×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Икономист с мрачна прогноза: Цените на всички продукти ще продължат да растат


Икономист с мрачна прогноза: Цените на всички продукти ще продължат да растат
Дори цените на тока да се стабилизират, отново ще виждаме скъпи плодове и зеленчуци на пазара, каза Ваня Григорова от КТ "Подкрепа"
09 Януари 2022, Неделя, 10:23 ч.
Автор: Флагман.бг

Животът става все по-скъп и това се дължи на цената на тока, коментира Ваня Григорова

Животът става все по-скъп и това се дължи на цената на тока. Тя се отразява на всички продукти, макар и по различен начин. Това коментира в ефира на NOVA икономическият съветник от КТ „Подкрепа” Ваня Григорова.

„Енергийните експерти предвиждат, че успокоение може да има в средата на годината. Дотогава цените на всички продукти ще продължат да се увеличават. Дали българинът може да издържи - показал е, че може да издържи на всичко - въпросът е дали трябва”, допълва тя. И уточни, че всяко изтощаване на бюджетите на домакинствата води до маргинализация на българското население. 

Експертът засегна и още един проблем, свързан с липсата на защита и подпомагане на местното производство. „Основните стоки, които потребяваме, са внос. Това означава, че държавата не е създала необходимите условия за малките производители. Основните субсидии отиват при зърнарите”, коментира икономическият съветник.

Предвижданията са, че дори цените на тока да се стабилизират, отново ще виждаме скъпи плодове и зеленчуци на пазара. „Наскоро в Щатите управляващите заявиха, че в Европа се очаква дефицит на плодове и зеленчуци, който те ще трябва да запълнят. Проблемът е видим, но ние не успяваме да го менажираме, когато му е времето”, добави Григорова.

Тя посочи, че има група от българския бизнес, която продължава да забогатява на фона на обясненията, че няма пари, например за пенсионерите. И засегна темата за преизчислените пенсии.

„Формулата за пенсиите няма как да е друга. НОИ няма отговорност за крайния резултат, който се получава. Бяха създадени нереалистични очаквания сред пенсионерите, че след идването на новото управление, поне двойно ще се увеличат пенсиите”, заяви икономическият съветник.

След падането на мораториума върху цените на тока и парното експертът посочи, че се очаква повишаване на цените. „В момента цената се задържа изкуствено, за да няма толкова тежък удар върху потребителите. Силно се надявам това да е урок за управляващите какво ще се случи, когато българските потребители излязат на свободния пазар. Ще се случи това, което наблюдаваме сега с фирмите”, прогнозира тя.

Коментар от Григорова дойде и за приемането на еврото в България и какво би се случило с цените. „Разбира се, че ще се вдигнат. Разбира се, че ще има големи промени за българската икономика и за домакинствата. Не е редно да подценяваме тези промени. Властта трябва да ни подготви за това”, категоричен е икономическият съветник.




22
Коментара
22
Коментара по темата
22.
До 16
09.01.2022 20:35:10
1
0
Гербер прост си.
21.
Дядо Иван 38 набор
09.01.2022 19:18:11
2
3
САМО ДА НЕ ПОСКЪПВАТ ПРОСТИТУТКИ., ЧЕ С ТА МАЛКА ПЕНСИЯ ОТ 2 ДЕНА НЕ СМ Е.. Л.,ПАРИ ЗА ЛЯП МОЖЕ ДА НЯМА МА ПОНЕ ЗА....... ДАЙТЕ ПО НЯКОЙ ЛЕВ ОТГОРЕ
20.
XX
09.01.2022 17:11:30
2
2
Нали искате евроинтеграция? Не рИвете тогаз!
19.
Неикономист
09.01.2022 16:59:19
1
0
Аз прогнозирям фалити на герберасти и реподбор на гербераските калинки в администрацията
18.
До 3, 5-10, 16
09.01.2022 16:06:25
2
0
Ми разкарайте ги управниците и бизнесмените бе. Ама се иска смелост а не само реване по форуми. Иди и направи нещо кво само чакаш някой друг да ги разкара. Е бизнесмените у Бургас нали ги знаеш кои са. И охрана не ползват ходи като си толкоз отворен и действай кво само ми се правиш на мъж тука
17.
Бай Петко
09.01.2022 15:51:37
1
5
Цените на плодовете щели да растат, на зеленчуците щели да растат, и май май прасетата ще ги ядът!
16.
dddddd
09.01.2022 14:23:03
5
6
До като не разкараме новите управляващи мошенници некадърни всичко ще скача на прага на бедността ще сме по зле от това няма на къде
15.
Реалист
09.01.2022 13:42:23
2
4
И до къде стигна спора?
Нов комунизъм или роботизация?
До колкото се вижда с ваксинирането нещата са тръгнали към роботизация, обаче пъм и хората с комунистическо мислене "да избием бизнесмените" са се разбудили.
Моля да продължите разговора си, много интересно ми стана.
14.
до 13
09.01.2022 13:24:04
4
6
що бе кое точно не е вЕрно мой? Айде обясни ми? Не върви ли всичко към роботизация и тия необразованите и неклалифицираните ще бъдат заменени от машини.

Или не е вярно че много мразите хората с пари понеже нямате ама ако се запознаете с такъв после само се хвалите че го познавате и сте били с него?

Или не е вярно че сами сте си виновни че нямате пари? Е нета е пълен с уроци за какво ли не - всеки може да се преклифицира сам и да почне да изкарва по-добри пари вместо да мрънка как някой му е длъжен да му ги осигури.

Та давай кажи кое точно не е вярно?
13.
до гущера
09.01.2022 13:14:42
3
5
нещо си се объркал пич,много насериозно си се взел
12.
Reptile
09.01.2022 13:02:19
14
10
Ха ха простите и неможещите щели да ликвидират бизнесмени. Мечтата на роба - да ликвидира господаря си :) Ей голяма омраза голяма злоба към тези които са постигнали нещо. Все едно те са ви виновни че вие сте прости и неможете нищо.
Станете и вие бизнесмени ама нещо не ви се получава а? Понеже дори и за престъпен бизнес трябва да имаш акъл и да рискуваш а по-голяма част от вас са пълни шматки. Нищо не можете страх ви е да рискувате ама иначе претенции.

Що не се образовахте толкова години ми само ревете как някой ви е длъжен да ви осигури нещо понеже сте завършили с напъни някаква гиманзиика? Те и омразните от вас цигани са по-добре. Много от тях работят в чужбина накупиха си апартаметни а вие чакайте някой да ви покани в новия си завод или някакво друго помещение където не се изискват нито знания нито умения и да ви дава по 1-2000 лв. Нали това ви е мечтата - и вие цял ден да симулирате работа и после ракията и салатата. Еми съжалявам ама вие вече не сте нужни на никого. Роботи ще заменят местата ви. И вие самите ползвате роботи и сте много доволни - кафе автомата какво е? Банкомата? В заводите е пълно с роботи. От вас никой няма нужда вече. На никого не му трябва необразован и неклалифициран песронал. Дори и за органи не може да ви ползваме с вашия скапан начин на живот. Затова трябва да се отървем от вас по някакъв начин ;)

Много мразите бизнесмените ама ако случайно сте в компанията на такъв и после се почва едно дуене кой сте познавали с кой бизнесмен сте били на маса у-а голямо хвалене голямо нещо що така? О аз тоя го познавам о ти знаеш ли ква кола има и редовните тъпотии. Иначе много ги мразите хаха

Простия и неук роб се помислил за някой и мрънка за права. Какво можете вие? Какво сте постигнали? Ако бяхте постигнали и вие щяхте да сте богати - но не сте. Този който има акъл и смелост постига - другите които ги мързи си стоят в калта. Затова такива като вас и да спечелят от тотото след 5 години пак са без пари - а хората които сами са станали богати дори да им се скапе бизнеса и да останат без пари после пак намират начин да са богати. Затова и ще гледате разни момченца на по 20 години ама с акъл да карат коли колкото апартамента ви. Айде сега роби почвайте да слагате минуси :)
11.
Какви ги дрънкате
09.01.2022 12:28:40
4
10
Човека Ви каза, "Лош материал". Сега този лош материал, сложи такива да продължат промяната, но идва Виденов ден! Ха ха ха
10.
До 8
09.01.2022 11:51:06
5
13
Аз точно това ти казвам. Проблема е в собствеността. Когато тя е в частни ръце, в бизнеса, в капиталистите, те диктуват всичко. Самите политици стават бизнесмени, бизнесмените политици, едно цяло са. Ако собствеността е на целия народ, политиците ще са на заплати коото им плаща народа и ще са негови слуги. Сега служат на капитала. Така е с всички. С полицаите, с учителите, с докторите. Всички служат на този който им плаща
9.
@8
09.01.2022 11:44:26
0
14
Самите бизнесмени си купуват места в Парламента и се водят политици ;)
Нека да видим последните 32 г. кой стана политик ...
8.
До 6
09.01.2022 11:41:52
4
8
Помисли малко. ! Няма бизнесмени, няма кой да подкупва и плаща на политиците. Политиците в капитализма служат на този в който са парите и собствеността. На бизнеса, не на народа. Политиците в НРБ в социализма, служат на народа, защото собствеността е негова. Проблема е там, не в политиците.
7.
до @ Бай Вълчо
09.01.2022 11:41:05
0
13
Напротив, това е истинската демокрация! Нали знаете г-не, в какъв строй е измислена демокрацията-робовладелски строй ;)
Лесно му е на демократа, да лежи на Агора-та и да демократства, а робите да блъскат по нивята, каменоломните, галерите и маслиновите насаждения... Това е истинската демокрация, която западната такава напълно копира!
6.
@ 5
09.01.2022 11:36:16
2
17
Само с бизнесмени няма да мине! Политици трябва на въжето, политици!
Докато не се въведе със закон-пандиз за неизпълнени предизборни обещания, няма да стане работата!
Не може, говеда министри и политици, да излизат и на всеослушание да дрънкат тъпни, обещания, да хвърлят фишеци и да казват после, че това било политическо говорене! Само правата лопата в гръбнака ще ги оправи!
5.
Логично е
09.01.2022 11:25:19
7
20
С всеки убит бизнесмен ще става по евтино и ще има повече пари за всички хора. Всичко заграбено ще си отиде там където му е мястото. При хората които с труда си са го създали. При работниците
4.
..
09.01.2022 11:16:55
1
24
Цените вече поскъпнаха двойно.парите се обезцениха двойно. Още ли ще продължи?
3.
Така е
09.01.2022 11:16:48
8
27
Ще продължат да растат докато не обесим и последния капиталист. Иначе никога няма да спрат да се гаврят с нас тези алчни престъпници
2.
Умникът
09.01.2022 11:16:22
3
7
Такива като вас по-добре да нямат думата,видяхме вашата дума и глас до къде ни докараха
1.
Бай Вълчо
09.01.2022 10:33:25
2
35
Ей така се поднасят на публиката взети решения - "когато излезем на свободния пазар на елекроенергия", "когато приемем еврото" и тн. Все едно нямаме думата по тези въпроси, а то е нещо което така или иначе ще се случи. Демокрация дрън дрън.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо
Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори