×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 признака, че сте прекалено добри, и това ви вреди


10 признака, че сте прекалено добри, и това ви вреди
Ключови думи: добър човек, флагман
20 Февруари 2022, Неделя, 20:37 ч.
Автор: Флагман.бг

Хората, които са прекалено доверчиви, направо предизвикват шегобийците да им погаждат номера

Да се съгласявате постоянно и с всички, без да отстоявате собствено мнение, е ясен знак, че сте прекалено добри и отстъпчиви. Това не значи непременно безволеви, може би предпочитате да отстъпите, за да се чувстват другите добре и да няма напрежение и конфликти. Въпреки това всичко си има граници. Следните 10 признака показват, че сте прекалено добри, и това не работи във ваша полза:

1. Обръщате се по име към персонала.

Въпреки че се опитвате да сте учтиви, като се обръщате към персонала по името, което е написано на табелата върху униформата им, всъщност звучи унизително. Докато тяхното име е изписано на табелка, вашето не е, следователно човекът от персонала не може да се обърне по същия начин към вас. По този начин, може би без да искате, демонстрирате различието в общественото положение между вас. Да не говорим, че е възможно да произнесете и грешно името, което да допълни неприятната ситуация.

Какво да направите: вместо да влагате усилия да скъсите дистанцията, по-добре просто се усмихнете и бъдете учтиви, без да споменавате никакви имена.

2. Появявате се рано на всяко тържество.

Може би си мислите, че като се появявате рано на някое парти, показвате на домакините, че цените времето им и не искате да ги карат да ви чакат. Ако отидете прекалено рано обаче, вероятно ще постигнете точно обратния ефект – ще накарате домакините да се почувстват ужасно неудобно, че не са готови. Хем ще се очаква от тях да ви забавляват, защото не е възпитано да оставят гостите сами, хем същевременно вероятно имат все още много довършителни работи.

Какво да направите: никога не се появявайте по-рано от 15 минути от уговореното време. Ако се случи така, че пристигнете по-рано, свършете нещо, преди да се появите на вратата.

3. Лесно се връзвате на шеги.

Хората, които са прекалено доверчиви, направо предизвикват шегобийците да им погаждат номера. Може и да ви излезе някой прякор. Още повече предоверяването не е никога полезно. Ако пък ви е неудобно да подозирате някого, може да си изпатите.

Какво да направите: винаги имайте едно наум за хората – особено когато не са ви много близки и не ги познавате толкова добре. Ням нищо лошо в това да сте предпазливи – не мнителни, но предпазливи.

4. Извинявате се за най-дребното нещо.

Да се извинявате е признак на добро възпитание. Но да се извинявате постоянно и за най-малкото нещо – особено за неща, които не зависят от вас – определено не прави добро впечатление и дори дразни околните. Освен това ако постоянно повтаряте „извинявай“ и „съжалявам“, думите постепенно губят стойност и смисъл.

Какво да направите: Опитайте се да следите по колко пъти на ден се извинявате за нещо на някого. Вместо да се извинявате, опитайте се да казвате: „Благодаря ти, че ми каза“ или нещо подобно.  

5. Засипвате хората с комплименти.

Както можеш да прекалиш с извиненията, така може да се прекали и с комплиментите. Освен това скоро ще загубят значението си. Ако постоянно повтаряте на хората колко са прекрасни, най-вероятно скоро няма да ви вярват.

Какво да направите: дори да искате да кажете нещо хубаво, бъдете умерени. Може би е добре да запазите някои мисли за себе си.  

Да се съгласявате постоянно и с всички, без да отстоявате собствено мнение, е ясен знак, че сте прекалено добри и отстъпчиви. Това не значи непременно безволеви, може би предпочитате да отстъпите, за да се чувстват другите добре и да няма напрежение и конфликти. Въпреки това всичко си има граници. Следните 10 признака показват, че сте прекалено добри, и това не работи във ваша полза:

6. Отблъсквате комплиментите на другите към себе си.

Когато някой ви направи комплимент, е вероятно да махнете с ръка и да възкликнете: „О, не, не е вярно!“ в желанието си да проявите скромност. Трябва да знаете, че по този начин обаче автоматично показвате на околните колко ниско самочувствие имате и как не се цените достатъчно.

Какво да направите: просто приемете комплимента с усмивка и благодарете. Така и вие, и човекът, който ви е направил комплимент, ще се почувствате добре.

7. Правите услуги на хората, въпреки че не искате.

Когато ви е неудобно да откажете, се превръщате в роби на чуждите молби и ангажименти. Губите все повече време за себе си и се нагърбвате със задачите на другите. В най-лошия случай ще се чувствате ужасно изтощени, докато се опитвате да свършите работата на другите, за да не ги разочаровате. В този случай страдате единствено вие.

Какво да направите: научете се да казвате „не“! Освен това не забравяйте, че можете да промените мнението си впоследствие, в случай че видите, че не се справяте или ви коства твърде много.

8. Поправяте грешките на другите дори когато са във ваша полза.

Касиерката ви връща  повече пари и макара да са стотинки, вие веднага реагирате и ги връщате. Важно е да сте честни и почтени, но понякога поправянето на най-малката грешка дразни околните. Друг пример е, ако хората мислят, че имате по-висока титла, отколкото имате в действителност. И дори да става дума за хора, които никога повече няма да видите през живота си, но от желание да бъдете напълно честни, ги поправяте.

Какво да направите: преценете според ситуацията и ако става дума за нещо дребно, просто оставете нещата такива, каквито са.

9. Внимавате да сте винаги политкоректни.

Политическа коректност (и още политически коректен) e политически, културно-социологически термин, отразяващ установяването на система от рамки и правила, включително „политически коректен език“, който има ограничаваща функция във връзка с етически, морални съображения, и тази задържаща и ограничаваща функция е по отношение на всяка обществена и социална изява, която би могла да се отнася до теми от деликатен характер. Само че в желанието си да не обидите някого, можете де го обидите. Ако в компанията има човек, който принадлежи към различен етнос или религия, или се отличава по някакъв друг начин, вие може би бихте се опитали по всякакъв начин да избягвате думи с двусмислен смисъл и т.н., което може да доведе до напрежение и в крайна сметка да накара човека да се почувства неудобно. Същото важи и за ситуация, в която се втурнете да защитавате някого, без да е искал помощта ви.

Какво да направите: преди да защитавате някого, говорете с него и се уверете, че сте разбрали позицията му и че има нужда от подкрепа. По-добре не се намесвайте в деликатни ситуации, ако не сте абсолютно сигурни какво правите и че това, което правите, ще донесе добро на някого.   

10. Никога не молите за помощ.

Определено сте прекалено добри, ако ви е неудобно да помолите за помощ, защото смятате, че другите си имат свои грижи и не им е до вас.

Какво да направите: не забравяйте, че хората, които ги е грижа за вас и искат да ви помогнат, всъщност помагат и на себе си. Ако дадете шанс да ви се подаде ръка, може би всички ще се почувстват удовлетворени. 

Източник: Obekti.bg


В категории: Животът


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
А ТАКЪВ
20.02.2022 21:53:50
0
14
Не прави добро,ако не си в състояние да понесеш неблагодарността......
3.
1234
20.02.2022 21:05:46
2
5
Kogato semeistvoto ta laje kakvo da ochakvash ot ostanalite ?
2.
ALT
20.02.2022 21:01:43
0
22
Най-лесно е да се излъже интелигентен човек.
Не може да си представи, че има толкова подли хора и селски тарикати на дребно.
1.
11
20.02.2022 20:49:19
0
9
Вярвате на лъжите с които ви засипват от 2 години насам. Не че не ви засипват с тях откакто сте се родили, но не чак толкова интензивно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Не е ясно какво е състоянието им Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Поставянето на колчета и на друга маркировка в района на НДК продължи Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" С Димитър дори стигнали до безкрайно критичен момент, когато русокоската вече била на косъм да си тръгне Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Разпродажбата на активите е предприета заради дългове за десетки милиони към НАП и банки на дружеството и други свързани фирми, които се ръководят от Димитър Бичев Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков  Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност
Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори