×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инсулт, белодробна емболия, косопад - само част от последиците след COVID-19


Инсулт, белодробна емболия, косопад - само част от последиците след COVID-19
Повече от 200 симптома са наблюдавани при хората, които са били инфектирани с коронавирус
30 Януари 2022, Неделя, 21:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Дори лекото боледуване от вируса може да доведе до симптоми, които да продължат седмици след това

Зачестяват случаите на пост-COVID синдрома казват лекари. Повече от 200 симптома са наблюдавани при хората, които са били инфектирани с коронавирус, съобщава bTV.

Десислава боледува от COVID-19 преди около година. Остава на домашно лечение заради леките симптоми, като загуба на вкус и обоняние.

„След COVID се появиха пост-COVID синдромите, които бяха сърцебиене, загуба на памет, започнах много да забравям, трудно се концентрирах, изморявах се“, разказа Десислава Вълчева.

Пост-COVID синдромът може да се прояви при хора от различни възрасти.

„Обикновено след като отмине COVID вълната, следва сърдечносъдовата вълна, защото пациентите, които привидно леко са преживели COVID, имат активизиране на такива тромбообразувания на белодробната артерия“, заяви проф. Иво Петров, началник клиника по Кардиология в „Аджибадем Сити Клиник“ УМБАЛ.

„С еходоплер се засичат запушвания на вени. Пост-ковидният синдром може да се развият съдови, мозъчни увреждания в по-късна фаза. Да кажем след един месец млад човек развива инсулт без никаква причина освен, че е карал преди месец COVID“, обясни проф. Лъчезар Гроздински, началник клиника по Ангиология в „Аджибадем Сити Клиник“ УМБАЛ.

Пост-COVID синдромът засяга и кожата. Може да доведе до косопад, който да продължи повече от три месеца.

„Поява на петна по лицето. Може да се появи обрив с мехури по тялото. Това може да е и в рамките на инфекцията, като и между една и четири седмици след прекарване на инфекцията“, каза д-р Димитър Черкезов, специалист по кожни и венерически болести, МБАЛ "Света София"

По думите на вирусолога проф. Радостина Александрова все още не са ясни причините за пост-COVID синдрома.

„Това може да е, защото вирусът успява да се скрие в организма за един попродължителен период от време. Според друга хипотеза имунният отговор от първичната инфекция всъщност да продължи да действа след отшумяването й“, отбеляза проф. Радостина Александрова, вирусолог от БАН.

След месец и половина оплакванията на Десислава отшумяват, но и сега казва, че все още губи вкуса и мириса си.

Според вирусолога проф. Александрова дори лекото боледуване от вируса може да доведе до симптоми, които да продължат седмици след това.
 


В категории: COVID-19


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Banderas
31.01.2022 01:24:06
10
12
Махнете 5G антените и цирка свършва!!!
16.
До 15
31.01.2022 00:57:24
6
2
питай майка ти от къде съм. Ама е заета да го лапа и лигави та незнам дали ще може да ти отговори само ще мучи и стене както обича.
15.
До 6
31.01.2022 00:50:36
1
6
От Меден Рудник ли си помак
14.
до 12
31.01.2022 00:35:55
3
9
Вярвам ти да знаеш! Дядо ми на 85 години пък няма никакви оплаквания след Кромид(двустранна пневмония) но пък има предишни заболявания. Защо реши че симптомитети са от КРОМИД?
13.
мен
31.01.2022 00:33:28
1
9
нарича се психоза кажи си че кръка те боли боли и ще започне да те боли !
12.
Запознат
31.01.2022 00:30:00
4
5
Напълно съгласен с казаното . Вече 6 месеца, след преболедуване периодично губя обоняние но по често вкус. Въздуха по някога не достига а съм 165/70кг. без оплаквания от предишни заболявания.
11.
!
30.01.2022 23:55:24
9
14
Това са част от последиците след прием на това което наричате "ваксина" а не е!
Също тромбоза, инфафкти
10.
!!
30.01.2022 23:52:13
1
13
И без ковид на тази територия живеем максимално до 70г. Умираме болни и се мъчим още много преди ковида
9.
паткан
30.01.2022 23:49:55
1
19
Почти всяка една болест си има последици.
Да не би до сега да е нямало инсулти. Имаше, и няма первенция. Тъпчат пациенти със скъпи лекарства, но никой не го е еня за причините.
А причините са много , вкл и стрес , който убива много повече хора. Някой да е обърнал внимание ?!
8.
Запознат
30.01.2022 23:33:26
3
6
Напълно съгласен с казаното, защото го изпитвам вече 6 месеца, като преболедувал губя на моменти вкус и мирис. Понякога и дишането става трудно и в/у това медицинските органи трябва да вземат мерки за да се започне някакъв вид рехабилитация.
7.
Умниците ми те
30.01.2022 22:58:58
1
18
Флагман, тази снимка вие ли я композирахте? С маска на дивана у дома? Що за дебилщина?
6.
До 4
30.01.2022 22:31:02
11
16
кво ще туриш ве каун? Много си смел зад монитора. Ми айде пали колата и ходи в София или ако нямаш кинти фащай влака. Нали си много ербап иди там пред народното и им го тури. Ама те е шубе сам лаеш както всички като теб. Ей сега кат ви направят бенза 6лв и тока 4-500лв ще станете по тихи от рибите и ще теглите бързи кредити. Най много тука да лаете ако имате пари да си платите нета.

Смешни лаещи псета дето за нищо не ставате...големия ебач то жена ти други я ебат понеже ти не можеш щял да ходи да го туря. Айде ве тъпак ставай и отивай в София в народното да го туриш като си толкова отворен
5.
Др Иванов
30.01.2022 22:26:58
18
19
ИМА ЛИ ЗАБОЛЯВАНЕ,КОЕТО НЕ СЕ ЯВЯВА В ПОСЛЕДСТВИЕ НА ИЗМАМАТА -COVID ???
ТОВА Е ПОРЕДИЯ ПОРЪЧКОВ БЪЛВОЧ.........
ВАКСИНИРАТ СЕ САМО КРЕТЕНИ,ИДИОТИ И ОЛИГОФРЕНИ
4.
ГЕРБАВИ ТУМОРИ
30.01.2022 22:00:02
25
19
Да, и това е защото човек се ВАКСИНИРАТ, Впрочем то не е ваксина, ами някакъв баркоч, който нито аз или някой от моето семейство ще си сложим, и ще чакаме да умрем от много опасния вирус. ВАШТА МАЙКА ПРОДАЖБА ДА ЕБА, И БОКЛУЦИТЕ ДА ЕБА, ДА ГО ТУРЯ НА МАЙКА ВИ В ЧЕРВАТА РАЗВАЛЕНИ ДА ГО ТУРЯ. МАМИЧКАТА ВИ БОКЛУЦИТЕ ДА ЕБА
3.
Моля?
30.01.2022 21:51:44
23
24
А за последиците от ваксинацията нещо да кажете? А?
2.
До 1
30.01.2022 21:49:59
25
26
Бодете се,дебили!Никой не ви спира да се “защитавате” с по 10 игли ако искате.Оставете нормалните хора на мира!
1.
Rincewind
30.01.2022 21:46:18
18
37
Аутопсии в САЩ показват наличие на вируса в мозъка до 12 месеца след прекарана инфекция. Нервната система е сред най-тежко засегнатите, след белите дробове и сърдечно-съдовата система. Добрата новина е, че идиотите от възраждане с едва завършен седми клас са напълно защитени от увреждания в мозъка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори