Оцет или лимонов сок в кафето спасяват от високо кръвно
Това засилва ефекта на хлорогенната киселина, която помага за понижаване на кръвното налягане
Добавянето на оцет или лимонов сок към кафето засилва ефекта на хлорогенната киселина, която помага за понижаване на кръвното налягане. Това разкрива д-р Хирошиге Итакура, сертифициран специалист по клинично хранене.
Според лекаря киселината е вид полифенол, който не само придава цвета и горчивината на кафето, но има и антибактериални свойства и предотвратява нарушаването на чернодробната функция, късогледството и далекогледството.
Освен това хлорогенната киселина спомага за изгарянето на мазнините, намалява възпаленията в организма, намалява броя на плаките по стените на кръвоносните съдове и защитава ендотелните клетки, като ги поддържа еластични.
Лекарят препоръчва към кафето да се добави една чаена лъжичка оцетна киселина, която помага за понижаване на кръвното налягане, като стимулира хормоналното му регулиране в организма.
Като алтернатива Итакура предлага в напитката да се сложи ситно нарязан лимон, тъй като той е богат на ериоцитрин, който предотвратява затлъстяването, както и на нарирутин, който помага за предотвратяване на хрема и кихане, заключава експертът.
Източник: БГНЕС
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“
Синът на Джон Траволта има неочаквана връзка с наследниците на Елвис Пресли
Разкрита е тайната съставка, която прави питката за Бъдни вечер пухкава и мека
Внимание шофьори! Блокират глоби и услуги на МВР заради еврото
По-малко фирми планират коледни бонуси
На директора на 138-о училище му прилоша в съдебната зала
Задържаха 29-годишен мъж за разпространение на порнографски материали с малолетни
Трейлърът на „Аватар: Огън и пепел“ впечатлява, но критиците охлаждат очакванията
