×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев: Имаме готовност да внесем бюджета в ОбС през март


Зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев: Имаме готовност да внесем бюджета в ОбС през март
Зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев се слави като отличен финансист, който планира и изпълнява бюджетите си много точно
15 Февруари 2022, Вторник, 12:27 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, Снимка: Кремена ГОРЧЕВА

През последните месеци общината се е справила в трудната ситуация, обобщи финансовият зам.-кмет

 

Имаме готовност да внесем бюджета на Община Бургас за 2022 година за мартенската сесия,  обяви зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев пред Флагман.бг. Той обаче уточни, че ще представят макрорамката, ако държавният бюджет бъде приет на второ четене на 24-ти февруари, каквито са предварителните очаквания.

Припомняме, че за пръв път в новата история на България, държавата започна годината без бюджет, а това постави общините в крайно неприятна ситуация, тъй като трябваше да оперират с ограничени средства при постоянно поскъпващи основни суровини. Токът скочи с 400 %, гориво, газ и също повишиха цените си сериозно. 

„Стриктно изпълняваме Закона за публичните финанси и Закона за държавния бюджет. С приоритет плащаме заплати, ток, газ, горива и храна за социалния патронаж. Успяваме да се справяме. Трудно, но успяваме. Имаше един съвет от страна на министър-председателя – да отсрочваме тези задължения, които можем. Работим с някои контрагенти от години и за щастие те приеха да отложим част от плащанията“, обясни Красимир Стойчев.

Той е част от екипа на кмета Димитър Николов от първия мандат и се слави като изключителен финансист, който планира и изпълнява по отличен начин бюджетите си. Факт е, че досега Бургас винаги е имал балансиран бюджет с мащабна строителна програма и множество социални програми. 

Въпреки трудната ситуация и през 2022 година, Стойчев е подготвил общинската част на макрорамката. Очаква се сумата за държавно делегираните дейности.

„Дори за големи общини, като Бургас, около 50 % от средствата идват от републиканския бюджет. Без контролните цифри не може да направиш общинския. А има администрации, които над 95 % от приходите им са от републиканския бюджет“, уточни Стойчев.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

 


В категории: Политика


Почина известен нотариус
Почина известен нотариус 14/05/2024, Вторник 07:53 0
14
Коментара по темата
14.
Joker
16.02.2022 12:26:43
0
0
Тоя "отличен финансист, който планира и изпълнява бюджетите си много точно" за какви цифри- контролни се пъни?
Да не е спекал на някоя задача за домашна работа на внучето във втори клас?
"Токът скочи с 400%" цифрата става число.
"Мащабна строителна програма и множество социални програми", в т.ч. и планова безработица, понеже се търсят най-добрите за екипите им да поработят няколко месеца на минимални работни заплати и после да се представят с трудовете им - и не били крадливи, понеже са пръснати във всички администрации като търтеи!
13.
*********
15.02.2022 21:45:40
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
12.
Haha
15.02.2022 21:18:39
0
2
Аз съм мошенник от класа небойте се всичко ще оправя . Зареждам си Тировете на ведомствена бензиностанция в комлика ,дишайте мръсния въздух от Кронощпан ,аз ще изнасям продукция с общинско гориво!
11.
*********
15.02.2022 17:22:16
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Най отгоре..
15.02.2022 16:00:47
0
6
...на бюджета да напишете колко са задълженията на Общината....борчовете...Да знаят гражданите какво ще плащат скоро...
9.
*********
15.02.2022 15:53:11
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Бс
15.02.2022 15:31:07
0
1
Бат Краси, дай едно рамо и да заработи отново централно пристанище. Ти поне беше вачалник там и помниш за какво ставаше въпрос. Не те ли боли като гледаш в какво го превърнаха?
7.
112
15.02.2022 15:18:18
1
9
още малко ви остава да плащате за пейка 10 000 лева амсалаци
6.
Един там
15.02.2022 13:45:11
0
9
Некадърници!
5.
Бургазлия
15.02.2022 13:26:23
5
22
Ехееее, ти още ли си за.кмет на Бургас ?
Целият град е в дупки.
Целия град е без детски площадки.
Целия град тъне в мръсотия и мизерия.
Целия град е задръстен от светофари.
Целия град е с объркан градски транспорт
Но на теб и другите около теб май не ви пука за проблемите на хората Не работите за доброто на бургазлии, но и на такива като теб ще ви се потърси сметка за парите които харчите.
4.
*********
15.02.2022 13:06:26
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Какви строителни програми?!
15.02.2022 12:49:43
1
22
Улиците в широкия център са лунен пейзаж...една лопата асфалт не е хвърлена в дупките иначе си плащаме данъците, сините зони, смс-и пускаме. Наличната инфраструктура леща иначе строителни програми. Ей сега като ви спрат кранчето от София ще стане ясно колко струвате като управници. С готови чували с пари всеки може ама тоя град произвежда едно голямо нищо на фона на другите градове и скоро ще си проличи като почне да се разпада калпавото построено.
2.
ДРУГОТО ""УНИКАЛНО""!!!!!!!!!!
15.02.2022 12:45:48
1
17
ПО СВОЯТА СКЪПА /вероятно минимум 100000–сто х.лв//БЕЗСМИСЛЕНОСТ Е ДЪРВЕНИЯТА ДО ПАНТЕОНА !!!!!!!!!!АЛО ФИНАНСИСТИТЕ ОТ ОБЩИНАТА ЗАЩО НИ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ ЗА ПРОЕКТИ КОИТО ОБСЛУЖВАТ САМО ИНТЕРЕСИТЕ НА """ОБРЪЧИТЕ"" ОТ ФИРМИ !!!!!!!!!
1.
И ДА НЕ ОСТАЙТЕ БЕЗ КИНТИ !!!!!!!!!!!!!!!
15.02.2022 12:39:40
1
12
ФИРМАТА ДЕТО ""ЦВЪКА""БЕЗСМИСЛЕНА ДЪРВЕНИЯ ИЗ ПАРКОВЕТЕ //виж морска градина///А ОБЩИНАТА АБСУРДНО И ЗАПЛАЩА ///ние гражданите ///ЗА ТАБЕЛА С КОЯТО УМОЛЯВА ГРАЖДАНИТЕ ДА И ИЗПОЛЗВАТ """ТВОРЕНИЯТА ""КОИТО СЕ РАЗПАДАТ!!!!!!!!!!!!!!!ТАБЕЛАТА Е НА ЦЕНТРАЛНАТА АЛЕЯ МАЛКО ПОД ЛЕТНИЯ ТЕЯТЪВ В ДЯСТО ПОСОКА ПАНТЕОНА !!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази чалгаджийка тотално си ремонтира лицето Тази чалгаджийка тотално си ремонтира лицето Диона започна с тунинга още преди години Всеки втори недоволен от пенсията Всеки втори недоволен от пенсията Най-недоволни от пенсията си са жените, пенсионерите, които живеят в столицата и в селата, представителите на етническите малцинства, както и пенсионираните със средно и по-ниско образование Защо се стигна до трагедията в Пловдив, при която автомобил се разцепи и двама младежи загинаха Защо се стигна до трагедията в Пловдив, при която автомобил се разцепи и двама младежи загинаха Експертиза ще установи дали шофьорът е бил пиян или дрогиран Заради дългове продават легендарен завод Заради дългове продават легендарен завод Необслужен кредит извади на продан този имот  Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Вдигат пенсиите с 11 % Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Докато се бори със системата, семейството чака Андрей - младши  Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Промените настъпиха в момент, в който една от националните телевизии е на пазара  Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Огромен интерес към лускозни имоти в Дубай Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си
Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори