×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

4 години баща изнасилва 12-годишната си дъщеря, майката мълчи


4 години баща изнасилва 12-годишната си дъщеря, майката мълчи
Майката Радка , сн. 24 часа
18 Май 2011, Сряда, 11:13 ч.
Източник: в. 24 часа

Филм за аналогичен случай и новина по телевизията за вкаран в затвора баща-насилник помогнали на 12-годишното момиче от Черноморец да осъзнае, че не е длъжно да търпи

Шестокласничка от близкото до Бургас градче Черноморец е била насилвана в продължение на 4 години от родния си баща, съобщи в. "24 часа". 1 май се оказва последният ден, в който 35-годишният мъж й посяга. Петко П. е задържан веднага, след като лекарски преглед показва, че детето е жертва на сексуално посегателство. По-късно експертиза в специализирана клиника във Варна потвърждава това. Когато е изнасилена на 8 г., Ива* не казва веднага на майка си. По-късно се престрашава, но това не води до нищо. Не знам защо мълчах, после казах на майка ми, но на нея й беше жал за него и още й е жал, разказва момичето пред разследващите. Никъде обаче в разговорите Ива не споменава думата „баща”, той за нея е „оня”. Работещите по случая са потресени, че всичко това става в обикновено младо българско семейство. Бащата на момичето е на 35 г., майката – на 31 г. Той кара такси от години, тя работи като сервитьорка. Първоначално семейството живее в Бургас – по това време започва гаврата с момиченцето. По късно се местят в курортното градче.

Петко П. не  криминално проявен, има стара присъда за дребно провинение, но е реабилитиран. Семейството има и друго дете  - момченце на 10 години.

Ива е била относително добра ученичка, не е имала проблеми с овладяване на учебния материал, има си и


Направление за преглед на момичето, което майка му взела през 2009 г., сн, 24 часа
приятелски кръг. Как обаче преживяното ще се отрази на цялостното и развитие, специалистите могат трудно да предвидят

Това, която става в семейството на таксиметровия шофьор Петко П., е публична тайна за доста широк кръг от хора в Черноморец, включително и преподаватели. Журналист от в."24 часа" опитва да се свърже с директорката на местното училище Йорданка Станчева, но тя не отговоря на мобилния си телефон.

Заради комбинация от страх и срам бащата 4 години безнаказано безчинства със собственото си дете.

Филм, в който се разказва за аналогичен случай, и новина по телевизията за вкаран в затвора баща-насилник помогнали на 12-годишното момиче да осъзнае, че не е длъжно да търпи. Ако „оня” влезе в затвора ще е по-спокойно, споделя детето пред работещите по случая.

Няколко дни по-късно съдът определя на Петко П. постоянна мярка за неотклонение и остава зад решетките. Образувано е бързо полицейско производство, което вече е приключило, и делото е вкарано в съда за насрочване.

Защитата на бащата е поета от служене адвокат, тъй като никой от колегията не е искал да поеме случая. Според запознати родителят има подкрепата на свои близки, които не вярват на детето.

За три месеца Ива е настанена в защитено жилище. Какво ще се случи с момичето,  ще бъде решено, след като измине този период. Тя самата иска да се прибере вкъщи. Не е загубила доверието към майка си вероятно, защото също като себе си я приема като жертва, смятат специалистите. Желанието й е да се върне у дома, да е с приятелите си и да има лаптоп.

Законът предвижда до 20 години лишаване от свобода за такова престъпление. Наблюдаващият прокурор Георги Кузманов смята да поиска максимума. „Надявам се, че това няма да се приеме като предната пикантна новина на деня, а да бъде повод обществото да се замисли и жертвите на сексуално насилие да разберат, че държавата ги защитава”, казва пред "24 часа" той.

Най-вероятно обаче присъдата на Петко П. ще бъде по-ниска. „Клиентът ми поиска съкратено съдебно следствие”, казва вчера адвокатът му Тодор Савов. В такъв случай, след като определи наказанието, съдът трябва да го намали с 1/3.

Петко П. е поискал да се запознае подробно със събраните материали. Не е възразил срещу нито едно показание или доказателство. Отказал е да дава обяснение по случая, но признава вината си.

* Името е сменено




4
Коментара
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
4
Коментара по темата
4.
mima
21.07.2011 23:04:56
1
2
abe vie ste mnogo otvoreni be dolni pumiqri a 6to ne pitate maikata i decata kak sa v momenta ??? dolni izvergi , razfasovai na maika si mirizlivata putka be ,,инж.Рахнев,,a na teb ,,паитак,, izverg mirizliv da ta celqt po mirizlivite ta6aci s kamani dokato pukne6 i za ,,Отвратен,, 6te go lin4ovat kato dolen pumiqr !!!
3.
паитак
19.05.2011 10:04:45
2
2
вържете ги на троиката и направете една камара камани.нека ги утрепем и двамата със маиката със камани пред целият град.изверги
2.
инж.Рахнев
18.05.2011 13:55:02
2
1
дайте ми ги да ги разфасовам
1.
Отвратен
18.05.2011 12:14:43
2
8
тази "майка" е за линч да не говорим за изверга
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори