×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радев в конфликт с Кирил Петков заради Македония: Посещението му беше прибързано


Радев в конфликт с Кирил Петков заради Македония: Посещението му беше прибързано
„Мисля, че посещението на премиера беше прибързано. Аз съм имал откровени разговори с него.“
Ключови думи: правителство, президент
01 Февруари 2022, Вторник, 17:46 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

След въпрос за "Булгаргаз" президентът изрази надежда правителството да не ползва същите похвати като тези при Борисов

Президентът Румен Радев смята, че посещението на Кирил Петков на 18 януари в Северна Македония е било прибързано. Държавният глава говори пред репортери след участие в бизнес форум в София.

След въпрос какъв знак е срещата на президента на Северна Македония с представители на ОМО "Илинден", Радев каза: "За съжаление, действията и поведението на президента на Република Северна Македония не допринасят за напредъка по така желания път на Република Северна Македония към Европейския съюз. Всякакви претенции за реципрочност по отношение на граждански права са контрапродуктивни. Македонските българи се борят за равноправие, което да бъде гарантирано в тяхната конституция с вписването им редом с другите части от народи. Те се борят за тяхната пълноценна интеграция в обществения живот на страната. Това е коренно различно от сепаратистките нагласи и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски. И в това отношение мога да добавя, че всяко прибързано действие на българското правителство, всеки позитивен предварителен сигнал виждате, че може да се тълкува превратно като някакви отстъпки от българската страна."

Попитан дали е имало прибързани стъпки от страна на правителството, Радев отговори: „Мисля, че посещението на премиера беше прибързано. Аз съм имал откровени разговори с него."

Президентът добави: "Но важно е, също така, българската дипломация да осъществява пълноценно своя професионален капацитет; да не се доверява на експертиза отвън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен натиск. Това е изключително важно."

По думите на държавния глава България винаги е отворена за диалог. Той държал връзка с президента Пендаровски. 

"Но ще търсим подходящ момент за среща на високо ниво. Разбира се, това зависи и от неговите действия", заяви още Румен Радев. 

Попитан какво мисли за случващото се в "Булгаргаз", президентът каза: "Моята тревога е за инфлацията, за галопиращите цени, за покупателната способност на българите, за тяхната възможност да се справят с все по-растящите сметки и разходи, елементарни, за гарантиране на живота. Моята тревога е за бъдещето на българската енергетика, за цените на тока за гражданите и за предприятията. И когато кабинетът извършва смени в ръководствата на дружествата, би следвало да гарантира, че няма да има отново частни посредници при доставката на газ, че ще се постигнат по-добри условия за България и по-добри цени. Надеждата ми е в тази си дейност кабинетът да не се изкушава по наследения управленски модел, който използваше службите, бордовете, регулаторите за разправа и за прокарване на частни интереси; който обвиняваше в нарушения на закона. Защото, ако се използва същият подход, то няма да постигнем по-различни резултати от наследството на Борисов."

 


В категории: Политика


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
*********
01.02.2022 23:42:05
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
Хитри Правешки Цигании
01.02.2022 22:32:46
0
1
Нали така другаре,гъзарете пазете бащичко на Тодар Каскетя се метнал
16.
*********
01.02.2022 21:29:24
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
Мм
01.02.2022 20:21:05
3
12
Това изчадие днес отиде да отдаде почит на жертвите на комунизма Безбожник един ден ще си платиш за всичко
14.
До 8
01.02.2022 19:49:16
0
7
Милион от играта Монополи ли?
13.
Кире и Корни контра на Мунчо
01.02.2022 19:33:21
1
16
кРадев свърши работата на Херо Мустафа с Кирил и Асен, получи втори мандат и сега идва ред да почисти образа си, защото няма какво да губи, нито да печели.
Стана пак президент и ще е такъв пет години.
Новата партия, която ще спекулира с името му няма да получи голямо доверие, а Радев няма да има голямо влияние в изпълнителната власт.
Остава му да се върне към образа на морален коректив със затихващи функции.
12.
Петров
01.02.2022 19:32:35
22
9
Добре поне ,че Президента е трезво мислещ човек . Не като този продажник Просто Киро.
11.
До 8 batman
01.02.2022 19:13:25
1
9
Ко каза ? Какъв милионер си ? Не те разбрах ? Не си ходил в казарма но си висял като луканка на лостовете! Правописа ли ? Какво му е милионерче ? На 23 години сигурно се чудиш дали мама ти е оправила леглото ! Седнал да се прави на Бургаски бизнесмен! Айде няма нужда !
10.
МАЗУРЕК
01.02.2022 18:57:33
0
27
Филмът е слаб , играта е посредствена !
Доброто и лошото ченге е банален сюжет и когато се изпълнява от самодейци , бутафорията лъсва!
Има ли още попчета в морето на обещанията ?
9.
Batman
01.02.2022 18:46:10
0
18
След Промяната какво ще дойде ? Промяната 2? Бързи е яростни 11 ?
8.
do 2
01.02.2022 18:43:22
15
0
Тоя незнам дали е ходил в казармата, ама в училище не е. Правопис и чудо. Такива ли сте всичките дето сте ходили в казармата. Аз не ходих и на 23 вече имах първия си милион. Сега такива като вас работят за мен и чак ме е срам какво самочувствие имат. Жалка работа.
7.
Пунта мара
01.02.2022 18:34:15
6
25
Гущерът си къса опашката.
Демек, тези мои бивши министри, не са мои :))))
Сигурно и милиционер Чашков не е твой и не работи по твой сценарий.
Пълен провал на Радев и компания, нагушиха се дебело, изтъкаха си платното, вече е време да ритнат кросното!!!!
Не бих се учудил, ако извърти ситуацията така, че Борисов да се върне като Премиер за да оправи бакиите на харвардските му проксита.....
6.
123
01.02.2022 18:32:13
3
22
Радев е представител на същата партия, на която и Гошо Тарабата, друг известен национален предател. Играта на ДС е Радев да докара Киро, Киро да извърши предателството на българските интереси в Македония, и след това "самодържец Радев" да махне Киро "възмутен" от измяната. Така хем щетата по българския интерес ще бъде нанесена, хем този, който е използвал властта си това да се случи, ще бъде представен за спасител. Точно както руснаците са представяли комунистите в България за "спасители" 44та.
5.
Xxxx
01.02.2022 18:26:58
2
32
Циркове,за отклоняване на вниманието от случващото се в България.Уж се карат ,уж се хокат а вечер си лягат заедно,хайде няма нужда! Същия цирк беше и с Нинова ;)
4.
Макаренко
01.02.2022 18:23:13
5
12
Аз ко съм на мястото на Радев на тоз му паля врата и за дисерт му изсипвам сички томове на Чехов,Толстой и Достоевски.
До утре събахлян.... наизуст!
Ай сиктир!
3.
Карадайъ
01.02.2022 18:04:04
5
24
Браво Пурко. Хубаво го наби на канадското хюмне.
2.
Batman
01.02.2022 17:52:24
13
22
Мунчо не го бави Канадския емигрант а бързо да падне за 20 ! Ааааа той не е ходил в казарма и няма те разбере ! Асен с прабългарските име в 8 клас висял кат луканка докато се опитвал да се набере ! И тея недоразумение управляват България!
1.
Кирчо
01.02.2022 17:51:50
2
32
Ами Херо така нареди :D
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори