×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Коронавирусът под контрол: Лекарите вече знаят как ще мутира


Коронавирусът под контрол: Лекарите вече знаят как ще мутира
На базата на това, което знаем за коронавируса, можем да предвидим накъде ще тръгне самата мутация и този процес става управляем, каза Александър Симидчиев
28 Януари 2022, Петък, 08:44 ч.
Автор: Флагман.Бг

Доста хора ще се заразят с Омикрон, но въпросът е дали това ще доведе до значим имунитет, каза Александър Симидчиев 

Имаме вече възможността да предвидим как и накъде коронавирусът ще мутира. Може да се изчисли кои са най-вероятните мутации и да се създадат ваксини, които са за тези варианти на вируса, които биха били най-възможно заразни и опасни в бъдеще. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия пулмологът д-р Александър Симидчиев.

„Вече имаме възможността да предвидим какво ще се случи с вируса. Знае се кои части от него ще мутират най-интензивно и какви са посоките на еволюция. На базата на това, което знаем до момента, можем да предвидим накъде ще тръгне самата мутация”, добави той.

„Това е много позитивно защото този процес става предвидим и управляем”, заяви Симидчиев.

По думите му в държави, в които има по-ниско ниво на заразяване или не толкова тежко боледуване мерките могат да бъдат отхлабени. „При нас за съжаление това, което се получава е, че населението все още остава рисково за тежко боледуване и за висока скорост на разпространение на вируса”, коментира пулмологът.

Той коментира и нивото на ваксинация у нас. „Смисълът е ние да се пазим като общност, а когато тези, които искат да пазят другите са около една трета от всички, които подлежат на разпространение на заразата, не можем да се отворим така, като други държави като Англия и Израел, защото там голяма част от обществото е защитено. При нас не е така и затова се налагат мерки”, посочи той.

„Още в началото на въвеждане на мерките и ваксините, действията на редица хора доведоха до разколебаване на хора. В момента колкото и да искаме, не можем да наложим мерките, защото 2/3 от хората са против тях и ваксините”, каза още Александър Симидчиев.

„Вярвам, че заради високите нива на заразност при Омикрон, доста хора ще се заразят. Въпросът е дали това ще доведе до значим имунитет и дали вирусът няма да мутира. Не говоря за мутация в България, защото сме малка популация, а за това да внесем отвън мутирал вариант, най-често сред хора с по-нисък или недостатък в имунитета, каквито са тези в Южна Африка например”, добави пулмологът.


 


В категории: COVID-19


Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 2
9
Коментара по темата
9.
до 6
28.01.2022 12:39:23
0
4
Защо смъртността в България е по-висока? Защото: българите на 60 и кусур години са гробници с високо кръвно, наднормено тегло, диабет, ХОББ и какво ли още не. А това е така защото българинът обича да пуши цигари, пие всяка вечер алкохол, мрази да спортува и се тъпче с мазни кюфтета, мусаки, баници и да не изброявам още какво. Българинът след 60 се крепи на една шепа хапчета. Това от една страна. От другата страна са болниците. Лекари-търгаши, антибиотици на корем, болници пълни с бацили, безхаберие на болничния персонал. Какъв друг да е резултатът освен много умрели? И да не забравяме и вроденото мошеничество на българина, поне половината от писаните умрели от ковид са умрели от друго но с положителен тест.
8.
Abe
28.01.2022 11:20:05
1
2
Те в общи.линии са като папагали.Вземат заплати да говорят глупости и лошото е че разбират към 10% от всичко.Егати лекарите
7.
напушен
28.01.2022 10:24:57
0
1
В по напредналите в Ковид пандемия страни, слвд Омикрон няма нищо. Само стаден имунитет остана. Юерките в момента в БГ са пунтамара и напълно излишни. Спасение от омикрон няма. Ваксиниран, преболедувал или и двете - омикрон няма да ви подмине. Но е лека хрема за два дена с болки в гърлото и малко кашляне.
6.
Bbb
28.01.2022 10:20:55
5
5
Дрънка,дрънка и нищо съществено не успя да каже.
Единственият и най важен въпрос който трябва да се анализира и да се направят правилните и точни изводи и за в бъдеще е:Защо в България смъртността е 4-5 пъти по висока от колкото в другите държави.Причината не е само в слабата ваксинационна кампания.В Европа има много голяма част която не е ваксинирана но не се показват по медиите и в статистиките.
5.
Gogo
28.01.2022 09:52:07
7
6
Всичко е обяснено достатъчно ясно вече, който разбрал, разбрал. Тъпаците, короно или не, явно не могат. При нас са две трети, но в белите държави е обратното. И точно за това при тях две трети карат нови коли, а една трета стари, а при нас е обратното.
4.
До 3
28.01.2022 09:41:13
18
9
Ами как ви пазим? Доказано,ваксинираните заразяват2/3 по-малко от неваксинираните!
То е просто и ясно! Но вие сте глухи за такава информация.Лекар-специалист ви го казва-ама той"умишлено лъже".
Какво да се обясняваме,загубена кауза в нашата мила родина :(
Пийте си белината и вярвайте на Мангъров и Възраждане....
3.
КороноТъпак
28.01.2022 09:15:55
12
25
Поредният ЛЪЖЕЦ и то депутат !
"..тези, които искат да пазят другите са около една трета от всички, .."
Как точно ваксинираните пазите нас, не ваксинираните ???
След като може да ни заразите по всяко едно време.
УМИШЛЕНО ЛЪЖЕ ТОВА ДОКТОРЧЕ С ЛУКАВИ ОЧИЧКИ !!!
Нямате и една трета набодените а ще ни определяте живота на останалите 2/3 защото вие сте си внушили, че сте кой знае колко по - умни от нас, заради това че сте си нахакали нещо на пфайзер или модерна !
НАГЛЕЦИ !
2.
DP
28.01.2022 09:15:26
8
16
Dolen Pumiar
1.
Nels
28.01.2022 09:04:27
9
18
STIGA. .....to4ka
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори