дойде на крака тайно при едрия бизнес в хотел "Мираж"
12 Юни 2011, Неделя, 17:40 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Преди това вицепремиерът посети закъсал завод за ризи, където шивачките били инструктирани да станат на крака и да му ръкопляскат

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков събра на тайна среща с представители на едрия бизнес от община Карнобат, за да изслуша какви са проблемите им и да поеме държавен ангажимент за разрешаването им. Събирането стана днес следобед в ресторанта на тузарския хотел „Мираж“ край града, собственост на местния бизнесмен Стефан Бяндов, арендатор на язовири и общински съветник (виж видеоматериала).

Само екип на besove.bg разбра за срещата на големите с Дянков и успя да заснеме присъстващите. В това време цялата журналистическа гилдия бе заблудена от правителствените пиари, че вицепремиерът е на посещение във фабриката за ризи „Маркела“ и че оттам ще пристигне направо в археологическия музей, за да разкаже как се развива в държавата ни културно-историческият туризъм. За да се придаде по-голяма тежест на изявленията на Дянков пред репортерите, бе поканен и шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

 Димитров се справи отлично с поставената задача да забавлява близо 30 представители на медиите пред музея в центъра, обещавайки, че всеки момент Дянков ще пристигне.

В това време – между 12,30 и 15,00 часа Дянков, областният управител Константин Гребенаров и депутатката Вяра Петрова, която ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет тази есен, бяха седнали в крайградския хотел „Мираж“, за да чуят местния бизнес, който на практика през последните две години е смазан от данъчни ревизии. Нашият екип видя, че вътре е най-големият в бранша на винопроизводството и спиртните напитки в Югоизточна България – Миню Стайков, собственик на „Сис Индъстрийс“. Вътре беше колегата му от винпром „Славянци“ Жеко Жеков. Империята „Агрокорн“ на Ангел Ангел, който владее и обработва стотици хиляди декари земеделска земя и произвежда хляб, бе представлявана от наследника му Васил Ангелов. Вътре беше и управителят на фабриката за ризи „Карина“ Митрю Митрев, както и на „Маркела“, която в шие дамски блузи за износ – Дичо Кунев.  Видяхме и собственикът на мандрата в с. Сигмен Юри Ценков и др.

Вътре са били и прозводители на селскостопанска техника. Всички са предупредили министъра какво ще последва от повишението на минималните заплати, след като самите фирми са във финансов колапс и едва издържат настоящия си личен състав, за да не съкращават хора.  Настоявали са да се засили влиянието на браншовите организации при промени в нормативната уредба. Като цяло срещата е преминала в спокойно, тон не е повишаван. Не е тайна, че бизнесът именно на тези, които бяха   вътре с Дянков най-много пострада от рестриктивната и безхаберна политика на настоящото правителство.

Посещението на Дянков бе изтълкувано като опит да се стоплят отношенията на големите играчи с ГЕРБ и евентуално те да помогнат в кампанията на Вяра Петрова като кандидат за кмет. На практика в „Мираж“ бяха хората, които могат от сега да посочат кой ще е следващият градоначалник предвид факта, че при тях работи почти 70% от населението, те държат и парите, колкото и малко да са им останали поради влошената икономическа обстановка.

Посещението на Дянков бе анонсирано от Пресцентъра на ГЕРБ в четвъртък като среща с граждани и бизнеса, която не е закрита за медиите, без да се посочва място и час, но всъщност нищо такова не се случи.

Дянков първо се видя с актива на ГЕРБ в заседателната зала на ОбС над ресторант „Савоя“ в центъра на града. Срещата бе закрита за журналисти. На излизане видяхме, че вътре са били Гребенаров, Петрова и колегата й в НС Стоян Гюзелев, както и доста млади лица.

В 12,30 Дянков е посетил фабриката „Маркела“, за което посещение разбрахме, че шивачките били събрани от къщите им, за да заемат работните си места в събота и при влизането на министъра да станат на крака и да ръкопляскат.

„Ръкопляскахме, а вземаме мизерни заплати, изобщо няма работа напоследък и ние си седим у дома, всичко беше нагласено“, каза участвала в „спектакъла“ кроячка.

Към 15,30 часа, вече след сглядата с едрия бизнес, Дянков пристигна пред археологическия музей, където нахока президента Георги Първанов, задето се намесвал в методиката за разпределяне на мизерните средства за повишение на пенсиите.

Дянков заяви още, че община Карнобат не била управлявана както трябва и изрази недоумение как може да се допусне подобен финансов дефицит. „Добре, че не управляваме държавата по този начин“, възкликна той, намеквайки, че червеният кмет Георги Димитров не се справя. В същото време няколко пенсионери опитваха да пробият път до него, но насъбралото се журналистическо множество попречи да попитат министъра дали ще им увеличи пенсиите. Кметът Георги Димитров посрещна високите гости пред вратите на музея и дори ги придружи в обиколката му до крепостта „Маркели“, за възстановяването на която общината спечели проект за над 4,5 млн.лв., но някакъв подпис на министерски чиновник половин година вече спъва старта му.

Когато министърът си тръгна, кметът каза на оредялото журналистическо присъствие, че в община Карнобат няма финансов дефицит.

„Не зная кой му го е казал на министъра. Ние сме общината с най-много спечелени проекти след Бургас, всички са финансирани и нямаме неразплатени суми по договорите за изпълнение“, каза Димитров.






21
Коментара
Флагман.БГ ДПС обяви листите си за националния вот ДПС обяви листите си за националния вот 07/05/2024, Вторник 12:06 0
Флагман.БГ Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо 07/05/2024, Вторник 11:40 3
21
Коментара по темата
21.
аа
09.07.2011 12:56:53
3
1
То и кмета не му отстъпва по лъжи. Колко проекта е спечелил не е мерило за това как управлява. ВАЖНОТО Е КАК ГИ Е ИЗПЪЛНИЛ. А тука пияницата много се е издънил. Затова не му подписват за крепостта.
20.
Аз
17.06.2011 08:52:41
5
13
Дянков е най-наглият лъжец в България
19.
хохохо
16.06.2011 07:45:11
2
7
До хахо и неовия опонент - според мен и двамата сте прави, но сте застанали от двете страни на слона и вски описва каквото вижда. Трябва да се повиши жизнения старнадрт, но това ще стане като първо се вдигне производителността на труда - не може да се слага каруцата пред коня. Докато още има хора да си чоплят носовете и да пушат цигари по офисите от скука или както чужденци коментират българите - един работи и другите го гледат - ще сме на това дередже!
18.
хахо
14.06.2011 10:32:02
5
7
В Карнобат ми кажи един ликвидиран малък и среден бизнес,напротив погледни ги,всички си смениха автомобилите с по луксозни,кафенетата и ресторантите пълни,това не са никакви фалити,а сива икономика.
17.
до "до хахо"
14.06.2011 08:52:33
2
10
Не е точно така, колега. Може 10 лв. да отидат за осигуровки, но 20 лв. ще останат.Наистина че ликвидираха малкия и среден бизнес, всички го виждаме. Но как да живее майка ми със 136 лв. пенсия, като 60 лв. дава за лекарства, ток, вода и й остава по 1 лв. на ден.Не ходим на лекари, сами се лекуваме. Не ходим на зъболекари, без зъби останахме. Докога ще го търпим това положение? Само магистрали ще строят, а собствения си народ ликвидират. Затова и младите бягат от държавата.
16.
До "до хахо"
13.06.2011 14:49:50
4
2
Абе,колега ,нали като вдигнат на 270 лв минималната,веднага скачат осигуровките ми,които си плащам сам!! Е,за какво ми е?? Ще получа по-добри услуги насреща ли? И работодателите са прави-на тях ще им влезе още по-дълбоко а, а работниците нищо няма да усетят от цялата работа,защото така или иначе ги осигуряват поне на 280-300лв.Ама ти въобще не мислиш..? Проблема е не да се вдигне или не минималната и пенсиите,защото има млади хора по-зле от пенсионери,ами как да се облекчат фамилните,микро и малките фирми,че да не вливат народ в бюрота по труда като фалират и да овисват на врата на останалите,които работят , но се гърчат!! за това трябва да помисли Дянков и ББ , а не да се мазнят на едрите,Лукойл и банките! Щото май само те печелят в тая ситуация,но като не останат работещи хора и малки фирми,от кой ще цоцат всички,мамка им.....
15.
до хахо
13.06.2011 08:23:18
5
16
Не община Карнобат е фалирала. Фалира цялата държава под ръководството на ГЕРБ. Тези лъжат всеки ден. От няколко месеца говорят за вдигане на заплати и пенсии и сега - Дянков казал от Карнобат че няма да има вдигане, Борисов - от Етрополе също. Омръзна ни да ви слушаме вече. А само на 6 юни ББ каза, че минималната заплата ще стане 270лв, Дянков също каза че ще вдига пенсиите и вдовишките добавки. Стига сте лъгали народа. Когато построял магистралите тогава цял да вдига . Ние дали ще те изчакаме да ги построиш, май трябва да ви изритаме и да дойдат други, които ще видят как мизерно живее народа и ще вдигнат пенсиите и заплатите.Идват избори. Народе, внимавай за кого гласуваш, иначе ще теглиш много и ще измираш по линейките...
14.
реалист
12.06.2011 20:36:05
5
14
За по-малко от две години правителството на ГЕРБ срина конкурентоспособността на страната със 17 позиции. Съгласно най-старата ежегодна класация на конкурентоспособността на икономиките – тази на Международния швейцарски институт по мениджмънт, през кризисната 2009 г. страната ни е заемала 38-ма позиция по конкурентоспособност. След нас бяха такива страни като Испания, Бразилия, Полша, Унгария, Турция, Русия, Италия, Румъния, Гърция. През 2011 г. страната се срива със 17 позиции и заема 55-то място (от 59 икономики). След нас остават само Гърция, Хърватия, Украйна и Венецуела.


Само преди две години България беше в тройката на най-бързо развиващите се страни в ЕС. Сега сме сред последните пет;

Само преди две години България по ръст на ПЧИ беше втора в света – след Хонконг. Сега сме сред последните.

Само преди две години България имаше бюджетен излишък над 3% и страната задели милиарди във Фискалния резерв и Сребърния фонд. Сега дефицитът е над 3%, а от фискалния резерв са похарчени над 4 млрд. лв.;

Само преди две години външният държавен и държавногарантиран дълг на България намаляваше ежегодно и достигна символичното ниво от 13,7%. Само за две години това правителство увеличи дълга с над 2 млрд. лева.

В анализ на ЕК за усвояването на еврофондовете към 1 май 2011 г. България е на 24–то място по усвояване на средствата от фонд „Регионално развитие”, на 25-то място от Социалния фонд, и на последно място по усвояемост от Кохезионния и Аграрен фонд. За сравнение: през август 2009 сме били на 14-то място.

За последните две години броят на заетите лица намаля с над 372 хиляди; безработицата се увеличи с 5.6% и нови 170 хил. човека останаха без работа; всеки трети младеж е безработен и търси реализация в чужбина. Броят на обезкуражените лица достигна 260 хиляди.
13.
минчо
12.06.2011 18:26:26
3
8
Абе...като идват избори...весстителите се сещат
12.
СЕМ
12.06.2011 13:43:39
4
14
Браво на "Бесове"!Такъв сайт и такава журналистика трябват не само в Бургас,а в цяла България.Истински жив репортаж,а не да си стоиш в офиса, да си чоплиш носа и да чакаш някое прессъобщение,за да си ги публикуваш.Ако някоя столична телевизия бе успяла да направи такъв репортаж,щяха да се изпотрепят да я хвалят.
11.
до: кмета Гошо
11.06.2011 21:13:26
5
6
Много те е яд,че нито един от тези бизнесмени няма да те подкрепи на изборите,ти не разбра ли,че дори и за Миню си просто изпята песен,напии се и тази вечер от мъка,но знай,че от сега нататък ще е така!
10.
П
11.06.2011 21:11:29
5
6
Само не разбрахме кой беше поканил „кмета”, показателно е колко е лицемерен този човек.
9.
димитър полянов
11.06.2011 21:08:13
2
13
тука само крадци видях ,къв ,,едър бизнес,, говорят
8.
летописец
11.06.2011 20:59:58
3
6
Каквато и да е Касабова,който и да и плаща,всичко това бледнее пред това организирано съглашение.саундтрака е толкова показателен,уникално,от това може да се направи сценарий в Холивуд.заради подобни грозни картинки всички млади хора напуснаха страната.най-кадърните и умните ги няма,останаха само тези в безизходица които и те търсят начини да емигрират.и когато накрая останат 1 милион работещи с 3 мил. пенсионери и 2 мил.неграмотни цигани и турци,тогава искам да ги видя как ще си водят политиката.не е тайна че именно "едрия бизнес" с неговите претенции е главната причина младите и кадърните да бягат.
7.
хахо
11.06.2011 20:59:42
7
6
Срам,срам,голям резил, финансовия министър на България заявява,че Община Карнобат е фалирала,поради некадърното управление на кмета,кмета мълчи не казва нито дума.Защо е нужно да говорим ,кмета да си завре главата някъде и да не се появява повече.
6.
сафо
11.06.2011 20:44:22
3
8
такива бизнесмени,депутати и разни такива тарикати,ни докараха до това дередже.
5.
*********
11.06.2011 20:01:24
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
силвия
11.06.2011 19:32:49
4
9
закъсал завод за ризи.......ще закъсате госпожо Касабова вие когато кмета спре да ви дава парички, за да му пишете тези статии.
3.
до бесове
11.06.2011 19:28:03
5
9
Кате,изядохте се от яд че не ви бяха извикали да присъствате на срещата с бизнеса. Е кмета защо не ви уведоми, нали е ваш човек?! И как хората са ги извикали от къщите като те работят и събота извънредно всяка седмица? Леле, вземи и се информирай малко преди да пишеш тези неверни статии.
2.
Киноман
11.06.2011 19:07:39
3
6
Браво за саундтрака!!!
1.
Айтос
11.06.2011 19:03:46
5
6
Това с "големите играчи на Карнобат" е баш лаф за селото... И Дянков е като клисар на селска църква
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Народната певица Николина Чакърдъкова направи грандиозен празникът на с. Лозенец Селото отбеляза своята 100-годишнина от създаването си  Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Остава загадка от кого е впечатляващият букет от червени рози, с който Лидия се похвали в мрежата   46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат 46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат Страната е една от членките на ЕС с най-драстичен ръст Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Мъжът ѝ е посочил пред разследващите, че ще се откаже да завежда съдебно дело От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото В Бургас водач на листата на БСП ще бъде инж. Петър Кънев Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Общинските бюджети няма да бъдат ощетени, добави градоначалникът Иван Алексиев Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Най-съществените валежи се очакват в сряда и в четвъртък, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Неприятна изненада за пътуващите с влакове Неприятна изненада за пътуващите с влакове Средно с 20% плащаме повече за билет Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Поне до изборите в САЩ няма да се променят драстично цените на петрола на световните пазари, прогнозира експерт  Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче В Люлин се разгоряла истинска войни между съседи за паркоместа
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори