×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво разкрива денят на вашето раждане


17 Декември 2021, Петък, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

В понеделник се раждат късметлиите

Всички сме чували за термини като „черен петък“, „свята неделя“, „луда сряда“ и т. н. Някои хора вярват, че не всички дни от седмицата са еднакви и че има значение в кой точно ден е родено едно дете по отношение на неговото щастие. Вярва се, че някои дни може да донесат на човек късмет в живота, а други са предпоставка за повече трудности в житейския му път. Всеки ден, от понеделник до неделя, си има своето значение според народните вярвания.

А ето и какво може да разкрие за вас денят от седмицата, в който сте се родили:

Понеделник
Понеделник е първият ден от седмицата и се счита за щастлив ден. Има една поговорка, че децата, родени в деня на Луната, ще имат дълъг и успешен живот особено в семеен план. Тъй като всяка седмица започва с понеделник, този ден се счита за успешен за започване на всякакъв вид дейност, включително и за стартирането на нов живот. Бог започва да създава нашия свят именно в първия ден и затова много хора вярват, че първият ден от седмицата води до значим проект. Така че, ако сте родени в понеделник – чака ви добър живот,, в който нещата ще ви се случват лесно.

Вторник
Счита се, че вторият ден от седмицата е по-скоро нещастен и хората, родени във вторник не се радват на голям късмет в живота. Според една народна поговорка във вторник дори и вълците пазят кожата си по-внимателно в сравнение с другите дни. В някои култури има обозначени „специални“ вторници в календара, които са записани с негативните термини като „Девети вторник, „Черен вторник“, „Кучи вторник“ и т. н. Вторник е денят на Марс – страшната, огненочервена планета. Родените във вторник обаче са считани за бойци, които успяват да се справят с всички предизвикателства по пътя си.

Сряда
Сряда има специално двойно значение. Според много вярвания в живота на родените в този ден се редуват обратите, възходите и паденията. Има поверие, че децата, родени по средата на седмицата, ще бъдат здрави, успешни и интелигентни, но и малко неспокойни като темперамент. Дете, което пък проходи в сряда, ще бъде богато и щастливо. Това е денят на планетата Меркурий, която се счита за неутрална и приятелска. Тоест, хората които са започнали живота си в този ден би трябвало да са приятни за общуване, многостранни и надеждни.

Четвъртък
Този ден от седмицата се счита за щастлив. Все пак това е денят на Юпитер – планетата, която символизира щастието, доброто настроение и перспективата. Детето, родено в четвъртък ще бъде весело и щедро, но може да има склонност да се надценява. Има една популярна поговорка: „Всички дни са добри, но четвъртък е най-хубавият“. Според едно поверие в този ден се раждат най-големите оптимисти. Преди християнската ера четвъртък се е празнувал като ден на плодородието, а и днес съществува поверието в някои краища по света, че работата на полето, както и сключването на брак, трябва да бъдат в четвъртък.

Петък
Според народните вярвания петък е един от нещастните дни. Има една поговорка: „В петък всяка работа има лошо начало“. Освен това в някои части на света петък се счита за „профански“ ден и за ден подходящ за контакт с „демоничните сили“. Ето защо се казва, че някой е имал „черен петък“, особено когато всичко се е объркало в живота му. Ако сте започнали живота си именно в петък, то пазете се от инциденти. Тъй като петък е денят на Венера – планетата на любовта и изкуството, детето родено в този ден ще е красиво и артистично, но може да е също така мързеливо и суетно.

Събота

Събота е ден, посветен на починалите. Ден, в който хората посещават гробищата и отдават почит на мъртвите си роднини. Децата, родени в събота – денят на Сатурн, са малко по-необичайни, но в никакъв случай не са „дяволските създания“. Има поверие, че родените на този ден са изключително мъдри и дори могат да са ясновидци. Това са хора с богато въображение и много интереси. Животът им невинаги е лек, но пък и протича без големи драми и нещастия. В някои части на света се счита, че родените в събота, никакво зло не може да ги нарани. Тези личности са индивидуалисти, които предпочитат да работят сами.

Неделя

Неделя е ден за почивка. Според християнското вярване Бог е създал света за шест дни, а на седмия ден е решил да си почине и да се наслади на плодовете на своя труд. Предците ни са си представяли неделята в женски род – Света неделя. Вярва се, че човек, роден на този ден, ще има изключителен късмет и ще има последователен живот. Неделя е денят на Слънцето и се счита, че родените в неделя хора имат ярка аура и са магнетични личности. Неделното дете е креативно, благородно, гордо, егоцентрично, смело и шумно.

Източник: Tialoto.bg


В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори