×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Станков: Въпреки мораториума продължаваме да държим на по-нисък ДДС за домакинствата


Станков: Въпреки мораториума продължаваме да държим на по-нисък ДДС за домакинствата
"Има реални възможности и нереални възможности извън мораториума, който вече гласувахме за битовите потребители"
Ключови думи: парламент, ГЕРБ, депутати
15 Декември 2021, Сряда, 17:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Бургаският депутат предложи мерки за подпомагане и на бизнеса

От ГЕРБ продължават да искат намаляване на ДДС върху сметките за бита. Това обяви бургаският депутат Жечо Станков в процедура по отрицателен вот срещу сформирането на Временна комисия за въпросите с енергийната криза.

Малко преди това народните представители изненадващо одобриха мораториум върху промените на цените на тока, водата и топлоенергията.

„Заради краткото време, което имам за отрицателен вот, няма отново да се връщам към дефиницията и към влиянията върху КЕВР. Но трябва да сме наясно с едно: има реални възможности и нереални възможности извън мораториума, който вече гласувахме за битовите потребители; за тези, които са на свободния пазар – да интервенираме по такъв начин, че да защитим нашия бизнес“, каза Станков от парламентарната трибуна.

„Естествено, нереална възможност е да изпълнявате вашите предизборни обещания и да вкарате в бюджета 8 милиарда, които казвате, че всяка година са изтичали от държавния бюджет, като тези 8 милиарда ще стигнат приблизително за около 350 лв. на всеки мегаватчас енергия да бъдат пренасочени обратно към бизнеса“, добави бургаският депутат.

Не било реално да се говори и за затваряне на границата, както пишело в коалиционното споразумение на новата власт.

„Реално обаче е, г-н председател, ще Ви помоля от Ваше име, а ако не желаете, ще помоля да го направите от мое име – да изискате все пак изтеклите бележки от Комисията по всички медии да бъдат внесени в парламента, за да могат да бъдат разгледани от ресорните комисии, включително и от временната комисия, ако се налага, за да може да се вземе ясно отношение по бъдещите проблеми по нея. Още повече, ние ще продължаваме да държим и за намаляне на ДДС-то въпреки въведения мораториум, за да се подпомогнат още повече домакинствата“, каза още Жечо Станков.

Той обясни и във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост: „Сега е моментът държавата да интервенира по най-правилния начин, защото вече разходите, които извършва държавата (въпреки че не е приет Планът), могат да бъдат възстановявани впоследствие за тези проекти, които сме сигурни, че са одобрени. А това са именно проектите за енергийна ефективност към жилищните сгради; проектите, свързани с енергийна ефективност и към бизнеса; проекти, свързани със средства, насочени директно към бизнеса по de minimis или до 200 000 лв. за всяко едно предприятие, за да може да изгради и на покрива или в своя двор фотоволтаична инсталация; и не на последно място, средствата, които трябва да стигнат до българските домакинства за изграждане на соларни фотоволтаични панели на покрива, които ще помогнат за намаляване на сметките им за енергия допълнително с още 50%.“


В категории: Бизнес , Политика


13
Коментара
Флагман.БГ Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан 16/05/2024, Четвъртък 12:40 1
13
Коментара по темата
13.
Стефан
16.12.2021 08:53:54
0
0
Жечо,само с образование не става.иска се и житейски опит
12.
Разкарайте
16.12.2021 04:14:35
0
4
Те са банални рекетьори. А който им подари соцмрежата - на съд!
Единствените "инвестиции" на ЕВН са,
че ни махнаха собствените електромери, подменят своите на три години - неясно какво и как се отчита дистанционно, и ни заключиха собствените ни елтабла по входовете. Таксите за "достъп" и "пренос" и прочее глупости законни ли са? Кой ги узакони?
11.
Н.Райков
15.12.2021 23:44:11
0
1
Решението днес за мораториум е „динена кора“ за правителството и цели единствено политически дивиденти. Дори и юристите в парламентарната група на ГЕРБ знаят, че днес се гласува спорно решение. Мораториумът от днес може да бъде атакуван пред Конституционния съд. Не може законова рамка да бъде суспендирана с решение на парламента. Приетият по времето на ГЕРБ закон за енергетиката изрично регламентира как се определят цените за бита. Срещу този мораториум скочиха и ЕРП-тата и БЕХ. Замразяването на цените и то със задна дата от 01.01.2021г. ще въведе хаос в енергетиката. Правилно е предложението за намаляване на ДДС, и насочване на средствата за енергийна ефективност и за фотоволтаични системи от плана за възстановяване и развитие за фирми и граждани. Ако се поучим от опита в други страни, единствено с промени в закона за енергетика може се позволи малки предприятия /ресторанти, фризьорски салони, малки предприятия и т.н/ и общини да се върнат на регулиран пазар на ел.енергия. Това ще е ефективна мярка за малкия бизнес. А цените за регулираният пазар да бъдат замразени за определен период от време, както направиха в Унгария и Румъния например със законодателни промени. Тук ще допълня, че със законодателни промени, унгарците и замразиха и цените на горивата на дребно за три месеца.
10.
Е на тва
15.12.2021 22:43:46
0
5
Жеко намали цените на горивата, твърде са високи. дА ВИДИМ НОВИТЕ ВЛАСТНИЦИ ДАЛИ ЩЕ СЕ ПРЕБОРЯТ С КАРТЕЛА.
9.
Жоро Палмата
15.12.2021 21:31:36
1
4
Притеснява се човекът и няма да може да се бори транспортна болница и да построи хотел
8.
Промяна или подмяна е това?
15.12.2021 20:01:25
8
9
Днес наблюдавам куците коне на промяната, какви глупости вършат.
От една страна, дама с неясна за самата нея длъжностна характеристика, квичи от сградата на Министерски съвет и от този свински повик, депутатите трябвало да разберат нещо!?
А нещото е, че трябва да правят каквото каже Премиера.
Ебаси. Не беше ли така и при Борисов? И не трябва ли да е точно обратно – депутатите да казват на премиера какво да прави, а той да изпълнява?
ПП /пенкелер политици/, са всъщност събрани от кол и въже млади неандерталци, които ще ни водят към светлото бъдеще.
Повече, обаче, ме притеснява усещането ми, че тази сган се е събрала временно и за съвсем конкретни неща. Например, да извършат революционни чудеса и истински вълшебства в полза на външни интереси, за сметка на партийната си кончина.

И май това е истината – обслужват външните интереси, получават си парите и изчезват.
7.
По делата ще ги познаете!
15.12.2021 18:16:42
27
14
Калинките на Кики и Мунчо са безмисловни еднодневки,
платили са си за да станат дУпетати, за да си го пишат в биографията :)
Събирали са ги съгласни букви, които най-мразят да мислят-
Това е причината да приемат мораториума на ГЕРБ за замразяване на цените до нивато на тези от управлението на ГЕРБ!
"За" бяха 186 депутати, двама "против" и двама се въздържаха.
Поредните опорки, спуснати на радевките, паднаха в канала!
"Кадърните" на Радев вдигнаха цената на тока, а "лошите" на Борисов, наложиха мораториум с цени от началото на годината!!!
Бойко се грижеше за Народа, Руменчо се грижи за Мафията!
А сега кой е лош Радев или Борисов?
6.
Иванова
15.12.2021 18:13:28
10
28
Жечо няма да има саниране скоро. Няма да имаш откъде да смучеш. Гледай си бензина и не се занимавай с неща,от които не разбираш
5.
Реплика
15.12.2021 18:08:47
6
25
Имахте две петилетки и половина да реформирате енергетиката.Намираме я в окаяно състояние,в каквото са и здравеопазване,образование,пенсионна система и всичко ,до което се докоснахте като цяло.Сега е добре конструктивно да замълчите и да не пречите.
4.
*********
15.12.2021 17:58:43
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
*********
15.12.2021 17:52:57
4
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
Аз
15.12.2021 17:43:09
7
38
Жека, имаше достатъчно време да "прокараш" всякакви закони. Вече само ще подскачаш като младо яре отстрани и ще даваш акъл, който никой не го е поискал!
1.
Бърже
15.12.2021 17:43:03
5
15
До горе А98
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ивайло Вълчев, ИТН: Зелената сделка ще убие индустрията на Европа, ще превърне континента в магнитче за хладилник Ивайло Вълчев, ИТН: Зелената сделка ще убие индустрията на Европа, ще превърне континента в магнитче за хладилник Ще станем една туристическа дестинация, която не произвежда нищо и е зависима от всички, обяви водачът на евролистата на ИТН Вече ще взимат на работа в МВР и хора със затлъстяване Вече ще взимат на работа в МВР и хора със затлъстяване Максималният индекс на телесна маса за кандидатите ще е 34,9 По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи! По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи! Става за 15 минути и си е като за вечеря Става ясно колко кожи ще ни свалят с новата цена на тока Става ясно колко кожи ще ни свалят с новата цена на тока "Булгаргаз" ще претендира неустойка в размер на 400 млн. евро към "Газпром „Булгаргаз” ще съди „Газпром” за 400 млн. евро претърпени вреди „Булгаргаз” ще съди „Газпром” за 400 млн. евро претърпени вреди Това заяви на брифинг служебният министър на енергетиката Владимир Малинов Президентът Радев с нова критика към партиите - заради бюджета за образование Президентът Радев с нова критика към партиите - заради бюджета за образование Това е поредна критика на държавния глава към организациите, които промениха Конституцията Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Пиленцата от Монако возят Нора Недкова и Михаела Стоичкова Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект EduBurgas ще се проведе на 29 – 30 май в Конгресния център Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Проф. д-р Петър Ангелов Учиков, дмн е хирург . Той е сред водещите специалисти у нас, изтъкнат учен и преподавател по хирургия Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Един от сървърите на Агенцията е дал на късо
Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори