×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Николов с главоболие пребори някой си Иван Добрев за кмет, лоша поличба за Бойчев


Димитър Николов с главоболие пребори някой си Иван Добрев за кмет, лоша поличба за Бойчев
Димитър Николов се регистрира като участник в събранието и изчака в коридора започването, вляво е общинският шеф Иван Вълков
29 Май 2011, Неделя, 17:13 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимки Ивелина ДОНЧЕВА

ГЕРБ издигна днешният градоначалник с пълно единодушие и възторг, листата с кандидати за общински съветници обаче разбуни партията

Димитър Николов беше издигнат с пълно единодушие за кандидат-кмет на ГЕРБ в Бургас по време на общинско събрание днес, провело се в Дома на Лукойл. Преброителите регистрираха само 4-ма въздържали се, против нямаше. За важния предизборен форум дойдоха 283-ма от общо 460 членове на ГЕРБ, които са си платили редовния членски внос и по устав имат право да гласуват. Другите номинации за кмет бяха на Димитър Людиев, Иван Вълков и на някой си Иван Добрев, председател на клуб „Моряк“. Людиев и Вълков си направиха отвод с мотива, че не биха дръзнали да се състезават с Николов. За да има все пак някакъв избор, Добрев си замълча, но след молбата на самия Николов.

 „Моля ви, нека има и други, очаквам конкуренция“, каза кметът.  В крайна сметка, след като всички застанаха зад него, залата избухна в бурни аплодисменти.

Това обаче беше във втора точка от дневния ред на събранието, което започна точно в 10.00 часа. Участниците първо преминаха през задължителна регистрация. Коридорите, партерният етаж, както и балконът на Дома на Лукойл, бяха

щателно огледани за присъствие на журналисти

 и след като организаторите се убедиха, че са си тръгнали, вратите бяха затворени.

На деловия президиум седнаха областният координатор Димитър Бойчев, общинският шеф Иван Вълков и кметът Димитър Николов, който е член на висшия централен орган на партията – Изпълнителната комисия.

Долу насядаха депутатите Галя Милева, Стоян Гюзелев и общинският съветник от ЕДП д-р Антонио Душепеев, който по-късно бе предложен  като номинация в новата листа по предложение на Руслан Карагьозов. Вътре бяха и всички общински съветници.


Димитър Бойчев пристига стилен и ухажван от журналисти и съпартийци

 Водещата Златина Дукова даде думата първо на Димитър Бойчев, който направи кратък, но смислен анализ на състоянието на общинската организация и групата на общинските съветници. Той не четеше експозето, звучеше уверено и като политик, който познава материята, по която говори. Бойчев изрази опасение, че бизнеспартиите в следващия ОбС ще са още по-малко и това ще направи работата на кмета още по-трудна.

„Има социологически проучвания, според които на национално ниво ние имаме одобрение, но на местно нещата се разминават –

не навсякъде доверието в кмета ни се покрива с това на съветниците.

 Трябва да знаете, че от всеки кандидат за съветник ще се изисква сам да провежда собствената си, лична кампания. Ние сме партия с 5-годишна история, имаме биография и трябва в партията да има приемственост – в новата листа да влязат хора, които са се доказали“, каза Бойчев. Той изрази разочарование, че този местен парламент е бил реалити шоу, на което ГЕРБ не е успяла напълно да противостои. От друга страна обаче това бе отчетено като добър урок за избирателите, които за тези 4 години са успели да видят кой колко струва и дали си заслужава отново да се гласува за него.

Когато Бойчев се върна обратно на мястото си,  между Вълков и Николов, внезапно, от тавана с високите декори, се спусна червена четириъгълна хартия с форма на бюлетина, вероятно изхвърчала от фойерверк на предно мероприятие. Нагорещените лампи я понесоха във въздуха, тя летя известно време и концентрира вниманието на присъстващото множество, защото

първо се завъртя над главите на тримата, а после кацна върху русата коса на Бойчев.

 Областният лидер не усети чуждото тяло и известно време не разбираше защо отдолу му правят знаци, ръкомахайки. Тъй като беше самото начало на събранието и всички бяха  сериозни, никой не посмя да се изсмее на комичната картина. В крайна сметка, кметът пръв разчете маймунските мимики на първите редове и освободи Бойчев от червения знак. „Лоша поличба е това червено“, измърмори възрастна жена от петия ред, която бе разпозната като служителка на гробищния парк.


Златина Дукова е щастлива в началото, тя не знае какъв номер ще й спретнат от МГЕРБ

След Бойчев на трибуната се изправи кметът и скромно говори около 5 минути. Той помоли да не го измъчват с допълнителни въпроси, защото е със силно главоболие. Думите му звучаха просто и смирено. Той каза, че това, което е свършил се вижда от ГЕРБ и от всички бургазлии и те могат да направят съпоставка с последните 12, 8 и 4 години. После развесели съпартийците си, че е „бил“ БСП и по най-важния за нея показател - по брой и качество на ремонтите на градинки и паркове. Благодари за шанса, че работи с правителство на ГЕРБ, сравнявайки периода 2009-2011 с първите две години от мандата си като отношения между него и Сергей Станишев. Няколко пъти, по най-различни заобиколни начини, го молил за среща, но Станишев отказвал с обяснение, че това няма да се приеме добре от актива на БСП. Затова днес участъкът от Морската градина между паметника „Пушкин“ и хотел „Приморец“ изглежда далеч по-зле от обновената част. Причината е, че когато общината е кандидатствала по тази европрограма, Станишев не отстъпил държавната част и не я предал на Бургас. Като сравнение за отношението на днешния премиер Бойко Борисов към града, кметът посочи случая с Мостика и с о.Св.Анастасия и обеща да ги направи най-прекрасните места за отдих на бургазлии. Въпреки, че помоли да не отговаря на въпроси, залата го заля от идеи за следващия мандат – от велоалеи до Сарафово и Созопол, през предложението на депутата Стоян Гюзелев да се озеленят планово съставните селища, до нуждата от аквапарк, на които той отговори изчерпателно.



Йордан Йорданов – кметът на Българово, когото залата аплодира от сърце

През цялото време Николов беше адмириран от съмишлениците си, които не допускаха, че в следващата 3-та точка ще настъпи драматичният момент с отпора на младите срещу пародията на подреждане на листата с кандидатите за общински съветници  (виж тук). Около половин година в клубовете и в самата група от общински съветници подредбата до 15 място бе най-обсъжданата тема. Не е тайна, че в самата група има търкания между отделни фракции, едната от които около водачката Диана Йорданова, другата – около Снежина Маджарова. От друга страна – всички шефове на клубове претендираха да станат съветници и заплашваха, че ще спрат да работят, ако ги игнорират за този мандат. В крайна сметка  герберите очакваха, че след като вече отделните клубове са номинирали общо 82-ма души, на това събрание те ще бъдат подложени на гласуване и пресяване – така че да се види колко доверие получава всеки от тях, което пък да окаже влияние на подредбата за избираемите места. Такова нещо не се случи – списъкът бе прочетен по азбучен ред, а водещата Дукова каза, че така ще бъде пратен на Изпълнителната комисия в София. Това, естествено, означава, че

номинирането тук е пълна безсмислица и тесен кръг от посветени ще подреди позициите

според това чие лоби в него ще надделее. Известно е, че в София се чува думата както на Бойчев, така и на кмета Николов. Дали между тях ще има единомислие, каквото имаше през 2007 г., когато двамата наредиха сами листата в Бургас, не се знае.

След като младите партийци напуснаха залата и вътре се чуха идеи за порицаването им, Дукова премина към последната точка – прочете имената на кандидатите за кмет на ГЕРб в съставните селища. За Димчево – Севдалин Добрев, Българово – Йордан Йорданов (бурно аплодиран за добре свършената работа през този мандат), Маринка – Лъчезар Колев, Извор – Владо Стоянов, Брястовец – Димитър Костов, Рудник – Коста Иванов. „Това са нашите кандидати, закривам събранието“, каза Дукова, но бе прекъсната, защото една жена от залата попита как така приключи – не може ли да направи още една номинация. Дукова й разреши, въпреки, че на всички бе ясно колко е формално това. Жената представи като алтернативен кандидат за Брястовец Елена Драганова. Водещата я прие и обяви: за Брястовец имаме две номинации – Костов и Драганова. После разпусна форума. Дали ще се явяват двамата на вътрешни избори или фаворитът ще бъде определен  от централата, което напълно обезсмисли напъна на втората наминация, не се разбра.




32
Коментара
32
Коментара по темата
32.
Луноход
03.06.2011 00:14:50
0
1
Шивачев, и ти ли си един от тях?
31.
До Янчев
31.05.2011 21:39:19
0
0
Това е най тъпия коментар, по простата причина че кметът не пие. За разлика от онова смукало Йоан, което не спря да фирка и да се излага до ден днешен
30.
янчев
31.05.2011 20:51:23
2
1
главоболието е от алкохола
29.
хаха
30.05.2011 17:00:42
1
4
оная от бургаския 24 часов в-к е долна подлога на ГЕРБ.Срамота за такива, не трябва да се наричат журналисти.Заради такива като тая хората си съставят погрешно мнение за журналистите.
Като е много отворена, да си направи своя медия и там да се слага на ГЕРБ, а не като наемен работник с чужд авторитет - на 24 часа.Ай сектир
28.
Kisss
30.05.2011 16:29:07
2
5
Димитър Бойчев не е от Бургас, а от Несебър. Няма място в този град. Да си оправи шуробаджанащината! Макар че платените журналисти които се снимат с него не написаха истината!
27.
до Гергана Ангелова
30.05.2011 14:35:16
1
4
Някои, които сме писали сме били и в много по горни слоеве, но не сме боклуци и крадци. Стойностните личности не се променят с промяна в социалното и финансово положение. Заради такива като вас тези боклуци ни управляват и съсипват Бургас и България. Срам и позор!
26.
Гергана Ангелова
30.05.2011 12:21:27
7
0
Имам чувството, че всички пишещи тук не знаят как да напишат нещо смислено. Да си в опозиция и винаги на контра е най-лесното. Ами ако вие сте на мястото на тези хора? Ще сте честни и почтенни, хайде да не се лъжем. Всеки докоснал се до горните слоеве на обществото придобива поне малко от техния манталитет. Ако имате да казвате нещо кажете го, но е плюйте по този грозен начин. Все пак ние - гражданите на Бургас сме си ги избрали тези хора. Аз съм доволна от сегашното управление и с чиста съвест ще гласувам за ГЕРБ. Адмирации за ръководството в Бургас :)
25.
Георги Шивачев
30.05.2011 11:29:14
2
6
Хора, не разбрахте ли...това ни е качествения материал. Какъв Бойчев, Вълков или Касърова...смях в залата. В кошера на Бойко Борисов е пълно с такива рояци, които са жадни за власт и изпечени лобисти.
24.
Бургас
30.05.2011 11:25:21
1
6
А да не забравяме и Митко Н., който играе с Бойчев на доброто-лошото ченге - но това ще му изиграе много лоша шега. И кой стои зад тях? Цецко. Нищо не става от тези хора, срам за България и за Бургаска област.
23.
Бургас
30.05.2011 11:22:28
1
8
Златка Касърова, бивша лека от село прекръстила се на Златинка и Бойчев бившия барман, който редовно ходи насам натам с БСП - страшен екип! Евала, смело напред към най-великото падение! Пу, боклуци само срам за България!
22.
идеалист
30.05.2011 09:09:00
2
4
Демокрацията (от гръцки: δημοκρατία, „народовластие“) е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа чрез консенсус (консенсусна демокрация), референдуми (пряка демокрация) или избрани представители (представителна демокрация).
Съществуват различни дефиниции за конкретното съдържание на демокрацията, но още от Античността се смята, че равенството и свободата са нейни съществени характеристики. Проява на тези принципи са равенството на всички граждани пред закона и равният достъп до властта.
Така при представителната демокрация всички гласове имат еднаква тежест, не се ограничава възможността на гражданите да станат представители, а свободата на гражданите се осигурява чрез законово утвърдени права и свободи. Демократичните системи обикновено съдържат вътрешни механизми,
като разделението на властите, които предотвратяват неравномерното разпределение на властта и потенциалното нарушаване на демократичните принципи от отделни институции.

За жалост това събрание не протече по написаното по - горе определение. Защо на младите не им се чува гласа, защо? В цял свят те са сила, а тяхното мнение и позиция се уважава и се взима в предвид. Много примери могат да се дадат, какво могат младите да направят: движението в Китай,
Великобритания, Франция, Тунис, Австрия и други държави. До кога младите ще бъдат тъпкани и неоценявани. Пиша ви в качеството си на баща, имащ син на 20 години. В него ми е надеждата и в неговите очи виждам бъдещето на България. Като много други аз му давам съвети, но знаете ли и
той ме научи на много неща които не знаех. Допитвам се до него и търся неговото мнение.
Г-н Йософов, само мога да ви адмирирам и да ви стисна ръката за мъжкото и достойно поведение.
Уважаеми господа, един съвет! НЕПОДЦЕНЯВАЙТЕ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ!
21.
Kisss
30.05.2011 09:00:44
0
3
Да последната му кадрова рокада беше в Сл. бряг - назначи нови пиари
20.
През Бойчев
30.05.2011 08:59:14
1
5
През Бойчев минава, нали той коли и беси като Данчо Ментата
19.
до МГЕРБ
30.05.2011 08:36:33
0
6
Не разбрахте ли че всичко минава през кмета- само че се изплъзва много мазно
18.
Да един
30.05.2011 08:31:52
0
1
А за лицето какно ще кажеш
17.
инж. Иван Добрев
30.05.2011 08:25:07
2
3
Г-жо Касабова, аз уважавам Вашата личност и нямам спомен някога да съм Ви обидил или накърнил интересите Ви, поради което ми е непонятно защо сте поставили тази "представка" пред името ми "някой си Иван Добрев". За ваше сведение, кратката ми "визитка" е:
инж. Иван Добрев; Българин; Български гражданин;Инженер-Магистър по "Технология и Управление на Транспорта";
16.
един
30.05.2011 01:51:23
3
2
Саватева много готино телце си е барнала обаче. Пу да не й е уроки. :)
15.
Поетесата
30.05.2011 01:47:21
1
2
Полетяха рибите
към луната далечна,
гмурна се прилепът
в черната морска шир.
Кръговратът на безвремието
се пресече с вихрушката
и спря своя ход.
14.
МГЕРБ
30.05.2011 01:21:33
1
5
Бойчев и Дукова са в основата на всички интриги. Ако кмета не го знае - скоро ще го разбере доста осезателно.
13.
Петко
29.05.2011 23:17:37
0
8
Кате, да ти доверя- тоя Иван общинския световно неизвестен сарафовлия не мога да го дишам. Между нас да си остане само...
12.
Хахаха
29.05.2011 23:06:19
0
1
Това лие лошата поличба за ДБ?
11.
Дачов
29.05.2011 22:59:57
0
1
Че ще пише хайку за събранието
10.
??
29.05.2011 22:56:31
0
1
Саватева /на снимката горе/ какво ли си говори с Бойчев?
9.
ок
29.05.2011 22:32:14
0
0
Геро явно ти си бил с наведена глава,защото намяше такова нещо.
8.
bb
29.05.2011 21:51:14
0
5
"Борисов: Ще върна емигрантите за три години"
В контекст на днешното изказване на премиера и събраниеto на което излязаха младежите незнам как ще стане това.Б.Б. малко да си стикова мнението с местната структура на ГЕРБ.
7.
Геро
29.05.2011 21:04:40
3
6
Защо като МГЕРБ са напуснали гордо събранието с високо вдигнати глави, са се върнали точно след по малко от 5 минути с наведени глави??????? Нещо не мога да разбера???
6.
mgerb
29.05.2011 21:00:09
0
1
не
5.
mgerb
29.05.2011 20:58:47
0
4
Шебека Костадин Марков там ли беше?
4.
boichelini
29.05.2011 18:24:22
0
3
lischeto koeto e padnalo na glavata na neobrazovania lider na GERB Burgas, ne e sluchaino. P.S. Koi xodi na lov s cherveni kmetove?
3.
klub SLAVEIKOV
29.05.2011 18:19:08
0
5
za sujalenie mladejite pone mogat da razsujdavat. Az 4lenuvam v Klub "SLAVEIKOV" kum grajdanskoto sdrujenie, tam 2 meseca ni instruktira kandidata za suvetnik Shteryo i jena mu kak da glasuvame na tova subranie, otna4aloto - imahme hubavi grajdanski iniciativi - to izleze che gi pravim za da pravim PR na Shteryo i semeistvoto mu, da go nominirat za suvetnik. Chinno biahme instruktirani vsi4ki ot kluba za obshtoto Obshtinsko subranie, kak da glasuvame, ZA/PROTIV. Biahme instruktirani ot dovereni hora v kluba pod surdinka, da udriame PROTIV na Predpriemachi i MGERB (tezi 2 frakcii napusnaha i zalata v kraq...) Razocharovana sum, klubat ni se obedini s drugi klubove za tova ZA i PROTIV otdelni kandidati i vsi4ko be ugovoreno, za sujalenie v imeto na opredeleni kandidati, koito ni uhajvaha, samo i samo da gi nominirame... Bravo na MGERB, kolkoto i da sme gi pluli na subraniata ni v Slaveikov, vsi4ko si beshe imenno zaradi "konkurenciqta" s tqh, dnes osuznah che sum upotrebena za da nominiram 7 choweka, koito realno me izpolzvaha
2.
Стояна
29.05.2011 18:15:49
0
2
Шебека Костадин Марков там ли беше?
1.
Columbo
29.05.2011 18:10:37
1
1
I kak taka sled kato 6tatelno e boli ogledano za jurnalisti, v zalata vse pak sa prisastvali takiva. I izglejda znaqt i drebnite podrobnosti - kato tazi za 4ervenoto list4e koeto padnalo varhu glavata na Boi4ev. Koi li im e dal tazi informaciq. A tova 4e mladejite sa napusnali zasedanieto POD STROI pokazva kakvo im e vazpitanieto. Az ne vqrvam vsi4ki mladeji da sa bili na edno mnenie. Po-skoro deistvat pod ne4iq diktovka, no koi znae....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори